הזרמת סיגנל ללא התערבות מקודדים
שלום ,
יש לי בעיה עם הזרמת סיגנל ישירות לרסיבר .
החומרה : מחשב עם כרטיס מסך ATI5450 , ורסיבר אונקיו 3007 שאמור לתמוך בכל הפורמטים. הכל מחובר ב-HDMI , כל הדרייברים מעודכנים , ואני משתמש בתוכנות FOOBAR ו-MPC-HC.
אני מצליח להקרין בהצלחה מרובה סרטים עם פסקולי HD של דולבי ו-DTS , אך משום מה
נתקל בבעיה כשמנסה לנגן קבצי צליל היי-רז , שמתבטאת בכך שאיני יכול להעביר את הסיגנל ישירות לרסיבר . אמנם לאחר התקנת הפלאג-אינים המתאימים אני יכול לנגן קבצי FLAC ו-APE המקודדים גם ב-192/24 , אך משום מה ה-FOOBAR מתעקש להמיר את הצליל (כלומר אני יכול לשלוט על הווליום דרך התוכנה, קבצי צליל מרובי ערוצים מומרים לסטריאו , והרסיבר מציג בתצוגה את מקור הצליל כ-PCM 24/192 - שזו הגדרת היציאה במחשב) , נראה לי שלא מתבצע PASS THROUGH ישירות לרסיבר. אגב הגדרתי את ה-OUTPUT בהגדרות ה-FOOBAR ל-HDMI.
השאלה שלי היא בעצם כזו : האם יש דרך להזרים ישירות (ביט פרפקט?) , ללא התערבות מקודדים בדרך , את הסיגנל להגברה? מישהו הצליח לבצע את זה ? ואם כן איך עושים את זה
בתודה מראש
יש לי בעיה עם הזרמת סיגנל ישירות לרסיבר .
החומרה : מחשב עם כרטיס מסך ATI5450 , ורסיבר אונקיו 3007 שאמור לתמוך בכל הפורמטים. הכל מחובר ב-HDMI , כל הדרייברים מעודכנים , ואני משתמש בתוכנות FOOBAR ו-MPC-HC.
אני מצליח להקרין בהצלחה מרובה סרטים עם פסקולי HD של דולבי ו-DTS , אך משום מה
נתקל בבעיה כשמנסה לנגן קבצי צליל היי-רז , שמתבטאת בכך שאיני יכול להעביר את הסיגנל ישירות לרסיבר . אמנם לאחר התקנת הפלאג-אינים המתאימים אני יכול לנגן קבצי FLAC ו-APE המקודדים גם ב-192/24 , אך משום מה ה-FOOBAR מתעקש להמיר את הצליל (כלומר אני יכול לשלוט על הווליום דרך התוכנה, קבצי צליל מרובי ערוצים מומרים לסטריאו , והרסיבר מציג בתצוגה את מקור הצליל כ-PCM 24/192 - שזו הגדרת היציאה במחשב) , נראה לי שלא מתבצע PASS THROUGH ישירות לרסיבר. אגב הגדרתי את ה-OUTPUT בהגדרות ה-FOOBAR ל-HDMI.
השאלה שלי היא בעצם כזו : האם יש דרך להזרים ישירות (ביט פרפקט?) , ללא התערבות מקודדים בדרך , את הסיגנל להגברה? מישהו הצליח לבצע את זה ? ואם כן איך עושים את זה
בתודה מראש
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ASIO לכשעצמו אינו מבטיח bit perfect אלא רק זמני תגובה מהירים של מערכת האודיו ויצירת נתיב ישיר לחומרה של כרטיס הקול תוך עקיפת המיקסר הפנימי של מערכת ההפעלה. הוא בעצם מבטיח שמרגע שהצליל עזב את הנגן הוא יועבר כפי שהוא לחומרה של כרטיס האודיו. זה עדיין לא אומר שהוא מונע כל טיפול באודיו כי במקרה שלך אנחנו נתקלים במיקסר ובמערך ה DSP הפנימי של foobar עצמו הנמצאים לפני הקליטה של האודיו דרך הפלאג אין.
כדי להגיע למצב של bit perfect אתה צריך לדאוג שב foobar עצמו הווליום יהיה במצב נייטראלי ושכל אפשרויות הטיפול והעיבוד של הצליל, כמו למשל volume normalisation או resampling, יהיו כבויות.
הרסיבר שלך מציג PCM 24/192 כי זה מה שהוא באמת מקבל מהמחשב באותו רגע, לא בגלל שזה מה שקבעת בהגדרות קבועות.
כדי להגיע למצב של bit perfect אתה צריך לדאוג שב foobar עצמו הווליום יהיה במצב נייטראלי ושכל אפשרויות הטיפול והעיבוד של הצליל, כמו למשל volume normalisation או resampling, יהיו כבויות.
הרסיבר שלך מציג PCM 24/192 כי זה מה שהוא באמת מקבל מהמחשב באותו רגע, לא בגלל שזה מה שקבעת בהגדרות קבועות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לא תארתי לעצמי שיש מי שמתשמש ב foobar ללא ASIO. עד כמה שזכור לי, כדי לעבוד עם ASIO ב foobar אתה צריך להתקין את ASIO4ALL. רק תזכור שזה לא מעין תבלין קסמים שמבזיקים על המוזיקה ופתאום היא נשמעת הרבה יותר טוב. סה"כ זה רק נועד להבטיח שאתה תעביר לרסיבר/DAC את האודיו בדיוק כפי שהוקלט ונמצא בקובץ או בדיסק.
