הגעתי לנירוונה עם קבצי TS
-
orenfe
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 680
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
בזמן האחרון חוויתי הרבה בעיות עם קבצי TS. חלקם ניגנו חלק אבל חלקם גרמו לתקיעה מוחלטת של המחשב מה שאילץ אותי לבצע reset.
ביצעתי מספר רב של ניסיונות על מנת להבין אם זו בעית חומרה או תוכנה. שיניתי קונפיגורציות וקודקים, ניסיתי כל מיני players וגם פירמטתי והתקנתי הכל מחדש מספר פעמים בשבועות האחרונים. השתמשתי ב HDTVtoMPEG2 ו MPEGrepair ו contig על הקבצים שגרמו לי לבעיות באופן קבוע אבל ללא הועיל.
לבסוף הגעתי למסקנה שזו בעית חומרה והחלטתי לשדרג.
ה setup הישן שלי כלל לוח אם מבוסס nforce 2 עם מעבד Athlon Barton נייד שפעל בטמפרטורה נמוכה וכרטיס מסך 6600GT AGP.
שידרגתי למעבד Athlon 64 3200+ עם לוח אם של Asus מבוסס nForce 4 Ultra וגולת הכותרת כרטיס מסך 7600GT Silent-Pipe PCI-E של Giga-Byte.
החלטתי ללכת על כרטיס המסך הזה מכיוון שבניגוד ל 6600 הוא תומך ב reverse telecine ו bad edit correction עבור תוכן HD.
התקנתי את כל ה setup החדש, ולאחר מספר שעות ניגשתי בידיים רועדות לבדוק האם הגיע הקץ לכל בעיותי.
התחלתי כמובן לנגן את כל קבצי ה HD שגרמו לי לבעיות באופן קבוע. מה אומר לכם, הכל ניגן חלק כמו חמאה. זמני התגובה היו מהירים ביותר, לא סבלתי מ stutters בכלל והכל עובד בצורה מושלמת.
אבל, אליה וקוץ בה.
המחשב שלי מחובר דרך DVI למקרן ודרך S-Video לטלויזיה CRT רגילה.
אני משתמש במקרן לצפיה בסרטים ובטלויזיה לצפיה בסדרות שאני מוריד מ news groups ולהקלטות מן ה PVR.
התמונה בחיבור למקרן מצויינת, אבל התמונה בחיבור לטלויזיה מופיעה בשחור לבן. ניסיתי את כל ההגדרות, ניסיתי לשנות את פורמט השידור מ PAL ל NTCS אבל שום דבר לא הועיל.
הטלויזיה מחוברת ליציאת ה TV OUT של הכרטיס דרך מחבר מיוחד של Giga-Byte (תמונה מצורפת).
למישהו יש ניסיון עם הכרטיסים של Giga-Byte ואולי מתקל בתופעה גם? יש למישהו רעיון כיצד לפתור את הבעיה?
למתאם יש גם יציאת YPrPb אבל אין לי כניסה כזו בטלויזיה. האם יש ממיר עבור מ YPrPb ל S-Video ואם כן היכן ניתן לרכוש?
תודה,
אורן.
ביצעתי מספר רב של ניסיונות על מנת להבין אם זו בעית חומרה או תוכנה. שיניתי קונפיגורציות וקודקים, ניסיתי כל מיני players וגם פירמטתי והתקנתי הכל מחדש מספר פעמים בשבועות האחרונים. השתמשתי ב HDTVtoMPEG2 ו MPEGrepair ו contig על הקבצים שגרמו לי לבעיות באופן קבוע אבל ללא הועיל.
