בעיה | ברמקולים Z5500 ,שומעים רק ב-2 מהם !
שלום,
קניתי היום את הרמקולים של לוגיטק - Z5500
חיברתי אותם לחיבורים האנולוגים (ירוק,כתום,שחור) ואני שומע רק ב-2 מהרמקולים :
הבאס ושתי הקידמיים..למה ?
זה הלוח שלי : Gigabyte GA-MA78GM-S2H v2
איפה אני מגדיר הכל..ניסיתי בהגדרות של הדרייבר קול ולא הצלחתי..
תודה.
קניתי היום את הרמקולים של לוגיטק - Z5500
חיברתי אותם לחיבורים האנולוגים (ירוק,כתום,שחור) ואני שומע רק ב-2 מהרמקולים :
הבאס ושתי הקידמיים..למה ?
זה הלוח שלי : Gigabyte GA-MA78GM-S2H v2
איפה אני מגדיר הכל..ניסיתי בהגדרות של הדרייבר קול ולא הצלחתי..
תודה.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
העברתי את השרשור לפורום HTPC, מדובר כפי הנראה בבעית הגדרות, בכרטיס הקול או בהגדרות המפענח של האודיו.
עד שתקבל תשובה ממישהו שבקיא בנושא לפרטים, עבור על המדריך לחיבור רסיבר למחשב (המערכת מתפקדת על תקן רסיבר), וציין פה בנוסף עם איזו מערכת הפעלה אתה עובד, האם מותקנים מקודדים ועם איזה תוכנה אתה מנגן.
עד שתקבל תשובה ממישהו שבקיא בנושא לפרטים, עבור על המדריך לחיבור רסיבר למחשב (המערכת מתפקדת על תקן רסיבר), וציין פה בנוסף עם איזו מערכת הפעלה אתה עובד, האם מותקנים מקודדים ועם איזה תוכנה אתה מנגן.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
קודם כל תסיר K-LITE. חבילת קודקים איומה ולא מומלצת, שרק עושה בלגן במערכת ההפעלה. יש בראש פורום HTPC הסבר על למה מאוד לא כדאי להתקין K-LITE.
ואז נסה לפעול על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", אשר לינק אליו נמצא בשרשור המדריכים של פורום HTPC.
כמו כן, וודא שאתה אכן מנגן תוכן שהוא 5.1 (בד"כ קבצי AVI הם סטריאו וקבצי MKV הם 5.1).
בהצלחה!
ואז נסה לפעול על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", אשר לינק אליו נמצא בשרשור המדריכים של פורום HTPC.
כמו כן, וודא שאתה אכן מנגן תוכן שהוא 5.1 (בד"כ קבצי AVI הם סטריאו וקבצי MKV הם 5.1).
בהצלחה!
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אני מגן שירים וסרטים...למה זה אומר שאם אני שומע שיר אני לא ישמע אותו מכל הרמקולים ?
כי בא נגיד שניגנתי שירים ולא שומעים כזה חזק כמו שציפיתי..
בבדיקה מהדריבר של הרמקולים כל הרמקולים עבדו חוץ מהאחורים (כאילו הסנטר פה פתאום עבד)
ובסרט מסוים ששמתי גם הסנטר עבד...ולא האחוריים.
למה לא שומעים בכולם בכל מצב ?
הנה הדריבר :
למה מסומן בו שרמקולים האחוריים לא אופציונלים ?
[img2=550x430]http://up351.siz.co.il/up1/mmmmz5mymd0z.jpg[/img2]
כי בא נגיד שניגנתי שירים ולא שומעים כזה חזק כמו שציפיתי..
בבדיקה מהדריבר של הרמקולים כל הרמקולים עבדו חוץ מהאחורים (כאילו הסנטר פה פתאום עבד)
ובסרט מסוים ששמתי גם הסנטר עבד...ולא האחוריים.
למה לא שומעים בכולם בכל מצב ?
הנה הדריבר :
למה מסומן בו שרמקולים האחוריים לא אופציונלים ?
[img2=550x430]http://up351.siz.co.il/up1/mmmmz5mymd0z.jpg[/img2]
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

האם התחברת ל-Z5500 ב-3 כבלים אנלוגיים או בחיבור SPDIF? עדיף כמובן SPDIF.
שירים רגילים, כמו שהם, הם סטריאו ולא 5.1, ולכן בד"כ לא יתנגנו לך בכל הרמקולים.
כדי לשמוע ב-5.1 אתה יכול להפעיל מנגנונים כמו הדולבי פרו לוג'יק, שיש אותו בד"כ ברסיבר וצריך להפעיל אותו. אין לי מושג לגבי Z5500. יש גם מצב פשוט יותר (שאני דווקא מעדיף אותו) שנקרא 5.1CH STEREO.
יש גם אפשרות לעשות את זה בעזרת המקודדים במחשב (עם FFDShow, למשל), אבל תבדוק קודם מה יש לך ב-Z5500.
מומלץ מאוד שתקרא גם את המבוא של המדריך שנקרא "המדריך לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי", כדי שתלמד מושגים בסיסיים של איך עובדים במערכת כזו עם תכנים שהם סטריאו במקור ותכני 5.1.
שירים רגילים, כמו שהם, הם סטריאו ולא 5.1, ולכן בד"כ לא יתנגנו לך בכל הרמקולים.
כדי לשמוע ב-5.1 אתה יכול להפעיל מנגנונים כמו הדולבי פרו לוג'יק, שיש אותו בד"כ ברסיבר וצריך להפעיל אותו. אין לי מושג לגבי Z5500. יש גם מצב פשוט יותר (שאני דווקא מעדיף אותו) שנקרא 5.1CH STEREO.
יש גם אפשרות לעשות את זה בעזרת המקודדים במחשב (עם FFDShow, למשל), אבל תבדוק קודם מה יש לך ב-Z5500.
מומלץ מאוד שתקרא גם את המבוא של המדריך שנקרא "המדריך לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי", כדי שתלמד מושגים בסיסיים של איך עובדים במערכת כזו עם תכנים שהם סטריאו במקור ותכני 5.1.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
davidel97, מערכת הרמקולים שלך היא למעשה צרוף של מפענח DTS/AC3, מגבר ורמקולים. לכן כל מה שנכתב במדריך לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי, מדריך שכאמור תמצא בדביקים יענה על כל השאלות שלך וינתב אותך לכיוון הנכון לפתרון הבעיות שאתה נתקל בהן.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בלוח האם שלך אין חיבור COAX, אבל יש חיבור אופטי.
אתה צריך כבל SPDIF אופטי.
אתה צריך כבל SPDIF אופטי.