שאלה בנוגע לחוק הטכנאים
ביום שלישי האחרון שימור הלקוחות של אחת מחברות הסלולר תיאמו לי משלוח מכשיר סלולרי בעקבות שדרוג מכשיר ומעבר לתוכנית אחרת. השליח היה צריך להגיע ביום חמישי (אתמול) בין השעות 17:30-20:00, השליח כמובן לא הגיע ובשעה שמונה כשהתקשרתי לשירות הלקוחות של החברה אף אחד לא ענה והתייבשתי על הקו למעלה מעשרים דקות. גם היום משעה 11:30 אני מנסה ליצור עיצם קשר אך לשווא.
לבסוף בדרך לא דרך הגעתי למחלקה של השליחויות והנציגה אמרה שהיא רואה את תיעוד השיחה שלי ביום ג' ושרשום שיגיע שליח ביום ה אך בפועל במערכת המשלוח לא בוצע.
האם חוק הטכנאים חל על מקרה שכזה ואני זכאי לפיצוי כלשהו?
לבסוף בדרך לא דרך הגעתי למחלקה של השליחויות והנציגה אמרה שהיא רואה את תיעוד השיחה שלי ביום ג' ושרשום שיגיע שליח ביום ה אך בפועל במערכת המשלוח לא בוצע.
האם חוק הטכנאים חל על מקרה שכזה ואני זכאי לפיצוי כלשהו?
תראה, ניתן להתחכם ולהגיד שזה החלפת מכשיר ישן בחדש לצואך מתן שירות בהתאם לקבוע בחוק. אך אני חושש שזה קצת רחוק מכוונת המחוקק.
בכל מקרה "שלח לחמך" תפנה לחברה הסלולרית ותבקש פיצוי בהתאם לחוק לאחר שלא עמדו בזמנים שקבעו איתך, אולי הם לא בקיאים ברזי החוק ואולי תרוויח מזה משהו.
אין לך מה להפסיד מהניסיון הזה.
בהצלחה.
בכל מקרה "שלח לחמך" תפנה לחברה הסלולרית ותבקש פיצוי בהתאם לחוק לאחר שלא עמדו בזמנים שקבעו איתך, אולי הם לא בקיאים ברזי החוק ואולי תרוויח מזה משהו.
אין לך מה להפסיד מהניסיון הזה.
בהצלחה.
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds
None but ourselves can free our minds
- Shayosef
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
- נתן תודות: 443 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
חברים אני זקוק לעזרה.
אלקטרה קבעו לי שירות בין השעות 10:30 ל 12:30.
לפני כמה דקות הודיעו לי שהוא יגיע רק באזור 13:30.
האם האחור עד שעתיים ש"מותר" להם מתחיל להספר משעה 12:30 ? כלומר יש להם חלון מ 10:30 עד 14:30 ללא פיצוי וקנס.
תודה
אלקטרה קבעו לי שירות בין השעות 10:30 ל 12:30.
לפני כמה דקות הודיעו לי שהוא יגיע רק באזור 13:30.
האם האחור עד שעתיים ש"מותר" להם מתחיל להספר משעה 12:30 ? כלומר יש להם חלון מ 10:30 עד 14:30 ללא פיצוי וקנס.
תודה
שי
- Shayosef
- חבר מכור קשה

אני לא הסכמתי, השאלה כזו, לפי החוק היבש האם השעתיים אחור הן מ 10:30 או מ 12:30זורו44 כתב:ברגע שהודיעו לך שיגיע עד 1330
מבחינתם הם מכוסים.
אם לא יגיע היום,כמו השרות של טורנאדו שמגיע תוך שבוע,בהחלט לא נעים וחוק הטכנאים תקף....
