DTT - האם מישהו קולט משהו עכשיו?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

בעיות קליטה חמורות במיוחד החל מהיום ב-8 בערב עם הודעת "אין קליטה" למשך דקות ארוכות.
בחמש דקות האחרונות אין קליטה בכלל - אפיק 29 מסך שחור ושקט מוחלט, באפיק 26 מסך שחור וגמגום צולע מהרמקול מדי פעם. הלך על הסוף של "ארץ נהדרת" (חבל, היה דווקא פרק מצויין).

כאילו לא עבר על עידן+ מה שעבר בשבועות האחרונים.
לא יאומן.

עריכה, 15 דקות אחרי: אפיק 29 חזר לשדר כאילו כלום, אפיק 26 עדיין במוות קליני.
ככה לא בונים חומה (שידור).

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #2 

אצלי דווקא עובד בסדר... היו קצת הפרעות (כמו שתיארת) בסביבות 9 בערב, אבל יותר לא היו בעיות

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

לא יודע, אולי הפכתי למפונק מדי - במשך שנה זכיתי לשירות כמעט מושלם ב-DTT: קליטה מצויינת ללא הפרעות כמעט בכלל, ואם כן אז משהו קל אחת להמון שבועות. לא משהו מעיק או מציק במיוחד.
ואז הנפילה של כמה ימים לפני מספר שבועות, ומאז זה לא ממש הסתדר למרות ההצהרות החגיגיות.

נכון לדקות אלה (בדגש על דקות אלה) השידורים חזרו למוטב אצלי, לפחות באפיק 29. אבל כהמחשה למצב הקטטוני, מקודם צפינו בהקלטה של ערוץ 2 מאתמול בערב (פלפלים צהובים, סדרה מעולה... כשקולטים :) ). מתחילת התוכנית ועד סופה תופעה מרגיזה: כל חצי דקה עד דקה ריבועים, מריחות וקפיאות לכמה שניות. לא תענוג גדול. ובטח לא משהו שמנוי הכבלים/לווין הממוצע היה מוכן לקבל כמובן מאליו כתחליף לאיכות השידור שהוא רגיל אליה היום, אפילו לא בעד חסכון של 200+ ש"ח לחודש. ובאיכות כרגע: אפילו גם לא משהו שיהיה מקובל על אזרח תמים שקולט כרגע באנלוגי ("רק" אנלוגי, אבל לפחות עובד).

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #4 

אם אתה נתקל בהרבה תקלות, אולי כדאי לעבור לשידור לוויני.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #5 

gimm כתב:לא יודע, אולי הפכתי למפונק מדי - במשך שנה זכיתי לשירות כמעט מושלם ב-DTT: קליטה מצויינת ללא הפרעות כמעט בכלל, ואם כן אז משהו קל אחת להמון שבועות. לא משהו מעיק או מציק במיוחד.
ואז הנפילה של כמה ימים לפני מספר שבועות, ומאז זה לא ממש הסתדר למרות ההצהרות החגיגיות.

נכון לדקות אלה (בדגש על דקות אלה) השידורים חזרו למוטב אצלי, לפחות באפיק 29. אבל כהמחשה למצב הקטטוני, מקודם צפינו בהקלטה של ערוץ 2 מאתמול בערב (פלפלים צהובים, סדרה מעולה... כשקולטים :) ). מתחילת התוכנית ועד סופה תופעה מרגיזה: כל חצי דקה עד דקה ריבועים, מריחות וקפיאות לכמה שניות. לא תענוג גדול. ובטח לא משהו שמנוי הכבלים/לווין הממוצע היה מוכן לקבל כמובן מאליו כתחליף לאיכות השידור שהוא רגיל אליה היום, אפילו לא בעד חסכון של 200+ ש"ח לחודש. ובאיכות כרגע: אפילו גם לא משהו שיהיה מקובל על אזרח תמים שקולט כרגע באנלוגי ("רק" אנלוגי, אבל לפחות עובד).
...
גם אצלי המצב נהיה גרוע יותר מאז התקלה הגדולה שלהם לפני שבועיים.
אז לא קלטנו כלום 3 ימים ואפילו פתחתי קריאה באתר שלהם.
מאז שהתקלה עברה איכות הקליטה ירדה. למזלי הממיר נמצא בחדר ילדים ובסלון יש לי ממיר מצלחת פרטית.

