צריך עצה מ"אחד שיודע"..
-
Itayr
-
- חבר פעיל

- תגובות: 52
היי,
מה אתם אומרים על התצורה הבאה:
* שרת (חזק מאור יש לציין) שנמצא במ"מד ירוץ עם WIN7 והארד דיסק של 2TB (בתור התחלה) שכל הסרטים,מוסיקה,תמונות יהיו עליו.
* בסלון MAC MINI שיחובר לפלזמה (Panasonic 58V10) ב HDMI כמובן ויריץ PLEX מול ה WIN7.
* בחדר שינה PopCorn A210 שימשוך גם הוא סרטים,מוסיקה,תמונות מול השרת WIN7.
* או אולי Xtreamer Prodigy החדש אולי עדיף על ה PopCorn ?
** יש רשת 1G בכל הבית וכולם מחוברים קווי כמובן.
מספר שאלות:
* האם כדאי/שווה להשתמש ב MACMINI או שלא שווה להשקיע ועדיף לשים גם בסלון PopCorn?
* האם תהיה בעיה/התגשויות בין ה WIN7-MAC-POPCORN ?
* יש בעיות עם ה MAC מול WIN7 ב SMB? אפשר להפעיל SMB2 במק...?
* האם כדאי בכלל להתקין FREENAS במקום ה WIN7 ולעבוד ב NFS?
תודה ומראש ובבקשה מי שיש לו ניסיון או SET-UP דומה שיגיב, מי שלא בעיניינים שלא ירשום שטויות שרק יבלבלו יותר אותי ואחרים שקוראים את הפוסט...
תודה לעונים.
יש למישהו רעיון/הצעה אחרת ??
מה אתם אומרים על התצורה הבאה:
* שרת (חזק מאור יש לציין) שנמצא במ"מד ירוץ עם WIN7 והארד דיסק של 2TB (בתור התחלה) שכל הסרטים,מוסיקה,תמונות יהיו עליו.
* בסלון MAC MINI שיחובר לפלזמה (Panasonic 58V10) ב HDMI כמובן ויריץ PLEX מול ה WIN7.
* בחדר שינה PopCorn A210 שימשוך גם הוא סרטים,מוסיקה,תמונות מול השרת WIN7.
* או אולי Xtreamer Prodigy החדש אולי עדיף על ה PopCorn ?
** יש רשת 1G בכל הבית וכולם מחוברים קווי כמובן.
מספר שאלות:
* האם כדאי/שווה להשתמש ב MACMINI או שלא שווה להשקיע ועדיף לשים גם בסלון PopCorn?
* האם תהיה בעיה/התגשויות בין ה WIN7-MAC-POPCORN ?
* יש בעיות עם ה MAC מול WIN7 ב SMB? אפשר להפעיל SMB2 במק...?
* האם כדאי בכלל להתקין FREENAS במקום ה WIN7 ולעבוד ב NFS?
תודה ומראש ובבקשה מי שיש לו ניסיון או SET-UP דומה שיגיב, מי שלא בעיניינים שלא ירשום שטויות שרק יבלבלו יותר אותי ואחרים שקוראים את הפוסט...
תודה לעונים.
יש למישהו רעיון/הצעה אחרת ??
-
Itayr
-
- חבר פעיל

טוב, כנראה שאף אחד לא "יודע"....
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
1. לגבי ה-Mac Mini - לא רואה איזה יתרון יש לו על פני סטרימרים או על פני HTPC סטנדרטי מלבד מארז יפה.
2. לא רואה סיבה שיהיו התנגשויות במידה והכל מוגדר היטב.
3. SMB עובד בסדר גמור ב-MAC.
4. א. NFS יש גם לחלונות.
ב. מה תפקידו של ה"שרת" ?
2. לא רואה סיבה שיהיו התנגשויות במידה והכל מוגדר היטב.
3. SMB עובד בסדר גמור ב-MAC.
4. א. NFS יש גם לחלונות.
ב. מה תפקידו של ה"שרת" ?
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- esloan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2796
מנסיון אישי:
הייתי שם FREENAS אחד, עם יותר מדיסק אחד (כן, כבר בשלב הראשון) במערך יתיר (נגיד RAID5 עם 3 דיסקים 2 טרה).
מפעיל עליו NFS (לפופקורנים) ו CIFS (או SMB עבור המחשב עבודה). בנוסף מפעיל FTP להעברת החומר מהמחשב ל NAS.
ממפה את כונן הרשת SMB שלו במחשב. ויוצר שני שיתופים זהים על הפופקורנים.
ספריית ההרצה של YAMJ על \:C. את הג'וקבוקס מייצר על ה FREENAS דרך שיתוף ה SMB.
כך ניתן להינות מממשק זהה בשני מכשירי הפופקורן, תוך שמירה על מקור אחד, YAMJ אחד וניהול החומר ממחשב העבודה.
הייתי שם FREENAS אחד, עם יותר מדיסק אחד (כן, כבר בשלב הראשון) במערך יתיר (נגיד RAID5 עם 3 דיסקים 2 טרה).
מפעיל עליו NFS (לפופקורנים) ו CIFS (או SMB עבור המחשב עבודה). בנוסף מפעיל FTP להעברת החומר מהמחשב ל NAS.
כך ניתן להינות מממשק זהה בשני מכשירי הפופקורן, תוך שמירה על מקור אחד, YAMJ אחד וניהול החומר ממחשב העבודה.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
- theone
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
אותו דבר, רק הייתי הולך על UNRAID (גרסת חינם) ולא FREENAS אם כבר יש לך מחשב ולא אכפת לך קצת הגדרות בהתחלה.erezsolan כתב:מנסיון אישי:
כך ניתן להינות מממשק זהה בשני מכשירי הפופקורן, תוך שמירה על מקור אחד, YAMJ אחד וניהול החומר ממחשב העבודה....
-
Itayr
-
- חבר פעיל

