כבל רשת CAT6 - מבקש חוות דעת
אשמח לשמוע את דעתכם על הכבל הזה.
אני נמצא בשלב בו אני משפץ דירה והולך להשחיל כבל CAT6 לכל הדירה. שמתי לב שהכבל הזה בנוי מגידים בעובי 24AWG שהם המינימום ל-CAT6, האם זה מעיד משהו על איכות הכבל? מרחק מקסימלי בין נקודות התקשורת לארון התקשורת יעמוד על כ-13 מטר.
הצעות אחרות + מקום רכישה באזור חולון\ראשון לציון יתקבלו בברכה.
תודה רבה.
אני נמצא בשלב בו אני משפץ דירה והולך להשחיל כבל CAT6 לכל הדירה. שמתי לב שהכבל הזה בנוי מגידים בעובי 24AWG שהם המינימום ל-CAT6, האם זה מעיד משהו על איכות הכבל? מרחק מקסימלי בין נקודות התקשורת לארון התקשורת יעמוד על כ-13 מטר.
הצעות אחרות + מקום רכישה באזור חולון\ראשון לציון יתקבלו בברכה.
תודה רבה.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
זה לא משנה, כל עוד הכבל עומד בתקן הוא יעבוד.
נראה שהכבל הוא מסוג FTP, כלומר, יש לו סיכוך אחד לכל הגידים בצורה של יריעת אלומיניום.
הייתי ממליץ להשחיל כבלים יותר מסוככים, STP או S\STP.
"כבל גמיש" בד"כ אומר שהליבה של הכבל עשוייה מסיבים דקים של נחושת, אני מעדיף לעבוד עם כבלים בעלי גיד נחושת אחד עבה.
לשיקולך.
נראה שהכבל הוא מסוג FTP, כלומר, יש לו סיכוך אחד לכל הגידים בצורה של יריעת אלומיניום.
הייתי ממליץ להשחיל כבלים יותר מסוככים, STP או S\STP.
"כבל גמיש" בד"כ אומר שהליבה של הכבל עשוייה מסיבים דקים של נחושת, אני מעדיף לעבוד עם כבלים בעלי גיד נחושת אחד עבה.
לשיקולך.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אתה יכול בשקט להשתמש בכבל CAT5E למרחקים שציינת, גם הוא 24 גייג'.
מחיר יותר זול מCAT6 ותוכל לחבר גם רשת ג'יגה.
יש מקרים שCAT6 עדיף על CAT5 בבניית רשת ג'יגה עבור סטרימינג, כך שזה עניין אינדיוידואלי.
אם אתה צריך רק לאינטרנט, מספיק לך CAT5.
מחיר יותר זול מCAT6 ותוכל לחבר גם רשת ג'יגה.
יש מקרים שCAT6 עדיף על CAT5 בבניית רשת ג'יגה עבור סטרימינג, כך שזה עניין אינדיוידואלי.
אם אתה צריך רק לאינטרנט, מספיק לך CAT5.
הררי, זו לא הפעם הראשונה שאני שומע שעדיף ללכת על כבל STP. אחת ההמלצות באה מטכנאי רשתות שהמליץ בחום ללכת על כבל מהסוג ה"קשיח".
JEXY
היות והפרש המחיר הוא לא משמעותי נראה לי שעדיף ללכת על כבל שישרת למשך שנים רבות, אחרי הכל לא כל יום מרימים ריצוף
רבותי, תודה על העזרה. הדעה גובשה וככל הנראה אלך על כבל STP.
JEXY
היות והפרש המחיר הוא לא משמעותי נראה לי שעדיף ללכת על כבל שישרת למשך שנים רבות, אחרי הכל לא כל יום מרימים ריצוף
רבותי, תודה על העזרה. הדעה גובשה וככל הנראה אלך על כבל STP.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46373
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
JEXY,
אני מקווה שלא קראתי נכון ואתה לא מציע את מרכולתך מעל דפי הפורום.
אני מקווה שלא קראתי נכון ואתה לא מציע את מרכולתך מעל דפי הפורום.