אינדיאן מונסונד מאלאבר - עראביקה
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
טעמתי את האינדיאן מונסונד עראביקה שקיבלתי מחו"ל.
הוא קלוי די כהה, נראה לי ש-FC.
ממש מעולה! זה כמו לקחת את המונסונד מאלאבר רובוסטה שאנחנו מכירים, להוציא את רוב הטעמים הקשים (העשבים וכו') ולהוסיף עוד רובד נחמד של טעמים מעניינים.
אבל בכל מקרה, מדובר בקפה מאוד מר וכבד, בלי שום ארומה "גבוהה" או חיוניות. מבחינתי זה קפה נהדר כבסיס, והייתי משלב אותו בכיף עם דברים יותר "גבוהים" כמו גוואטמלה. לדעתי שילוב של קצת מאלאבר עראביקה ילך נהדר עם ההוואי קונה שטעמתי שלשום (וכבר נגמר לי).
אם הייתי יכול להשיג כזה בקלות, הוא מהר מאוד היה הופך למרכיב חשוב בכל תערובת שלי כי אני מת על המרירות הזו.
הוא קלוי די כהה, נראה לי ש-FC.
ממש מעולה! זה כמו לקחת את המונסונד מאלאבר רובוסטה שאנחנו מכירים, להוציא את רוב הטעמים הקשים (העשבים וכו') ולהוסיף עוד רובד נחמד של טעמים מעניינים.
אבל בכל מקרה, מדובר בקפה מאוד מר וכבד, בלי שום ארומה "גבוהה" או חיוניות. מבחינתי זה קפה נהדר כבסיס, והייתי משלב אותו בכיף עם דברים יותר "גבוהים" כמו גוואטמלה. לדעתי שילוב של קצת מאלאבר עראביקה ילך נהדר עם ההוואי קונה שטעמתי שלשום (וכבר נגמר לי).
אם הייתי יכול להשיג כזה בקלות, הוא מהר מאוד היה הופך למרכיב חשוב בכל תערובת שלי כי אני מת על המרירות הזו.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

עדכון: שתיתי אותו עכשיו בקפוצ'ינו. ניחשתי מראש שזה יהיה מעולה, אבל הופתעתי עד כמה.
חבל"ז מזמ"ז שוק"ו ק"ר!!
הכובד נצבע מעולה עם החלב מלמעלה וזה היה קפוצ'ינו משובח מארץ המשובחים.
ועכשיו, אחרי 3 כפולים מהבוקר, כשהשעה 10:03 בדיוק, אני יכול לצאת מהבית, להכנס לאוטו ולנהוג בידיים ורגליים רועדות לגמרי.
בעצם, למה לנהוג אם אפשר לרוץ מהר מהר מהר?
חבל"ז מזמ"ז שוק"ו ק"ר!!
הכובד נצבע מעולה עם החלב מלמעלה וזה היה קפוצ'ינו משובח מארץ המשובחים.
ועכשיו, אחרי 3 כפולים מהבוקר, כשהשעה 10:03 בדיוק, אני יכול לצאת מהבית, להכנס לאוטו ולנהוג בידיים ורגליים רועדות לגמרי.
בעצם, למה לנהוג אם אפשר לרוץ מהר מהר מהר?
אינידאן מונסון - ערביקה
משמש אותי מזה שנתיים כתחליף לברזיל או כתוסף מרכזי (40%-60% מהתערובת)
נותן קרמה חזקה מאוד, בריכוזים גבוהים בתערובת טעם מר-אדמה בריכוזים המצויינים מעלה
נותן מתיקות ומעשיר את הקפה בכוס.
-זול !!!
נותן קרמה חזקה מאוד, בריכוזים גבוהים בתערובת טעם מר-אדמה בריכוזים המצויינים מעלה
נותן מתיקות ומעשיר את הקפה בכוס.
-זול !!!
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
באמיגו היו שני סוגים:כפיר_ש כתב:איפה קנית אותו ? יש בחנויות רק פלנטשיין או רובוסטה הודית...
אינידאן מונסון - פולים לבנים אפרפרים נוטים לירוק גודל בינוני-גדול . בהם אני משתמש.
איניאן פלנטיישן צהבהבים גודל - בינוני די עגולים וסימטרים. שלא זכורים לי כמשהו יוצא דופן.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
נמרוד - יש לך כנראה את הרובוסטה ההודית (טינר בקיצור)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אבל המונסון שיש/היה באמיגו הוא רובוסטה כלומר זה:
http://www.coffeeman.co.il/pl_product~165~43~0.htm
יש לי ממנו עדיין חצי קילו ואני לא מתקרב אליו.
הפולים בהירים בגוון לבן/אפור כפי שתיארת, צורה אופינית של רובוסטה וטעם מריר שחונק לך את הפה
מספיק 20% ולא מרגישים הרבה משאר הזנים בתערובת ...
דווקא את הפלנטשיין למדתי לחבב והמשלוח האחרון שהגיע לאמיגו ממש טוב (פולים נקיים בגודל בינוני+), היום הוא מככב אצלי לא מעט בתערובות.
http://www.coffeeman.co.il/pl_product~165~43~0.htm
יש לי ממנו עדיין חצי קילו ואני לא מתקרב אליו.
