בחירת NAS
-
dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
שלום חברים!
אני שוקל לרכוש NAS לבית. בהתחלה הסתכלתי על etrayz, אבל ירדתי מהרעיון, כי עד כמה שהבנתי, הוא לא יודע לבצע הורדה אוטומטית לפי rss. עכשיו הסתכלתי על עוד שני דגמים:
synology ds 211j
http://www.synology.com/enu/products/DS211j/index.php
synology ds211
http://www.synology.com/enu/products/DS211/index.php
קודם כל האם יש למישהו NAS כזה? הייתי שמח לקבל חוות דעת.
דבר נוסף - האם לדעתכם הבדל במעבד ובזיכרון בין שני הדגמים האלה הוא קריטי?
תודה רבה!
אני שוקל לרכוש NAS לבית. בהתחלה הסתכלתי על etrayz, אבל ירדתי מהרעיון, כי עד כמה שהבנתי, הוא לא יודע לבצע הורדה אוטומטית לפי rss. עכשיו הסתכלתי על עוד שני דגמים:
synology ds 211j
http://www.synology.com/enu/products/DS211j/index.php
synology ds211
http://www.synology.com/enu/products/DS211/index.php
קודם כל האם יש למישהו NAS כזה? הייתי שמח לקבל חוות דעת.
דבר נוסף - האם לדעתכם הבדל במעבד ובזיכרון בין שני הדגמים האלה הוא קריטי?
תודה רבה!
האמת זה תלוי בשימוש שלך:
- כמה מהירות אתה צריך, כמעט כל NAS יתן מעל 12MB/s, (פרט לסיניים), אלא אם יש לך SWITCH גיגהביט ותשתית תומכת.
- אני לא הייתי ממליץ להתעסק עם נתבים איטיים, עם דיסקים גדולים ואחד שמעביר הרבה מאוד גיגה כל יום, זה ממש מעיק.
- איזה פיצרים אתה צריך ?
- טורנט בסיסי בלבד ? יותר מזה ?
- גישה מה WEB ?
- גיבוי ?
- אם אתה יודע לינוקס, אז זה יתרון גדול כי להרבה דגמים אפשר להיכנס עם SSH ולהתקין דברים לבד.
- האם דיסק אחד יספיק, או שאתה חייב שניים ?
- המשמעות של RAID זניחה בהקשר של ביצועים (זה לא הצוואר בקבוק בד"כ, אלא אם אתה הולך על דגמים יותר יקרים של ה DS211+ (שים לב ל +, חפש את המחיר..)
- RAID גם זניח בהקשר של יתירות מידע, חשוב לעשות גיבוי למקור חיצוני, יתירות מידע אינה תחליף לגיבוי!!
- היתרון בדיסקים כפולים הוא.. שאפשר לחבר שני דיסקים ולקבל יותר נפח!
לדעתי אגב, אם רוצים להתפשר, מספיק ללכת על מכשיר עם דיסק אחד, ומקסימום בעתיד להרחיב עם דיסק USB. שוב לכל דבר יתרונות וחסרונות, השאלה מה התקציב.
בכל מקרה, אם אתה לא צריך פאנל ניהול מתקדם, ופשוט מחפש דיסק מהיר וזול אפשר ללכת על זה:
http://www.amazon.com/Buffalo-Technolog ... 121&sr=8-3
זה אגב המכשיר שיש לי כרגע (אחרי שעברתי כל מיני מכשירים). ואני מרוצה (היו לי גם מכשירים יותר יקרים עם מספר דיסקים, אבל בסוף הלכתי על זה בגלל המחיר).
אם אתה ממש רוצה לרדת ברמה, חפש WD MY BOOK LIVE. אין לו חריץ USB אפילו (שזה לדעתי חסרון גדול דווקא), אבל הוא ממש זול.
- כמה מהירות אתה צריך, כמעט כל NAS יתן מעל 12MB/s, (פרט לסיניים), אלא אם יש לך SWITCH גיגהביט ותשתית תומכת.
