18 ערוצים כבר השנה??
ראיתי בכתבה ב YNET את הציטוט הבא:
"כחלון הוסיף ואמר בנושא זה כי הממשלה תתערב איפה שיש כשלים. "אנחנו פורסים 18 ערוצים", סיפר. "הלקוח יקנה ממיר במחיר חד פעמי ללא שום התחייבות. יהיה לך שם קצת ספורט, אקטואליה, ערוצי ילדים וכו'. כרגע זה עובד עם 5 ערוצים וזה יורחב ל-18 עד סוף שנה. פשוט אין ברירה". "
לינק לכתבה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4032489,00.html
זה הגיוני?? באלו ערוצים מדובר??
"כחלון הוסיף ואמר בנושא זה כי הממשלה תתערב איפה שיש כשלים. "אנחנו פורסים 18 ערוצים", סיפר. "הלקוח יקנה ממיר במחיר חד פעמי ללא שום התחייבות. יהיה לך שם קצת ספורט, אקטואליה, ערוצי ילדים וכו'. כרגע זה עובד עם 5 ערוצים וזה יורחב ל-18 עד סוף שנה. פשוט אין ברירה". "
לינק לכתבה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4032489,00.html
זה הגיוני?? באלו ערוצים מדובר??
אני מקווה שקצת ספורט זה לא ליגת הכדורסל בערוץ 10 וערוצי ילדים זה לא רחוב סומסום. אם הם באמת מציעים אלטרנטיבה אמיתית סוף סוף הוט ויס יצטרכו להציע חבילת בסיס במחיר נמוך. למרות שאחרי כל מה שעשה, אני סומך על משה כחלון בעיניי עצומות.
שיעשה כמו ברק ויקים מפלגה משל עצמו. כזה איש צריך בכל פוזיציה
שיעשה כמו ברק ויקים מפלגה משל עצמו. כזה איש צריך בכל פוזיציה
מלבד 2-3 ערוצים של רשות השידור/החינוכית יתר הערוצים יהיו לבטח מסחריים. אם בשני הערוצים הנוכחיים המסחור הוביל לרמת תכנים כל כך נמוכה ב-10 ערוצים מסחריים הרמה תהיה עוד יותר נמוכה . משום ששוק הטלויזיה כאן הוא כל כך קטן , המלחמה על פירורי תקציבי פרסום שיתחלקו בין כל כך הרבה ערוצים תהיה עזה כל כך שתביא לירידה נוספת בתקציבים עבור רכישת תכנים והפקות מקור. שלא לדבר על כך שערוצי ילדים מסחריים יביאו לתוכן ממומן שכל כולו פרסום סמוי .
ו...מאהוד ברק צריך להמנע בכל פוזיציה.
ו...מאהוד ברק צריך להמנע בכל פוזיציה.
ערוצי ילדים כבר עכשיו מכילים פרסום לא סמוי. כשהילד שלך רואה פוקימון הוא לא ירצה קלפים, משחק גיים בוי, לראות את הסרט, לקנות את החולצה וכו'?
מרצ'נדייס זה חלק עיקרי של סדרות וסרטי ילדים מבחינת רווחיות. חוץ מזה, זה יעיף לי את הפרסומות של עוגי, קינדר, חמצוצים וכו' מהערוצים שאני כן רואה כי ילדים יראו את זה נון סטופ בערוץ הילדים החדש וידאגו לשגע את אמא ואבא שלהם.
לא חסר פה נתח שוק. ערוץ לא צריך 30% רייטינג כדי להיות מצליח, נכון? לא כל תוכנית היא האח הגדול או כוכב נולד. שיגידו תודה שהם עוברים את ה10 אחוזים.
מרצ'נדייס זה חלק עיקרי של סדרות וסרטי ילדים מבחינת רווחיות. חוץ מזה, זה יעיף לי את הפרסומות של עוגי, קינדר, חמצוצים וכו' מהערוצים שאני כן רואה כי ילדים יראו את זה נון סטופ בערוץ הילדים החדש וידאגו לשגע את אמא ואבא שלהם.