קודם כל תודה על התגובות,
לאלו ששאלו למה השרת:
השרת הוא לא בדיוק PC, אלא שרת חזק שהשגתי (כאלה מחדרי שרתים בחברות - כן, עשיתי בו שינויים כדי שיהיה שקט), עם חומרה חזקה ועם 16GB זכרון וכו'..
מה שתכננתי עבורו זה שישב באיזה פינה בממ"ד והשימוש שלו יהיה לאחסן את כל הסרטים,שירים,תמונות ולהורדת סרטים חדשים ושמכל החדרים בבית "ימשכו" ממנו מידע (ב NFS או ב SMB2).
במקרה כזה חשבתי שהכי הגיוני לשים עליו WIN7 שיוכל להוריד את תכנים חדשים ישר ל HD.
FREENAS/UNRAID לא זקוקים לכמות היסטרית כזאת של זכרון כמובן, עשירית מזה יספיק
) ויהיה קשה יותר לנהל הורדות ממנו, אז אולי בכל זאת כדי ללכת על ה WIN7...?
יכול להיות שיהיה גם בתור מחשב נייח לחדר העבודה (Word,אינטרנט וכו) - עוד לא החלטתי.
לגבי ה Mac-mini + Plex אני מתלבט, מצד אחד מינימליסטיות ואסתטיקה בסלון חשובה לי מאוד (ולאשתי כמובן), הוא קטן ושקט מאוד, חזק מספיק כדי לנגן את כל התכנים גם הכבדים ביותר (BD) מה שאני לא יודע לגבי סטרימרים אחרים (רק כי לא ניסיתי לא ממידע מוכח).
וזה גם די פותח את כל האפשרויות כי יש דפדפן ואינטרנט אם רוצים...
מנגד כמובן שהוא יותר יקר מהסטרימרים האחרים..
יש עוד שחקן חדש (עניין של ימים) כרגע וזה ה prodigy של Xtreamer שעומד מול ה Popcorn A210, יודעים כבר מי עדיף..?
לאלו ששאלו למה השרת:
השרת הוא לא בדיוק PC, אלא שרת חזק שהשגתי (כאלה מחדרי שרתים בחברות - כן, עשיתי בו שינויים כדי שיהיה שקט), עם חומרה חזקה ועם 16GB זכרון וכו'..
מה שתכננתי עבורו זה שישב באיזה פינה בממ"ד והשימוש שלו יהיה לאחסן את כל הסרטים,שירים,תמונות ולהורדת סרטים חדשים ושמכל החדרים בבית "ימשכו" ממנו מידע (ב NFS או ב SMB2).
במקרה כזה חשבתי שהכי הגיוני לשים עליו WIN7 שיוכל להוריד את תכנים חדשים ישר ל HD.
FREENAS/UNRAID לא זקוקים לכמות היסטרית כזאת של זכרון כמובן, עשירית מזה יספיק
יכול להיות שיהיה גם בתור מחשב נייח לחדר העבודה (Word,אינטרנט וכו) - עוד לא החלטתי.
לגבי ה Mac-mini + Plex אני מתלבט, מצד אחד מינימליסטיות ואסתטיקה בסלון חשובה לי מאוד (ולאשתי כמובן), הוא קטן ושקט מאוד, חזק מספיק כדי לנגן את כל התכנים גם הכבדים ביותר (BD) מה שאני לא יודע לגבי סטרימרים אחרים (רק כי לא ניסיתי לא ממידע מוכח).
וזה גם די פותח את כל האפשרויות כי יש דפדפן ואינטרנט אם רוצים...
מנגד כמובן שהוא יותר יקר מהסטרימרים האחרים..
יש עוד שחקן חדש (עניין של ימים) כרגע וזה ה prodigy של Xtreamer שעומד מול ה Popcorn A210, יודעים כבר מי עדיף..?
- theone
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
האם אתה צריך שיהיה לו שרידות (אישהו RAID)?
אם כן, אז כדאי ללכת על FREENAS או UNRAID.
אם כן, אז כדאי ללכת על FREENAS או UNRAID.
-
Itayr
-
- חבר פעיל

לא נראה לי בשלב הזה, את התמונות בכל מקרה אני אגבה, כל השאר אפשר להוריד מחדש.