מישהו פה באתר עובד בבית עם SONOS יש לי סט של שאלות לפני רכישה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ran30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 468
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מעונןן לתת פתרונות דיגיטליים יפים לכמה חדרים בבית

חושב להכניס יחידות של SONOS אבל יש לי כמה שאלות לפני כן

מי יכול לעזור?

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #2 

סגור על סונוס? כבר אין לי בבית, אבל אולי אוכל לעזור. וגם להמליץ על squeezebox.

ran30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

היי אורי, נראה לי שאתה האיש לעזור

הנה המצב הקיים והצרכים:

יש לי בחדר העבודה מחשב/שרת מוזיקה ורשת אלחוטית
בסלון אני שומע מוזיקה באמצעות SB CLASSIC ומאוד מרוצה מהתוצאה, אני רוצה להרחיב את הפתרון לעוד חדרים בבית.

בסלון ה SB CLASSIC מחובר לרסיבר קולנוע ביתי, בחדרים האחרים אין עוד כלום לא מגברים ולא רמקולים.

אני רוצה בחדר שינה פתרון שיתבסס על השרת מוזיקה, שיאפשר לי לגלוש גם לשירותים אינטירנטיים (live 365, last fm ותחנות אינטרנטיות חינמיות)

אני מרוצה בגדול מהסקוויזבוקס אבל חושב שהUI שלהם מאוד בעייתי, לא נוח ברמה כזו, שרק אני בבית משתמש במכשיר אשתי בקושי נוגעת בו למעט בחירת תחנות רדיו מתוך רשימת המועדפים.

מחפש פתרון מינימלי בגודל לחדר שינה, מקסימום אינטגרטיביות (לדוגמא עדיף סטרימר משולב עם מגבר מאשר סטרימר בנפרד ומגבר בנפרד) וכמובן הכל צריך להשלט על ידי ipod touch או שלט חכם אחר.

מדוע אתה חשוב שה-squeezebox עדיף לי, ואיזה מהמוצרים אתה היית שם במקומי?

אני דווקא חשבתי על לשים את ה sonos S5 או את ה ZP 120

ran30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

לגבי ה-sonos משהו לא ברור לי,

בsqueexzbox מגדירים את ההתחברות לשירותים המקוונים, ואת המועדפים וכל מה שדורש הגדרות, על גבי ה server.

מאחר ול sonos אין (להבנתי) תוכנת server יעודית, אזי איפה מגדירים את אלו? אם יש לי יוזר וססמא ל last fm איפה אני אגדיר אותם?

בסקוויזבוקס המכשיר תמיד logged in לחשבון, או ברשת או בשרת הלוקלי, מה קורה עם SONOS כשהשרת הלוקאלי כבוי?

האם הוא יודע לבצע סטרימינג של תחנות אינטרנטיות? האם יש לי אפשרות להגדיר לו מה התחנות המועדפות עלי?

עוד שאלה, הזכרת בסקירה שעשית על SONOS שהוא מייצר רשת אלחוטית משל עצמו בין המכשירים ובין ה bridge. האם יש סכנה של מיסוכים והתנגשויות?

