אונקיו 608 - סוגי סראונד. מה מומלץ?
שלום,
לאחר שסיימתי את ה RTFM, לא ברור לי באיזה מצב עלי לשים את הסרואנד בצפיה בסרטים. אני מבין שזה אינבדואלי, אבל כל אחד מהמצבים שבחנתי - נראה לי טוב.
מה מומלץ לצפיה בסרטים?
מה מומלץ לשמיעת מוזיקה (PURE?)
האם מצבי THD הינם המומלצים?
תודה!
לאחר שסיימתי את ה RTFM, לא ברור לי באיזה מצב עלי לשים את הסרואנד בצפיה בסרטים. אני מבין שזה אינבדואלי, אבל כל אחד מהמצבים שבחנתי - נראה לי טוב.
מה מומלץ לצפיה בסרטים?
תודה!
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
קודם כל חבל שאינך מציין עם איזה רמקולים אתה מפעיל את רסיבר, והאם יש סאב.urielp כתב:שלום,
מה מומלץ לצפיה בסרטים?
תודה!...
בשמיעת מוסיקה, אין הרבה הבדל בין דירקט לפיור, פרט לכך שהסאב לא מופעל ב- PURE אם אתה שומע CD או 5.0
בדירקט אתה יכול להוסיף את הסאב, אם הרמקולים הוגדרו כגדולים תגדיר Dubble Bass, ואם הם קטנים לפי תדר החיתוך, מה שמתחתיו יורד לסאב.
לסרטים מוטב לבחור באחד ממצבי הסורראונד.
לא זוכר במכשיר אופצית THD.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
ראשית כל, האוזן שלך קובעת, לא של אף אחד אחר.
אני מניח שאתה מתכוון לצפיה בסרטים שהורדת מהאינטרנט, כי סביר להניח שסרטים מקוריים באים עם קידוד סראונד כזה או אחר שהרסיבר אמור לזהות באופן אוטומטי (דולבי, DTS וכיו"ב...)
לגבי סרטים שהורדת מהאינטרנט, דבר ראשון, תמיד מומלץ להוריד סרטים יחד עם קידוד הסראונד כאמור.
אם אין ברירה אלא לעבד מקור סטריאופוני, אזי שווה לשחק עם המצבים השונים כדי לראות כאמור מה נשמע לך הכי טוב. אני נוטה כרגע לכיוון ה-DTS Neo:6 Cinema בסרטים, ול-TV Logic בשידורי TV. המצבים של THX נשמעים לי אישית קצת "חלולים", אבל האמת היא שאלה עוד לא מסקנות סופיות ואני עדיין מנסה לבחון את כל מצבי הסראונד (את המשחק של ריאל מדריד אני רואה עכשיו ב-Sport Game Mode -סתם בשביל הקטע
לשמיעת מוזיקה זה תלוי מאוד ברמקולים הקדמיים שיש לך, וגם בחומרים שאתה נהנה לשמוע. אני מנסה כבר יותר משבוע להקשיב לכל מיני חומרים במצבים Pure Audio, Direct ו-Stereo, ולי אישית עושה רושם שה-Pure מאוד מפורט ומדוייק, אם כי קצת "רזה" ביחס ל-Stereo (שכולל את הכיול האוטומטי של ה-Audyssey). בכל מקרה, גם כאן המושבעים עדיין לא הכריעו סופית - כנראה שביום חמישי אמשיך לבצע ניסויים
אני מניח שאתה מתכוון לצפיה בסרטים שהורדת מהאינטרנט, כי סביר להניח שסרטים מקוריים באים עם קידוד סראונד כזה או אחר שהרסיבר אמור לזהות באופן אוטומטי (דולבי, DTS וכיו"ב...)
לגבי סרטים שהורדת מהאינטרנט, דבר ראשון, תמיד מומלץ להוריד סרטים יחד עם קידוד הסראונד כאמור.
אם אין ברירה אלא לעבד מקור סטריאופוני, אזי שווה לשחק עם המצבים השונים כדי לראות כאמור מה נשמע לך הכי טוב. אני נוטה כרגע לכיוון ה-DTS Neo:6 Cinema בסרטים, ול-TV Logic בשידורי TV. המצבים של THX נשמעים לי אישית קצת "חלולים", אבל האמת היא שאלה עוד לא מסקנות סופיות ואני עדיין מנסה לבחון את כל מצבי הסראונד (את המשחק של ריאל מדריד אני רואה עכשיו ב-Sport Game Mode -סתם בשביל הקטע
לשמיעת מוזיקה זה תלוי מאוד ברמקולים הקדמיים שיש לך, וגם בחומרים שאתה נהנה לשמוע. אני מנסה כבר יותר משבוע להקשיב לכל מיני חומרים במצבים Pure Audio, Direct ו-Stereo, ולי אישית עושה רושם שה-Pure מאוד מפורט ומדוייק, אם כי קצת "רזה" ביחס ל-Stereo (שכולל את הכיול האוטומטי של ה-Audyssey). בכל מקרה, גם כאן המושבעים עדיין לא הכריעו סופית - כנראה שביום חמישי אמשיך לבצע ניסויים
תודה לשניכם.
הקדמיים שלי הינם שקועים מסוג אומגה:
http://www.omega-audio.co.il/product/66 ... 25198.aspx
אין לי סאב.
עוד אפשרויות מומלצות?
http://www.omega-audio.co.il/product/66 ... 25198.aspx
אין לי סאב.
עוד אפשרויות מומלצות?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
כברירת מחדל, ברגע שביצעת כיול עם Audyssey, כן.Trip כתב:באיזה מן המצבים הכיול נכנס לפעולה?
אני יודע שב-Direct וב-Pure הוא מנוטרל. האם זה אומר שבכל היתר הוא מופעל?...