לבסוף הגעתי למסקנה שזו בעית חומרה והחלטתי לשדרג.
ה setup הישן שלי כלל לוח אם מבוסס nforce 2 עם מעבד Athlon Barton נייד שפעל בטמפרטורה נמוכה וכרטיס מסך 6600GT AGP.
שידרגתי למעבד Athlon 64 3200+ עם לוח אם של Asus מבוסס nForce 4 Ultra וגולת הכותרת כרטיס מסך 7600GT Silent-Pipe PCI-E של Giga-Byte.
החלטתי ללכת על כרטיס המסך הזה מכיוון שבניגוד ל 6600 הוא תומך ב reverse telecine ו bad edit correction עבור תוכן HD.
התקנתי את כל ה setup החדש, ולאחר מספר שעות ניגשתי בידיים רועדות לבדוק האם הגיע הקץ לכל בעיותי.
התחלתי כמובן לנגן את כל קבצי ה HD שגרמו לי לבעיות באופן קבוע. מה אומר לכם, הכל ניגן חלק כמו חמאה. זמני התגובה היו מהירים ביותר, לא סבלתי מ stutters בכלל והכל עובד בצורה מושלמת.
אבל, אליה וקוץ בה.
המחשב שלי מחובר דרך DVI למקרן ודרך S-Video לטלויזיה CRT רגילה.
אני משתמש במקרן לצפיה בסרטים ובטלויזיה לצפיה בסדרות שאני מוריד מ news groups ולהקלטות מן ה PVR.
התמונה בחיבור למקרן מצויינת, אבל התמונה בחיבור לטלויזיה מופיעה בשחור לבן. ניסיתי את כל ההגדרות, ניסיתי לשנות את פורמט השידור מ PAL ל NTCS אבל שום דבר לא הועיל.
הטלויזיה מחוברת ליציאת ה TV OUT של הכרטיס דרך מחבר מיוחד של Giga-Byte (תמונה מצורפת).
למישהו יש ניסיון עם הכרטיסים של Giga-Byte ואולי מתקל בתופעה גם? יש למישהו רעיון כיצד לפתור את הבעיה?
למתאם יש גם יציאת YPrPb אבל אין לי כניסה כזו בטלויזיה. האם יש ממיר עבור מ YPrPb ל S-Video ואם כן היכן ניתן לרכוש?
תודה,
אורן.
There are 10 types of people, those who understand binary code and those who don't
לי הייתה אותה בעייה בשימוש עם SVIDEO גם בכרטיס 5600FX וגם ב6660GT.
בעייה קיימת גם בVIDEO IN וגם בVIDEO OUT של הכרטיס.
תנסה לעבור על כל הסוגים של הPAL (בדר"כ B אמור לעבוד) ואם זה עדיין לא עובד תנסה לחבר בCOMPOSITE (כבל RCA רגיל). נראה לי שתצטרך מתאם בשביל זה.
אם זה עובד בכבל RCA רגיל כנראה הבעייה בכבל...
לחלופין אתה יכול לנסות לעבוד עם TVTOOL ולא עם ההגדרות כ.מסך של NVIDIA ולראות עם זה עובד.
ארז
בעייה קיימת גם בVIDEO IN וגם בVIDEO OUT של הכרטיס.
תנסה לעבור על כל הסוגים של הPAL (בדר"כ B אמור לעבוד) ואם זה עדיין לא עובד תנסה לחבר בCOMPOSITE (כבל RCA רגיל). נראה לי שתצטרך מתאם בשביל זה.
אם זה עובד בכבל RCA רגיל כנראה הבעייה בכבל...
לחלופין אתה יכול לנסות לעבוד עם TVTOOL ולא עם ההגדרות כ.מסך של NVIDIA ולראות עם זה עובד.
ארז
-
orenfe
- חבר פעיל במיוחד

