זהו מדריך מקוצר להחלפת רום. ואני כותב אותו פה לחבר'ה שמעוניינים להחליף רום וטובעים בעודף מידע ומדריכים שרק יוצרים תחושת בלבול.
בכוונה לא הכנסתי לפה את ההסברים המפורטים עבור כל שלב ושלב כדי למנוע עומס מהפוסט הזה, אבל כן הוספתי לינקים לכל מה שצריך ואני אעדכן את הפוסט הזה בלינקים למדריכים רלוונטיים נוספים.
מקומות נוספים שאפשר לחפש בהם מידע הם הפורומים iAndroid ו-XDA.
DISCLAMER: כל נזק שעלול להיגרם הוא באחריות המבצע בלבד
אני ממליץ על קריאת המדריך מתחילתו ועד סופו לפני התחלת התהליך.
אם יש שלב לא מובן או לא ברור, תחפשו, תקראו, תשאלו.
פשוט אל תבצעו פעולות שאתם לא בטוחים בהן.
המדריך הזה בשבילי?
המדריך מיועד לבעלי מכשיר Samsung Galaxy S I9000, כולל את המכשירים של כל חברות הסלולר פלאפון/סלקום/אורנג'.
המדריך יוצא מנקודת הנחה שהמכשיר שלכם לא פתוח ל-ROOT.
אז מה עושים?
לפני הכל נדאג לגבות את תיקית ה-EFS שמכילה מידע חשוב על המכשיר כולל ה-IMEI שלו ופרטים מזהים נוספים.
1. נוודא שקיימים לנו במכשיר DOWNLOAD MODE/RECOVERY MODE, הסבר איך לבדוק את המצבים הנ"ל נמצא פה.
זהו שלב חוסם. אם לא הצלחתם להכנס לאחד מהמצבים הנ"ל, עדיף שתרדו מהעניין.
2. השלב הראשון והקליל הוא פתיחת הרשאת ROOT בעזרת z4root או בעזרת SuperOneClick.
3. עכשיו לאחר שקיבלנו הרשאות רוט נוכל לייצר גיבוי לתיקיית EFS בעזרת Super Manager או כל אפליקציה אחרת שמאפשרת גישה לתיקיית ה-ROOT. למידע נוסף על גיבוי\שיחזור ה-EFS.
4. את גיבוי ה-EFS וכל חומר אחר שחשוב לכם, מומלץ להעתיק למחשב למקרה שכרטיס ה-SD יימחק.
הדרך הארוכה
a. בשלב זה נחליף את הקרנל לקרנל שכולל רקוברי 2E. דרך הרקוברי ניתן להתקין קבצים לעדכון המכשיר ורקוברי 2E מאפשר התקנת קבצים לא חתומים וביניהם רומים לא רשמיים, דבר שלא ניתן לעשות עם הקרנל שהמכשיר מגיע איתו 3E.
קרנל מומלץ הוא SPEEDMOD של HARDCORE עפ"י המדריך הבא.
בהחלפת הקרנל עלולה להופיע הודעה בכחול REBOOT SYSTEM NOW, התעלמו מההודעה ותנו למכשיר להמשיך לעשות את שלו.
c. עכשיו צריך לבחור איזה רום להתקין על המכשיר. המבחר פה הוא גדול אבל רומים טובים ומומלצים הם PilotXRom שכולל עברית מלאה, הרום של Darky והרום של DOC שדורשים התקנת תיקונים לעברית.
d. השלב האחרון הוא העתקת הרום למכשיר והתקנה שלו בעזרת ה-ROM MANAGER או דרך הרקוברי, מומלץ מאוד לעשות WIPE לפני החלפת רום בפעם הראשונה.
e. אם הגעתם עד לפה והכל עובד בצורה תקינה אתם יכולים לפתוח בקבוק בירה/ויסקי ולפצוח בריקוד סמבה סוער.
הדרך הקצרה
ניתן בשלב אחד את להחליף הקרנל והרום לרום של דארקי Darky's ROM Resurrection Edition בעזרת אודין.
תיקוני עברית ומקלדת
אם התקנתם גרסה שלא כוללת עברית תזדקקו לתיקונים הבאים:
r64 Theme כולל עברית, מקלדות בעברית, תמיכה בעברית בסרגל אנשי הקשר, יישור עברית ומצורף גם מודם שמתאים לרשת פלאפון (מי שמבשל רום אצל DOC יכול לבחור שם מראש במודם JL2)
הכל נמצא בלינק הבא ואני אדאג לעדכן את הקבצים לכשיצאו עדכונים נוספים.
אם אתם מעוניינים לבחור ב-THEME משלכם אז ניתן להריץ את תיקון העברית הזה.
את התקנת העדכונים הנ"ל, ניתן לעשות מהרקוברי.
מקווה שעזרתי, ושיהיה בהצלחה
למקרה שמישהו שכח למה הוא החליף רום