שידורי FM בממירי HOT החדשים

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ADIA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ברשותי שני ממירים של HOT,של תומסון(הישנים והטובים).
הגיע אלי הביתה בגלל תקלה והחליף לי ממיר חדש של HOT.הטכנאי אמר שבממירים החדשים הכניסה היא עם שקע ללא אפשרות לשמיעת שידורי FM(שאני ממש מנצל זאת המון).האם אין אפשרות לשמוע שידורי רדיו דרך הכבלים בממירים החדשים?ממש דבילי שהם עשו את זה,הוא אמר לי .."אנשים לא משתמשים בזה.." מה זה מעניין אותי?

efratizv
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49

שליחה #2 

לא ברורה לי הבעיה.
אני קולט את שידורי ה- FM דרך הכבלים ללא קשר לממיר אלא ע"י חיבור אנטנת המקלט לשקע RADIO בשקע הכבלים.
מלבד העובדה שהתדרים שונים, ואין RDS איכות הקליטה מעולה.

ADIA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

אז לא הבנת,או שלא הסברתי ברור

שליחה #3 

אני יודע איך מתחברים..חחח
הטכנאי שם לי ממיר חדש.הממיר החדש הוא עם שקע חדש.השקע החדש הוא ללא(!!)יציאת FM.זאת הבעיה.
אני מקווה שעכשיו זה ברור יותר.גם אני נהנה מאוד מהשידורים,ולכן לא נתתי לו להחליף לי בסלון אלא את הנוסף.

nirtaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214

הוא מתכוון שהחליפו לו את השקע RF בקיר לשקע הברגה של יס

שליחה #4 

ועכשיו אין לו שקע RF לחבר את הFM שלו
הוא לא מדבר על הממיר אלה על הקיר (נראה לי)

ADIA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

ADIA כתב:ברשותי שני ממירים של HOT,של תומסון(הישנים והטובים).
הגיע אלי הביתה בגלל תקלה והחליף לי ממיר חדש של HOT.הטכנאי אמר שבממירים החדשים הכניסה היא עם שקע ללא אפשרות לשמיעת שידורי FM(שאני ממש מנצל זאת המון).האם אין אפשרות לשמוע שידורי רדיו דרך הכבלים בממירים החדשים?ממש דבילי שהם עשו את זה,הוא אמר לי .."אנשים לא משתמשים בזה.." מה זה מעניין אותי?
...
רשום במפורש:"הטכנאי אמר שבממירים החדשים הכניסה היא עם שקע ללא אפשרות לשמיעת שידורי FM"

אז אתה הבנת נכון.הממיר החדש הוא ללא שקע עם יציאת FM.. :D

golan-rca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #6 

הסבר קטן לשם ההבהרה - התקינו לך ממיר מסוג docsis - את הממירים מסוג זה מחברים לשקע DATA (שקע אינטרנט) ,זהו שקע שיש לו חיבור הברגה (כמו שמחברים את המודמים של האינטרנט או הטלפוניה), ממירים מסוג docsis עובדיםבשיטת תקשורת חזור קצת שונה מהממירים האחרים ולכן הם מחוברים לשקע מסוג זה.

בפועל ניתן לחבר אותם גם לשקע כבלים רגיל (TV/RADIO) אך הנוהל אומר שאין לעשות זאת מפני שזה יכול לגרום לבעיות תקשורת של הממיר בערוץ חזור.

ישנו שקע DATA משולב (נקרא גם שקע משולש) שבו יש שלוש יציאות (TV/RADIO/DATA) אך הוא אינו מומלץ לשימוש ובדר"כ נמנעים מלהשתמש בו (מפני שהוא מנחית יותר עוצמה) רק במקרים שבאותו מקום בחדר צריך לחבר ממיר ומודם אז עושים בו לעיתים שימוש. (אם העניין ממש חשוב לך ולא תהיה בעיה מיוחדת להחליף לשקע כזה, ניתן לבדוק אופציה להחליף לך לשקע מסוג זה).
-golan-

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

מה ש rca כתב זה מדוייק.
אם אתה מוכן לוותר על השקע הבעייתי, ניתן לחבר ישירות לכבל מפצל איכותי שמעביר את ה tv לממיר ואת הרדיו לרסיבר.
רצוי מאוד שטכנאי הכבלים יעשה זאת, להם יש מפצלים איכותיים ומכשירי לחיצה מקצועיים.