הי ארז.
עברתי על כל סוגי ה PAL הקיימים ושום דבר לא עזר. אני על PAL-B כרגע (בשחור לבן כמובן).
כשהתקנתי את המחשב, המקרן עדיין לא היה מחובר לכרטיס המסך ומיכיוון שלא היה לי נוח לעבוד בשחור לבן, חיברתי את ה composite out לטלויזיה דרך מתאם RCA to S-Video שיש לי וקיבלתי תמונה בצבע על המסך.
לאחר מכן כיביתי את המחשב, חיברתי את המקרן ל DVI והדלקתי. מאז, אני לא מצליח לקבל תמונה דרך ה composite, רק דרך ה s-video. משהו ממש מוזר.
הכרטיסים שציינת שעשו לך בעיות גם כן היו מתוצרת giga-byte עם המתאם המיוחד שלהם?
תודה,
אורן.
עברתי על כל סוגי ה PAL הקיימים ושום דבר לא עזר. אני על PAL-B כרגע (בשחור לבן כמובן).
כשהתקנתי את המחשב, המקרן עדיין לא היה מחובר לכרטיס המסך ומיכיוון שלא היה לי נוח לעבוד בשחור לבן, חיברתי את ה composite out לטלויזיה דרך מתאם RCA to S-Video שיש לי וקיבלתי תמונה בצבע על המסך.
לאחר מכן כיביתי את המחשב, חיברתי את המקרן ל DVI והדלקתי. מאז, אני לא מצליח לקבל תמונה דרך ה composite, רק דרך ה s-video. משהו ממש מוזר.
הכרטיסים שציינת שעשו לך בעיות גם כן היו מתוצרת giga-byte עם המתאם המיוחד שלהם?
תודה,
אורן.
There are 10 types of people, those who understand binary code and those who don't
ה5600FX של MSI ו6660GT של GIGABYTE.
אני כרגע עובד בCOMPOSITE בשניהם.
5600 מחובר דרך הTVOUT לטלויזיה.
ה6600GT נמצא במחשב אחר ואני משתמש רק בVIDEOIN.
יש עוד מחשב עם 6200 גם של GIGABYTE וTVOUT עובד מצויין בRCA. אין SVIDEO בטלויזיה שם.
לכל הכרטיסים יש מתאם מיוחד.
אין לי SVIDEO בטלויזיה שמחוברת ל5600 - רק SCART ולכן אני משתמש במתאם.
המתאם הוא 3RCA+SVIDEO לSCART. ניסיתי לעבוד עם SVIDEO דרך המתאם אבל התמונה שהתקבלה הייתה באיכות לא טובה (אבל לפחות בצבע). אני משייך את זה לאיכות של הכבל/המתאם.
אני מציע לרדת מחיבור הSVIDEO וללכת על הRCA.
תנסה לשחק עם ההגדרות תצוגה של הוינדוס ולא של הכרטיס. בסוג הזה של הכרטיסים הוינדוס מזהה כל TVOUT בתור מסך נפרד בהגדרות תצוגה. יש לך אפשרות להגדיר מסך ראשי/משני/ עבודה במקביל וכו'. תנסה להגדיר את הטלויזיה כמסך ראשי ותראה מה קורה.
ארז
אני כרגע עובד בCOMPOSITE בשניהם.
5600 מחובר דרך הTVOUT לטלויזיה.
ה6600GT נמצא במחשב אחר ואני משתמש רק בVIDEOIN.
יש עוד מחשב עם 6200 גם של GIGABYTE וTVOUT עובד מצויין בRCA. אין SVIDEO בטלויזיה שם.
לכל הכרטיסים יש מתאם מיוחד.
אין לי SVIDEO בטלויזיה שמחוברת ל5600 - רק SCART ולכן אני משתמש במתאם.
המתאם הוא 3RCA+SVIDEO לSCART. ניסיתי לעבוד עם SVIDEO דרך המתאם אבל התמונה שהתקבלה הייתה באיכות לא טובה (אבל לפחות בצבע). אני משייך את זה לאיכות של הכבל/המתאם.
אני מציע לרדת מחיבור הSVIDEO וללכת על הRCA.
תנסה לשחק עם ההגדרות תצוגה של הוינדוס ולא של הכרטיס. בסוג הזה של הכרטיסים הוינדוס מזהה כל TVOUT בתור מסך נפרד בהגדרות תצוגה. יש לך אפשרות להגדיר מסך ראשי/משני/ עבודה במקביל וכו'. תנסה להגדיר את הטלויזיה כמסך ראשי ותראה מה קורה.
ארז
נערך לאחרונה על ידי erezr ב 13/05/2006 14:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
orenfe
- חבר פעיל במיוחד

