טעם הקפה בVETRANO ? לא מציאה !!
שלום רב
למה תמיד שמבצעים חליטה של קפה לשתי כוסות כוס אחת חזקה ואחת חלשה ?
המכונה דלוקה כ 40 דקות ולחץ המכונה עומד על 1.1 BAR (זה מעט או הרבה)
אני עושה את הכול כמו שצריך
1. יבוש הסלסילה
2. טחינה יותר מהכמות שצריך
3. דפיקה קלה של הידית בדלפק
4. ישור הקפה
5. דחיסה עם טמפר איכותי
6. COOL FLASH למכונה
7. חליטה באזור 25 שניות מרגע הרמת הידידת
אני משתמש במטחנת MAZZER והקפה הוא טריאסטה שניקנה מקופיטק וניקלה ב GENE CAFE
יש לי הרגשה שה ECM GIOTTO הייתה עושה קפה יותר טוב
תודה רבהלכולם
המכונה דלוקה כ 40 דקות ולחץ המכונה עומד על 1.1 BAR (זה מעט או הרבה)
אני עושה את הכול כמו שצריך
1. יבוש הסלסילה
2. טחינה יותר מהכמות שצריך
3. דפיקה קלה של הידית בדלפק
4. ישור הקפה
5. דחיסה עם טמפר איכותי
6. COOL FLASH למכונה
7. חליטה באזור 25 שניות מרגע הרמת הידידת
אני משתמש במטחנת MAZZER והקפה הוא טריאסטה שניקנה מקופיטק וניקלה ב GENE CAFE
יש לי הרגשה שה ECM GIOTTO הייתה עושה קפה יותר טוב
תודה רבהלכולם
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
תבדוק שהמכונה מפולסת - שים פלס ותוודא שהכל ישר.urico1 כתב:שלום רב
תודה רבהלכולם...
זה תמיד לא סימטרי לאותו צד?
אם הוא מפולסת אז משהו בפיזור ובדחיסה שלך לא מספיק טוב ולכן יש חלוקה לא זהה בין הכוסות.
זה הזמן לקנות ידית נייקד ולשפר את הסגנון.
לא נראה לי שברמת כוס בודדת יהיה הבדל גדול בין ווטראנו למכונות E61 דומות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
שלום רב
יש לי ידית נייקד וגם בה אני מקבל פעם ככה ופעם ככה
לא בדקתי אם המכונה מפולסת לא ידעתי שיש לזה חשיבות אני אבדוק את זה
מה לגבי לחץ המכונה 1.1 זה גבוהה או נמוך ?
איך אתם מכינים הפוך ? קודם אספרסו ואחר כך הקצפה או ביחד ?
תודה לכולם
יש לי ידית נייקד וגם בה אני מקבל פעם ככה ופעם ככה
לא בדקתי אם המכונה מפולסת לא ידעתי שיש לזה חשיבות אני אבדוק את זה
מה לגבי לחץ המכונה 1.1 זה גבוהה או נמוך ?
איך אתם מכינים הפוך ? קודם אספרסו ואחר כך הקצפה או ביחד ?
תודה לכולם
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לחץ 1.1 הוא לא חריג לשום כיוון. אם הוא היה גבוה יותר היית צריך לעשות קולינג פלאש קצת יותר ארוך והיה לך יותר קיטור.
אתה יכול לחלוט אספרסו ואז להתחיל להקציף כי יש לך מחליף חום ואתה יכול לעשות את 2 הפעולות במקביל
אתה יכול לחלוט אספרסו ואז להתחיל להקציף כי יש לך מחליף חום ואתה יכול לעשות את 2 הפעולות במקביל
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- baristaman
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 48
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
לחץ של 1.1 הוא נורמלי, אולי טיפה גבוה אבל לא משמעותי.
אם בידית נייקד הקפה יוצא פעם ככה ופעם ככה אז יתר הנתונים כמו לחץ\טמפ', עובי טחינה, סוג פולים או דחיסה משתנים לך ואתה צריך לבודד את הגורם הבעייתי.