עוד משהו הזוי: ביום חמישי התקשרו אליי מהרשות השניה בקשר לתקלה שפתחתי לפני שבועיים !!!. שאלו אם אני כבר קולט.
אמרתי שאיכות השידור ירדה והטלפנית שאלה אם להעביר אותי לתמיכה טכנית ע"מ שתסביר לי איך לכוון את הממיר.
באותו רגע הבנתי ש......איך לומר זאת ? אין פה רצון כנה להגיע לחקר העניין.
אז אמרתי לא תודה, אני אסתדר לבד. וזהו.

dank4
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304
נתן תודות: 150 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #6 

גם אני סובל מהתופעה של נפילות בקליטה למשך דקות.

לדאבוני הביזיון ממשיך.

msmrc
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

הפרעות בקליטה

שליחה #7 

אני יכול לאשר שבאיזור רמת גן יש בעיות קליטה כרגע, מה שהצחיק אותי זה שכשמתקשרים לרשות השניה יש הודעה מוקלטת שהם הולכים לכבות את השידור האנלוגי בסוף מרץ...

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: הפרעות בקליטה

שליחה #8 

msmrc כתב:מה שהצחיק אותי זה שכשמתקשרים לרשות השניה יש הודעה מוקלטת שהם הולכים לכבות את השידור האנלוגי בסוף מרץ...
...
זה היה יכול להיות מצחיק אם זה לא היה עצוב...

מה שעוד יותר "מצחיק" זה שנראה שאף אחד שם ברשות השניה לא ממש מבין לאיזה ברוך הם מכניסים את עצמם ואת השר הממונה כשהם ממשיכים בהכנות (?) לכיבוי האנלוגי בעוד חודש. לא קשה לדמיין את גודל התוהו ובוהו שישרור כאן כשעשרות או מאות אלפי מבוגרים, סטודנטים או סתם אחרים שעדיין קולטים מהאנטנה ללא ממיר, יראו פתאום מסך שחור (סליחה, שלג) במקום חדשות ערוץ 2. בלי להזכיר את אלה מאיתנו שעדיין נאלצים להשתמש באנלוגי מדי פעם כגיבוי לשיגיונות של ה-DTT.

גם אצלי - עד עכשיו: קטיעות/קפיאות/החשכות וכו', בשני האפיקים 26 ו-29 לחליפין, ללא חוקיות או הסבר הגיוני. לצפות ב-DTT אצלי כרגע זה משחק ברולטה רוסית: האם תוקלט או לא תוקלט התוכנית, ואם כן האם יראו את הסצנה הקריטית ההיא או רק ישמעו, או שגם זה לא. בזיון.

ומה הכי מרגיז (וסליחה שאני נשמע כמו תקליט שרוט)? שיותר משנה, בערך, האיכות הייתה היה ממש על הכיפאק (לפחות אצלי), קליטה מעולה והכל. ופתאום היה כלא היה, ולך דבר אל הקיר.

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2786
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #9 

gimm זה ששנה ראית ממש על הכיפאק, לא רלוונטי.
בדיוק לפני חודש גמרו לבנות את הקומה ה14 בבנין שעומד בינך ובין המשדר :lol:
כשיבנו את הקומה ה16 תפסיק לקלוט לגמרי. :(
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

maspikli - תודה על העידוד :wink:

מאופי בעיות הקליטה אפשר להסיק שהבניין הזה מקפץ לו ממקום למקום אחת לכמה ימים (או מי יודע, אולי המשדרים הם שקופצים)

שחר25
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 378
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #11 

זה לא רק אצלך. גם באשדוד הקליטה זוועתית מאז התקלה הגדולה שהייתה. עד אז קלטתי טוב מאוד דרך האנטנה של הבניין. עכשיו אני משתמש גם באנטנה חיצונית וכשהקליטה נופלת באנטנה של הבניין אני עובר לאנטנה החיצונית ולהיפך. מרגיש כאילו חזרנו בזמן ולא כאילו הולכים קדימה.

