בכמה הייתם מתמחרים סלביה+מטחנה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מי קונה את הסט הזה ב 4800? מוגזם.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
למיטב ידיעתי המחיר של הסט לא ירד מ4500.
בהנחה שזה המחיר של חדש קשה לי להאמין ש2000 זה יד שניה במצב טוב.
כולנו יודעים שבלאי במכונות קפה הוא נמוך (בציוד שלנו לפחות)
בהנחה שזה המחיר של חדש קשה לי להאמין ש2000 זה יד שניה במצב טוב.
כולנו יודעים שבלאי במכונות קפה הוא נמוך (בציוד שלנו לפחות)
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
הכל תלוי בסיטואצייה
אם הקונה להוט לקנות הוא ישלם גם 3500 כי מבחינתו 1300 הפרש יצדיק
את הקנייה שלו כי הוא כבר החליט ושום דבר לא יעצור אותו.
אותו דבר לגבי המוכר, "עברתי למכונת קפסולות" משמע - "אני סופר גמיש" (בד"כ).
מי שסובלני יכול לארגן לעצמו סט שכזה בסביבות ה-2000 וקצת.
דוגמא אישית: סילביה V3 + רוקי שניהם בנות פחות משנה עם אחריות קניתי
כיד שנייה במחיר של 2100 ש"ח.
את הקנייה שלו כי הוא כבר החליט ושום דבר לא יעצור אותו.
אותו דבר לגבי המוכר, "עברתי למכונת קפסולות" משמע - "אני סופר גמיש" (בד"כ).
מי שסובלני יכול לארגן לעצמו סט שכזה בסביבות ה-2000 וקצת.
דוגמא אישית: סילביה V3 + רוקי שניהם בנות פחות משנה עם אחריות קניתי
כיד שנייה במחיר של 2100 ש"ח.
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
סילביה לבד, אכן מחיר הוגן, אבל מדובר פה על סט כולל הרוקי.RonenB1 כתב:מכרתי לפני כחודש סילביה בת שנתיים במצב מצויין ב2000. ראיתי שבאמיגו מוכרים יד 2 בת כמה חודשים ב2200. זה אמור לתת לך מושג....
תמיד יש הזדמנויות,ilanafri כתב: דוגמא אישית: סילביה V3 + רוקי שניהם בנות פחות משנה עם אחריות קניתי
כיד שנייה במחיר של 2100 ש"ח....
לראיה, לפני כמה שבועות מכרתי מטחנת ואריו במחיר עלות
לפני חצי שנה מכרתי XBOX 360 פרוץ עם 2 שלטים ב400 ש"ח בעוד שכל המכשירים ביד 2 היו פי 2 בערך.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני מכרתי סילביה ורוקי בנות שנה+ ב 2700.
אבל אז לא היה מבצע על אוסקר וקומפאק K3 לא היתה כזאת נפוצה.
אז היום 2000 2500 זה סביר ועובדה שאילן קנה במחיר כזה.
אבל אז לא היה מבצע על אוסקר וקומפאק K3 לא היתה כזאת נפוצה.
אז היום 2000 2500 זה סביר ועובדה שאילן קנה במחיר כזה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אישית, לא הייתי משלם על ציוד יד שניה יותר מחצי יחסית לחדש. אלא אם הציוד במצב של חדש באמת, כלומר עבד מעט ונרכש מעט לפני כן (בקיצור הבעלים לא מרוצה או מתחרט). סילביה שעבדה שנה וחצי זו מכונה לא חדשה, ולא משנה כמה המוכר הקפיד. ממוכר שלא הקפיד בכלל לא הייתי רוכש...
אי אפשר להסתכל על הכל מנקודת מבט פונקציונלית לגמרי ולהגיד "המכונה עברה שליש חיים ולכן נוריד ממחירה שליש בלבד" . אין כמו התענוג שבפתיחת האריזה, החודש חודשיים הראשונים של השימוש במוצר חדש באמת הם תענוג שאי אפשר לזלזל בו.