- אני לא הייתי ממליץ להתעסק עם נתבים איטיים, עם דיסקים גדולים ואחד שמעביר הרבה מאוד גיגה כל יום, זה ממש מעיק.
- איזה פיצרים אתה צריך ?
- טורנט בסיסי בלבד ? יותר מזה ?
- גישה מה WEB ?
- גיבוי ?
- אם אתה יודע לינוקס, אז זה יתרון גדול כי להרבה דגמים אפשר להיכנס עם SSH ולהתקין דברים לבד.
- האם דיסק אחד יספיק, או שאתה חייב שניים ?
- המשמעות של RAID זניחה בהקשר של ביצועים (זה לא הצוואר בקבוק בד"כ, אלא אם אתה הולך על דגמים יותר יקרים של ה DS211+ (שים לב ל +, חפש את המחיר..)
- RAID גם זניח בהקשר של יתירות מידע, חשוב לעשות גיבוי למקור חיצוני, יתירות מידע אינה תחליף לגיבוי!!
- היתרון בדיסקים כפולים הוא.. שאפשר לחבר שני דיסקים ולקבל יותר נפח!
לדעתי אגב, אם רוצים להתפשר, מספיק ללכת על מכשיר עם דיסק אחד, ומקסימום בעתיד להרחיב עם דיסק USB. שוב לכל דבר יתרונות וחסרונות, השאלה מה התקציב.
בכל מקרה, אם אתה לא צריך פאנל ניהול מתקדם, ופשוט מחפש דיסק מהיר וזול אפשר ללכת על זה:
http://www.amazon.com/Buffalo-Technolog ... 121&sr=8-3
זה אגב המכשיר שיש לי כרגע (אחרי שעברתי כל מיני מכשירים). ואני מרוצה (היו לי גם מכשירים יותר יקרים עם מספר דיסקים, אבל בסוף הלכתי על זה בגלל המחיר).
אם אתה ממש רוצה לרדת ברמה, חפש WD MY BOOK LIVE. אין לו חריץ USB אפילו (שזה לדעתי חסרון גדול דווקא), אבל הוא ממש זול.
-
dima_vy
-
- חבר מכור קשה

אז כך:
מה שאני רוצה להגיע למצב, בו יש לי התקן עצמאי, אליו ניתן להתחבר מרחוק על מנת להפעיל הורדות וגם יודע לבצע הורדה לפי rss feed שמוגדר לו.
התשתית מקומית כרגע היא 100 מס"ש, ואני לא חושב שאשנה את זה בזמן הקרוב.
כמות הדיסקים תהיה 2, ואני לא מתכוון לשמור גיבויים על התקן. הדיסקים כבר אצלי, ואין לי צורך לקנות אותם
אני לא מתכוון לבצע העתקות של כמויות מידע, אלא פשוט להפסיק להוריד דברים בשוטף אל המחשב ולהוריד אל ה-NAS
בעיקרון זאת המטרה שלי...
תודה רבה:)
מה שאני רוצה להגיע למצב, בו יש לי התקן עצמאי, אליו ניתן להתחבר מרחוק על מנת להפעיל הורדות וגם יודע לבצע הורדה לפי rss feed שמוגדר לו.
התשתית מקומית כרגע היא 100 מס"ש, ואני לא חושב שאשנה את זה בזמן הקרוב.
כמות הדיסקים תהיה 2, ואני לא מתכוון לשמור גיבויים על התקן. הדיסקים כבר אצלי, ואין לי צורך לקנות אותם
אני לא מתכוון לבצע העתקות של כמויות מידע, אלא פשוט להפסיק להוריד דברים בשוטף אל המחשב ולהוריד אל ה-NAS
בעיקרון זאת המטרה שלי...
תודה רבה:)
וואלה.
אם אתה צריך שני דיסקים וכבר יש לך אותם, לך על ה QNAP או SYNOLOGY שכח מה שאמרתי על ה J או ה + אם יש לך רשת של 100..
גם ל BUFFALO יש דגם עם שני דיסקים, אבל אי אפשר לקנות ללא דיסקים למיטב זכרוני וגם הממשק שלו פחות טוב (למרות שיתכן שהוא יעלה כמו ה QNAP רק תקבל דיסקים חדשים
.
