מה דעתכם על סטאפ 7.1 לעומת 5.1 - הבדל מהותי ?
היי
מה לדעתכם הערך המוסף להוספת זוג רמקולים ממעבר 5.1 ל 7.1 ?
אני שוקל לרכוש עוד זוג מדפיים נוסף שישמשו כצדדיים ולהפוך את הדיפולרים לBACK סראונד.
נכון להיום הדיפולריים שלי מוגדרים כאחוריים רגילים.
אשמח לחוות דעת האם כדאי להשקיע בנושא ,
תודה.
מה לדעתכם הערך המוסף להוספת זוג רמקולים ממעבר 5.1 ל 7.1 ?
אני שוקל לרכוש עוד זוג מדפיים נוסף שישמשו כצדדיים ולהפוך את הדיפולרים לBACK סראונד.
נכון להיום הדיפולריים שלי מוגדרים כאחוריים רגילים.
אשמח לחוות דעת האם כדאי להשקיע בנושא ,
תודה.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
יש לי מעט ניסיון עם 7.1 לעומת 5.1 אבל שתי מסקנות:
1. מתאים לחדר מטופל (יחסית) אקוסטית - בחדר לא מטופל (או לפחות מסודר) קשה מאוד לכייל בהתאם, יותר מדי גורמים מפריעים.
2. השיפור הגדול מורגש בתכנים שמגיעים מראש כ 7.1, לא הרגשתי שיפור משמעותי בעזרת האלגוריתמים של הרסיבר להמרה.
אגב, אם כבר - הייתי שם את הביפולאריים דווקא כצדדים ואת ה surround back למדפיים (יותר כיווני).
1. מתאים לחדר מטופל (יחסית) אקוסטית - בחדר לא מטופל (או לפחות מסודר) קשה מאוד לכייל בהתאם, יותר מדי גורמים מפריעים.
2. השיפור הגדול מורגש בתכנים שמגיעים מראש כ 7.1, לא הרגשתי שיפור משמעותי בעזרת האלגוריתמים של הרסיבר להמרה.
אגב, אם כבר - הייתי שם את הביפולאריים דווקא כצדדים ואת ה surround back למדפיים (יותר כיווני).
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
מסכים עם החברים המכובדים לעיל. בפרט מחזק את uriler שעדיף להשאיר את הדיפולריים בצדדים, ולא להעביר אותם אחורה.
הייתי מוסיף שיש המוצאים פתרון 7.1 שנותן במה קדמית גדולה יותר עדיף בחדרים "לא מטופלים" (למשל, כאלה שבהם הספה צמודה לקיר האחורי, חדרים קטנים או "צרים" יחסית וכיו"ב). כלומר, חיבור זוג הרמקולים הנוסף כ-Front Height במקום כ-Surround Back. כמובן שזה דורש רסיבר שתומך בכך (בד"כ זה יהיה רסיבר שתומך בפרולוג'יק IIz...)
הייתי מוסיף שיש המוצאים פתרון 7.1 שנותן במה קדמית גדולה יותר עדיף בחדרים "לא מטופלים" (למשל, כאלה שבהם הספה צמודה לקיר האחורי, חדרים קטנים או "צרים" יחסית וכיו"ב). כלומר, חיבור זוג הרמקולים הנוסף כ-Front Height במקום כ-Surround Back. כמובן שזה דורש רסיבר שתומך בכך (בד"כ זה יהיה רסיבר שתומך בפרולוג'יק IIz...)
קודם כל תודה לכם על התשובות המלומדות , לצערי , עקב אילוצים של סלון בעייתי הדיפולרים שלי יושבים במקום
ממש לא אידיאלי
.
בספה שבה אני יושב מול המסך והסנטר , צמוד אליה מאחורה יש יציאה למרפסת עם חלון ענק , הדיפולרים יושבים
מעל הראש שלי בקו ישר צמודים לקיר בגובה מטר וחצי מעל הראש. ממש לא אידיאלי.
מה שכן , בצדדים של הספה ישנו מקום לסטנד שעליו אוכל להניח זוג מדפיים שיופנו ישירות לאוזניים.
אז איך לדעתכם כדאי להגדיר את הרמקולים , והאם בכלל כדאי להיכנס להוצאה שאולי היא מיותרת מראש...
אנסה לעלות איזה תרשים או תמונה של הסלון בקרוב.
תודה.
ממש לא אידיאלי
בספה שבה אני יושב מול המסך והסנטר , צמוד אליה מאחורה יש יציאה למרפסת עם חלון ענק , הדיפולרים יושבים
מעל הראש שלי בקו ישר צמודים לקיר בגובה מטר וחצי מעל הראש. ממש לא אידיאלי.
מה שכן , בצדדים של הספה ישנו מקום לסטנד שעליו אוכל להניח זוג מדפיים שיופנו ישירות לאוזניים.
אז איך לדעתכם כדאי להגדיר את הרמקולים , והאם בכלל כדאי להיכנס להוצאה שאולי היא מיותרת מראש...
אנסה לעלות איזה תרשים או תמונה של הסלון בקרוב.
תודה.