שר התקשורת: מהירות הגלישה מתסכלת חי מכפר המכביה: -פניה שלי לשר ב- YNET
-
AmiEfroni
- חבר ותיק

- תגובות: 1389
- נתן תודות: 110 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
שר התקשורת: מהירות הגלישה מתסכלת
חי מכפר המכביה: הכנס השנתי של איגוד האינטרנט הישראלי. ynet מחשבים יעביר את הכנס בשידור חי לאורך היום/
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4031332,00.html
תגובתי מספר 95:
" 95. פניה אישית לשר כחלון-תפתח מהירויות ביניים פחות מ100M
משתמש כבד ב- UPLOAD
(21.02.11):
לשר התקשורת, מר כחלון הנכבד,
בחברת הוט -נוצר מצב אבסורדי שאין כל אפשרות היום לעשות מנוי על אינטרנט שמהירות ביניים של בין 12M ל 100M ולקבל מהירויות UPLOAD של 2000 אלא רק לרכוש חבילה של 100M.
חייבת להיות אופציה למהירות של 25M על 2500 ( תמיד 10 אחוז מהורדה), וגם מהירות 50M על 5000.
אנו אזרחי המדינה-פרטיים ומקצועות חופשיים שאינם חברות, זקוקים נואשות למהירויות אלו אבל לא במחירים המוגזמים שחברות התשתית והתוכן גובות מאיתנו.
לא יכול להיות מצב כזה שבחברת הכבלים הוט - אין שום אפשרות לעשות מנוי לאינטרנט למהירות ביניים בין 12M ל100 M. (פעם היה 32M ו50M והם ביטלו את זה).
אתה חייב לעזור לנו בנושא כפי שעד היום פעלת רבות ובהצלחה יתרה בהכנסת החברות למסגרת הגיונית של שרות מודרני ומותאם לצרכים המשתנים של שוק התקשורת.
כעובד משרד רשות התקשורת לשעבר- אני מאמין בך ובטוח שתוך כמה חודשים תפעיל כרגולטור את מצבי הביניים האלו ותדאג שהם יהיו במחירים הגיוניים שכל אזרח יוכל לעמוד בהם מבלי שיהיה חייב לפתוח חברה ולהביא תורמים ומשקיעים לכך.
אבסורד שהיום מבקשים מחירי גזילה כמו:
חברת הוט דורשת ל100M מעל 500 שקל לחודש ןחברת התוכן , כמו בזק בינלאומי, דורשים קורב ל400 שקל למהירות זאת. והבסורד הגדול שגם במהירות זאת - המהירות לUPLOAD היא רק 2000 ולא 10 אחוז כפי שקיים בכל המהירויות הנמוכות. כלומר היה חייב להיות מהירות העלאה של 10000.
בסכום חודשי = קרוב ל1000 שקל לחודש עבור תקשורת נתונים שעולה בחו"ל רבע מזה.
אנא , מר כחלון, אל תאכזב אותנו - אנו מצפים להחלטה מהירה ויישום מהיר עוד יותר.
בתודה מראש
===================================
סוף ציטוט.
מעניין אם זה יעזור בכלל ותהיה התייחסות של הרגולטור - עדיין מאמין למרות שאני גם ראלי .
חי מכפר המכביה: הכנס השנתי של איגוד האינטרנט הישראלי. ynet מחשבים יעביר את הכנס בשידור חי לאורך היום/
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4031332,00.html
תגובתי מספר 95:
" 95. פניה אישית לשר כחלון-תפתח מהירויות ביניים פחות מ100M
משתמש כבד ב- UPLOAD
(21.02.11):
לשר התקשורת, מר כחלון הנכבד,
בחברת הוט -נוצר מצב אבסורדי שאין כל אפשרות היום לעשות מנוי על אינטרנט שמהירות ביניים של בין 12M ל 100M ולקבל מהירויות UPLOAD של 2000 אלא רק לרכוש חבילה של 100M.