אגב אחוזי ירידת ערך קשורים מאוד למחירי המוצר החדש. ככל שהמחיר יותר גבוה, אחוז הירידה נמוך יותר. לצורך העניין, למכשיר שנקנה כחדש במאתיים שח ירידת הערך היא מאה אחוז תוך שנה, ומכשיר של 10000 שח יכול להיות שווה אחרי שנה 7 ולא 5 .
בתנאים של היום, מבצע של מכשיר + מטחנה חדשים ב 3700 אם איני טועה, לא הייתי משלם יותר מאלפיים. אולי קצת קצת יותר ורק אם קיימת מגבלת תקציב. מעבר לזה, קורע ניילונים.
אי אפשר להסתכל על הכל מנקודת מבט פונקציונלית לגמרי ולהגיד "המכונה עברה שליש חיים ולכן נוריד ממחירה שליש בלבד" . אין כמו התענוג שבפתיחת האריזה, החודש חודשיים הראשונים של השימוש במוצר חדש באמת הם תענוג שאי אפשר לזלזל בו.
אגב אחוזי ירידת ערך קשורים מאוד למחירי המוצר החדש. ככל שהמחיר יותר גבוה, אחוז הירידה נמוך יותר. לצורך העניין, למכשיר שנקנה כחדש במאתיים שח ירידת הערך היא מאה אחוז תוך שנה, ומכשיר של 10000 שח יכול להיות שווה אחרי שנה 7 ולא 5 .
בתנאים של היום, מבצע של מכשיר + מטחנה חדשים ב 3700 אם איני טועה, לא הייתי משלם יותר מאלפיים. אולי קצת קצת יותר ורק אם קיימת מגבלת תקציב. מעבר לזה, קורע ניילונים.
what's next?
חוצמזה, ברור שלשוק היעד יש חשיבות. רכבי יוקרה מאבדים ערך בקצב כפול מקורולה. ובכלל כל שוק מתנהג לפי חוקים שונים - קשה להשוות בין מכוניות (עלות עצומה, סטיגמות, השקעה גדולה במיתוג, ביקוש קשיח ברוב האוכלוסיה, וכו) למכונות קפה.hosq כתב: אגב אחוזי ירידת ערך קשורים מאוד למחירי המוצר החדש. ככל שהמחיר יותר גבוה, אחוז הירידה נמוך יותר....
כל העסק הזה מאוד סובייקטיבי, ובשוק לא פעיל כמו מכונות קפה הפיקים מאוד גדולים. זה אומר שמישהו עם סבלנות יוכל לקבל אפילו 900 שח על רוקי, כי פתאום יצוץ מישהו שזה יתאים לו. מצד שני אם חייבים למכור תוך שבוע ולא יצוץ המישהו, המחיר יקרוס אפילו לחצי מזה.
המחיר של מוצרים יד שניה מושפע בעיקר מהביקוש של המוצר.
לא הרבה מכירים ועוד פחות מעונינים להוציא סכומים כאלו על מכונה ולכן הן נחתכות במחיר בחצי ביחס לציוד חדש.
ולא סתם רשתות ויבואנים לציוד קפה מציעות שידרוג ללקוחות בקניית ציוד חדש
תחום הקפה לשימוש ביתי רק מתחיל להתפתח בארץ ויחד איתו ההכרות עם ציוד איכותי יותר .
ככל שיותר יכירו את התחום קיים סיכוי שהביקוש ייעלה והתמחור יהיה יותר ביחס למחיר ציוד חדש .
במצב הנוכחי זה גן עדן לקנייה של ציוד טוב + במחיר אטרקטיבי
לא הרבה מכירים ועוד פחות מעונינים להוציא סכומים כאלו על מכונה ולכן הן נחתכות במחיר בחצי ביחס לציוד חדש.
ולא סתם רשתות ויבואנים לציוד קפה מציעות שידרוג ללקוחות בקניית ציוד חדש
תחום הקפה לשימוש ביתי רק מתחיל להתפתח בארץ ויחד איתו ההכרות עם ציוד איכותי יותר .
ככל שיותר יכירו את התחום קיים סיכוי שהביקוש ייעלה והתמחור יהיה יותר ביחס למחיר ציוד חדש .
במצב הנוכחי זה גן עדן לקנייה של ציוד טוב + במחיר אטרקטיבי