האם אפשר להטמיע כתוביות IDX בקובץ MKV?
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
לא חושב... MKV תומך SRT או SUP.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לתהליך השילוב/הטמעה עצמו אין השפעה על פורמט קובץ הכתובית. הקונטיינר של MKV בנוי כך שהוא שומר את קובץ הכתובית, וידיאו ואודיו כ streams נפרדים ללא עיבוד או המרה (מלבד במקרה של SRT שבו הוא ממיר ASCII ל UTF8).
כך שאם הסטרימר שלך לא תומך ב sub/idx נפרדים הוא גם לא יתמוך בהם אם הם נמצאים באריזה.
ישנם כמובן כלים שבנויים כדי להמיר כתוביות מפורמט אחד לאחר, כמו subtitle workshop למשל, אבל אם המטרה הסופית היא המרת כתוביות שמפרסם QSubs אז אתה תתאכזב כי הם משתמשים בפורמט טיפה שונה שלא נתמך על ידי SW.
כך שאם הסטרימר שלך לא תומך ב sub/idx נפרדים הוא גם לא יתמוך בהם אם הם נמצאים באריזה.
ישנם כמובן כלים שבנויים כדי להמיר כתוביות מפורמט אחד לאחר, כמו subtitle workshop למשל, אבל אם המטרה הסופית היא המרת כתוביות שמפרסם QSubs אז אתה תתאכזב כי הם משתמשים בפורמט טיפה שונה שלא נתמך על ידי SW.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

יש הבדל מאוד גדול בין תרגום מובנה ב AVI לבין מה שאתה מקבל ב MKV. להבדיל מ MKV לאריזת ה AVI דווקא כן אכפת מאוד מהו קידוד ה streams שרוצים להכניס לקובץ. אני לא אפרט את המגבלות אבל התוצאה הסופית היא שברוב המקרים כשמדברים על כתוביות מוטמעות בקובץ AVI מתכוונים לכתוביות שנצרבו על הסרט והפכו לחלק אינטגרלי של התמונה. זה שונה לחלוטין מהדרך שבה MKV מטפל בכתוביות כי שם הם נשמרות כ stream נפרד לחלוטין.
עפר לאור ואנוכי כתבנו בעבר מאמר על קובץ ה MKV המסביר את היעוד ואת המבנה של הרכיבים השונים. הוא נמצא כאן באתר בארכיון המאמרים ולדעתי (המשוחדת בעליל) הוא שווה קריאה אם מידע טכני מעניין אותך ויש לך 10 דקות פנויות.
עפר לאור ואנוכי כתבנו בעבר מאמר על קובץ ה MKV המסביר את היעוד ואת המבנה של הרכיבים השונים. הוא נמצא כאן באתר בארכיון המאמרים ולדעתי (המשוחדת בעליל) הוא שווה קריאה אם מידע טכני מעניין אותך ויש לך 10 דקות פנויות.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

תבין, MKV זה לא פורמט, זו אריזה. השאלה שלך דומה לשאלה האם העברת מטבעות מהכיס לארנק משנה את הערך הכספי שלהם. התשובה היא כמובן שלא כי העברה ממקום למקום לא הופכת מטבע של 2 שקלים למטבע של 10. במקרה של MKV זה אותו הדבר, הסרט נשמר באריזה כמינימום של שני streams נפרדים, אחד לוידיאו ואחד לאודיו. אפשר לשלוף אותם מהאריזה ולהעביר אותם לאריזה אחרת ללא שום שינוי או פגיעה באיכות אבל אי אפשר לשנות את הפורמט של אותם streams רק בזה שהכניסו או הוציאו מהאריזה. הבלבול נוצר כמובן מהתעקשות לקרוא לסרטים "בפורמט MKV" במקום "באריזת MKV".
כתוביות צרובות הפכו לחלק של התמונה, אם המכשיר מסוגל להציג את הסרט אז הכתוביות יופיעו. יכול להיות שלא יוצגו טוב בגלל מתיחה או כיווץ של התמונה ואתה לא תוכל לשלוט על הגובה או הפונט, אבל הן תמיד יוצגו, גם אם אתה לא רוצה אותן.
כתוביות צרובות הפכו לחלק של התמונה, אם המכשיר מסוגל להציג את הסרט אז הכתוביות יופיעו. יכול להיות שלא יוצגו טוב בגלל מתיחה או כיווץ של התמונה ואתה לא תוכל לשלוט על הגובה או הפונט, אבל הן תמיד יוצגו, גם אם אתה לא רוצה אותן.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

בערך, או להמתין שישתחררו כתוביות בפורמט srt.
- QsubsGodfather
-
- חבר פעיל

- תגובות: 99
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
לא תמיד.Catskinner כתב: כך שאם הסטרימר שלך לא תומך ב sub/idx נפרדים הוא גם לא יתמוך בהם אם הם נמצאים באריזה....
http://www.qsubs.org/index.php?showtopic=48889
GodFather מצוות Qsubs
WwW.Qsubs.Org
WwW.Qsubs.Org
-
המלך
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6273
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 19 פעמים
ניסיתי את השיטה הזאת אבל זה לא עובד בסטרימר שלי שהוא שונה מהאקסטרימר אבל די נפוץ(HDX1000).
ההודעה שאני מקבל היא שהפורמט לא נתמך.
רק אם היה אפשר לצרוב את הכתוביות בתוך הסרט זה היה עובד כמו שה AVI.
אז זה עובד בסטרימרים שתומכים בפורמט הזה.
ההודעה שאני מקבל היא שהפורמט לא נתמך.
רק אם היה אפשר לצרוב את הכתוביות בתוך הסרט זה היה עובד כמו שה AVI.
אז זה עובד בסטרימרים שתומכים בפורמט הזה.