בידית כפולה רגילה כל הקפה שמטפטף מהסלסלה מתנקז לחור אחד ומשם למשפך, ולכן אם המכונה לא מפולסת אלא עם שיפוע קל הקפה יזרום רק מצד אחד של המשפך.
אם סתם יש איזה פירור אספרסו שמפריע לאספרסו לזרוםבצורה אחידה, פו קטן מהכיוון שממנו כן זורם 'יפתח' לאספרסו את הדרך- אצלי זה גם קורה לפעמים.
בנוגע לסדר הפעולות: לי יש משאבה אחת אז אני מחמם כוסות, חולט אספרסו, מקציף ומייד מוזג אבל במקרה שלך אפשר להקציף גם במקביל לחליטה ואז האספרסו והחלב מוכנים פחות או יותר יחד
אם בידית נייקד הקפה יוצא פעם ככה ופעם ככה אז יתר הנתונים כמו לחץ\טמפ', עובי טחינה, סוג פולים או דחיסה משתנים לך ואתה צריך לבודד את הגורם הבעייתי.
בידית כפולה רגילה כל הקפה שמטפטף מהסלסלה מתנקז לחור אחד ומשם למשפך, ולכן אם המכונה לא מפולסת אלא עם שיפוע קל הקפה יזרום רק מצד אחד של המשפך.
אם סתם יש איזה פירור אספרסו שמפריע לאספרסו לזרוםבצורה אחידה, פו קטן מהכיוון שממנו כן זורם 'יפתח' לאספרסו את הדרך- אצלי זה גם קורה לפעמים.
בנוגע לסדר הפעולות: לי יש משאבה אחת אז אני מחמם כוסות, חולט אספרסו, מקציף ומייד מוזג אבל במקרה שלך אפשר להקציף גם במקביל לחליטה ואז האספרסו והחלב מוכנים פחות או יותר יחד
הדרך הכי טובה כדי לדעת מתי להפסיק לעשות קולינג פלאש, זה להרכיב טרמומטר לראש הE61..
לא נראה לי הגיוני כל כך שבזמן חליטה הלחץ בהקצפה יורד..
אצלי לדוגמא הלחץ על 1.1 שהמכונה חמה והתייצבה על טמפ.. וכאשר אני פותח סטימר אוט' יש צניחה לכיוון ה0.9 וישר הגוף חימום נכנס לפעולה כדי להחזיר את הלחץ למצב הרצוי.. וככה קורה גם בזמן חליטה=ככה שאין קשר בין חליטה להקצפה הרי זה HX והרעיון שיהיה אפשר את שתיהם במקביל..
דבר שני, אני אם ג'יוטו- ולדעתי רוב מכונות הE61 יפיקו קפה דומה בסופו של דבר- אם נעשה מבחן השוואה אם אותו קפה ואותה מטחנה ורק מכונות שונות אני מאמין שהידיים של הבריסטה יעשו את כל ההבדל.. ואם יש טרמומטר לראש אז עוד יותר קל לשלוט על איכות הקפה..
לא נראה לי הגיוני כל כך שבזמן חליטה הלחץ בהקצפה יורד..
אצלי לדוגמא הלחץ על 1.1 שהמכונה חמה והתייצבה על טמפ.. וכאשר אני פותח סטימר אוט' יש צניחה לכיוון ה0.9 וישר הגוף חימום נכנס לפעולה כדי להחזיר את הלחץ למצב הרצוי.. וככה קורה גם בזמן חליטה=ככה שאין קשר בין חליטה להקצפה הרי זה HX והרעיון שיהיה אפשר את שתיהם במקביל..
דבר שני, אני אם ג'יוטו- ולדעתי רוב מכונות הE61 יפיקו קפה דומה בסופו של דבר- אם נעשה מבחן השוואה אם אותו קפה ואותה מטחנה ורק מכונות שונות אני מאמין שהידיים של הבריסטה יעשו את כל ההבדל.. ואם יש טרמומטר לראש אז עוד יותר קל לשלוט על איכות הקפה..
