צרות בגן עדן - זרימה חלשה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #1 

אז גן השושנים/עדן שנקרה וויביאמה עושה צרות...
בימים האחרונים הזרימה ירדה משמעותית.

אני רואה את זה בכמה אופנים:
* קודם כל רואים בעין במיוחד בזמן פלאש שהזרימה לא כתמול שלשום.
* זמן הפלאש התארך מאד - מאחר ואני עובד עם תרמומטר-ראש, אני מפסיק את הפלאש לפי טמפרטורה ולא לפי זמן, כך שאמנם הפלאש יוצא תקין אבל ארוך, מאד.
* בזמן שטיפת הידית משאריות קפה שאני מבצע לפעמים תחת "זרימה חופשית" מהראש, אני לא מצליח להגיע למצב שהידית מתמלאת מים, דהיינו הקצב שהמים זורמים לידית נמוך מזה שהם מתנקזים דרך המשפך - זה לא היה ככה לפני כן.

חשוב לציין - הלחץ בזמן חליטה בסדר גמור! לא השתנה כלל. ומאחר ובזמן חליטה הזרימה בין כה וכה איטית, אין גם הפרעה לחליטה.

אבל... מדובר בסימפטום שיכול להצביע על תקלה, ויכול להיות שיום אחד זה יתדרדר יותר ועדיף לתפוס את זה לפני.
אז חשבתי לפרק לראש את הצורה ולבדוק אם משהו נתקע שם ומפריע לזרימה, אולי אפילו לבדוק ביציאה מהמשאבה.

לפני שאני מתנפל על העסק עם מפתח צינורות, יש למישהו רעיונות/הצעות? מישהו חווה משהו דומה?
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #2 

אולי משהו מפריע לברז שמוליך את המים לראש להיפתח במלואו (אבנית או איזה לכלוך?).

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #3 

אצל מאור בסופו של דבר מה שהיה זה (אם הבנתי נכון את מה שזילבר בדק אתו) הברז החשמלי בשסתום התלת ראשי.
הסולונואיד שם לא פתח עד הסוף את המעבר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #4 

בדיוק מה שהתכוונתי, אצלי היתה בעיה הפוכה, הברז לא נסגר עד הסוף והמים נזלו כל הזמן (לפעמים מהשסתום ולפעמים מהראש), קצת לא נעים כשזה חיבור ישיר למים וכל המטבח מוצף.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #5 

בוא נתחיל מהדברים הכי טפשיים... אולי הצינור המוליך מים התקפל? משהו חוסם אותו? (הנחת עליו משהו כבד, למשל?)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

balila30
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258
שם מלא: בועז בלילה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #6 

יונתן
לפי דעתי הברז החשמלי
המשאבה מייצרת לחץ תקין מה שנישאר זה הברז.

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #7 

אם יש פילטר פנימי או חיצוני כלשהוא תיבדוק אם הוא לא סתום, הוא עלול להיסתם בתוך דקות לאחר הפסקת מיים כללית באזור.

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #8 

טוב - התחלתי לפרק את הראש... דיווחים בהמשך (יש כרגע כמה חלקים שמשכשכים בבריכות מלח לימון).
או שיצא מזה מאמר על ניקוי ראש E61 אלקטרוני, או שייצא לי הרבה כסף מהכיס בקרוב על התיקון של התיקון...
:oops:

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #9 

עדכון -
יצאו תמונות מעולות, אבל הבעיה לא רק שלא נפתרה אלא החמירה.

אני אכתוב על זה אולי בהזדמנות סקירה, אבל בגדול הבעיה היתה שציפוי הכרום שיושב על הנחושת של חלקי הראש הפנימיים התפורר עם הזמן וגושים ורסיסים שלו הסתובבו בתוך הראש. ניקיתי יפה את הראש אבל כנראה שתהליך הניקוי רק החמיר את המצב כי חלקיקים המשיכו במסעם בהמשך הדרך, וכנראה הגיעו לברז הסולונואיד וסתמו אותו (ב-E61 חשמלי יש ברז ראש חשמלי במקום המנגנון הידני). בעקרון הייתי ממשיך ומפרק גם את הסולואיד אבל הוא מחובר עם 4 ברגי אלן בדיוק, אבל בדיוק בקוטר שאין לי מפתח בשבילו. אני חושב לקפוץ מחר לקדמה בהנחה שחיים מקבל קהל מחר, ולפתוח את הסולונואיד ולנקות. זה אמור לפתור את הבעיה. או שפשוט אקנה אלן בקוטר מתאים.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #10 

מצטער לשמוע, אני תוהה למה הציפוי התפורר ...

בהצלחה מחר מקווה שזה לא תיקון יקר.

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: איתן שלום
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #11 

ציפויי כרום לפעמים קשה לשמור אותם לאורך שנים. אני הייתי קונה סט ברגי אלן, ומנסה לבד רק כדי לא לפרק את כל המכונה. אני בטוח שחיים יעשה עבודה טובה מהירה ובזול.... אתה בכל זאת VIP אצלו.
אדי

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #12 

עדכון - בסוף לקחתי את המכונה לחיים. מזל שאני "בן בית" אצל קדמה, כי אחרת ביום שישי בלי להזמין תור מראש אפשר לקבל שם במקרה הטוב כוס קפה וגם זה בלחץ :)
אבל חיים היה נחמד כהרגלו והכניס אותי "בלי תור", ועוד הכניס אותי איתו למעבדה ועבדנו יחד.
בהתחלה הוא ניסה לשכנע אותי שמה שאני מבקש (לפרק את ברז הסולונואיד) זה לא מה שצריך לעשות, והוא רצה לעשות פירוק וניקוי יותר יסודיים.
למרות שבוודאי שהוא צודק ותמיד כדאי להיות יסודי, הפעם החלטתי להתעקש בגלל הלחץ של יום שישי, ולאור העובדה שיום קודם פירקתי את רוב הראש והיה לי בטחון ברמה של מעל 90% שאני צודק בקשר למיקום הבעיה.
ובכן, צדקתי. לוויביאמה האלקטרונית (כמו למכונות אלקטרוניות אחרות) יש ברז תלת כווני. במצב מנוחה יש מעבר חופשי בין היציאה שפונה למגש העודפים ובין ה"מקלחת" - כך בסוף החליטה גם משתחרר הלחץ מהידית. בזמן חליטה היציאה למגש העודפים נסגרת ובמקומה נפתח הסעיף ממנו מגיעים מים ממחליף החום (למעשה מהתרמוסיפון של הראש שהוא המשכו של מחליף החום).
אני אפרסם שקירה עם תמונות שמראות את תהליך הניקוי שביצעתי אתמול, וכפי שחשדתי, לכלוך שהשתחרר בניקוי הראש ירד דרך החריר שמזין את הכניסה לברז התלת כווני וסתם אותו. ולכן, אמנם פתרתי את הבעיה שהביאה לזרימה איוית (סתימה חלקית של אחד החרירים בראה, הסבר בסקירה שתבוא) אבל הלכלוך "נדד" למקום אחר ושם נתקע.
עכשיו, המכונה חזרה למשטח המטבח ועובדת כראוי!
אני שמח שחיים הקגשיב לי וחיפש איפה שחשדתי. לא שהוא לא היה מוצא את זה גם ללא עזרתי, אבל נחסכה הרבה עבודה שלו והמתנה מיותרת שלי למכונה.
מסקנה - אני חייב שיהיה לי אלן בקוטר המתאים... :)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #13 

יופי כיף לשמוע !!! מאחל לך הרבה שקט ...

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”