18 ערוצים כבר השנה??

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
emilm313 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

ראיתי בכתבה ב YNET את הציטוט הבא:
"כחלון הוסיף ואמר בנושא זה כי הממשלה תתערב איפה שיש כשלים. "אנחנו פורסים 18 ערוצים", סיפר. "הלקוח יקנה ממיר במחיר חד פעמי ללא שום התחייבות. יהיה לך שם קצת ספורט, אקטואליה, ערוצי ילדים וכו'. כרגע זה עובד עם 5 ערוצים וזה יורחב ל-18 עד סוף שנה. פשוט אין ברירה". "

לינק לכתבה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4032489,00.html

זה הגיוני?? באלו ערוצים מדובר??

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #2 

אני מקווה שקצת ספורט זה לא ליגת הכדורסל בערוץ 10 וערוצי ילדים זה לא רחוב סומסום. אם הם באמת מציעים אלטרנטיבה אמיתית סוף סוף הוט ויס יצטרכו להציע חבילת בסיס במחיר נמוך. למרות שאחרי כל מה שעשה, אני סומך על משה כחלון בעיניי עצומות.
שיעשה כמו ברק ויקים מפלגה משל עצמו. כזה איש צריך בכל פוזיציה (Y)

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #3 

מלבד 2-3 ערוצים של רשות השידור/החינוכית יתר הערוצים יהיו לבטח מסחריים. אם בשני הערוצים הנוכחיים המסחור הוביל לרמת תכנים כל כך נמוכה ב-10 ערוצים מסחריים הרמה תהיה עוד יותר נמוכה . משום ששוק הטלויזיה כאן הוא כל כך קטן , המלחמה על פירורי תקציבי פרסום שיתחלקו בין כל כך הרבה ערוצים תהיה עזה כל כך שתביא לירידה נוספת בתקציבים עבור רכישת תכנים והפקות מקור. שלא לדבר על כך שערוצי ילדים מסחריים יביאו לתוכן ממומן שכל כולו פרסום סמוי .

ו...מאהוד ברק צריך להמנע בכל פוזיציה.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #4 

ערוצי ילדים כבר עכשיו מכילים פרסום לא סמוי. כשהילד שלך רואה פוקימון הוא לא ירצה קלפים, משחק גיים בוי, לראות את הסרט, לקנות את החולצה וכו'?
מרצ'נדייס זה חלק עיקרי של סדרות וסרטי ילדים מבחינת רווחיות. חוץ מזה, זה יעיף לי את הפרסומות של עוגי, קינדר, חמצוצים וכו' מהערוצים שאני כן רואה כי ילדים יראו את זה נון סטופ בערוץ הילדים החדש וידאגו לשגע את אמא ואבא שלהם.
לא חסר פה נתח שוק. ערוץ לא צריך 30% רייטינג כדי להיות מצליח, נכון? לא כל תוכנית היא האח הגדול או כוכב נולד. שיגידו תודה שהם עוברים את ה10 אחוזים.

tzahi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1508
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #5 

אם היו ערוצי ספורט נורמאליים פתוחים בחינם, לא הייתי מתחבר כלל ליס או הוט.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78895
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #6 

כדאי לוודא שאתם מבינים את הרעיון.

18 ערוצים זה לא 18 תחנות טלויזיה שיעלו. ערוץ HD למשל צורך בין 3-6 (תלוי באיכות התמונה) ערוצים.

הערוצים המתבקשים הם 24, 23, 9 והערוץ הערבי.

כל אלה מביאים אותנו ל-9 ערוצים.

תוסיפו את ערוץ 1 ב-HD ואנחנו עומדים על עד 14 ערוצים.

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 979
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #7 

וכרגע 5 תחנות = 5 ערוצים ?
:?:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

בדיוק.

emilm313 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #9 

לי זה ברור שהכוונה לפחות בחלק מ18 ערוצים לערוצים ב HD.
מה שאני לא מבין זה איך יכול להיות ששר התקשורת אומר שזה ייקרה עד סוף השנה הנוכחית.
לפי כל מה ששמעתי עד היום זה אמור לקחת לפחות עוד שנתיים עד שיהיה 18 ערוצים, ובכלל זה עדיין לא עבר בכנסת.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #10 

כלומר נעשה שימוש במונח הטכני "ערוצים" כדי להטעות את הציבור וליצור רושם חיובי יותר מכפי שיהיה בפועל.

ערוץ 24 הוא כמובן ערוץ פרומו לשידורי קשת בערוץ 2 .הממונה על ההגבלים נרדם שוב בשמירה .

לפחות כולם (כל אלה שמצליחים לקלוט את עידן) יוכלו להנות משידורי HD של ערוץ 1 ולא רק מנויי ייס והוט.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #11 

emilm313 כתב:לי זה ברור שהכוונה לפחות בחלק מ18 ערוצים לערוצים ב HD.
מה שאני לא מבין זה איך יכול להיות ששר התקשורת אומר שזה ייקרה עד סוף השנה הנוכחית.
לפי כל מה ששמעתי עד היום זה אמור לקחת לפחות עוד שנתיים עד שיהיה 18 ערוצים, ובכלל זה עדיין לא עבר בכנסת.
...
הכנסת אישרה.

שלא כמו שנכתב, יש תכנון להעלות ערוצים נוספים, לא רק 9,24 והערבי, כאשר יתבצע המעבר לשיטת הרשיונות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

asaf23,

השאלה המתבקשת היא איזה ערוצים וכאמור מה זה יעשה לתעשיה. נניח ואני רוצה להכניס ערוץ חדש לחבילה. יש עלי מגבלות כלשהן? מה על ערוצים 2 ו-10 וכל הבלבול מח שהם עוברים כל הזמן מהרגולטור. האם שחקנים חדשים גם יהיו באותה סיטואציה? האם הערוצים החדשים האלה הם קיימים או חדשים?

