עד כמה מערכת החינוך יכולה לרדת ?
לפני כמה ימים קראתי בעיתון כלשהו על פרוטקשיין בבתי ספר יסודיים במרכז הארץ , הורים לילדים סיפרו שהם נותנים כסף ושווה כסף לתלמידים ע"מ שיגינו על הילדים שלהם בבית ספר היסודי . כמובן שמשרד החינוך טוען שלא קיים , וכו'
האמת היא שזה היה נראה לי מאוד לא הגיוני , ולכן שכחתי מזה
עד שהיום נתקלתי בידיעה הבאה:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1215680.html
נשאלת השאלה להיכן הולכת המערכת אם היום כבר ילדים בגיל 4 אלימים כך
האמת היא שזה היה נראה לי מאוד לא הגיוני , ולכן שכחתי מזה
עד שהיום נתקלתי בידיעה הבאה:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1215680.html
נשאלת השאלה להיכן הולכת המערכת אם היום כבר ילדים בגיל 4 אלימים כך
אני עדיין לא מבין איך ילדים בגן יכולים להיות כ"כ אלימיםNunatak כתב:הצוות החינוכי אשם לא פחות מההורים ומשרד החינוך, ברגע ברגע שהאירגון/הסתדרות תקבל החלטה שגן או בי"ס שאיש צוות שלו הוכה בידי תלמיד יושבת לשבוע לממשלה לא תהיה ברירה אלא להתחיל לפעול....
שלומי
בזה אתה צודקzovirax כתב:טוב - אולי לא אלימות.
אבל צריך להחדיר בילדים פחד וסמכות.
ההורים בבית אשמים כזה דבר - לילד מותר הכל!!!!!...
החינוך הוא מהבית ולא מהגן!
אני גדלתי באזור לא ממש טוב בלשון המעטה ולא יצאתי עבריין אלה להיפך.
וזה הכל בזכות המשפחה.
שלומי
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
התשובה פשוטה מאוד:
אם הורה לילד בן 4 אלים ומשתולל מפליק לו ומשתלט עליו,
מה הסמכות לגננת לעשות ,חוץ מלהמליצ להורים לפנות לאבחון בעיות קשב וריכוז
שהטיפול מתבטא בריטלין?
פעם למדו ב"חדר" והרב היה מפעיל ענישה פיזית, היום אם תיפול שערה מראש של פעוט
סיכויי הגננת לפגוש אלימות של ההורה.
שהטיפול מתבטא בריטלין?
סיכויי הגננת לפגוש אלימות של ההורה.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
אמרתי קודם ואומר זאת שובזורו44 כתב:התשובה פשוטה מאוד:
שהטיפול מתבטא בריטלין?
סיכויי הגננת לפגוש אלימות של ההורה....
אין צורך באלימות פיזית או מילולית ואפילו לא צעקות על-מנת לחנך ילדים
שלומי
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
אני מסכים אבל עם הסתייגות, זה תלוי גם בחברה שבה הילד נמצא. לא משנה כמה מטפחים אותו בבית, אם הוא קם בבוקר והולך לגן/בי"ס עם ילד מופרעים חלק מזה יבוא הביתה ועם אלימות לפעמים צריך להתמודד באלימות. (מאד מאד מתונה)shlomiik כתב:אמרתי קודם ואומר זאת שובזורו44 כתב:התשובה פשוטה מאוד:
שהטיפול מתבטא בריטלין?
סיכויי הגננת לפגוש אלימות של ההורה....
אין צורך באלימות פיזית או מילולית ואפילו לא צעקות על-מנת לחנך ילדים...
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
תמיד תזכור ש :
1. אם הרע הוא אופציה, צפה לרע.
2. תמיד יכול להיות יותר גרוע.
עם שתי התובנות האלה אני בטוח שתוכל לענות על השאלה שלך.
1. אם הרע הוא אופציה, צפה לרע.
2. תמיד יכול להיות יותר גרוע.
עם שתי התובנות האלה אני בטוח שתוכל לענות על השאלה שלך.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
בדיוק השאלה שליshlomiik כתב:אני עדיין לא מבין איך ילדים בגן יכולים להיות כ"כ אלימיםNunatak כתב:הצוות החינוכי אשם לא פחות מההורים ומשרד החינוך, ברגע ברגע שהאירגון/הסתדרות תקבל החלטה שגן או בי"ס שאיש צוות שלו הוכה בידי תלמיד יושבת לשבוע לממשלה לא תהיה ברירה אלא להתחיל לפעול.......