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

רן, אנסה לענות לכל שאלותיך
1) Last.FM לא עבד בסונוס בישראל, גם לא למנוי משלם. בSB זה עובד היטב למנוי משלם.
2) לגבי Live 365 אינני זוכר אם עבד בסונוס, בSB עובד.
3) הSB החדשים מציגים UI אחר לגמרי מהקלאסיים. תוכל לנסות ולהתרשם מהם אם תתקין (בחינם) במחשב את תוכנת SqueezePlay
4) לחדר השינה אולי ימצא חן בעיניך SB Radio- אמנם לא סטיריאו, אבל גם הS5 לא מציג "במה" מדהימה. אם הסטיריאו חשוב בכל-זאת, אז SB Boom (עם הממשק הישן) אמור לתת פתרון.
5) פתרון סונוס אכן מפתה אבל המחיר מרתיע מאד - והפונקציונאליות מעט מוגבלת.
6) בסונוס כל ההגדרות נשמרות בנגנים, ומסונכרנות בינהם.
7) גם בסונוס, כשהשרת הלוקאלי כבוי, לא תוכל, כמובן, לשמוע את המוזיקה שיש בו. השירותים המקוונים עדיין זמינים (כמו בSB כשאתה מחובר לMySquezeBox.com).
8) בהחלט, גם בסונוס יש גישה לתחנות הרדיו האינטרנטיות
9) לגבי מיסוכים והתנגשויות - אצלי אכן היתה בעיה מסויימת, אבל היא נבעה מרשת אלחוטית עמוסה מידי (לא היה ערוץ פנוי) ובעיות נדירות נוספות אצלי (שרת DHCP לא מוצלח). לא היה מדאיג אותי כלל.
10) אם יש קליטת wifi או חיבוריות רשת אחרת לכל החדרים הרלונטים, אז אין יתרון משמעותי בנושא הרשת לסונום.
11) הממשק החלק והיפה ביותר מכל מה שראיתי, ושמתחרה לא רע בכלל בממשק של סונוס, הוא iPeng לiPhone או iPod.
לסיכום המלצתי:
מכיון שהתרשמתי שיש לך גישה למיחשוב ורשתות, השאר בתחום הSB. גם עברת כבר מספר מכשולים פוטנציאליים: הקמת שרת, חיברת מחדר העבודה ועד לסלון, חיברת להגברה, הרגלת את המשפחה.
בחדרים מבחינת ציוד, שקול את האפשרויות הבאות:
- SB Radio
- SB Boom
- SB Touch
שלטים: iPod Touch + iPeng מומלץ בחום
אם קיימים מחשבים נוספים בחדרים (מן הסתם עם רמקולים משלהם) תוכל להריץ בהם SqueezePlay או SqueezeSlave ולחסוך קניית נגנים.
שליטה מקומית קיימת גם בכל המכשירים לעיל, וניתן לעת מצוא לשלוט מדפדפן אינטרנט, או מתוכנה מותקנת כדוגמת SqueezePlay.
לגבי הDuet: השלט שלו מצויין (ממשק חדש - אבל iPeng טוב ממנו). הנגן שלו גם הוא לא רע, אבל ללא ממשק מובנה. אולי יתאים לך פחות.

ran30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אורי, תודה על התשובות המפורטות.

עוד שאלה קטנה, השלט של הסונוס, המקורי, מול מה הוא עובד? מול ה-zone plaer עצמו באמצעות wi fi?
האם צורת השליטה משתנה אם אני שולט באמצעות השלט של הSONOS או באמצעות IPHONE?

אם אני מבין נכון עם squeezbox (כל אחד מהמכשירים) שליטה עם IPENG+iphone היא מול הserver ב wifi ולא מול היחידה.
נקודת חולשה כאשר רוצים לשלוט בSB בשלב שהוא מחובר מול ה mysqueezebox ולא מול המחשב המקומי.

תשמע, שאלת מליון הדולר? אם הכסף לא היה השיקול האם היית קונה לחדר שינה ZP120 + רמקולם או אחד מדגמי הsqueeze box + מגבר + רמקולים (וכל זאת בהנחה שהבום מבחינת איכות הרמקולים שלו די מעפן)

יש לי תחשוה שה SONOS אומנם יותר יקר אבל נותן פתרון יותר אנטגרלי ויפה

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #7 

הסונוס יקר יותר ובהחלט מצדיק את העלות אם אתה לוקח יותר משתי יחידות קצה.