הי ארז
למה אתה מתכוון כשאתה אומר "הגדרות תצוגה של הוינדוס ולא של הכרטיס"?
אני לוחץ קליק ימני על ה desktop, בוחר properties, בוחר ב tab של ה settings ואז לוחץ על הכפתור advanced ומשם משחק עם ההגדרות.
אתה עושה את זה אחרת?
ניסיתי להגדיר את הטלויזיה כתצוגה ראשית ולא עזר.
חיפשתי את tvtool שהמלצת עליה וראיתי שמדובר בתוכנה שלא עודכנה מאז 2004. לפי מה שקראתי היא לא תומכת בשני הדורות האחרונים של כרטיסי המסך של nVidia.
אנחנו מדברים על אותה תוכנה? http://tvtool.info/index_e.htm
תודה,
אורן.
למה אתה מתכוון כשאתה אומר "הגדרות תצוגה של הוינדוס ולא של הכרטיס"?
אני לוחץ קליק ימני על ה desktop, בוחר properties, בוחר ב tab של ה settings ואז לוחץ על הכפתור advanced ומשם משחק עם ההגדרות.
אתה עושה את זה אחרת?
ניסיתי להגדיר את הטלויזיה כתצוגה ראשית ולא עזר.
חיפשתי את tvtool שהמלצת עליה וראיתי שמדובר בתוכנה שלא עודכנה מאז 2004. לפי מה שקראתי היא לא תומכת בשני הדורות האחרונים של כרטיסי המסך של nVidia.
אנחנו מדברים על אותה תוכנה? http://tvtool.info/index_e.htm
תודה,
אורן.
אני יודע שTVTOOL לא מעודכנת אבל תנסה בכל מקרה...
להגדרות של הוידנוס אני מתכוון בקליק ימני PROPERTIES->SETTINGS
לא להמשיך לADVANCED. תחת הלשונית של הSETTINGS צריכים להופיע שני מסכים.
מסך מס' 1 ומסך מס' 2. (לפחות ככה זה מופיע אצלי כמחברים גם טלויזיה וגם מסך רגיל, כלומר משתמשים ביותר מיציאת TVOUT אחת בכרטיס). שם יש לך אפשרות לבחור PRIMARY וSECONDARY ואת הצורת עבודה שלהם. אתה יכול גם להגדיר שהוינדוס יחבר את שני המסכים למסך אחד גדול וכו'.
ארז
מסך מס' 1 ומסך מס' 2. (לפחות ככה זה מופיע אצלי כמחברים גם טלויזיה וגם מסך רגיל, כלומר משתמשים ביותר מיציאת TVOUT אחת בכרטיס). שם יש לך אפשרות לבחור PRIMARY וSECONDARY ואת הצורת עבודה שלהם. אתה יכול גם להגדיר שהוינדוס יחבר את שני המסכים למסך אחד גדול וכו'.
ארז
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
orenfe
וואלה, 7600GT ונגמרות כל הבעיות ב TS?
אני רואה שהם נמכרים כבר באיזור ה 1200 ש"ח, ממש לא נורא.
יש איזה דגם ספציפי? יש להם דגמים עם איוורור פאסיבי? צריך לשמור על ה HTPC שקט.
תודה על הטיפ.