חייבת להיות אופציה למהירות של 25M על 2500 ( תמיד 10 אחוז מהורדה), וגם מהירות 50M על 5000.
אנו אזרחי המדינה-פרטיים ומקצועות חופשיים שאינם חברות, זקוקים נואשות למהירויות אלו אבל לא במחירים המוגזמים שחברות התשתית והתוכן גובות מאיתנו.
לא יכול להיות מצב כזה שבחברת הכבלים הוט - אין שום אפשרות לעשות מנוי לאינטרנט למהירות ביניים בין 12M ל100 M. (פעם היה 32M ו50M והם ביטלו את זה).
אתה חייב לעזור לנו בנושא כפי שעד היום פעלת רבות ובהצלחה יתרה בהכנסת החברות למסגרת הגיונית של שרות מודרני ומותאם לצרכים המשתנים של שוק התקשורת.
כעובד משרד רשות התקשורת לשעבר- אני מאמין בך ובטוח שתוך כמה חודשים תפעיל כרגולטור את מצבי הביניים האלו ותדאג שהם יהיו במחירים הגיוניים שכל אזרח יוכל לעמוד בהם מבלי שיהיה חייב לפתוח חברה ולהביא תורמים ומשקיעים לכך.
אבסורד שהיום מבקשים מחירי גזילה כמו:
חברת הוט דורשת ל100M מעל 500 שקל לחודש ןחברת התוכן , כמו בזק בינלאומי, דורשים קורב ל400 שקל למהירות זאת. והבסורד הגדול שגם במהירות זאת - המהירות לUPLOAD היא רק 2000 ולא 10 אחוז כפי שקיים בכל המהירויות הנמוכות. כלומר היה חייב להיות מהירות העלאה של 10000.
בסכום חודשי = קרוב ל1000 שקל לחודש עבור תקשורת נתונים שעולה בחו"ל רבע מזה.
אנא , מר כחלון, אל תאכזב אותנו - אנו מצפים להחלטה מהירה ויישום מהיר עוד יותר.
בתודה מראש
===================================
סוף ציטוט.
מעניין אם זה יעזור בכלל ותהיה התייחסות של הרגולטור - עדיין מאמין למרות שאני גם ראלי .
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78900
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
הסיבה שחוסמים העלאה כי הם חוששים שאנשים ינצלו בפועל את הקצב בשביל לשתף ולהעמיס יותר על הרשת. זה הטענה.
בפועל הסיבה האמיתית שזה יהרוג לחברות את השירותים העסקיים שעולים פי כמה וכמה.
בפועל הסיבה האמיתית שזה יהרוג לחברות את השירותים העסקיים שעולים פי כמה וכמה.
עמי אתה צודק, אבל לא ברור למה צריכה להיות האסימטריה הזאת של 10% מהירות העלאה. אני בטוח שזו לא מגבלה טכנולוגית בטח לא בכבלים. אין שום סיבה שלא יציעו חבילה של 15M הורדה ו 5M העלאה... למה לקנות סתם חבילות הורדה במהירויות עצומות שלא באמת נדרשות ?
חוץ מזה, בהנחה ששר התקשורת לא באמת עובר על טוקבקים ( ואם כן לא מגיע עד 95... ) חשבת לשלוח לו את המכתב הזה דרך אתר משרד התקשורת, פניות הציבור? http://www.moc.gov.il/26-he/MOC.aspx
חוץ מזה, בהנחה ששר התקשורת לא באמת עובר על טוקבקים ( ואם כן לא מגיע עד 95... ) חשבת לשלוח לו את המכתב הזה דרך אתר משרד התקשורת, פניות הציבור? http://www.moc.gov.il/26-he/MOC.aspx
-
AmiEfroni
- חבר ותיק

- תגובות: 1389
- נתן תודות: 110 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
רק היום ראיתי את הודעתך ועמך הצדק.bporat כתב:עמי אתה צודק, אבל לא ברור למה צריכה להיות האסימטריה הזאת של 10% מהירות העלאה. אני בטוח שזו לא מגבלה טכנולוגית בטח לא בכבלים. אין שום סיבה שלא יציעו חבילה של 15M הורדה ו 5M העלאה... למה לקנות סתם חבילות הורדה במהירויות עצומות שלא באמת נדרשות ?
