סופו של הטנק?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3164 פעמים

שליחה #1 

הנה משהו שקיבלתי במייל. אם זה נכון, נראה לי שהטנק הפך להיות כלי ארכאי ומיותר/מסוכן ליושביו במלחמות העתידיות:

[left]What you are about to watch is an actual event. The Israeli Armed Forces filmed this in real time. What you'll see is a fully armored Syrian tank being hit by an Israeli laser-guided, steel-penetrating, phosphorous-filled "hand held" rocket. The rocket is small, very portable and is a tightly controlled weapon. Each one is accounted for when they are checked out and back in. There must be no fewer than 2 soldiers present to verify the use, one must be a senior
officer with a minimum of 10 years military service. (Sorry, the name and program is kept secret.)

This tank was headed for one of Israel 's settlements. There were four more tanks one mile to the rear of this tank. They turned around before getting to this area after learning what had happened to the lead tank.

You can hear the ammunition going off after the initial strike. No Syrian tank crew member survived this event and it did not make the news. It is an everyday event for Israel's Armed Forces and they do not permit the "embedding" of news reporters with their armed forces like we Americans do. This weapon and its tactical use is for their survival, not for "news" entertainment!

Perhaps we should take a page from the Israeli Military Handbook.
[/left]

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #2 

זה כלי נשק שלנו פוגע בטנק סורי, אם חס וחלילה תהיה מלחמה, אני מקווה שהאויב ישתמש בטנקים כמו אלו, כי טיל אחד פירק אותו. לתשומת ליבך - HUBER, הטנקים שלנו מתחילים כנראה בזמן הקרוב ציוד ב"מעיל רוח", שמונע פגיעות טילים. היתרון שלנו ככל הנראה. הנצחון האמיתי יהיה בחתימת חוזה שלום, ועשיית ימבה כסף מתיירים שיעברו מכאן עד לסוריה, חלום ? אולי, אבל מותר לכל אחד מאיתנו. :)
Vocare Ad Regnum

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3164 פעמים

שליחה #3 

TANDBERG - טנק שלנו, שלהם, זו לא הנקודה. הטיל לא פוגע ממש בטנק כמו שהוא גורם לתחמושת שבפנים להתלקח ולהתפוצץ ולחנק/שריפה של צוות הטנק, כך שמיגון קונבציונאלי לא ממש יעיל נגדו. הטיל לא מכיל חומר נפץ סטנדרטי אלא זרחן והופך את הטנק למלכודת מוות עבור יושביו.

שלום במזרח התיכון יהיה רק כשדתות יעלמו מהעולם.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

לפני הרבה שנים זכיתי לראות טנק T62 סורי שחטף כנראה מה שהאמריקאים קוראים לו silver bullet. זה יצר חור כניסה בקוטר של אולי 2 ס"מ בחלק האחורי בצד של הטנק ויצא מקדימה בצד הנגדי עם חור טיפה יותר גדול. זאת אומרת שזה חצה טנק מצד לצד כאילו שהיה מדובר בסכין חמה העוברת דרך בלוק של חמאה רכה.

כל הצוות בפנים פשוט התאייד. הסבירו לי שהמעבר כל כך מהיר שהוא יוצר שתי תופעות, האחת היא חימום האוויר לטמפרטורה אסטרונומית והתופעה השניה קשורה בראשונה: גז חם הוא פחות דחוס. כלומר זה יוצר תת לחץ וגל הלם על קולי מאוד גדול במהירות רבה והפרשי הלחצים גורמים לפיצוץ הריאות והאברים הפנימיים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

tamir_k
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

huber שום דבר לא חדש תחת השמש.
מה שאתה מראה פה קיים מראשית ימי הטנקים.

