שאלה לגבי Z5500 ?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
cobmetal פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310

שליחה

שלום וערב טוב !

רכשתי את המערכת של לוג'יטק Z5500 וחיברתי אותה דרך כבל אופטי ליציאה של הלוח אם.
שתי שאלות :
1. האם יש הגדרות כלשהן שצריך לעשות בשביל המערכת ?
2. יש לי מספר קבצים בפורמט DTS כקובץ IMAGE , לאחר עיון בפורום עדין לא הצלחתי למצוא קודק מתאים ולנגן את הקבצים כמו שצריך , אני שומע רעש לבן דרך המדיה פלייר הום סינמה , והתוכנה היחידה שהצלחתי לנגן היא VLC , כיצד אני עושה שאוכל לנגן את הקצבים הנ"ל במדיה פלייר קלאסיק.

תודה מראש .

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

מכיוון שהנושא פה הוא לא המערכת אלא הגדרות (הוצאת הסיגנל אליה ופענוח ה DTS), אני מעביר את השרשור לפורום HTPC - שם נמצאים המומחים לתחום :)

אורי

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

רק קבצי DTS לא עובדים לך? מה לגבי סרטים או פרקי סדרות בקובץ MKV עם DTS/DD? האם הם מתנגנים לך כהלכה?
לגבי MPC HC, נסה לפעול על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", אשר לינק אליו נמצא בראש פורום HTPC.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

cobmetal פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

סרט עם קידוד DTS מזוהה ללא שום בעיה במערכת ומציג לי DTS DIGITAL , לעומת זאת קבצים שהם ISO ואני מבצע אימולציה ומנסה לנגן אותם , יש מין רעש לבן .

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317

שליחה

איזו אמולציה אתה עושה ואיזה קידוד הם ?
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

מדובר אולי בקבצים הכוללים מוזיקה בפורמט DTS כשהמקור היה תקליטורי SACD או DVD-A?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

cobmetal פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הקובץ הוא קובץ ISO במקום לצרוב אותו אני מדמה אותו בעזרת DAEMON TOOLS , לגבי המקור אני ממש לא יודע , לדגומא לקובץ מסויים קוראים DTS AUDIO CD DEEP PURPLE .

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

זה מה שחשבתי. הקבצים הנ"ל הם מוזיקה שהוקלטה במקור ב 44.1KHz ושהומרה לפורמט DTS. רוב המחשבים והנגנים מאוד מתקשים לנגן אותם והסיבה היא שפסקול DTS רגיל של סרט מוקלט ב 48KHz. נגעתי בסוגיה זו במדריך חיבור ה HTPC לרסיבר קולנוע ביתי והאמת שלא חל שום שינוי בנושא מאז.

בעקרון צריךלהעביר את הקבצים האלו ב passthrough ללא שום עיבוד או טיפול וכאן בדיוק נעוצה הבעיה. הרבה כרטיסי קול יעשו דגימה מחדש ל 48KHz ובחלק מהמקרים גם שינוי בעוצמת הנגן (בעיקר בסטרימרים) יגרום לשינוי בערכי המידע. כשזה קורה אין הרבה מה לעשות ואני אישית הייתי ממליץ לך לא לשבור יותר מידי את הראש בגלל זה כי רוב הסיכויים שזה גם לעולם לא יעבוד.

cobmetal פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

טוב תודה רבה על ההסבר , שאלה שקצת לא קשורה : האם יש איזה הגדרות מסויימות עבור המערכת הזו Z5500 המשפיעות על איכות השמע , או שמספיק פשוט לחבר אותה ולנגן (מחובר דרך כבל אופטי).

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

מכל הבחינות אתה יכול להתיחס למערכת הרמקולים z5500 כמו אל מערכת משולבת של רסיבר+רמקולים ולכן המדריך לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי מכסה את כל הסוגיות.

חזור אל “תוכנה - KODI”