וואלה, 7600GT ונגמרות כל הבעיות ב TS?
אני רואה שהם נמכרים כבר באיזור ה 1200 ש"ח, ממש לא נורא.
יש איזה דגם ספציפי? יש להם דגמים עם איוורור פאסיבי? צריך לשמור על ה HTPC שקט.
תודה על הטיפ.
-
orenfe
- חבר פעיל במיוחד

הי איתי
קניתי את ה Giga-Byte 7600GT silent-pipe. זה דגם עם איוורור פסיבי. הביצועים מצויינים ופרט לבעיה שציינתי עם יציאות ה s-video וה composite אני מאוד מרוצה מהקניה. עלות ב k.s.p "רק" 1290 ש"ח, בערך כמו ששילמתי על ה 6600GT AGP לפני קצת פחות משנתיים.
נראה לי שהפיתרון נובע משילוב של כרטיס המסך עם מעבד חזק יותר ממה שהיה לי קודם ובעל תמיכה ב hypertransport.
הדגם המדוייק של הכרטיס הוא GV-NX76T265D-RH.
אורן.
קניתי את ה Giga-Byte 7600GT silent-pipe. זה דגם עם איוורור פסיבי. הביצועים מצויינים ופרט לבעיה שציינתי עם יציאות ה s-video וה composite אני מאוד מרוצה מהקניה. עלות ב k.s.p "רק" 1290 ש"ח, בערך כמו ששילמתי על ה 6600GT AGP לפני קצת פחות משנתיים.
נראה לי שהפיתרון נובע משילוב של כרטיס המסך עם מעבד חזק יותר ממה שהיה לי קודם ובעל תמיכה ב hypertransport.
הדגם המדוייק של הכרטיס הוא GV-NX76T265D-RH.
אורן.
-
orenfe
- חבר פעיל במיוחד

תודה ארז, אני אנסה את זה.erezr כתב:אני יודע שTVTOOL לא מעודכנת אבל תנסה בכל מקרה...
ארז...
- walter_yaron
-
- חבר פעיל

- תגובות: 95
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
בדקת בTV יש בכניסת ה AV אפשרות לבחור SYSTEM ואני חושב שזה יפתור לך את הבעייה
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

aeonf
כבעליו של כרטיס MYHD, יציאת ה DVI שלו לא תואמת כל מכשיר צפייה, הפאנסוניק 900 שלי לא מסוגל להסתנכרן על
הסיגנל DVI שלו בלי SHIFT גדול ובלתי תקין.
הוא קצת יותר יקר מ 1200 ש"ח.
חוץ מזה - פצצה!

כבעליו של כרטיס MYHD, יציאת ה DVI שלו לא תואמת כל מכשיר צפייה, הפאנסוניק 900 שלי לא מסוגל להסתנכרן על
הסיגנל DVI שלו בלי SHIFT גדול ובלתי תקין.
הוא קצת יותר יקר מ 1200 ש"ח.
חוץ מזה - פצצה!
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

וואלה? יש עדכון קושחה? איפה, מה מי מו?
-
orenfe
- חבר פעיל במיוחד

אין לי אפשרות לקבוע system בכניסת AV של הטלויזיה. אני רק יכול לברור בין מצב "video" למצב "s-video" וכבר ניסיתי את זה.walter_yaron כתב:בדקת בTV יש בכניסת ה AV אפשרות לבחור SYSTEM ואני חושב שזה יפתור לך את הבעייה...
-
orenfe
- חבר פעיל במיוחד

יש לי מכשיר DVD שחיברתי ל s-video והתמונה ממנו מתקבלת בצבע.erezr כתב:אם יש לך אפשרות תנסה לחבר מכשיר אחר בSVIDEO/RCA לטלויזיה ותראה אם באמת הבעייה בהגדרות במחשב....
-
orenfe
- חבר פעיל במיוחד

לא, בזמן עלית המחשב התמונה על גבי ה TV לא בצבע. מה זה אומר? היציאה בכרטיס עצמו דפוקה או שיש בעיה בפורמט בו יוצא האות מן הכרטיס?solo53 כתב:האם בזמן עלית המחשב התמונה על מסך הTV
היא בצבע...