לא חסר פה נתח שוק. ערוץ לא צריך 30% רייטינג כדי להיות מצליח, נכון? לא כל תוכנית היא האח הגדול או כוכב נולד. שיגידו תודה שהם עוברים את ה10 אחוזים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78895
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
כדאי לוודא שאתם מבינים את הרעיון.
18 ערוצים זה לא 18 תחנות טלויזיה שיעלו. ערוץ HD למשל צורך בין 3-6 (תלוי באיכות התמונה) ערוצים.
הערוצים המתבקשים הם 24, 23, 9 והערוץ הערבי.
כל אלה מביאים אותנו ל-9 ערוצים.
תוסיפו את ערוץ 1 ב-HD ואנחנו עומדים על עד 14 ערוצים.
18 ערוצים זה לא 18 תחנות טלויזיה שיעלו. ערוץ HD למשל צורך בין 3-6 (תלוי באיכות התמונה) ערוצים.
תוסיפו את ערוץ 1 ב-HD ואנחנו עומדים על עד 14 ערוצים.
- oferlaor
- מנהל

לי זה ברור שהכוונה לפחות בחלק מ18 ערוצים לערוצים ב HD.
מה שאני לא מבין זה איך יכול להיות ששר התקשורת אומר שזה ייקרה עד סוף השנה הנוכחית.
לפי כל מה ששמעתי עד היום זה אמור לקחת לפחות עוד שנתיים עד שיהיה 18 ערוצים, ובכלל זה עדיין לא עבר בכנסת.
מה שאני לא מבין זה איך יכול להיות ששר התקשורת אומר שזה ייקרה עד סוף השנה הנוכחית.
לפי כל מה ששמעתי עד היום זה אמור לקחת לפחות עוד שנתיים עד שיהיה 18 ערוצים, ובכלל זה עדיין לא עבר בכנסת.
כלומר נעשה שימוש במונח הטכני "ערוצים" כדי להטעות את הציבור וליצור רושם חיובי יותר מכפי שיהיה בפועל.
ערוץ 24 הוא כמובן ערוץ פרומו לשידורי קשת בערוץ 2 .הממונה על ההגבלים נרדם שוב בשמירה .
לפחות כולם (כל אלה שמצליחים לקלוט את עידן) יוכלו להנות משידורי HD של ערוץ 1 ולא רק מנויי ייס והוט.
ערוץ 24 הוא כמובן ערוץ פרומו לשידורי קשת בערוץ 2 .הממונה על ההגבלים נרדם שוב בשמירה .
לפחות כולם (כל אלה שמצליחים לקלוט את עידן) יוכלו להנות משידורי HD של ערוץ 1 ולא רק מנויי ייס והוט.
הכנסת אישרה.emilm313 כתב:לי זה ברור שהכוונה לפחות בחלק מ18 ערוצים לערוצים ב HD.
לפי כל מה ששמעתי עד היום זה אמור לקחת לפחות עוד שנתיים עד שיהיה 18 ערוצים, ובכלל זה עדיין לא עבר בכנסת....
שלא כמו שנכתב, יש תכנון להעלות ערוצים נוספים, לא רק 9,24 והערבי, כאשר יתבצע המעבר לשיטת הרשיונות.
- oferlaor
- מנהל

asaf23,
השאלה המתבקשת היא איזה ערוצים וכאמור מה זה יעשה לתעשיה. נניח ואני רוצה להכניס ערוץ חדש לחבילה. יש עלי מגבלות כלשהן? מה על ערוצים 2 ו-10 וכל הבלבול מח שהם עוברים כל הזמן מהרגולטור. האם שחקנים חדשים גם יהיו באותה סיטואציה? האם הערוצים החדשים האלה הם קיימים או חדשים?
נניח ואני הוט או יס, אני יכול לשדר ערוץ משלי גם ב-DTT?
השאלה המתבקשת היא איזה ערוצים וכאמור מה זה יעשה לתעשיה. נניח ואני רוצה להכניס ערוץ חדש לחבילה. יש עלי מגבלות כלשהן? מה על ערוצים 2 ו-10 וכל הבלבול מח שהם עוברים כל הזמן מהרגולטור. האם שחקנים חדשים גם יהיו באותה סיטואציה? האם הערוצים החדשים האלה הם קיימים או חדשים?