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

מאתמול בפ"ת: קפיאות ארוכות באפיק 29. היום הוא מוחשך ושקט לגמרי.

אפיק 26 סובל מהשתעלויות מזדמנות (ריבועים, מריחות) אבל לרוב משדר תודה לאל. מעניין עד מתי (התשובה: עד שהבניין מולי יחליט לתת קפיצה גבוהה במיוחד)

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

gimm כתב:
msmrc כתב:מה שהצחיק אותי זה שכשמתקשרים לרשות השניה יש הודעה מוקלטת שהם הולכים לכבות את השידור האנלוגי בסוף מרץ...
...
זה היה יכול להיות מצחיק אם זה לא היה עצוב...

מה שעוד יותר "מצחיק" זה שנראה שאף אחד שם ברשות השניה לא ממש מבין לאיזה ברוך הם מכניסים את עצמם ואת השר הממונה כשהם ממשיכים בהכנות (?) לכיבוי האנלוגי בעוד חודש. לא קשה לדמיין את גודל התוהו ובוהו שישרור כאן כשעשרות או מאות אלפי מבוגרים, סטודנטים או סתם אחרים שעדיין קולטים מהאנטנה ללא ממיר, יראו פתאום מסך שחור (סליחה, שלג) במקום חדשות ערוץ 2. בלי להזכיר את אלה מאיתנו שעדיין נאלצים להשתמש באנלוגי מדי פעם כגיבוי לשיגיונות של ה-DTT.

גם אצלי - עד עכשיו: קטיעות/קפיאות/החשכות וכו', בשני האפיקים 26 ו-29 לחליפין, ללא חוקיות או הסבר הגיוני. לצפות ב-DTT אצלי כרגע זה משחק ברולטה רוסית: האם תוקלט או לא תוקלט התוכנית, ואם כן האם יראו את הסצנה הקריטית ההיא או רק ישמעו, או שגם זה לא. בזיון.

ומה הכי מרגיז (וסליחה שאני נשמע כמו תקליט שרוט)? שיותר משנה, בערך, האיכות הייתה היה ממש על הכיפאק (לפחות אצלי), קליטה מעולה והכל. ופתאום היה כלא היה, ולך דבר אל הקיר.
...
לא צריך להגזים..."תוהו ובוהו"...האנשים האלו ירכשו ממיר וימשיכו לצפות כרגיל. זה שהם מנותקים לגמרי ולא מודעים זו לא אשמת הרשות השנייה.

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

asaf23 כתב:לא צריך להגזים..."תוהו ובוהו"...האנשים האלו ירכשו ממיר וימשיכו לצפות כרגיל. זה שהם מנותקים לגמרי ולא מודעים זו לא אשמת הרשות השנייה.
...
תשמע אסף, אני הראשון שירוויח אם אני טועה. אשמח לקבל שירות מושלם ולהפסיק לסבול מהתופעות הרעות של החודשיים האחרונים. אבל להערכתי ולצערי אתה הוא זה שטועה ומתעלם מכמה עובדות:

1) זה שיש אנשים שמנותקים מספיק כדי לא להיות מודעים לאופציית הממיר הדיגיטלי זה בהחלט באחריות הרשות השניה. בכמה פרסום נתקלת לגבי המעבר לשידורים הדיגיטליים? כמה שלטים יש ברחובות, כמה מודעות בעיתונים ופרסומות בטלויזיה (תשווה לרגע לקמפיין לחסכון במים)? הייתה בכלל השקה רשמית של עידן+??
למעט כמה הודעות קצרות שיצא לי לשמוע בחדשות ברדיו, כמעט לא נתקלתי בשום דבר מהדברים האלה. ואני מחשיב עצמי לאדם מעודכן למדי וגם מבין את מה שאומרים לי, יש אוכלוסיה רחבה מאוד שנמצאת הרבה פחות ממך וממני בעניינים.