שי
- Shayosef
- חבר מכור קשה

תודה זורו,
גם מצאתי סוף סוף מסמך רשמי שמסביר את החוק בפירוט.
http://www.chamber.org.il/Content.aspx?code=236&cat=381
הצרכן יהיה זכאי לפיצוי בלא הוכחת נזק במצבים הבאים:
א. איחור של שעתיים מעבר לזמן ההמתנה (כלומר המתנה של לפחות ארבע שעות) – פיצוי בסכום של 300 ₪. (לדוגמא: אם נקבע ביקור לשעה 8:00 והטכנאי הגיע לאחר השעה 12:00)
ב. איחור של שלוש שעות מעבר לזמן ההמתנה (כלומר המתנה של לפחות חמש שעות) – פיצוי של 600 ₪. (לדוגמא: אם נקבע ביקור לשעה 8:00 והטכנאי רק הגיע לאחר 13:00)
ג. נותן שירות שהציע קריאה טלפונית כתחליף לקביעת מועד ולא הגיע בהתאם לסיכום בינו לבין הלקוח או איחר מעל לשעתיים או לא הבהיר כי הצרכן רשאי לסרב להצעה זו – פיצוי של 300 ₪.
ד. נותן השירות רשאי להציע לצרכן הזכאי לפיצוי, פיצוי בשווי כסף, בטובין או בשירותים, בתנאי שהודיע לצרכן כי הוא רשאי לבחור בין הפיצוי הכספי לבין הפיצוי בשווי כסף והצרכן הסכים לקבל את הפיצוי בשווי כסף. אם הצרכן בכל זאת יחליט לתבוע את נותן השירות בעניין זה, אזי נטל ההוכחה כי הצרכן הסכים לפיצוי חלופי, יהיה על נותן השירות.
ה. אם איחור הטכנאי נבע מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא ניתן היה לראותן מראש, ולא היה יכול למנוע אותן, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי.
גם מצאתי סוף סוף מסמך רשמי שמסביר את החוק בפירוט.
http://www.chamber.org.il/Content.aspx?code=236&cat=381
הצרכן יהיה זכאי לפיצוי בלא הוכחת נזק במצבים הבאים:
א. איחור של שעתיים מעבר לזמן ההמתנה (כלומר המתנה של לפחות ארבע שעות) – פיצוי בסכום של 300 ₪. (לדוגמא: אם נקבע ביקור לשעה 8:00 והטכנאי הגיע לאחר השעה 12:00)
ב. איחור של שלוש שעות מעבר לזמן ההמתנה (כלומר המתנה של לפחות חמש שעות) – פיצוי של 600 ₪. (לדוגמא: אם נקבע ביקור לשעה 8:00 והטכנאי רק הגיע לאחר 13:00)
ג. נותן שירות שהציע קריאה טלפונית כתחליף לקביעת מועד ולא הגיע בהתאם לסיכום בינו לבין הלקוח או איחר מעל לשעתיים או לא הבהיר כי הצרכן רשאי לסרב להצעה זו – פיצוי של 300 ₪.
ד. נותן השירות רשאי להציע לצרכן הזכאי לפיצוי, פיצוי בשווי כסף, בטובין או בשירותים, בתנאי שהודיע לצרכן כי הוא רשאי לבחור בין הפיצוי הכספי לבין הפיצוי בשווי כסף והצרכן הסכים לקבל את הפיצוי בשווי כסף. אם הצרכן בכל זאת יחליט לתבוע את נותן השירות בעניין זה, אזי נטל ההוכחה כי הצרכן הסכים לפיצוי חלופי, יהיה על נותן השירות.
ה. אם איחור הטכנאי נבע מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא ניתן היה לראותן מראש, ולא היה יכול למנוע אותן, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי.
שי
- Shayosef
- חבר מכור קשה

אני שבוע בלי מזגן בגלל אלקטרה, חשבתי שאני חכם שאני הולך על שירות "רשמי" במקום טכנאי פרטי, כולם אמרו לי ולא שמעתי.
ביום שני שעבר הזמנתי שירות, הגיעו ביום חמישי אחרי כמובן אחור של שעה וחצי, הבעיה למראית עין תוקנה ושילמתי 350 ש"ח, אבל אחרי 20 דקות שוב המזגן לא קרר...הטכנאי כבר הלך.