זה מצמרר לראות טנק שניפע ... אבל לא חדש.
זה לא משנה עם זה טיל זרחני או לא.
ברגע שטיל נט חודר שריון הוא רץ בתוך חלל קטן. פלדה רותחת עפה לכל עבר ותחמושת מתפוצצת.
לא סימפטי

יש המון ספרים מרתקים בנושא ממלחמת העולם השניה.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #6 

HUBER, יש גם מה שנקרא LINER - שחטפנו לא מעט ממנו במלחמת לבנון השנייה, אין גופות אחרי פגיעה כזו, תבין לבד. יש יותר מערכות למיגון טנקים, יותר מתקדמות, עד הטיל הבא. הנקודה היא שעל מנת לכבוש יעד באופן סופי אתה חייב חי"ר וטנקים, דרך האוויר לא יעזור כלום. אני באופן אישי מעדיף לחשוב באופן קפיטליסטי - מלחמות מייצרות הוצאות ומקטינות הכנסות, מי שרוצה תיירות, מי שרוצה שגשוג - לא יתחיל מלחמות 24/7. הניחוש שלי - אחרי המהומות בעולם הערבי בחודשים האחרונים, נראה שזה מתחיל לחלחל לכולם.
Vocare Ad Regnum

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #7 

כמה דלק הוא מבזבז
אמן מייסר

ohyaeli
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 306
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

מה זה המייל ההזוי הזה?

בסרט בפירוש אומרים שהטנק לא מאוייש וזה ניסוי. מפה ועד להגיד שטנק הזה יורט כאשר הוא שעט על התנחלות וזה מצב יום יומי :roll:

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4879
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #9 

לפי מסלול ומהירות הטיל - הוא גם מאוד מיושן.

בוא נסכם בכך שהסירטון הזה מביא פגיעה במרחק מגוחך, עם מסלול טיסה של טיל מיושן (כנראה MILAN, TOW וכד'),
ולא, הוא לא מונחה לייזר אלא חום במקרה הטוב, או אף כבל (לפי האיטיות של הטיסה שלו)
במקרה הספציפי הזה זו פגיעה סינגולרית שבחיבור של התובה והצריח בחלק בו יש הכי פחות מיגון בטנק (כן, בגלל זה היו שרשראות במרכבה מאחור).
אם זה היה מצב אמת, ירי נ"ט מטווח כזה אומר שהטנק חצה את רצועת הסכם הפסקת האש דרך השטח של האו"ם (שהבסיס עצמו הוא בערך האזור היחיד שעביר),
דרך שדות המוקשים אל הגבול הישראלי (שנעזוב את העובדה שהטופוגרפיה שונה ממה שיש בסרטון).
בקיצור - כנראה ניסוי ממש ישן (כשכולם נעשים בפעמים הראשונות ללא מגע ישיר של אדם למנוע הרג מיותר).
כדי לסבר את האוזן, מערכות MILAN קיימות מאז שנות ה-70 מעולם לא היו בשירות ישראלי, ה- TOW משנות ה-60 כן עבר שירות בצה"ל ורובם יצאו משירות.
והטנק הוא Centurion ששימש את ישראל במלחמת יוה"כ.

אם אתה מחפש טיל מודרני וישראלי חפש סירטונים של SPIKE בשירות האמריקאי.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4879
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #10 

נו... ונראה שלא הייתי רחוק...
הסירטון המלא:

הטיל הוא טיל שוודי מתחילת שנות השמונים,
לא היה הצלחה היסטרית בשוק הנשק העולמי...

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #11 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4002468,00.html
הקורנט הרוסי - אימת המרכבה.

לצערי במערכה הבאה מול חיזבאללה נראה הרבה יותר כאלה.

StonedJunglist
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1190
שם מלא: StonedJunglist
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #12 

הקורנט מזמן לא "הדבר הבא".. היום יש את הכריזנטמה....

בכל מקרה, הטנקים הם הכלי המכריע ביבשה כיום... אם הדבר נכון כלכלית או חברתית.... שאלה גדולה... כרגע הטנקים מאוד יעילים בבט"ש ובטח שבטח בזמן מלחמה..

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”