אם אתה צריך שני דיסקים וכבר יש לך אותם, לך על ה QNAP או SYNOLOGY שכח מה שאמרתי על ה J או ה + אם יש לך רשת של 100..
גם ל BUFFALO יש דגם עם שני דיסקים, אבל אי אפשר לקנות ללא דיסקים למיטב זכרוני וגם הממשק שלו פחות טוב (למרות שיתכן שהוא יעלה כמו ה QNAP רק תקבל דיסקים חדשים
-
dima_vy
-
- חבר מכור קשה

qnap נראה נחמד, אבל שוב, נראה לי לפי תאור באתר, כי לא תומך ב-rss download, לעומת ה-synology שכן תומך.
ודבר נוסף, מה שאתה אומר, שלמהירות מעבד ולכמות זיכרון אין השפעה על הביצועים לצרכים שלי? הבנתי אותך נכון?
ודבר נוסף, מה שאתה אומר, שלמהירות מעבד ולכמות זיכרון אין השפעה על הביצועים לצרכים שלי? הבנתי אותך נכון?
תראה, אם אתה משתמש כבד ב TORRENT ותוספים אחרים, אל תקנה דגם עם 128 מגה זכרון זה יחנק מהר מאוד.
מעבד פחות קריטי, לשניהם מספיק חזק (מעל 800) בשביל הצרכים שלך.
למעבד ולזכרון יש השפעות על ביצועים של העברת קבצים, אבל אתה מילא מוגבל ב 100Mbit אז זה לא משנה.
מעבד פחות קריטי, לשניהם מספיק חזק (מעל 800) בשביל הצרכים שלך.
למעבד ולזכרון יש השפעות על ביצועים של העברת קבצים, אבל אתה מילא מוגבל ב 100Mbit אז זה לא משנה.
יש פורום שלם על כך באתר התמיכה של QNAP. שם תמצא את כל התשובות.ido22 כתב:הייתי ממליץ להימנע מהדגם עם ה j.
גם ה QNAP וגם ה DS מעולים.
אם אתה מחפש בעיקר שיתוף קבצים ותו לא, אפשר לפזול לכיוונים אחרים....
לי אישית יש QNAP אבל אני לא עובד עם RSS. תקרא בפורום שם, לא תתאכזב.
אנשים שם עושים דברים מוזרים עם השרתים שלהם... אחד התקין את EPISODE BUTLER על השרת.
זו אפליקציה שמורידה לך אוטומטית קבצי NZB לסדרי לפי מועד יציאת הפרקים... הכל אפשרי שם, כי
השרת מבוסס לינוקס. אני חושב שטורנטים על בסיס RSS זה דיי סטנדרט היום.
זו אפליקציה שמורידה לך אוטומטית קבצי NZB לסדרי לפי מועד יציאת הפרקים... הכל אפשרי שם, כי
השרת מבוסס לינוקס. אני חושב שטורנטים על בסיס RSS זה דיי סטנדרט היום.
-
dima_vy
-
- חבר מכור קשה

sYn כתב:אנשים שם עושים דברים מוזרים עם השרתים שלהם... אחד התקין את EPISODE BUTLER על השרת.
השרת מבוסס לינוקס. אני חושב שטורנטים על בסיס RSS זה דיי סטנדרט היום....
אז שהו, כמו שאמרת, מצאתי הסבר איך להפעיל rss, אבל שלב הבא זה Yamj:)
-
dima_vy
-
- חבר מכור קשה

התכוונת בטח ל-NAS?ido22 כתב:אני כתבתי לעצמי סקריפט שמוריד מ RSS איזה סדרות שמגדירים לו.
זה לא רק רץ על הנתב, הוא גם פותח את ה RAR ומוריד כתוביות (זה לא מושלם, אבל בעקרון עובד)...
לגבי הכתוביות - מאיפה אתה מוריד אותן? כאשר אני אקנה NAS, תוכל לשתף אותי?:)