2) אילו שידורי עידן+ היו מהווים תחליך הולם לשידורים האנלוגיים היום אזי הייתה הצדקה להוריד את האנלוגי. אבל הם לא. מדובר בשירות של המדינה (שגם משלמים עליו אגרה) והמדינה צריכה לדאוג שהוא יעבוד, ובנקודת הזמן הזו הוא לא ממש עובד. לא ייתכן להחליף שירות עובד ומנגן בשירות מגמגם במקרה הטוב ולא קיים (אין קליטה) במקרים אחרים. זה חסר כל הגיון או הגינות.
כשלעצמי אני חווה ירידה מתמדת באיכות השידורים מאז "תוקנה" התקלה האחרונה (כרגע אין לי קליטה סבירה באף אחד מן האפיקים). ותאמין לי שאני גר במקום ממוצע לגמרי, בצנטרום של הפיילה של גוש דן. ומהתגובות בפורום הזה יש עוד רבים מאוד כמוני.
בקיצור, להגיד ש"האנשים האלו ירכשו ממיר וימשיכו לצפות כרגיל" זו אמירה שלא מחזיקה מים כרגע.

dank4
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304
נתן תודות: 150 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #15 

גם אצלי קליטה נוראית , - גבעתיים - לעיתים הפסקות של כמה שעות

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

gimm כתב:
asaf23 כתב:לא צריך להגזים..."תוהו ובוהו"...האנשים האלו ירכשו ממיר וימשיכו לצפות כרגיל. זה שהם מנותקים לגמרי ולא מודעים זו לא אשמת הרשות השנייה.
...
תשמע אסף, אני הראשון שירוויח אם אני טועה. אשמח לקבל שירות מושלם ולהפסיק לסבול מהתופעות הרעות של החודשיים האחרונים. אבל להערכתי ולצערי אתה הוא זה שטועה ומתעלם מכמה עובדות:

1) זה שיש אנשים שמנותקים מספיק כדי לא להיות מודעים לאופציית הממיר הדיגיטלי זה בהחלט באחריות הרשות השניה. בכמה פרסום נתקלת לגבי המעבר לשידורים הדיגיטליים? כמה שלטים יש ברחובות, כמה מודעות בעיתונים ופרסומות בטלויזיה (תשווה לרגע לקמפיין לחסכון במים)? הייתה בכלל השקה רשמית של עידן+??
למעט כמה הודעות קצרות שיצא לי לשמוע בחדשות ברדיו, כמעט לא נתקלתי בשום דבר מהדברים האלה. ואני מחשיב עצמי לאדם מעודכן למדי וגם מבין את מה שאומרים לי, יש אוכלוסיה רחבה מאוד שנמצאת הרבה פחות ממך וממני בעניינים.

2) אילו שידורי עידן+ היו מהווים תחליך הולם לשידורים האנלוגיים היום אזי הייתה הצדקה להוריד את האנלוגי. אבל הם לא. מדובר בשירות של המדינה (שגם משלמים עליו אגרה) והמדינה צריכה לדאוג שהוא יעבוד, ובנקודת הזמן הזו הוא לא ממש עובד. לא ייתכן להחליף שירות עובד ומנגן בשירות מגמגם במקרה הטוב ולא קיים (אין קליטה) במקרים אחרים. זה חסר כל הגיון או הגינות.
כשלעצמי אני חווה ירידה מתמדת באיכות השידורים מאז "תוקנה" התקלה האחרונה (כרגע אין לי קליטה סבירה באף אחד מן האפיקים). ותאמין לי שאני גר במקום ממוצע לגמרי, בצנטרום של הפיילה של גוש דן. ומהתגובות בפורום הזה יש עוד רבים מאוד כמוני.
בקיצור, להגיד ש"האנשים האלו ירכשו ממיר וימשיכו לצפות כרגיל" זו אמירה שלא מחזיקה מים כרגע.
...
אוקיי. לגבי פרסומים, ראיתי פרסומים בטלוויזיה וגם בעיתונות החל משבוע שעבר. מה שחסר הוא שלא מיידעים את הציבור שבטלוויזיות חדשות אין צורך בממיר.