הפולים בהירים בגוון לבן/אפור כפי שתיארת, צורה אופינית של רובוסטה וטעם מריר שחונק לך את הפה
דווקא את הפלנטשיין למדתי לחבב והמשלוח האחרון שהגיע לאמיגו ממש טוב (פולים נקיים בגודל בינוני+), היום הוא מככב אצלי לא מעט בתערובות.
יוצא טעים מאוד ב 60% בתערובת...ולא נראה לי שזה בגלל ה Quest...דבוטאנט כתב:נמרוד - יש לך כנראה את הרובוסטה ההודית (טינר בקיצור)...
אתה טוען שאמיגו מוכרים רובוסטה בתחפושת של ערביקה??
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
די - אתה גורם לי עוד פעם להתייחס ל quest וכולם אומרים עוד פעם הוא מבלבל את המוח ועוד לא קונה...
60% רובוסטה טינר... שמע - נכון אתה קם לפני שהילד בוכה? ככה זה עם עודף רובוסטה, אתה בעצמך לא יישן.
רובוסטה בתערובת טרייה סתם הורסת. זה טוב לקפה קנוי בן חודש ומעלה.
60% רובוסטה טינר... שמע - נכון אתה קם לפני שהילד בוכה? ככה זה עם עודף רובוסטה, אתה בעצמך לא יישן.
רובוסטה בתערובת טרייה סתם הורסת. זה טוב לקפה קנוי בן חודש ומעלה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אתה מוזמן לבוא ולטעום הפוך מהסרטים (ההודיים...)דבוטאנט כתב:די - אתה גורם לי עוד פעם להתייחס ל quest וכולם אומרים עוד פעם הוא מבלבל את המוח ועוד לא קונה...
רובוסטה בתערובת טרייה סתם הורסת. זה טוב לקפה קנוי בן חודש ומעלה....
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
הוא אכן דיבר על המונסון מלאבר ערביקה, אבל אני מימשתי את הדיבור, אחרי שקיבלנו דוגמית ב-18/11/2006 מangert (דימה) שלא אהב אותו, רכשתי 10 פאונד בארה"ב (coffeebean corral ) ומאוד אהבתי. זה מצא עצמו בכל תערובת ונתן שם את תרומתו. ממש כואב שאין למישהו בארץ מהקפה הזה, ואם רוצים אז חייבים להביא במשלוח מארה"ב. אולי צריך ללחוץ על אווה שיביאו.כפיר_ש כתב:תסתכל בלינק שנתתי, זה רובוסטה
אגב, אני זוכר פעם שיוסי סופר (איפה הוא?) דיבר על מאלאבר ערביקה, אולי אלו הפולים שמוטי טעם ?...
אדי
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

המאלאבר רובוסטה של אמיגו כיכב אצלי בתחילת הדרך. הוא מרכיב חשוב מאוד בתערובת בית-הסוהר 
כבר דיברנו על זה בעבר, אני לא מסכים שהוא "טינר". אני לא הרגשתי בו טעמי לוואי מזעזעים כאלה, אבל הוא בהחלט ממש ממש כבד ועשבי ומעושן ומשתלט על כל התערובת. האמת, שבהפוך על הפוך, הייתי מוכן בכיף לשתות אותו חד-זני פעם בכמה זמן, במיוחד בימי הסליחות או בין כסה לעשור, ככה שידעו שאני באמת באמת מצטער על החטים.
אבל ההבדל בינו לבין העראביקה הוא מאוד ברור. העראביקה גם הוא כבד מאוד ומר, אבל ממש עדין ונראה לי שהוא יהיה נהדר בתערובת.
אדי - כמה עלה?
כבר דיברנו על זה בעבר, אני לא מסכים שהוא "טינר". אני לא הרגשתי בו טעמי לוואי מזעזעים כאלה, אבל הוא בהחלט ממש ממש כבד ועשבי ומעושן ומשתלט על כל התערובת. האמת, שבהפוך על הפוך, הייתי מוכן בכיף לשתות אותו חד-זני פעם בכמה זמן, במיוחד בימי הסליחות או בין כסה לעשור, ככה שידעו שאני באמת באמת מצטער על החטים.
אבל ההבדל בינו לבין העראביקה הוא מאוד ברור. העראביקה גם הוא כבד מאוד ומר, אבל ממש עדין ונראה לי שהוא יהיה נהדר בתערובת.
אדי - כמה עלה?
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אליאל, סורי - רק עכשיו שמתי לב להודעה הזו.eliel1010 כתב:מוטי איך אתה שומר את כל הכמות הזאת? בצורה כזאת שתשמר הטריות?...
אני לא שומר אף פעם קפה קלוי. אני לא קונה קפה בחוץ, אלא רק קולה בעצמי.
במקרה הזה פשוט קיבלתי את הקפה הקלוי במתנה, ולכן אני משתמש בו עכשיו עד שיגמר.
השקיות לא גדולות - הקטנות הן 125 גרם והגדולה (JBM) היא 250 גר'.