זה היה אחרי 16:00 והמוקד שלהם כבר נסגר, טלפנתי ביום שישי ב 8 בבוקר לתאם והסברתי שאני כבר 4 ימים ללא מזגן והכי קרוב שהם הציעו זה היום בין 10:30 ל 12:30, וכמובן שוב הודיעו שהם יאחרו...
קיצר, אישית פעם אחרונה בהחלט שאני משתמש בשירות של אלקטרה !
ביום שני שעבר הזמנתי שירות, הגיעו ביום חמישי אחרי כמובן אחור של שעה וחצי, הבעיה למראית עין תוקנה ושילמתי 350 ש"ח, אבל אחרי 20 דקות שוב המזגן לא קרר...הטכנאי כבר הלך.
זה היה אחרי 16:00 והמוקד שלהם כבר נסגר, טלפנתי ביום שישי ב 8 בבוקר לתאם והסברתי שאני כבר 4 ימים ללא מזגן והכי קרוב שהם הציעו זה היום בין 10:30 ל 12:30, וכמובן שוב הודיעו שהם יאחרו...
קיצר, אישית פעם אחרונה בהחלט שאני משתמש בשירות של אלקטרה !
שי
- Shayosef
- חבר מכור קשה

כל הכבוד אלקטרה, עוד 15 דקות 300 שקל פיצוי, פשוט מדהים איך חברה כל כך גדולה מתנהלת בצורה כזו חאפרית, כאילו לא לוקחים בחשבון שום בלת"מ, עובדים על הכסכס בין לקוח ללקוח.
שורה תחתונה אני זה שסובל, כמעט שבוע בלי מזגן ומ 10:30 בבוקר מחכה להם בבית !!!
שורה תחתונה אני זה שסובל, כמעט שבוע בלי מזגן ומ 10:30 בבוקר מחכה להם בבית !!!
שי
- שירות_אלקטרה
- עוסק בתחום

- תגובות: 132
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
שלום Shayosef,
בכדי שנוכל לטפל בפנייתך בהתאם עד לשביעות רצונך המלאה, אנא מלא את פרטייך האישיים בטופס שירות אלקטרה.
חדוות
שירות אלקטרה
בכדי שנוכל לטפל בפנייתך בהתאם עד לשביעות רצונך המלאה, אנא מלא את פרטייך האישיים בטופס שירות אלקטרה.
חדוות
שירות אלקטרה
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
כן אבל כדי לקבל את הפיצוי צריך להקליט את השיחה+מכתב מעורך דין, אחרת יתנערו מאחריות.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14355
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
בתור עוסק בתחום לשעבר,תבין שעדיף להמנע מכל התיווכים של החברות הגדולות ולעשות עסקים עם טכנאים פרטיים עם המלצות.גם שם צריך להזהר,אבל לפחות תמנע מכל התיווכים והביוקרטיה בדרך.
כל פיצוי שבעולם לא יכול להיות הולם להשאר בחום ובלחות גבוהה שבוע ללא מזגן בארץ.
אולי סוף שבוע באלפים באיטליה
האבסורד הוא שבאלקטרה קודם כל דואגים לגהץ לך את הויזה מראש על ביקור הטכנאי,ואחרכך
מסנגרים אותך בבית לכמה שעות טובות.
ואחר כך משחקים בנדמה לי עם כל מיני פקידים וקשקושים.
כל פיצוי שבעולם לא יכול להיות הולם להשאר בחום ובלחות גבוהה שבוע ללא מזגן בארץ.
אולי סוף שבוע באלפים באיטליה
האבסורד הוא שבאלקטרה קודם כל דואגים לגהץ לך את הויזה מראש על ביקור הטכנאי,ואחרכך
מסנגרים אותך בבית לכמה שעות טובות.