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

רן:
בסונוס, השלט אכן עובד מול היחידות.
בsb הוא עובד מול השרת. אבל כשעוברים לmysqueezebox.com, הוא פשוט עובר גם, ועובד מול השרת אי-שם באינטרנט. זה עובד כמעט ללא הבדל.
בכל-אופן, לו הייתי בונה מערכת, לא הייתי מערבב- יש יתרונות כשכל היחידות מאותה מערכת:
- סינכרון (אפשרות ל נגינה של אותה מוזיקה בו-זמנית)
-ממשק וניהול אחידים: אם אשתך בקושי מפעילה היום את המכשיר, אתה מצפה לצאת בשלום על ידי תוספת של שלט נוסף :-) ?

ran30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

בו נשבור מיתוס אחד "סונוס יותר יקר משמעותית מסקוויז בוקס"

(אני מתייחס למחירים בחו"ל - המחירים בארץ הזויים לגמרי)

סקוויזבוקס דואט עם השלט 400$ + מגבר לפחות 200$ ביחד $600, עם הסקוויזבוקס טאץ צמצמנו ל 500$הגענו

zp 120 + bridge 600$.

עוד השוואה
s5+zone bridge 450$
ואני לא חושב שבקטגוריה הזו יש לsqueezebox משהו בר השוואה, הBOOM משמעותית יותר זול אבל נראה כמו צעצוע

ran30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

טוב הרבתי לחפור ולדוש הגענו ל שלב הסיכומים

חושב מאוד על קניית S5 לחדר שינה. פשרת מחיר איכות סבירה נראה לי אני לא שומע המון מוזיקה בחדר שינה אבל רוצה את המגוון שיש לי ובאיכות סבירה ++

מחיר 450$ (ישלט דרך IPOD TOUCH) יתרונות יחידה אינטגרלית אסטתית וניתנת להזזה .

עם ההנהלה לא תאשר נלך על אופציה יותר מעפנה אבל עדיין פסיידר squeezebox internet radio סתם כרדיו ליד המיטה

יש למישהו נסיון עם ה sb internet radio ו/או עם ה S5, והוא יכול לחוות דעה על איכות הצליל

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 519 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #11 

מצטער שפספסתי את הפוסט הזה. רכשת כבר ? אני מניח שאוכל לעזור עם פרטים נוספים :D
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

AudioTvGuy
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9

שליחה #12 

אני מצטרף לכל המחייבים לגבי הסונוס - תפעול פשוט במיוחד,אפשרו תלחבר ל ZP90 DAC ולשפר משמעותית את כיאות השמע,ממשק ידידותי ומערכת יציבה.
המחיר גבוה מחו"ל אבל שווה את האחריות מיבואן רציני.

se1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 185 פעמים

קניתי לפני כחודש בארה"ב SONOS PLAYER:5 ואני מתמוגג ממנו.

שליחה #13 

לא השוויתי את הסונוס עם SB
קלות ההתקנה של הסונוס, עוצמת הקול שהוא מפיק ואיכות השמע והצליל, מדהימים ומפתיעים.
בהשןןאה לגודלו ,
ההפעלה הנוחה שלו דרך האייפון (שלי ובני משפחתי) שמאפשרת גם לדפדף בקבצי המוזיקה שבמחשב,
או לדפדף בין אלפי תחנות רדיו ושירותי מוזיקה מהעולם היא הצימוק הטעים ביותר בסיפור.

מאז שהוא אצלי אני לא משתמש יותר במערכת או במכשיר שמע אחר בבית.
קל ונוח לטלטול (שוקל 4 ק"ג).
הסונוס עובד גם עם אנדרואידים.

מחיר הסונוס 5 בארה"ב 399 דולר
מחיר הסונוס 3 שקטן ממנו בחצי (במשקל ובגודל) 299 דולר
לזה צריך להוסיף Bridge ב50 דולר שמתקשר לראוטר ומשם משדר לרמקול הנייד.
בקיצור ממליץ בחום לאוהבי גאדג'טים ומוזיקה. זו יכולה גם להיות מתנה אולטימטיבית.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”