בשעה טובה התחדשתי בטלוויזיית Philips 37PFL7605 ורציתי לשתף אתכם בחוויה.
חיפשתי תחליף למסך CRT ישן לפינת טלוויזיה המתחבר ל YesMax רגיל עם מספר דרישות עקרוניות: מסך שיתאים לצפיית SD למרחק צפייה של 2.20 (גודל מסך 32 – 37). יכולת שינוי יחס תמונה אוטומטית עבור פורמט שידור 4:3 (מסך עם כניסת Scart). ציפוי מט בגלל השתקפויות חלון מטבח אחורי. מנגנון 100Hz וכמובן תמונה מדהימה.
בשלב מסוים הממיר YesMax הוחלף בממיר YesMaxHD וכן הדרישה למסך עם כניסת Scart הוחלפה בדרישה למסך היכול לשנות יחס תמונה אוטומטית עבור פורמט שידור 4:3 דרך כניסת HDMI (אפרט על כך בפוסט אחר). מעט מאד מסכים עמדו בדרישה הנ"ל שמשום מה לא מתועדת.
תהליך החיפוש היה מייגע וארוך, בעיקר למוכרים בחנויות שראו אותי נכנס אליהם שוב ושוב לאורך שבועות, מכוון את המסכים ומבקש שיחליפו ערוצים. להפתעתי, פרט לסניף אחד שהמוכר צריך להחליף מקצוע, כמעט בכל החנויות קיבלו את הקפריזות שלי. סניף BigBox בילו ו- BigBox רמת גן הפתיעו אותי לטובה בהיצע, ביחס ובסבלנות אבל סניף ביג סנסור אשדוד בלט מעל כולם. הטלוויזיות בסניף מחוברות עם רכזת HDMI לממיר YesHD בצורה איכותית. ישנה גישה נוחה לממיר. דימה, המוכר בחנות הצטיין בסבלנותו, בידע וביד החופשית שנתן לי עם הציוד. אחד הסניפים הבודדים שאפשרו לי לכייל טלוויזיות עם שלט ולא מהפנל (כמה פעמים שמעתי ממוכרים שהשלט במחסן). הסניף היחידי שאפשר לי לשנות הגדרות מתקדמות בממיר HD. מוריד את הכובע בפני סניף ביג סנסור אשדוד! ממליץ עליו בחום.
היו מספר מועמדים ראויים אך לבסוף נבחרה ה- Philips: