100Hz, תמונה מרצדת ורוקנ'רול

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
היבוסי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קניתי אתמול טלוויזיית LG 32LD550.
אחד הדברים העיקריים שהשפיעו על קנייתי היה מעבד ה- 100Hz, שלמיטב הבנתי אמור לספק תמונה חלקה יותר.

אבל... (פאוזה דרמטית)

כשאני רואה סרט בפורמט MKV דרך המחשב (HDMI) זה נראה לעיתים שהתמונה מרצדת קצת או לא חלקה, או שמדי פעם היא נכנסת למעין פאסט-מושיין מוזר לכמה שניות ואז חוזרת לעצמה. חשוב לציין כי זה קרה במספר קבצי MKV.

מישהו חווה את התופעה או שאני מופרע? האם יש משהו לעשות?

אודה לכם מאד על כל התייחסות!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

אני מתאר לעצמי שזה בגלל הבדל בקצב החלפת הפריימים בין המקורות. מנגנון 100Hz הוא מנגנון של יצירת פריים ביניים (מעין יש מאין) כדי לגרום לתנועה חלקה יותר ולמניעת תופעת המריחות שמסכי LCD ידועים בהם.

בשידורי טלביזיה שבהם קצב החלפת הפריימים הוא 50Hz זה בטח עובד לא רע אבל סרטים וסדרות מארה"ב הם בקצב של 24 או 23.976 וכאן אתה נכנס לבעיה של השוני בקצב החלפת הפריים שאינו מכפלה מדויקת של 25.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

היבוסי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

Catskinner כתב:אני מתאר לעצמי שזה בגלל הבדל בקצב החלפת הפריימים בין המקורות. מנגנון 100Hz הוא מנגנון של יצירת פריים ביניים (מעין יש מאין) כדי לגרום לתנועה חלקה יותר ולמניעת תופעת המריחות שמסכי LCD ידועים בהם.

בשידורי טלביזיה שבהם קצב החלפת הפריימים הוא 50Hz זה בטח עובד לא רע אבל סרטים וסדרות מארה"ב הם בקצב של 24 או 23.976 וכאן אתה נכנס לבעיה של השוני בקצב החלפת הפריים שאינו מכפלה מדויקת של 25.
...
אוקיי, אני חושב שהבנתי.
אבל האם יש משהו לעשות בנידון או שזה אומר שכל קובץ MKV שאראה דרך המחשב ירצד?

(תודה רבה על התגובה)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

אני במקרה כמעט בטוח שהבעיה היא דווקא עם המחשב. זה אולי לא ברור מאיליו אבל כל וידיאו שאתה משדר דרך ה Windows Media Player, ורוב הנגנים האחרים נועל את קצב הרענון ל 60Hz. זה בדרך כלל מתבטא במסכי PAL במעין קרטועים קטנים של התמונה ו"קרעים" אופקיים כאשר יש תנועה של המצלמה לרוחב.

אחת הדרכים לוודא את סיבת הבעיה היא להשתמש במקור אחר. אם באפשרותך להציג את אותו סרט על אותו מסך עם סטרימר (רוב הסטרימרים יודעים לבצע החלפת קצב רענון באופן אוטומטי) תוכל לאשר או להפריך את ההשערה שמקור הבעיה היא מהמחשב ולא מהמסך.

היבוסי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

Catskinner כתב:אני במקרה כמעט בטוח שהבעיה היא דווקא עם המחשב. זה אולי לא ברור מאיליו אבל כל וידיאו שאתה משדר דרך ה Windows Media Player, ורוב הנגנים האחרים נועל את קצב הרענון ל 60Hz. זה בדרך כלל מתבטא במסכי PAL במעין קרטועים קטנים של התמונה ו"קרעים" אופקיים כאשר יש תנועה של המצלמה לרוחב.
...
התיאור שלך להפרעות התמונה נשמע מדויק.
עם זאת, אני משתמש בנגן המדיה של VLC. ידוע לך אם יש דרך לשנות את הנעילה של קצב הרענון דרך הנגן עצמו?

(גם לך, המון תודה )

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

אני יודע שזה אפשרי ב MPC HC, אני מכיר גם פילטר בשם reclock שעוזר עם ה Media Center וה Media Player אבל VLC הוא נגן סגור והאמת שלי מעולם לא היה בו צורך כך שאני לא מכיר אותו בכלל.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”