חוץ מזה, בהנחה ששר התקשורת לא באמת עובר על טוקבקים ( ואם כן לא מגיע עד 95... ) חשבת לשלוח לו את המכתב הזה דרך אתר משרד התקשורת, פניות הציבור? http://www.moc.gov.il/26-he/MOC.aspx...
במקביל לפניתי זאת ב- YNET , באותו יום פניתי גם דרך אתר משרד התקשורת בפניה ישירה משם אל השר.
קיבלתי מיד הודעה אוטומטית שפניתי התקבלה אך בפועל עד היום-קרי מ25 בפברואר עד 8 במרץ - אף אחד לא הועיל בטובו לענות לי.
כנראה ששם רק השר עובד, ויש לציין לשבח את עבודתו והצלחתו לשבור כמה "פרות קדושות", אך האחרים על האתר ו/או עוזריו בלשכה לא למדו עדיין ממנו.
חבל אבל זה מה שיש.
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
לעניות דעתי אין סיכוי בעולם שהנושא ייפתר בזמן הקרוב, הסיבה שקצב ההורדה עולה ואילו קצה העלאה נשאר קטן היא שכל ספקי השרות בלי יוצא מן הכלל אינם מחברים אותנו הלקוחות לחיבורי אינטרנט ישירים כמו שלקוח עסקי יקבל בד"כ מעבר לכך כל הלקוחות מועברים תעדוף בתקשורת לחו"ל ומלבד הלקוחות העסקיים הכבדים אנו מועברים דרך שרתי PROXY לעיתים אפילו ברמה ראשונית מאוד בארון התקשורת של שרת אינטרנט המקושר לכבלים או ADSL לפני שהגענו בכלל לBACKBONE של ספק השרות, התעדוף מחולק בד"כ לקבוצות של לקוחות פרטיים עסקיים כבלים ,ADSL וקבוצות נוספות, הסיבה לכך היא שכדי לספק גישת אינטרנט עם LATENCY נמוך ,כלומר הזמן שלוקח לPACKET (חבילת תקשורת) לעבור מנקודה א' ברשת לנקודה אחרת, זמן שהוא קריטי ביישומים כגון משחקי רשת כבדים וכל מה שקשור לתקשורת דו כיוונית כמו למשל סתם שיחת וידאו בSKYPE חייבים להשתמש בקווי תקשורת אופטיים לחו"ל שהרבה יותר יקרים לשימוש מאשר קווים לוויינים ולכן הכול עניין עסקי גרידא, כמו כן הוספת קווים אופטיים נוספים דרך הים הוא פרויקט שעלותו גבוהה מאוד ומצריכה הכנות נוספות אצל ספקי השרות וגורמים נוספים.
- jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
כמה הערות:
1) אף ספק בארץ לא משתמש היום בלינק לוויני. כולם משתמשים בסיבים.
2) התעדוף הוא זה שגורם להשהייה השונה ע"י מיקום שונה בתור של המידע הממתין לכניסה ויציאה מהארץ. כך משתמש מתועדף מקבל פינג נמוך, ומשתמש רגיל פינג גבוהה.
3) בדיקת פינג רגילה חסרת משמעות כי היא מתועדפת כמשתמש הטוב ביותר. לבדיקה אמיתית יש להשתמש ב TCPING ובפורט שונה מ 80.
http://www.elifulkerson.com/projects/tcping.php
4) אכן כמעט כל הספקים משתמשים בשרתי פרוקסי עבור משתמשים רגילים. ניתן לבדוק קייום שרת כזה בעזרת הכלי TCP TRACE ROUTE. ניתן לראות שכאשר מבצעים בדיקה לפורט 80 עוברים דרך שרת פרוקסי בכתובת שמתחילה ב 10 או ב 192.168.
http://tracetcp.sourceforge.net/
1) אף ספק בארץ לא משתמש היום בלינק לוויני. כולם משתמשים בסיבים.