עד היום לא ידעתי את זה.. אוקיי התקנתי את הפלאג אין , ואכן נוסף רכיב ה-ASIO לתפריט האפשרויות , אך החלון שלו ריק מרכיבים . כשאני לוחץ על "הוסף" , הוא רושם לי שלא נמצא דרייבר אסיו כלשהו . עדיין חסר משהו?
תיקון טעות - נכנסתי לאתר של פובאר והורדתי פלאג אין אסיו משם . לא שמתי לב שיש הבדל הינו ל-ASIO4ALL. אני אתקין את הרכיב הנכון ואבדוק שוב, תודה בינתיים .
תיקון טעות - נכנסתי לאתר של פובאר והורדתי פלאג אין אסיו משם . לא שמתי לב שיש הבדל הינו ל-ASIO4ALL. אני אתקין את הרכיב הנכון ואבדוק שוב, תודה בינתיים .
התקנתי את ASIO4ALL - ולאחר ההגדרות הכל עובד! אז תודה רבה קטסקינר , עזרת לי המון - יישר כח...
שאלה אחרונה אם אפשר - עדיין ניתן לשלוט על הווליום מהתוכנה . האם זה מצב תקין? האם זה אומר שאני עדיין
עושה שימוש במקודד פנימי כלשהו ?
(יש חלון הגדרות באסיו שבו ניתן להקצות ערוץ לכל רמקול (ימין, סנטר, שמאל, סאב וכדומה) במערך המולטי-צ'אנל. הגדרתי את הכל וכעת
אני שומע מוזיקה מרובת ערוצים כהלכה , DSOTM לדוגמה , כאשר אני מנגן אותה . כמו כן בעת ניגון קבצים דו ערוציים רק ימין ושמאל עובדים
כך שאני יוצא מנקודת הנחה שהגדרת ריבוי הערוצים תקינה . מופיע ברסיבר חיווי מתאים של קצב הדגימה לקבצים שונים - 44.1 , 96 , 192 , אם
כי עדיין רשום בדיספליי מולטי צ'אנל - בלי קשר אם הקובץ סטריאופוני או רב ערוצי).
אז הגעתי למנוחה ולנחלה ?.....
שאלה אחרונה אם אפשר - עדיין ניתן לשלוט על הווליום מהתוכנה . האם זה מצב תקין? האם זה אומר שאני עדיין
עושה שימוש במקודד פנימי כלשהו ?
(יש חלון הגדרות באסיו שבו ניתן להקצות ערוץ לכל רמקול (ימין, סנטר, שמאל, סאב וכדומה) במערך המולטי-צ'אנל. הגדרתי את הכל וכעת
אני שומע מוזיקה מרובת ערוצים כהלכה , DSOTM לדוגמה , כאשר אני מנגן אותה . כמו כן בעת ניגון קבצים דו ערוציים רק ימין ושמאל עובדים
כך שאני יוצא מנקודת הנחה שהגדרת ריבוי הערוצים תקינה . מופיע ברסיבר חיווי מתאים של קצב הדגימה לקבצים שונים - 44.1 , 96 , 192 , אם
כי עדיין רשום בדיספליי מולטי צ'אנל - בלי קשר אם הקובץ סטריאופוני או רב ערוצי).
אז הגעתי למנוחה ולנחלה ?.....
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

בוא נתחיל מזה שאנחנו שנינו משתמשים כנראה במילון שונה כשכותבים את המילה מקודדים. אם אני מבין אותך נכון, אתה משתמש בביטוי הזה כדי לצצין העברת אודיו נאמנה למקור. אני לא משתמש בכלל באותו ביטוי כי הוא חסר משמעות היות ולא חשוב מה עושים, תמיד יש מקודדים באיזה שהוא שלב עד שהקובץ הופך לצליל ברמקולים.
בתשובתי הראשונה הסברתי שה ASIO ב foobar מיושם כ plug-in ושיש לזה השפעה על הדרך שבה האודיו מטופל. אז ראה את המצב הנוכחי כתקין ודאג רק להציב את בקרת הווליום על ערך נייטראלי. מעבר לזה אני לא יכול לעזור לך כי אני לא מכיר טוב את foobar. ניסיתי את התוכנה פעם, הגעתי למסקנה שממשק המשתמש שלה מעצבן לי את הת*ת ועברתי למשהו אחר.
בתשובתי הראשונה הסברתי שה ASIO ב foobar מיושם כ plug-in ושיש לזה השפעה על הדרך שבה האודיו מטופל. אז ראה את המצב הנוכחי כתקין ודאג רק להציב את בקרת הווליום על ערך נייטראלי. מעבר לזה אני לא יכול לעזור לך כי אני לא מכיר טוב את foobar. ניסיתי את התוכנה פעם, הגעתי למסקנה שממשק המשתמש שלה מעצבן לי את הת*ת ועברתי למשהו אחר.
אני מבין את כוונתך . כיוונתי למשמעות של עיבוד פנימי מיותר , ולא לקידוד הכרחי כלשהו . החשש שלי הוא שאם אני יכול לשלוט בווליום
אז עדיין נעשה שימוש בקידוד מיותר כזה . רציתי להגיע למצב בו לתוכנה אין השפעה על הצליל , כמו למשל בחיבור SPDIF שבו האות יוצא לרסיבר ולא נתון כלל להשפעת גובה הווליום בתוכנה . אך אם אתה אומר שזה תקין אז בסדר , בכל מקרה למדתי משהו היום . תודה רבה!
אז עדיין נעשה שימוש בקידוד מיותר כזה . רציתי להגיע למצב בו לתוכנה אין השפעה על הצליל , כמו למשל בחיבור SPDIF שבו האות יוצא לרסיבר ולא נתון כלל להשפעת גובה הווליום בתוכנה . אך אם אתה אומר שזה תקין אז בסדר , בכל מקרה למדתי משהו היום . תודה רבה!