מולטי טסקינג באייפון ובאייפד

כל מה שנוגע לפלטפורמות הניידות של אפל - אייפון, אייפוד, שעון אפל
Batnun פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3627
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 482 פעמים

שליחה #1 

osherov כתב:Batnun,
בלא מעט מפרטים שאני קראתי על האייפד 2 לא נרשם שיש לו מעבד דו ליבתי. ייתכן שבאמת בסוף יהיה לו

עופר,
לא מסכים, לדעתי מעבדי Dual Core יהפכו מאוד מהר ל Must במכשירי טאבלט. היתרון של מעבד דו ליבתי בסביבה מרובת משימות היא משמעותית גבוה יותר ממעבד חד ליבתים מהירים ככל שיהיו (ומכשירים בעלי מסך 10 אינצ' לטעמי חייבים להריץ (ולהציג) יותר מאפליקצייה אחת בו זמנית על המסך). דבר נוסף זה התמיכה של כל מעבדי ה Dual Core בפיענוח 1080p מלא ואמיתי (גם של תכנים תובעניים) וגם תמיכה בדחיסה HD (אבל כאן זה פחות מעניין לטעמי) וגם בהרצה של משחקים תובעניים יותר (3D)...והסיבה הכי חשובה לתמיכה ב Dual Core נובעת מכך שזה יהפך לסטנדרט בקרב מכשירי המובייל החדשים (טאבלטים וסמארטפונים) ולכן אני מניח שגם אפל לא תרשה לעצמה להישאר מאחור בתחום הזה (אגב, ההתיחסות שלי במעבד דו ליבתי הוא גם להרחבות שיש עליו כגון ה GPU)
...
כל המפרטים עד עכשיו מבוססים על דיווחים לא מאומתים. כנראה שנדע רק שבוע הבא...

אני אישית מאמין שיהיה מעבד דו-ליבתי, ולו רק מהסיבה שלכל המתחרים גם יהיה בעתיד הקרוב.
וכמו שעופר ציין, זכרון זה יותר משמעותי, ודי בטוח שיהיה לו לפחות 512MB

Batnun

.

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1202
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #2 

osherov כתב:Batnun,
בלא מעט מפרטים שאני קראתי על האייפד 2 לא נרשם שיש לו מעבד דו ליבתי. ייתכן שבאמת בסוף יהיה לו

עופר,
לא מסכים, לדעתי מעבדי Dual Core יהפכו מאוד מהר ל Must במכשירי טאבלט. היתרון של מעבד דו ליבתי בסביבה מרובת משימות היא משמעותית גבוה יותר ממעבד חד ליבתים מהירים ככל שיהיו (ומכשירים בעלי מסך 10 אינצ' לטעמי חייבים להריץ (ולהציג) יותר מאפליקצייה אחת בו זמנית על המסך). דבר נוסף זה התמיכה של כל מעבדי ה Dual Core בפיענוח 1080p מלא ואמיתי (גם של תכנים תובעניים) וגם תמיכה בדחיסה HD (אבל כאן זה פחות מעניין לטעמי) וגם בהרצה של משחקים תובעניים יותר (3D)...והסיבה הכי חשובה לתמיכה ב Dual Core נובעת מכך שזה יהפך לסטנדרט בקרב מכשירי המובייל החדשים (טאבלטים וסמארטפונים) ולכן אני מניח שגם אפל לא תרשה לעצמה להישאר מאחור בתחום הזה (אגב, ההתיחסות שלי במעבד דו ליבתי הוא גם להרחבות שיש עליו כגון ה GPU)
...
אין באמת מולטי טאסקיג באייפון ובאייפד ככה שלא זאת הסיבה בגלל ישדרגו את המעבד ל Dual Core, אם ישדרגו.
לגבי ה"סטנדרט"' כבר הבנו שאפל עושה מה שהיא רוצה בכל מה שקשור לסטנדרטים, למשל Air Play, Itunes ועוד.
1080p - אני לא מאמין שתהייה תמיכה מאחר ורוב התכנים שלהם הם גם ככה 720P.

אבל לך תדע :) אולי הם יפתיעו

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #3 

haimbl,
על פי מודל הגן הסגור זה אומנם מאוד נוקשה לשימוש, אבל יש כבר ריבוי משימות באייפון (iOS 4) וגם באייפד (iOS 4.2)

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

osherov כתב:haimbl,
על פי מודל הגן הסגור זה אומנם מאוד נוקשה לשימוש, אבל יש כבר ריבוי משימות באייפון (iOS 4) וגם באייפד (iOS 4.2)
...
המימוש שלהם בריבויי משימות לא מצריך מעבד חזק מאחר והאפליקציות לא באמת רצות ברקע. האפליקצייה נכנסת למצב של "SLEEP" וחוזרת לפעולה ברגע שאתה מפעיל אותה שוב