נניח ואני הוט או יס, אני יכול לשדר ערוץ משלי גם ב-DTT?

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #13 

מעניין יהיה לראות עד סוף השנה עלייה בכמות הערוצים! מה שצריך זה ערוץ קומדיה שישדר הפקות ישראליות וגם תכנים מחו"ל.

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #14 

ואולי כבוד השר כחלון ידאג קודם שיקלטו השנה את חמשת הערוצים הצנועים שיש (אין) לנו, כמו שצריך? תודה
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 06#1343606

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #15 

oferlaor כתב:כדאי לוודא שאתם מבינים את הרעיון.

18 ערוצים זה לא 18 תחנות טלויזיה שיעלו. ערוץ HD למשל צורך בין 3-6 (תלוי באיכות התמונה) ערוצים.

הערוצים המתבקשים הם 24, 23, 9 והערוץ הערבי.

כל אלה מביאים אותנו ל-9 ערוצים.

תוסיפו את ערוץ 1 ב-HD ואנחנו עומדים על עד 14 ערוצים.
...
אתה מטעה ,החל מסוף 2012 יכנסו מפעילים חדשים לערוצי טלוויזיה,השר כחלון הקל משמעותית על

קבלת רישיונות ועושה הכל להכניס שחקנים חדשים לשוק הטלוויזיה מכל הארץ.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #16 

oferlaor כתב:asaf23,

השאלה המתבקשת היא איזה ערוצים וכאמור מה זה יעשה לתעשיה. נניח ואני רוצה להכניס ערוץ חדש לחבילה. יש עלי מגבלות כלשהן? מה על ערוצים 2 ו-10 וכל הבלבול מח שהם עוברים כל הזמן מהרגולטור. האם שחקנים חדשים גם יהיו באותה סיטואציה? האם הערוצים החדשים האלה הם קיימים או חדשים?

נניח ואני הוט או יס, אני יכול לשדר ערוץ משלי גם ב-DTT?
...
עפר, אני מניח שהכל תלוי בגורמים חדשים שירצו להכנס לשוק. אם יהיו וכמה כאלו יהיו.

לפי שר התקשורת, כל גורם שירצה יוכל לשדר, מניח שגם הוט ויס יוכלו (למשל כמו שסקיי משדרת ערוץ ב-Freeview) אך כרגע לא נראה שהן בכלל בכיוון.
הבעייה היחידה שאני צופה היא הגבלות על השידורים. כרגע יש חובה לשדר חדשות וערוצים חדשים יקבלו פטור לשנתיים.
אך מה במקרה בו ערוץ מעוניין להתבסס על רכש מחו"ל (סרטים וסדרות) ללא השקעת מיליונים על חדשות? האם עדיין יחוייב לשדר חדשות והפקות מקור? לדעתי זה ירתיע משקיעים ויפגע גם בצופים, כיום אין ערוץ חופשי שמציע סדרות וסרטים.

תחושתי האישית היא שאם הרשות השנייה ומשרד התקשורת לא יערימו קשיים הכיוון יהיה יותר ערוצים מסחריים חינמיים עם תכנים שונים (לא העתק של ערוץ 2). יחד עם זאת אני מעריך שהוט ויס ישמרו על נתח גדול של צופים (שידורי ספורט, ילדים...אין כ"כ תחליף). הזמן יגיד.

שחר25
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 378
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #17 

אם אין אפשרות להכניס את ערוץ הספורט הבסיסי (ספורט 5) שמגיע עם חבילות הבסיס של HOT ו-YES, אז צריך לחשוב על חלופות, אולי ערוץ ספורט ONE שעלה לאחרונה ובטוח יהיה שיפור בתכנים שלו בעתיד.

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1236
שם מלא: JonathanK
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #18 

מה שבעצם הולכים לעשות פה, זה לאמר לחברות הרב-ערוציות - WE DON'T NEED U ANYMORE.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #19 

UserName כתב:מה שבעצם הולכים לעשות פה, זה לאמר לחברות הרב-ערוציות - WE DON'T NEED U ANYMORE.
...
זה לא יקרה. תזכור שקבלת רשיון שידור יהיה כרוך באגרה לא קטנה וכנראה שמי שירצה להיות משודר במערך העידן+ יצטרך לשלם גם על זה בנפרד, ובגלל שה-DTT הוא בחינם, לא יהיו לו הכנסות ממנויים אלא רק מפרסומות. לא יודע כמה ערוצים יצליחו למצוא מודל פרסומי שלא יגרום להם להפסדים.
לא יודע גם כמה ערוצים מסחריים נוספים ניתן להכניס לשוק בהתחשב בעוגת הפרסום הקיימת - פשוט לא נראה לי שכמות הכסף שמפרסמים מוכנים להוציא נכון להיום תספיק לכל-כך הרבה ערוצים מסחריים.
בקיצור, מצטער שאני פסימי אבל יש כאן הרבה סימני שאלה. בכל אופן, חברות טלויזיה רב-ערוצית תמיד יישארו כי תמיד יהיו כאלה שיעדיפו לשלם מאשר שכל 5 דקות יחתכו להם את התוכנית עם פרסומות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20 

עלות הכניסה היא 5 מיליון ש"ח.

השאלה הגדולה היא האם כל הסיפור הזה ימשיך להיות מלווה בהשקעות ענק בתוכן (זה היה כזכור הבעיה של ערוץ 10).

כי גם אני חושב שאם יהיו כאן עוד 3 ערוצים, אז כולם ידממו כסף.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”