שיפור אקוסטיקה בממ"ד - תופים
קניתי מערכת תופים, ועכשיו אני רוצה לשפר את האקוסטיקה שהמערכת תשמע כמו שצריך.
אני גר בממ"ד (שעשוי בטון כמובן), ואני רוצה לשפר את איכות הסאונד בחדר ואז אני אוכל לנגן בחדר על המערכת בלי שכל צליל קטן יהדהד במשך שעה.
גודל החדר בערך 3x4 מטר, בבית פרטי, בקומת מרתף, כך שאין בעיה של שכנים מלמטה, או מהצדדים.
תקציב לא יודע, אבל בעיקרון מינימלי כדי לקבל תוצאות טובות.
הבעיות העיקריות ביותר שאני רוצה לפתור בחדר זה שיפור סאונד הבס של המערכת, שכרגע כל מכה קטנה נותן סאונד ארוך וגדול. המטרה שלי - להפוך את הבס לסאונד קצר ופאנצ'י. כלומר, לעמעם כמה שיותר את הבס.
האם בנושא זה כדי לבנות במה? למרות שאין שכנים מלמטה?
בעיה עיקרית שניה: צלילים גבוהים - מצילות. הסאונד לא נפסק. אני רוצה לחסל את ההד של המצילות.
בלי קשר ל2 בעיות אלה, אשמח שכל החדר יהיה יותר ידידותי לסאונד - מוזיקה במחשב \ טלויזיה יהיה בהיר וצלול יותר. וכמובן כמו שאמרתי שהמערכת תשמע כמה שיותר טוב.
אני חשבתי לרפד את התיקרה ואולי 2 קירות בפדים. איזה פדי כדי? לתיקרה ולקירות אותו סוג פד?
חוץ מזה במילה וצריך - מלכודת בס (שאין לי מושג מזה באמת) ובמה במידת הצורך. האם זה יספיק?
כל עזרה - אפילו הכי קטנה תעזור. תודה!!
אני גר בממ"ד (שעשוי בטון כמובן), ואני רוצה לשפר את איכות הסאונד בחדר ואז אני אוכל לנגן בחדר על המערכת בלי שכל צליל קטן יהדהד במשך שעה.
גודל החדר בערך 3x4 מטר, בבית פרטי, בקומת מרתף, כך שאין בעיה של שכנים מלמטה, או מהצדדים.
תקציב לא יודע, אבל בעיקרון מינימלי כדי לקבל תוצאות טובות.
הבעיות העיקריות ביותר שאני רוצה לפתור בחדר זה שיפור סאונד הבס של המערכת, שכרגע כל מכה קטנה נותן סאונד ארוך וגדול. המטרה שלי - להפוך את הבס לסאונד קצר ופאנצ'י. כלומר, לעמעם כמה שיותר את הבס.
האם בנושא זה כדי לבנות במה? למרות שאין שכנים מלמטה?
בעיה עיקרית שניה: צלילים גבוהים - מצילות. הסאונד לא נפסק. אני רוצה לחסל את ההד של המצילות.
בלי קשר ל2 בעיות אלה, אשמח שכל החדר יהיה יותר ידידותי לסאונד - מוזיקה במחשב \ טלויזיה יהיה בהיר וצלול יותר. וכמובן כמו שאמרתי שהמערכת תשמע כמה שיותר טוב.
אני חשבתי לרפד את התיקרה ואולי 2 קירות בפדים. איזה פדי כדי? לתיקרה ולקירות אותו סוג פד?
חוץ מזה במילה וצריך - מלכודת בס (שאין לי מושג מזה באמת) ובמה במידת הצורך. האם זה יספיק?
כל עזרה - אפילו הכי קטנה תעזור. תודה!!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
טיפול אקוסטי בממ"ד הוא משימה מורכבת. לא רק מימדי החדר אלא גם החומרים ממנו הוא בנוי אינם מקילים על העבודה.
אפשר "לטפל" אקוסטית כמעט בכל מחיר אולם איני רואה איך מקבלים תוצאה טובה מבלי להשקיע את התקציב הדרוש. טיפול טוב בממ"ד המיועד לנגינה יתחיל בסכום של כ- 3000 שקלים ויעלה מעלה על פי הצורך, הדרישות, הפשרות שתעשה או שלא תעשה בדרך וכך הלאה.
לנגינת תופים מומלץ טיפול מסיבי בתחום התדר הנמוך, השלמת טיפול החזרים החזקים בין הקירות, במת ניתוק למערכת.
אפשר "לטפל" אקוסטית כמעט בכל מחיר אולם איני רואה איך מקבלים תוצאה טובה מבלי להשקיע את התקציב הדרוש. טיפול טוב בממ"ד המיועד לנגינה יתחיל בסכום של כ- 3000 שקלים ויעלה מעלה על פי הצורך, הדרישות, הפשרות שתעשה או שלא תעשה בדרך וכך הלאה.
לנגינת תופים מומלץ טיפול מסיבי בתחום התדר הנמוך, השלמת טיפול החזרים החזקים בין הקירות, במת ניתוק למערכת.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2796
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
לדעתי:
אל תשאיר קירות או תקרה חשופים. אפילו ציפוי לבד ("le-ved") יקטין משמעותית את ההחזרים של הגבוהים. בנוסף, ספה ישנה או כורסה באחת הפינות. כמובן שטיח ישן (רצוי שאריות שטיח מקיר לקיר) שיכסה את כל הרצפה.
לגבי הבאס - שים כרית פוך או שתיים בתוך תוף הבאס, כך שכשליש מנפח התוף יאוכלס ע"י הכריות..
אני מאמין שבהשקעה הזו, (כמה מאות שקלים?), תוכל לפתור 80% מהבעיות שלך.
אל תשאיר קירות או תקרה חשופים. אפילו ציפוי לבד ("le-ved") יקטין משמעותית את ההחזרים של הגבוהים. בנוסף, ספה ישנה או כורסה באחת הפינות. כמובן שטיח ישן (רצוי שאריות שטיח מקיר לקיר) שיכסה את כל הרצפה.
לגבי הבאס - שים כרית פוך או שתיים בתוך תוף הבאס, כך שכשליש מנפח התוף יאוכלס ע"י הכריות..
אני מאמין שבהשקעה הזו, (כמה מאות שקלים?), תוכל לפתור 80% מהבעיות שלך.
נערך לאחרונה על ידי esloan ב 23/02/2011 16:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לבד באנגלית זה לא felt במקרה?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כי אני הלכתי לשלוף מילון כדי להבין מה זה leved עד שנפל לי האסימון והבנתי שכתבת את זה פונטית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.