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #5 

haimbl , יש מולטי טאקטינג "אמיתי" החל מiOS 4 ,רק שלא כמו באנדרואיד ששם זה פשוט רץ ברקע , בiOS כדי שתוכנה באמת תרוץ ברקע המפתח צריך לאפשר את זה בעצמו ,ויש כבר תוכנות שתומכות בזה כמו נגני מדיה , ניווט וכו'
יש כאלו שחושבים שזה גאוני , יש כאלו שחושבים שזה מפגר ,כול אחד והדעה שלו .
בקשר ל1080P, אם באיפון 5 הם יאפשרו את זה ,אז אין סיבה בעולם שבאיפד זה לא יעבוד .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

IamEzio כתב:haimbl , יש מולטי טאקטינג "אמיתי" החל מiOS 4 ,רק שלא כמו באנדרואיד ששם זה פשוט רץ ברקע , בiOS המפתח צריך להפעיל את זה ..
בקשר ל1080P, אם באיפון 5 הם יאפשרו את זה ,אז אין סיבה בעולם שבאיפד זה לא יעבוד .
...
א. זה לא מולטי טאסקינג "אמיתי". מה מולטי טאסקינג בלעשות כל פעם דבר אחד? (להוציא GPS וכמה תוכנות אחרות)
ב. אני למשל חושב שזה גאוני, בשביל מה לרוקן סוללה אם לא משתמשים באפליקציות?
ג. אני לא יודע לגביי האייפון 5 אני אשמח אם תפנה אותי לקישור מתאים

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #7 

בiOS יש מולטי טאסקינג "אמיתי" .

תפעיל את אפליקציית האיפוד וכנס לאינטרנט הנה לך דוג' למולטי טאסקינג אמיתי .

רק כמו שאמרתי שכדי שהאפליקציה תרוץ ברקע ולא תיהיה במצב השהייה המפתח צריך לאפשר את זה בעצמו .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

יש עוד הרבה דוגמאות למשל לדבר בטלפון ולקבל סמס :wink:
האפשרות הזאת הייתה קיימת גם בגרסאות קודמות, אם זה הטלפון של אפל לא יידע לנגן מוזיקה ולעשות עוד דברים ברקע אז הם בבעיה.

Batnun פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3627
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 482 פעמים

שליחה #9 

haimbl כתב:
IamEzio כתב:haimbl , יש מולטי טאקטינג "אמיתי" החל מiOS 4 ,רק שלא כמו באנדרואיד ששם זה פשוט רץ ברקע , בiOS המפתח צריך להפעיל את זה ..
...
א. זה לא מולטי טאסקינג "אמיתי". מה מולטי טאסקינג בלעשות כל פעם דבר אחד? (להוציא GPS וכמה תוכנות אחרות)
ב. אני למשל חושב שזה גאוני, בשביל מה לרוקן סוללה אם לא משתמשים באפליקציות?
ג. אני לא יודע לגביי האייפון 5 אני אשמח אם תפנה אותי לקישור מתאים
...
זה כן מולטי טאסקינג אמיתי. אמנם הוא מוגבל לסוגים מסויימים של אפליקציות, אבל זה עדיין להריץ יותר מאפליקציה אחת בו-זמנית.
זה מכשיר עם מסך 3.5 אינטש. מה אתה רוצה לעשות איתו בדיוק? לשחק אנגרי בירדס ולגלוש באינטרנט באותו זמן?

Batnun

.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #10 

לענות לשיחה בזמן נהיגה בלי שה GPS יעוף.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #11 

איתי_הגיתי כתב:לענות לשיחה בזמן נהיגה בלי שה GPS יעוף.
...
זה לא קיים בIPHONE? 8O

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #12 

Batnun כתב:
זה כן מולטי טאסקינג אמיתי. אמנם הוא מוגבל לסוגים מסויימים של אפליקציות, אבל זה עדיין להריץ יותר מאפליקציה אחת בו-זמנית.
זה מכשיר עם מסך 3.5 אינטש. מה אתה רוצה לעשות איתו בדיוק? לשחק אנגרי בירדס ולגלוש באינטרנט באותו זמן?

Batnun

.
...
איזה הרמה להנחתה :)
נוותר לך הפעם (תחשוב לבד איזה דברים אפל לא מאפשרים לעשות במנגנון ה Multi task האמיתי אך הסגור והמוגבל (בכוונה) שלהם)

אגב, לא הבנתי את נושא ה 3.5 אינצ'....האייפד הוא בגודל של כמעט 10 אינצ' וגם שם יש מגבלה מכוונת של אפל במנגנון הזה. לי זה די ברור שאפל ישנו שוב את מנהל ומנגנון ריבוי המשימות באחת מגירסאות ה iOS הבאות, וזה אחרי שיתחילו לצאת מכשירי ה i^%*$E שלהם עם תמיכה במעבדים דו ליבתים

למרות חוסר האהבה שלי לאפל ולמוצרים שלהם, עדיין, אני באמת מקווה שהאייפד יישר חומרתית קו עם מכשירי האנדרואיד החדשים. הסיבה שלי נובעת מכך שזה ידרבן את כל השוק לתחרות בריאה ולהתפתחות טכנולוגית מהירה יותר...אני לא רוצה שהאנדרואיד יהפך למה שחלונות של מיקרוסופט הפכה בעולם ה PC (למרות הרצון שלי, יש סיכוי שבסופו של דבר זה מה שיתרחש עם האנדרואיד בסוף)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78921
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #13 

איתי, הוא לא "עף" הוא פשוט ברקע, ולכן צריך להחזיר אותו ידנית.