ואחר כך משחקים בנדמה לי עם כל מיני פקידים וקשקושים.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
זורו - זה לא מדוייק. אלקטרה לוקחים פרטי כרטיס אשראי ומחייבים רק לאחר הביקור. הם לא מסנגרים אותך בבית לכמה שעות טובות אלא מתאמים חלון זמן של שעתיים (סביר בעיני), ובד"כ מציעים לתת התראה חצי שעה קודם.
עם טכנאים פרטיים, עפ"ר זה פחות מאורגן. שם יש יותר סיכוי שתתייבש ("אני עוד שתי דקות אצלך", לא זמין, וכו'). ברור שיש יוצאים מהכלל (גם לטובה).
עם טכנאים פרטיים, עפ"ר זה פחות מאורגן. שם יש יותר סיכוי שתתייבש ("אני עוד שתי דקות אצלך", לא זמין, וכו'). ברור שיש יוצאים מהכלל (גם לטובה).
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- Shayosef
- חבר מכור קשה

איינשטיין , אולי מהניסיון שלך אלקטרה זכורה לך ככזאת, אבל אני יכול לומר שאחרי שבוע התנהלות מולם אני אישית וגם אמליץ לאלו שיהיו מוכנים לשמוע שאין שום יתרון לבקש שירות מחוץ האחריות מאלקטרה, ההתנהלות שלהם היא כמעט מבזה ולא מאורגנת.
לא הגיוני שחברה גדולה כמו אלקטרה ובעלת ניסיון עשיר לא מתגברת בחודשים החמים את הצוותים שלה על מנת שיוכלו לתת מענה ראוי, בשני המקרים שהם קבעו איתי הודיעו שמאחרים, בפעם השניה אחרו ב 4 וחצי שעות !, ולבסוף גם הטכנאי הבכיר שהובטח לי לא הגיע אלא זה שלא התגבר על הבעיה בפעם הראשונה, איש נחמד מאוד אבל בסה"כ לקח לו כמעט 3 שעות במצטבר לפתור את הבעיה, שלפי הבנתי היתה די פשוטה, החלפת רגש בעל עכבה מתאימה.
לכן גם חוסר המקצועיות של הטכנאים גזל לי זמן יקר.
מה שנותר כרגע זה לראות איך הם מתנהלים בנושא הפיצוי שמגיע לי, דיברתי עם הנציגה הבכירה שהבטיחה כי היא העבירה את זה הלאה...אני ממתין לראות אם יצרו איתי קשר או שיחליטו לחכות ולראות אם אני שואל מה קורה עם זה..
המסקנה שלי מכל זה דומה לזו של זורו, פרטי מומלץ וזהו פעם הבאה.
לא הגיוני שחברה גדולה כמו אלקטרה ובעלת ניסיון עשיר לא מתגברת בחודשים החמים את הצוותים שלה על מנת שיוכלו לתת מענה ראוי, בשני המקרים שהם קבעו איתי הודיעו שמאחרים, בפעם השניה אחרו ב 4 וחצי שעות !, ולבסוף גם הטכנאי הבכיר שהובטח לי לא הגיע אלא זה שלא התגבר על הבעיה בפעם הראשונה, איש נחמד מאוד אבל בסה"כ לקח לו כמעט 3 שעות במצטבר לפתור את הבעיה, שלפי הבנתי היתה די פשוטה, החלפת רגש בעל עכבה מתאימה.
לכן גם חוסר המקצועיות של הטכנאים גזל לי זמן יקר.
מה שנותר כרגע זה לראות איך הם מתנהלים בנושא הפיצוי שמגיע לי, דיברתי עם הנציגה הבכירה שהבטיחה כי היא העבירה את זה הלאה...אני ממתין לראות אם יצרו איתי קשר או שיחליטו לחכות ולראות אם אני שואל מה קורה עם זה..
המסקנה שלי מכל זה דומה לזו של זורו, פרטי מומלץ וזהו פעם הבאה.
שי