אם מתחילים בגיל 4 , מה הם יעשו ביסודי ?!!!
shlomiik כתב:חולק עליך , אין דבר כזה ללא גבולות . ילד קטן רוצה שההורים שלו יגבילו אותו , הוא מרגיש מוגן אם כן מגבילים אותו . אם אתה חושב שהילד לא יודע שאם הוא יבכה הוא ישיג את שלו , אתה טועה .זורו44 כתב: אמרתי קודם ואומר זאת שוב
ואם בכול בחינה כזו , אתה תפסיד , והוא יקבע את סדר היום , אזי הוא בסופו של דבר ירגיש לא אהוב , וזה יגיע למחוזות שלא תתאר לך .
ההורים חייבים לעשות חוקים שעומדים מאחוריהם ולא ל"פנק" את הילד , ולא ל"וותר" לו .
ואם צריך לתת "סטירה " (כמובן שאתה מבין שלא מדובר בסטירה סטירה אלא ביותר דמי שלה ), אזי חייבים לעשות את זה
וכשלא עושים את זה בבית , אתה רואה את זה בבית הספר (והיום אתה רואה את זה כבר בגנים)
...
truejoker כתב:לא אמרתי שלא צריך להציב גבולות.shlomiik כתב:חולק עליך , אין דבר כזה ללא גבולות . ילד קטן רוצה שההורים שלו יגבילו אותו , הוא מרגיש מוגן אם כן מגבילים אותו . אם אתה חושב שהילד לא יודע שאם הוא יבכה הוא ישיג את שלו , אתה טועה .זורו44 כתב: אמרתי קודם ואומר זאת שוב
ואם בכול בחינה כזו , אתה תפסיד , והוא יקבע את סדר היום , אזי הוא בסופו של דבר ירגיש לא אהוב , וזה יגיע למחוזות שלא תתאר לך .
ההורים חייבים לעשות חוקים שעומדים מאחוריהם ולא ל"פנק" את הילד , ולא ל"וותר" לו .
ואם צריך לתת "סטירה " (כמובן שאתה מבין שלא מדובר בסטירה סטירה אלא ביותר דמי שלה ), אזי חייבים לעשות את זה
וכשלא עושים את זה בבית , אתה רואה את זה בבית הספר (והיום אתה רואה את זה כבר בגנים)
...
ניתן להציב גבולות גם ללא אלימות.
(אני לא מדבר על "פליק" קטן ולא כואב בטוסיק)...
שלומי
אנקדוטה קטנה , אתמול נסעתי לשוק , היה אוטובוס מלא , עלו שני בני תשחורת בני כ14 בערך , עומדים ליד הנהג , ומתחילים לדבר בטלפון בקול רם כזה שממש אי אפשר לשמוע את עצמך .
הנהג פנה וביקש שקט , והם בשלהם , כמעט כול הנוסעים התחילו להתעצבן , קם אדם מאוד מבוגר , ניגש אליהם וביקש שיפסיקו לשוחח או שיורידו את הקול . הם קיללו אותו , ואמרו לו שלא יתערב בעסקים שלהם . הוא התעצבן כבר וניתק להם את הטלפון , וחזר למקום שלו .
הייתם צריכים לראות את זה , כמעט כול המבוגרים התחילו לספר על איך בגילם המורים היו מקנים משמעת בצורה קשוחה , ועד היום הם שמחים על זה , וכשהם רואים את ה"מפונקים" האלו ואיך שהם מתנהגים, הם אומרים על זה תודה .
לא נכנס לשיטות שהוזכרו שם , אבל כולם היו נחשבות אלימות מאוד , אבל לומר לכם את האמת ?
איך שהם התנהגו שם , לא חסר עוד הרבה עד שנערים קטנים יתנהגו יותר גרוע מהבריונים הנאציים שפגשתי באירופה לפני שני עשורים
הנהג פנה וביקש שקט , והם בשלהם , כמעט כול הנוסעים התחילו להתעצבן , קם אדם מאוד מבוגר , ניגש אליהם וביקש שיפסיקו לשוחח או שיורידו את הקול . הם קיללו אותו , ואמרו לו שלא יתערב בעסקים שלהם . הוא התעצבן כבר וניתק להם את הטלפון , וחזר למקום שלו .
הייתם צריכים לראות את זה , כמעט כול המבוגרים התחילו לספר על איך בגילם המורים היו מקנים משמעת בצורה קשוחה , ועד היום הם שמחים על זה , וכשהם רואים את ה"מפונקים" האלו ואיך שהם מתנהגים, הם אומרים על זה תודה .
לא נכנס לשיטות שהוזכרו שם , אבל כולם היו נחשבות אלימות מאוד , אבל לומר לכם את האמת ?
איך שהם התנהגו שם , לא חסר עוד הרבה עד שנערים קטנים יתנהגו יותר גרוע מהבריונים הנאציים שפגשתי באירופה לפני שני עשורים