אבל זה ממשיך לנווט ברקע ונותן לי הוראות נסיעה כמובן.

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

oferlaor,

אני חושב שזאת הייתה הערת המשך על הבדיחה של המולטי טאסקינג, כמו לענות לשיחה ולקבל סמס.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

haimbl

ניווט ברקע לשיחה בהחלט עובד בדיוק כמו SMS בעת שיחה, כך שאם זה לא מולטי טסקינג, אז אני כנראה לא מבין מה ההגדרה של מולטי טסקינג...

השיטה שהם עשו MULTI TASKING היא ליגיטימית ומצויינת בעיני ומורכבת מכמה רכיבים:
1. חלק מהתוכנה שנשאר ברקע אך לא מעמיס את הזיכרון עם האפליקציה המלאה (כפי שנעשה ב-WINDOWS למשל). הגיוני וליגיטימי - זה לא מחשב PC אלא עדיין סלולר שאמור להיות יעיל בהרבה בניהול הזיכרון והמשאבים שלו שכן הבטריה שלו מוגבלת.

2. הקפאה והחזרה של אפליקציה למקומה האחרון - עבור אותן אפליקציות שלא חייבות בכלל לרוץ ברקע.

3. NOTIFICATIONS, עבור אותן אפליקציות שממתינות להודעה חדשה (סקייפ למשל)

בין שלושת החלקים הללו אין בעצם שום דבר שלא ניתן לעשות ברקע.

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אני יודע שיש מולטי טאסקינג באייפון, אני פשוט חושב שזה לא 100% מולטי טאסקינג.
אני יותר ממסכים שהמימוש שלהם הוא מעולה בדיוק מאותן סיבות שציינת. ההבדל הוא שהיכולות שציינת היו קיימות גם בגרסאות קודמות (SMS בזמן שיחה ו NOTIFICATIONS) והמולטי טאסקינג שנוסף לאחרונה הוא פשוט יכולת להשאיר אפליקציות במצב שינה ברקע.

למשל אם אתה משחק במשחק כל שהוא ויוצא ע"י לחיצה על מקש ה HOME, המשחק לא ימשיך לרוץ הוא פשוט יכנס למצב "שינה" - זה לא מולטי טאסקינג.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #17 

כבר מזמן אין קשר בין יכולת טכנולוגית והצלחה.

אפל לדעתי כבר ניצחו את המערכה הזו כי אנשים שואלים ברחוב איזה סוג אייפד זה כשמדובר בטאב. כלומר, זה הפך ל "פריג'ידר" או "פלאפון"

מבלי קשר, לדעתי כל השוק הזה יתרומם משמעותית כש-XOOM ו-iPad2 יצאו רשמית.

לפי המידע שכרגע קיים, מדובר באפריל-מאי שהמכשירים יהיו זמינים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

haimbl

1. זה לא שרשור על MULTI TASKING, כפי ששמת לב
2. לא כל אפליקציה צריכה להיות MULTI TASKING, הקפאה של משחק הכרחית כי אתה לא רוצה שזה יגנוב לך CPU או בטריה כשאתה לא משחק בזה. במחשב זה ככה רק בגלל היסטוריה ובגלל שאין צורך בזה. זו הגישה הנכונה, שכן כל גישה אחרת שמכריחה את האפליקציה תמיד לרוץ ברקע תגרום לבטריה להתרוקן ולמעבד להתחמם ואין בכך שום הגיון.
3. זה היה קיים תמיד אך ורק באפליקציות המובנות של אפל. רק בגרסא 4 זה מאופשר גם ברמת אפליקציות צד שלישי. כרגע אפשר להריץ מוזיקה שמוזרמת מהרשת ובמקביל לנווט ובמקביל לשחק במשחק או לקרוא דואל.

אם זה לא מולטי טסקינג, אז בבקשה תבדוק מחדש את ההגדרה שלך. המימוש הזה הוא נכון, חכם וחסכוני - בדיוק כפי שחייב להיות בסלולר.

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

1. אני יודע, אבל אתם ממשיכים להגיב
2. גם את זה אני יודע ובגלל זה אמרתי שזה מימוש מעולה.
3. אם אתה רוצה להיכנס לקטנות אז בIphone יש CPU אחד מה שאמור שבכל זמן נתון רק אפליקצייה אחת מקבל CPU - לא מולטי טאסקינג (אני סתם מתחכם) אתם פשוט לא יורדים לסוף דעתי. אבל כמו שאמרת "זה לא שרשור על MULTI TASKING"

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20 

haimbl

ברור שאנחנו ממשיכים להגיב, כי אתה ממשיך להגיב :)

CPU אחד כבר שנים יודע לעשות MULTI TASKING על ידי כך שכל כמה מילישניות הוא עובר בין המשימות השונות.

שלח תגובה

חזור אל “אפל - iPhone / iPad”