שאלות על חלוקת הכח של הרסיבר
שלום,
1. נגיד ואני מחבר מערך רמקולים של 5.1 ברסיבר של 7.1
מה קורה עם היציאות הפנויות שלא מחובר להם רמקולים, האם הכח הכולל של הרסיבר מתחלק בצורה שווה עדיין,
או שהרסיבר יכול לקחת את הכח של היציאות הפנויות ולצרף אותו לרמקולים הקיימים, וע"י כך להיות מסוגל לדחוף את הרמקולים יותר בקלות... ?
2. האם קיימת אפשרות לכוון רסיבר 7.1 למערך של 4, 5, או 5.1 ?
או שהוא עושה זאת אוטומטית ע"פ התנגדות הרמקולים שמחוברים.
3. האם קיים רסיבר שיכול לדחוף סאב? למשל כמו במגברים של רכב אשר בחלקם יש אפשרות לחבר סאב שיעבוד על כח ההגברה של היציאות האחוריות.
תודה רבה
1. נגיד ואני מחבר מערך רמקולים של 5.1 ברסיבר של 7.1
מה קורה עם היציאות הפנויות שלא מחובר להם רמקולים, האם הכח הכולל של הרסיבר מתחלק בצורה שווה עדיין,
או שהרסיבר יכול לקחת את הכח של היציאות הפנויות ולצרף אותו לרמקולים הקיימים, וע"י כך להיות מסוגל לדחוף את הרמקולים יותר בקלות... ?
2. האם קיימת אפשרות לכוון רסיבר 7.1 למערך של 4, 5, או 5.1 ?
או שהוא עושה זאת אוטומטית ע"פ התנגדות הרמקולים שמחוברים.
3. האם קיים רסיבר שיכול לדחוף סאב? למשל כמו במגברים של רכב אשר בחלקם יש אפשרות לחבר סאב שיעבוד על כח ההגברה של היציאות האחוריות.
תודה רבה
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
בחלק מהמגברים ניתן לגשר את הרמקולים של 7.1 בתצורת 5.1 עם הגברה כפולה לקדמיים, או חיבור BI AMP.
תלוי במגבר...
אין הרבה מגברים שיש להם יציאות מוגברות עבור הסאב.
בחלק מהרסיברים אפשר לחבר את הסאב כדקמי B ואם זה רמקול איכותי הבנוי לטווח תדרים מסויים אתה גם לא צריך קרוסאובר, כמובן שזה לא תחליף לסאב ייעודי בעל הגברה פנימית וקרוסאובר אקטיבי.
תלוי במגבר...
אין הרבה מגברים שיש להם יציאות מוגברות עבור הסאב.
בחלק מהרסיברים אפשר לחבר את הסאב כדקמי B ואם זה רמקול איכותי הבנוי לטווח תדרים מסויים אתה גם לא צריך קרוסאובר, כמובן שזה לא תחליף לסאב ייעודי בעל הגברה פנימית וקרוסאובר אקטיבי.
OK, אז אם הבנתי נכון, רסיברים של 7.1 לא מנצלים את כל הכח שיש להם במערך של 5.1, שתי יציאות יהיו לא מנוצלות,
ובעצם כל היציאות מוציאות את אותו הכח שווה בשווה, לא משנה איזה מערך מחובר לרסיבר (למעט המגברים שניתן לגשר ולקבל הגברה כפולה לקדמיים כפי שציינת)
האם זה נכון גם לגבי מערך של 2 רמקולים בלבד (סטריאו) ?
ועוד שאלה אם יורשה לי,
כאמור אם הבנתי נכון, אם ברצוני לבנות מערך של 5.1 בסלון שלי, אז אין לי כל צורך ברסיבר של 7.1 כי מבחינת כח ההגברה לא יהיה צורך ביותר מרסיבר של 5.1 , אבל השאלה היא האם מגברים של 5.1 תומכים בכל הפורמטים החדשים, כי אני מתכוון לחבר את הרסיבר למחשב ולצפות בסרטי HD..
תודה
ובעצם כל היציאות מוציאות את אותו הכח שווה בשווה, לא משנה איזה מערך מחובר לרסיבר (למעט המגברים שניתן לגשר ולקבל הגברה כפולה לקדמיים כפי שציינת)
האם זה נכון גם לגבי מערך של 2 רמקולים בלבד (סטריאו) ?
ועוד שאלה אם יורשה לי,
כאמור אם הבנתי נכון, אם ברצוני לבנות מערך של 5.1 בסלון שלי, אז אין לי כל צורך ברסיבר של 7.1 כי מבחינת כח ההגברה לא יהיה צורך ביותר מרסיבר של 5.1 , אבל השאלה היא האם מגברים של 5.1 תומכים בכל הפורמטים החדשים, כי אני מתכוון לחבר את הרסיבר למחשב ולצפות בסרטי HD..
תודה
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
כעיקרון, למגבר 7.1 יש שבעה מגברים נפרדים שכל אחד מהם מגביר את הערוץ שלו (ועוד יציאה לא מוגברת לסאב אקטיבי - זה ה-"1" ב-"7.1" ו-"5.1"...)
מה שחלק מהמגברים האלה מאפשרים במערך של 5.1 זה לחבר שתי יציאות נפרדות לרמקולים הקדמיים - זה נקרא Bi-Amping וזה נותן סאונד משופר לקדמיים, כך שיש יתרון לרסיבר 7.1 גם במצבים שמחברים מערכת 5.1 אליהם.
חוצמזה, אם בעתיד תרצה לשדרג את המערכת שלך ל-7.1 (כלומר להוסיף עוד זוג רמקולים אחוריים, או זוג קדמיים שיוצבו גבוה יותר או "רחב יותר" מהקדמיים שכבר יש לך על מנת להגדיל את במת הצליל ולתת הרגשה שהסאונד עוטף אותך אפילו יותר מ-5.1), אז רסיבר 7.1 מאפשר לך זאת, ולאט לאט גם מתחילים לצאת חומרים שמקודדים במקור ב-7.1...
מה שחלק מהמגברים האלה מאפשרים במערך של 5.1 זה לחבר שתי יציאות נפרדות לרמקולים הקדמיים - זה נקרא Bi-Amping וזה נותן סאונד משופר לקדמיים, כך שיש יתרון לרסיבר 7.1 גם במצבים שמחברים מערכת 5.1 אליהם.
חוצמזה, אם בעתיד תרצה לשדרג את המערכת שלך ל-7.1 (כלומר להוסיף עוד זוג רמקולים אחוריים, או זוג קדמיים שיוצבו גבוה יותר או "רחב יותר" מהקדמיים שכבר יש לך על מנת להגדיל את במת הצליל ולתת הרגשה שהסאונד עוטף אותך אפילו יותר מ-5.1), אז רסיבר 7.1 מאפשר לך זאת, ולאט לאט גם מתחילים לצאת חומרים שמקודדים במקור ב-7.1...
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
האם Bi-Amping אפשרי עם כל רמקולים קדמיים (נניח סטליטים) והאם הוא משפר את הסאונד באופן מורגש?epony כתב: מה שחלק מהמגברים האלה מאפשרים במערך של 5.1 זה לחבר שתי יציאות נפרדות לרמקולים הקדמיים - זה נקרא Bi-Amping וזה נותן סאונד משופר לקדמיים, כך שיש יתרון לרסיבר 7.1 גם במצבים שמחברים מערכת 5.1 אליהם....
איך זה נעשה בפועל - חיבור כפול של הרמקולים לשתי יציאות ברסיבר?
- epony
- חבר במועדון 10K

