שלום לכולם;
אשמח אם משהו יוכל להסביר לי את ההבדל בין מגבר מנורות, שפופרות והשיטה הנהוגה/נפוצה במגברים החדשים (AVR למינהם) כמו כן יתרות וחסרונות של השיטות השונות.
מנורות ושפורפרות שמות זהים /נירדפים לאותו המוצר שיטה להגברה שהיתה נהוגה לפני שנים רבות ברוב מוצרי החשמל ,
רדיו / טלויזיה, ועוד השיטה היתה דורשת החלפה מידי פעם של הנורות וגם זמן חימום עד שהמכשיר
היה נידלק . שיטה שהוחלפה ובימקומה בא הטרנזיסטור ונהיה לשיטה הנפוצה ביותר
אך עם זאת הלך ונעלם גם הקסם והחמימות שהיתה בציוד השפורפרות חברות מסוימות חזרו לשיטה הישנה של השפורפרות
אך שיפרו מאוד את הציוד כך שהם מנצלים את התכונות הטובות של הנורות
נערך לאחרונה על ידי אלי777 ב 13/05/2006 18:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
זה בה לידי ביטוי בכך שאיכות השמעה שונה מהטרנזיסטור בזה שהיא יותר חמימה ויותר נאמנה למקור
(לדעתי ) יש האוהבים אותה יותר ויש המעדיפים את הטרנזיסטורים אני אישית מעדיף את המנורות
ישנה אופציה להחליף את סוג הנורות כדי לקבל צליל שונה
הנורות מחזיקות זמן רב כך שאין לחשוש מכך
תודה על התשובות והקישור, אכן מאמר מעניין.
במאמר דובר על הגברה דיגיטלית ורמקולים אלקטרוסטטים. האם המוצרים האלה קיימים לצרכן הסביר (עד 10K לפריט) או שמדובר בציוד שהוא כרגע בקצוות ה high end?
gover כתב:תודה על התשובות והקישור, אכן מאמר מעניין.
במאמר דובר על הגברה דיגיטלית ורמקולים אלקטרוסטטים. האם המוצרים האלה קיימים לצרכן הסביר (עד 10K לפריט) או שמדובר בציוד שהוא כרגע בקצוות ה high end?
...
10K לפריט זה תקציב יותר מסביר לרכיבי כגון CD והגברה אתה אפילו יכול לרכוש מוצרים טובים ועוד יותר טובים ביד שניה.
לגבי רמקולים היתי מגדיל את התקציב לפחות ל 15 - 20K ע"מ לבנות סטאפ לשנים רבות של הנאה.
תודה אבל ענית לי על חצי שאלה. במאמר כתוב שהגברה דיגיטלית היא קטגוריה נוספת של הגברה למנורות והטרנזיסטורים. האם מגברים אלו נמכרים בטווח של עד 10K או שהם עדיין ברמות ה high end?
זו הבעיה הכי קטנה שלו (יש לו רק כניסה אחת).
הבעיה היא שהוא חלשלוש ולכן מתאים רק לרמקולים מאוד קלים לדחיפה.
אבל זו דוגמא למגבר דיגיטלי עם צליל טוב מאוד שלא חייב לעלות מעל 10K.