לגבי הקליטה ואיכות השידורים. אצלי הקליטה טובה והתמונה חלקה בכל עת, לא נתקלתי בבעיות. אין מה להשוות לתמונה של השידורים האנלוגיים.
אתה משתמש באנטנה פנימית או חיצונית? פנימית לא תמיד מספיקה.

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

אני משתמש באנטנה חיצונית על גג הבניין. הקליטה הייתה קרובה לשלמות משך שנה שלמה, וכמו שאתה כותב באמת באיכות שאי אפשר להשוות לשידורים האנלוגיים. עד כדי כך הייתי מרוצה שעודדתי חברים במרץ להפסיק לבזבז כספים על מנוי לכבלים או לוויין ולעבור ל-DTT.

כל זה עד התקלה הארצית של סוף ינואר. מאז השירות לא חזר לעצמו, ברמות שונות של שיבושים שלצערי הולכים ונהיים בלתי נסבלים יותר ויותר כל יום. ברגעים אלה שאני כותב לך למשל אפיק 26 מגמגם אודיו/וידאו לכמה שניות ואז קופא בתמונה מפוקסלת, וחוזר חלילה. את החדשות ראיתי באנלוגי.

dvdrw1024
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #18 

מסכים עם gimm

אני הצטרפתי ל DTT בספטמבר 2009. בהתחלה השתמשתי באנטנה פנימית מוגברת ואח"כ באנטנה על הגג.
עד לפני חודשיים-שלושה הכל היה מצויין. תקלות היו מאד מאד נדירות והממיר כמעט תמיד הראה עוצמה ואיכות אות מאד גבוהים.
לפני כחודשיים החלו הבעיות: אות שנעלם לחלוטין לכמה שעות (עוד לפני התקלה הגדולה), שיבושים בשידור של כמה שעות, סאונד שנעלם. רב הזמן העוצמה של האות היא ב 50% רק לעיתים נדירות היא עולה יותר גבוה.
ניסיתי להחליף הכל, ממיר, אנטנה, כבלים. שום דבר לא עזר, מידי כמה ימים יש תקלה.
פניתי לרשות השנייה ויום אחרי זה חזר אליי טכנאי שניסה "לעזור" עם הבעיה.
חוץ מעצות כגון: תוציא את הממיר מהחשמל ותכניס שוב לא היה לו הסבר לתופעות.

באמת חבל, שמחתי שאני יכול סוף סוף להתנתק מHOT/YES ולראות בחינם את הערוצים היחידים שממילא רק בהם צפיתי.
בפועל זה פשוט לא עובד כמו שצריך.
אם התקלות יימשכו אצרך לחזור ל HOT/YES למרות המחיר המופקע שלהם.

pazitush
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #19 

באיזה איזור בארץ מדובר? האם בדקת אם למישהו באיזורך תופעה דומה? :roll:

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

פזיתוש - לא נראה לי שיש כאן משהו שקשור לאיזור מסויים. כמו שאת (את?) יכולה להתרשם בשרשור הזה התלונות הן דומות מרחבי הארץ - אשדוד, גבעתיים, ופתח תקוה (אנוכי).

העניין הוא שאין כאן משהו שקשור לדעתי למיקום משדרים, הסתרות ע"י בניינים או משהו דומה. אצלי למשל הקליטה באפיק 26 עומדת כרגע על המדידה הפנומלית של עוצמה 81%, איכות 97% באופן קבוע ביומיים האחרונים, דומה מאוד למה שהיה לפני התקלה, או לפני שבוע (למשל). אבל החוויה היא דומה לרולטה בקזינו - אתה לא יודע מתי השידור ישתבש פתאום והאיכות תרד לכזו שלא מאפשרת צפייה נורמלית ותמצא את עצמך מקלל את הראשות את אמא שלה. כבר עשינו את עשינו את הסיבוב הזה כמה וכמה פעמים בחודש האחרון, הלוואי והייתה סיבה להאמין שהעסק הסתדר סופית "פתאום".
ושוב, אני אהיה הראשון שישמח לאכול את הכובע.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”