Bi-Amping לא עובד עם כל הרמקולים - אתה צריך רמקולים שיכולים לקבל שני זוגות כבלים (ראה תמונה) - וכן, מה שאתה עושה זה מחבר שני זוגות כבלים משני זוגות יציאות ברסיבר לשני זוגות החיבורים המתאימים ברמקולים...
הקונצנזוס הוא שאכן יש שיפור מורגש בסאונד שהרמקולים מפיקים אם מחברים אותם ב-Bi-Amping. אני הולך לבדוק את זה בעצמי השבוע
לצערי, רוב הסיכויים שלסאטליטים אין אופציה ל-Bi-Amping...
הקונצנזוס הוא שאכן יש שיפור מורגש בסאונד שהרמקולים מפיקים אם מחברים אותם ב-Bi-Amping. אני הולך לבדוק את זה בעצמי השבוע
לצערי, רוב הסיכויים שלסאטליטים אין אופציה ל-Bi-Amping...
לא רואה בתמונה המצורפת שום דבר שמגביל אותך לבצע חיבור BI-AMP
זה נכון שיש לרמקול שבתמונה זוג נוסף של מדפסים/הברגות אך הם מגושרים אחד לשני
זה נראה כאילו שאפשר לשרשר עוד רמקול דרך המדפסים השניים בנוחות יתר..
אך אפשר לבצע פעולה זו בהצלבת חוטים פשוטה, כך שנראה לי שאין צורך ברמקול יעודי וכל רמקול יכול לקבל BI-AMP
כל עוד המגבר תומך באפשרות זו
אך תקנו אותי אם אני טועה.
זה נכון שיש לרמקול שבתמונה זוג נוסף של מדפסים/הברגות אך הם מגושרים אחד לשני
זה נראה כאילו שאפשר לשרשר עוד רמקול דרך המדפסים השניים בנוחות יתר..
אך אפשר לבצע פעולה זו בהצלבת חוטים פשוטה, כך שנראה לי שאין צורך ברמקול יעודי וכל רמקול יכול לקבל BI-AMP
כל עוד המגבר תומך באפשרות זו
אך תקנו אותי אם אני טועה.
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U
- epony
- חבר במועדון 10K

אתה טועה.T-boon כתב:תקנו אותי אם אני טועה....
המגשרים שאתה רואה נמצאים בשימוש רק כאשר הרמקול לא מחובר במצב של Bi-Amping (כלומר רק עם זוג כבלים אחד). כאשר מחברים שני זוגות כבלים, כל זוג כבלים הולך לזוג מחברים אחד, ומסירים את המגשר.
- epony
- חבר במועדון 10K

T-boon כתב:אני מבין, וגם קראתי כמה מאמרים בנושא, תודה שתיקנת אותי...