2) התעדוף הוא זה שגורם להשהייה השונה ע"י מיקום שונה בתור של המידע הממתין לכניסה ויציאה מהארץ. כך משתמש מתועדף מקבל פינג נמוך, ומשתמש רגיל פינג גבוהה.
3) בדיקת פינג רגילה חסרת משמעות כי היא מתועדפת כמשתמש הטוב ביותר. לבדיקה אמיתית יש להשתמש ב TCPING ובפורט שונה מ 80.
http://www.elifulkerson.com/projects/tcping.php
4) אכן כמעט כל הספקים משתמשים בשרתי פרוקסי עבור משתמשים רגילים. ניתן לבדוק קייום שרת כזה בעזרת הכלי TCP TRACE ROUTE. ניתן לראות שכאשר מבצעים בדיקה לפורט 80 עוברים דרך שרת פרוקסי בכתובת שמתחילה ב 10 או ב 192.168.
http://tracetcp.sourceforge.net/
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78900
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
איך זה אפשרי להעביר אותך דרך שרת PROXY מבלי שאתה תדע מכך? הם עושים ROUTING של פורט 80 לפרוקסי (כלומר intersception)?
- jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
בדקתי גם ב 014 וגם בנטוויזין.
משתמשים רגילים עוברים דרך Transparent Proxy בפורט 80.
כל תעבורת פורט 80 מועברת לחוות שרתי פרוקסי בספק. הפרוקסי הוא שקוף ומשתמש בכתובת שלך לגלישה.
כך שלא ניתן להבחין בו כי הוא לא משנה את כתובת ה IP או מוסיף Headers.
הפרוקסי בספק משמש לכמה דברים:
- Cache לקבצים נפוצים גדולים.
- האטת הורדת קבצים בינאריים.
- תעדוף לדפי Web וסטרימינג.
ניתן להבחין בפרוקסי בקלות בעזרת TCPTRACEROUTE שמציג ניתוב שונה לפורט 80 דרך חוות הפרוקסי בספק וניתוב שונה ללא החווה לפורטים אחרים.
משתמשים רגילים עוברים דרך Transparent Proxy בפורט 80.
כל תעבורת פורט 80 מועברת לחוות שרתי פרוקסי בספק. הפרוקסי הוא שקוף ומשתמש בכתובת שלך לגלישה.
כך שלא ניתן להבחין בו כי הוא לא משנה את כתובת ה IP או מוסיף Headers.
הפרוקסי בספק משמש לכמה דברים:
- Cache לקבצים נפוצים גדולים.
- האטת הורדת קבצים בינאריים.
- תעדוף לדפי Web וסטרימינג.
ניתן להבחין בפרוקסי בקלות בעזרת TCPTRACEROUTE שמציג ניתוב שונה לפורט 80 דרך חוות הפרוקסי בספק וניתוב שונה ללא החווה לפורטים אחרים.
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
למיטב ידיעתי לפחות בבזק בינלאומי (הייתי לפני כמה שנים בתוך חדר התקשורת שלהם בפתח תקווה ליד המרכזייה הבינלאומית) ושם היה להם קישור לוויני פעיל, מה שכן רוב הספקים למיטב הבנתי משתמשים עדיין בתקשורת הלוויינית כגיבוי לסיבים ואני מאוד אופתע לגלות שהם לא משתמשים בקישור הלוויני גם כדי לעבות את ה DOWNLINK לשרתי ה PROXY כך לפחות אני הייתי נוהג אם הייתי ארכיטקט התקשורת שלהם, אין שום סיבה לבזבז כסף על קישור לוויני פעילjpost כתב: 1) אף ספק בארץ לא משתמש היום בלינק לוויני. כולם משתמשים בסיבים....
ולא לנצל אותו.