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
אני מסתובב כבר שבוע בהרים של כרים ולא היה לי זמן להיכנס.אכשיו אנו רואה את הנושא וקם להגנת הוטראנו.אני מסרים אם קודמיי:רוב מכונות e61 עם מחליף חום,יתנו תוצאות זהות (אם מכונה תקינה).אני עד אכשיו בלי תכנות לוטראנו שלי.וים משהו לא בסדר צריך לחפש אצלך.פילוס חשוב ביותר ובמכונה שלך יש רגליות מסתובבות לפילוס .טרמומטר לראש יעזור לעשות שוטים איקביים.יש לך מכונה מצויינת!!
- sunrise
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 37 פעמים
בענייני קפה אני לא משהו, אבל אנגלית אני יודע...
בק-פלאש וקולינג-פלאש הן 2 סוגים של שטיפות לצרכים שונים במכונה.
המילה באנגלית היא FLUSH ולא FLASH (שזה הבזק).
ולכן יש לומר cooling flush
שבת שלום
המילה באנגלית היא FLUSH ולא FLASH (שזה הבזק).
ולכן יש לומר cooling flush
שבת שלום
המכונה נבדקה עם אנדרי ונאמר לי שכניראה הכרטיס אצלי עם יותר רגישות
אני ודוד שלי קנינו יחד שתי מכונות ושתיהם עובדות בצורה זהה
איזה לחץ אתה עובד בוטרנו שלך
כן המכונה שלי עדיין לוקחת מיים באמצע הקצפה
תודה לכולם על הרצון לעזור
אני ודוד שלי קנינו יחד שתי מכונות ושתיהם עובדות בצורה זהה
איזה לחץ אתה עובד בוטרנו שלך
כן המכונה שלי עדיין לוקחת מיים באמצע הקצפה
תודה לכולם על הרצון לעזור
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
למה לא החלפת את פית ההקצפה כפי שהומלץ לך ? החרירים גדולים והקיטור בורח מהר מידי.
חוץ מזה אל תפתח את מלוא ברז הקיטור בתחילת ההקצפה, פתח חצי ותעלה עוד בהדרגה כשמספר שניות לפמי סיום ההקצפה הברז אמור להיות פתוח עד הסוף.
לגבי שוני חוזק הקפה בין 2 הכוסות אני לא מצליח לחשוב על סיבה (אפילו לא פיזור ודחיסה), אני מניח שיתכן שבאמת המכונה לא מפולסת ושזורם קפה יותר מצד אחד.
אגב ההבדל בין המכונה שלך לגיוטו לא קיים בהקשר של איכות הקפה, בהקשר של ההקצפה לגיוטו יש יתרון קל בגלל שהדוד טיפה גדול יותר וגם משום שהוא שוכב אך לבטח זה לא משמעותי בשימוש ביתי כשמקציפים חלב ל 2 כוסות.
יש לך מכונה מצוינת! זו אחת המכונות הכי טובות שאפשר לקנות לבית, כל מה שאתה צריך זה סבלנות והרבה תרגול.
חוץ מזה אל תפתח את מלוא ברז הקיטור בתחילת ההקצפה, פתח חצי ותעלה עוד בהדרגה כשמספר שניות לפמי סיום ההקצפה הברז אמור להיות פתוח עד הסוף.
לגבי שוני חוזק הקפה בין 2 הכוסות אני לא מצליח לחשוב על סיבה (אפילו לא פיזור ודחיסה), אני מניח שיתכן שבאמת המכונה לא מפולסת ושזורם קפה יותר מצד אחד.
אגב ההבדל בין המכונה שלך לגיוטו לא קיים בהקשר של איכות הקפה, בהקשר של ההקצפה לגיוטו יש יתרון קל בגלל שהדוד טיפה גדול יותר וגם משום שהוא שוכב אך לבטח זה לא משמעותי בשימוש ביתי כשמקציפים חלב ל 2 כוסות.
יש לך מכונה מצוינת! זו אחת המכונות הכי טובות שאפשר לקנות לבית, כל מה שאתה צריך זה סבלנות והרבה תרגול.