נניח ואני הוט או יס, אני יכול לשדר ערוץ משלי גם ב-DTT?
ואולי כבוד השר כחלון ידאג קודם שיקלטו השנה את חמשת הערוצים הצנועים שיש (אין) לנו, כמו שצריך? תודה
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 06#1343606
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 06#1343606
אתה מטעה ,החל מסוף 2012 יכנסו מפעילים חדשים לערוצי טלוויזיה,השר כחלון הקל משמעותית עלoferlaor כתב:כדאי לוודא שאתם מבינים את הרעיון.
תוסיפו את ערוץ 1 ב-HD ואנחנו עומדים על עד 14 ערוצים....
קבלת רישיונות ועושה הכל להכניס שחקנים חדשים לשוק הטלוויזיה מכל הארץ.
עפר, אני מניח שהכל תלוי בגורמים חדשים שירצו להכנס לשוק. אם יהיו וכמה כאלו יהיו.oferlaor כתב:asaf23,
נניח ואני הוט או יס, אני יכול לשדר ערוץ משלי גם ב-DTT?...
לפי שר התקשורת, כל גורם שירצה יוכל לשדר, מניח שגם הוט ויס יוכלו (למשל כמו שסקיי משדרת ערוץ ב-Freeview) אך כרגע לא נראה שהן בכלל בכיוון.
הבעייה היחידה שאני צופה היא הגבלות על השידורים. כרגע יש חובה לשדר חדשות וערוצים חדשים יקבלו פטור לשנתיים.
אך מה במקרה בו ערוץ מעוניין להתבסס על רכש מחו"ל (סרטים וסדרות) ללא השקעת מיליונים על חדשות? האם עדיין יחוייב לשדר חדשות והפקות מקור? לדעתי זה ירתיע משקיעים ויפגע גם בצופים, כיום אין ערוץ חופשי שמציע סדרות וסרטים.
תחושתי האישית היא שאם הרשות השנייה ומשרד התקשורת לא יערימו קשיים הכיוון יהיה יותר ערוצים מסחריים חינמיים עם תכנים שונים (לא העתק של ערוץ 2). יחד עם זאת אני מעריך שהוט ויס ישמרו על נתח גדול של צופים (שידורי ספורט, ילדים...אין כ"כ תחליף). הזמן יגיד.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
זה לא יקרה. תזכור שקבלת רשיון שידור יהיה כרוך באגרה לא קטנה וכנראה שמי שירצה להיות משודר במערך העידן+ יצטרך לשלם גם על זה בנפרד, ובגלל שה-DTT הוא בחינם, לא יהיו לו הכנסות ממנויים אלא רק מפרסומות. לא יודע כמה ערוצים יצליחו למצוא מודל פרסומי שלא יגרום להם להפסדים.UserName כתב:מה שבעצם הולכים לעשות פה, זה לאמר לחברות הרב-ערוציות - WE DON'T NEED U ANYMORE....
לא יודע גם כמה ערוצים מסחריים נוספים ניתן להכניס לשוק בהתחשב בעוגת הפרסום הקיימת - פשוט לא נראה לי שכמות הכסף שמפרסמים מוכנים להוציא נכון להיום תספיק לכל-כך הרבה ערוצים מסחריים.
בקיצור, מצטער שאני פסימי אבל יש כאן הרבה סימני שאלה. בכל אופן, חברות טלויזיה רב-ערוצית תמיד יישארו כי תמיד יהיו כאלה שיעדיפו לשלם מאשר שכל 5 דקות יחתכו להם את התוכנית עם פרסומות.
- oferlaor
- מנהל

עלות הכניסה היא 5 מיליון ש"ח.
השאלה הגדולה היא האם כל הסיפור הזה ימשיך להיות מלווה בהשקעות ענק בתוכן (זה היה כזכור הבעיה של ערוץ 10).
כי גם אני חושב שאם יהיו כאן עוד 3 ערוצים, אז כולם ידממו כסף.
השאלה הגדולה היא האם כל הסיפור הזה ימשיך להיות מלווה בהשקעות ענק בתוכן (זה היה כזכור הבעיה של ערוץ 10).
כי גם אני חושב שאם יהיו כאן עוד 3 ערוצים, אז כולם ידממו כסף.