גם אצלי החליפו ממיר לדוקסיס החדש ובעקבות זאת את השקע ורק בגלל שהתעקשתי הטכנאי נאות לחבר לי את הרדיו בשיטה שציינתי (הוא ניסה להיתמם בהתחלה וכאילו לא הבין מה אני מבקש), אבל יודגש כי בשיטה זו אין לך שקע בקיר אלא מפצל מחוץ לקיר וזה לא אסטטי אלא אם זה במקום מוסתר.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

ADIA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

עידכונים משמחים..

שליחה #8 

:lol: טוב,אז הטכנאים של HOT חושבים שאנחנו מטומטמים!אז חיברתי עם קופסא של FUBA את הכבל שמגיע מהם לממיר החדש,הגדרתי S-VIDEO,ולא רק שרואים,אלא רואים מעולה!
הוא ניסה לסבן אותי..חחח :mrgreen: הוא לא יודע שאנחנו בפורום..אז חיברתי את הקופסא וחיברתי את כל הכבלים.

עכשיו לגבי הכבל האופטי..חחח הוא אמר שזה לא עובד..חחחח עובד!!!האמא של העובד,רק מה אין לי כניסה אופטית ל-CAB/SAT אז חיברתי למשהו אחר,מה איכפת לי!העיקר שנדלקת נורת ה-PCM בכל השידורים שלהם!

ניסיתי לעבור על כל(עברתי)הערוצים ולא ראיתי DTS,אז אם יש למישהו מידע על איזה ערוץ שמשדר DTS סבבה,אם לא אז אני אנסה בערוצי מוסיקה וסרטים ואעדכן.

סיכום:החלפת הממיר החדש כן נותנת עם חיבור אופטי אות אודיו.
החלפת הקופסה בקיר כן מוציאה אות אודיו והממיר החדש לא "צריך" את "כל רוחב הפס" כמו שטען ה"טכנאי" עלאק של HOT.

golan-rca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #9 

ADIA - הכוונה בכך שהיציאה האופטית לא עובדת היא שהיציאה לא משדרת ב- AC-3 כפי שהיא מיועדת מפני שכרגע אין שידורים בפורמט הזה, מה שאתה שומע זה שידור רגיל בסטריאו (דרך כל הרמקולים).
לגבי שאלתך אם יש ערוץ שמשדר DTS - אין כרגע בהוט.

שקע DATA כפי ששמו לך מעביר את כל תחום התדרים, בכל אופן אם מחברים ישירות ממפצל גם כל תחום התדרים עובר,
ואין בעיה לקלוט רדיו,אינטרנט וכבלים. הנוהל עצמו מחייב לחבר כל מכשיר שקיים בדירה לשקע מיועד בקיר (לכן הטכנאים עובדים כך), אצלך זה עובד כעת ואני מקווה שלא יהיו בעיות בהמשך.
בכל אופן לא מומלץ לנסות לבצע חיבורים לבד דרך מפצלים לא תיקניים למיניהם מפני שיכולים להיות בעיות בהעברת הסיגנל.
-golan-

ADIA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

שמע,כל ההתנהלות החובבנית הזאת של HOT ממש,אבל ממש לא מקובלת עלי.
ביקשתי בגלל תקלה שיגיע אלי טכנאי,הגיע>החליף ממיר,מכאן כל הזיבולי מוח שלו/שלהם לא מעניינים אותי.
אני רוצה ממיר שיעבוד ויעבוד עם רדיו.מסכת השקרים שלהם ממש גובלת בשערוריה.אם לא הייתי קצת מבין בתחום אז הייתי בולע את השקר הזה.אבל כשהוא אומר לי לא עובד האופטי הוא לא התכוון שזה לא עובד ב-AC3,אלא לא עובד!אז זה כן עובד,ויש אות דיגיטלית מה שאין לי בחיבור רגיל והאות היא ב-PCM שהוא עדיף כמובן מחיבור קואקסיאלי רגיל.
דבר שני הוא היה צריך לתת לי פיתרון לשמיעת רדיו!נקודה!לא מעניין אותי שקע ומפצל,בעיות וכל מיני זיבולי מוח.

החיבורים שעשיתי איכותיים עם מפצל מהאיכותי ביותר שיש של חברת FUBA הגרמנית אם אתה מכיר.אז כרגע אין שום בעיות והכל עובד כמו שצריך.
אם להם יהיו בעיות?ממש לא מעניין אותי.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”