מעניין שגם עם נייקד אתה רואה סטיה בזמן ההכנה, אולי יש לך בעיה דוקא בפיזור - למוטי היתה בעיה שערמת הקפה לא היתה במרכז הפילטר ואז הוא גילה שהמטחנה דוקא לא מפולסת...
לוקח קצת זמן להכיר את המכונה שלך, ממליץ לך לא להסתמך רק על קפה מקליה עצמית, ורק על סוג אחד, כי יכול להיות שמכאן דוקא נובעת הבעיה.
אגב אולי לחץ החליטה גבוה מידי?
לוקח קצת זמן להכיר את המכונה שלך, ממליץ לך לא להסתמך רק על קפה מקליה עצמית, ורק על סוג אחד, כי יכול להיות שמכאן דוקא נובעת הבעיה.
אגב אולי לחץ החליטה גבוה מידי?
what's next?
שלום
אם אני ארד בלחץ החליטה לא יהיה לי קיטור
לכמה לרדת ל 0.9 ?
גם אצל דוד שלי אותה בעיה אז זה לא ניראה לי בעיה של מכונה ספציפית
םילסתי את המכונה הייתה סטיה של מעלה בודדת לא ניראה לי שזו הבעיה
ניסיתי עם מספר של סלסילות כפולות אחת יותר עמוקה עם שיפוע יותר חד למעלה והשניה יותר שטוחה למעלה
עם זווית יותר כהה זה לא השתנה
ניראה לי שאני מוכר את המכונה למרות שהיא יחסית ממש חדשה בת כמה חודשים
תודה רבה לכולם
אם אני ארד בלחץ החליטה לא יהיה לי קיטור
לכמה לרדת ל 0.9 ?
גם אצל דוד שלי אותה בעיה אז זה לא ניראה לי בעיה של מכונה ספציפית
םילסתי את המכונה הייתה סטיה של מעלה בודדת לא ניראה לי שזו הבעיה
ניסיתי עם מספר של סלסילות כפולות אחת יותר עמוקה עם שיפוע יותר חד למעלה והשניה יותר שטוחה למעלה
עם זווית יותר כהה זה לא השתנה
ניראה לי שאני מוכר את המכונה למרות שהיא יחסית ממש חדשה בת כמה חודשים
תודה רבה לכולם
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
אני מכיר אופציות כאלה: הדרכה ע"י היבואן, או הדרכה ע"י בריסטפה. היבואן של סילביה שולח מדריך לקונה כדי שרמת הקפה שלו והנאת הרכישה תהיה מושלמת. האם היבואן של וטראנו לא מספק הדרכה כזו?? אם לא ניתן לפנות לבריסטפה, חבר של יהודה בדיחי, שמדריך על מכונות קפה בכל הארץ. לדעתי כמה שזה לא יעלה, זה יותר זול ממכירה של המכונה והחלפתה באחרת. אופציה אחרת לבקש מישהו מחברי הפורום שמבין ב-E61, ושנמצא בסביבה, שיבוא לעזור. בשביל זה צריך לפרט אזור מגורים. אל תתייאש, בסוף זה יצליח.
אדי
אדי
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
מסכים עם כפירכפיר_ש כתב:לי נראה שאתה יותר להוט למכור אותה מאשר לנסות וללמוד אותה עד שתוציא קפה טוב.
ממה שאתה מתאר קשה להאמין שהמכונה תקולה. אתה פשוט צריך סבלנות ולהמשיך לנסות....
אם אתה לא מצליח להפעיל את הוטראנו (ובהנחה שהיא לא תקולה) אז לא תצליח להוציא קפה טוב משום מכונה אחרת בליגה שלה. המכונות האלה מאוד דומות, ההבדלים כמעט ולא קיימים.
במידה והמכונה תקולה, אז אני לא מבין למה לא לתקן אותה. היא עדיין באחריות? אם כן, אז יש יבואן ויש מעבדה.
אם לא, אז תקן אותה על חשבונך. זול יותר מכל אופציה אחרת.
ובכל אופן, למכור מכונה כשאתה יודע שהיא תקולה, זה קצת לא מוסרי... אבל אולי זה רק אני.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -