היום הלכתי לשמוע רמקולים ו...
- Audiophiller
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 36
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אני לא יודע אם אתה יודע אבל הקליפש האלה שאתה כלכך מתלהב מהם זו הסידרה הכי נמוכה של החברה ובארה"ב הרמקולים האלה נמכרים באיזור ה 500$, עכשיו זה לא שאני אומר שבגלל שהם עולים כלכך מעט בחו"ל לעומת בארץ אז צריך לפסול אותם ישר בגלל תמחור לא הגיוני, מה שכן אני בטוח שאם תחפש טוב תוכל למצוא רמקולים יותר טובים בשבילך אשר התמחור שלהם הגיוני יותר, בד"כ חברות אמריקאיות מוכרות יקר מאוד בארץ לעומת חברות אירופאיות, כך כדוגמא גם את פולק אודיו ובעיקר את סרווין וגה...
בקשר לפוקל שכביכול לא אהבת, שים לב לאיזו הגברה הוא מחובר, בפעם הראשונה ששמעתי פוקל לא התלהבתי בכלל, בפעם השנייה כאשר הייתה הגברה ראוייה האירוע הפך לחוויה בלתי נשכחת.
בקשר לפוקל שכביכול לא אהבת, שים לב לאיזו הגברה הוא מחובר, בפעם הראשונה ששמעתי פוקל לא התלהבתי בכלל, בפעם השנייה כאשר הייתה הגברה ראוייה האירוע הפך לחוויה בלתי נשכחת.
אור
קליפש ופוקל הם רמקולים מנוגדים באופיים כמעט 180 מעלות
הפוקל מאוד מדויקים וצלולים..מוזיקאליים ודורשים הגברה איכותית כדי לקבל את המיטב
הקליפשים מאוד נצילים והייתי מסתכן ואומר צווחניים בתדרים מסוימים ויש אנשים אשר הרמקולים האלו יעיקו עליהם לאחר שמיעה של יותר משעתיים-יתרונם שכל רסיבר יוציא מהם את המיטב שהם יכולים לתת ובכלל הם מתאימים יותר לקולנוע ביתי ומוזיקה רועשת יותר.
לכל רמקול יש את המחנה שלו..
קח את זה בחשבון שאם הקליפש מצאו חן בעיניך יש סיכוי רב שהפוקל לא ימצאו חן וינעמו לאוזניך.
אבל אתה חייב לשמוע אותם ואשמח אם תחווה דעתך לאחר מכן.
הקליפשים מאוד נצילים והייתי מסתכן ואומר צווחניים בתדרים מסוימים ויש אנשים אשר הרמקולים האלו יעיקו עליהם לאחר שמיעה של יותר משעתיים-יתרונם שכל רסיבר יוציא מהם את המיטב שהם יכולים לתת ובכלל הם מתאימים יותר לקולנוע ביתי ומוזיקה רועשת יותר.
קח את זה בחשבון שאם הקליפש מצאו חן בעיניך יש סיכוי רב שהפוקל לא ימצאו חן וינעמו לאוזניך.
אבל אתה חייב לשמוע אותם ואשמח אם תחווה דעתך לאחר מכן.
Z-מקס בת"א
לחנות הנ"ל יש גם קליפש וגם פוקל 714.
מבין כל הרמקולים בחנות,הקליפש והפוקל היו בעלי הנוכחות הטובה ביותר לטעמי.
הקליפש אמנם פחות מדויק,אבל יש לו עומק. הפוקל יותר מפורט ולא מעייף באוזן לאחר האזנה של מס' שעות,מנסיון.
מבין כל הרמקולים בחנות,הקליפש והפוקל היו בעלי הנוכחות הטובה ביותר לטעמי.
הקליפש אמנם פחות מדויק,אבל יש לו עומק. הפוקל יותר מפורט ולא מעייף באוזן לאחר האזנה של מס' שעות,מנסיון.
מה שמתחיל להעיק באמת – זה קונספירציה נגד "קליפשים" באתר הזה. אני כמעט ולא שומע מוסיקה רועשת. מוסיקה קלאסית ו-rock לא כבד (בסגנון Eric Clapton) נשמעים לי מצוין ב-Klipsch RF15 , ואני שומע אותם קצת יותר השעתיים (שנתיים). מישהו אמר כאן (נדמה לי Croc) שבעיית ה"קליפשים" היא שלא יודעים להדגים אותם עם הציוד המתאים – ואני מסכים איתו. השיקול שראיתי בדיונים דומים בפורומים:"לקליפש" יש תמורה נמוכה לכסף (או משהו בסגנון) הוא מגוחך בלשון המעטה. מדובר לא בשוק ההשקעות אלא בסאונד – או שאוהבים, או שלא אוהבים. אם מישהו קונה רמקול כהשקעה, זה סיפור אחר (ולא קשור לפורום אודיו).il62 כתב: והייתי מסתכן ואומר צווחניים בתדרים מסוימים ויש אנשים אשר הרמקולים האלו יעיקו עליהם לאחר שמיעה של יותר משעתיים-יתרונם שכל רסיבר יוציא מהם את המיטב שהם יכולים לתת ובכלל הם מתאימים יותר לקולנוע ביתי ומוזיקה רועשת יותר....
לסיכום - כל אחד וטעמו, לכן חובה להקשיב לרמקולים ולא לסטיגמות שמושמעות כאן ללא הצדקה.
האם הפוקל נמצאים האולם התצוגה בלייזר סיטי?il62 כתב:אור
אבל אתה חייב לשמוע אותם ואשמח אם תחווה דעתך לאחר מכן....
כי אם כן אז אני שמעתי אותם והעדפתי את הקליפש...
vitalyi-שום קונספירציה נגד קליפש-כבודם במקומם מונח...ויש כבוד
תקרא שוב את ההודעה שלי ותראה כמה היא מנוסחת בזהירות בגלל הרגישות לענין.
תסכים איתי שקליפש ופוקל הם רמקולים מנוגדים באופיים-אני מקווה
זה שהם נצילים זאת עובדה וכל רסיבר אפילו חלשלוש יוציא מהם את המקסימום גם זאת עובדה..לגבי העדפתם זה באמת ענין אישי -כמו שלרמקולים שלי יש הרבה שקוראים להם רהיטים יפים וכו'(הכוונה לסונאס פאבר)ויש כאלו שימכרו את נשמתם עבורם...
מכאן לקונספירציה הדרך מאוד ארוכה.פורום צריך להיות ליברלי כך שכל אחד יוכל להביע את דעתו באופן חופשי כל זמן שכללי האתיקה וההגינות נשמרים..
תקרא שוב את ההודעה שלי ותראה כמה היא מנוסחת בזהירות בגלל הרגישות לענין.
תסכים איתי שקליפש ופוקל הם רמקולים מנוגדים באופיים-אני מקווה
זה שהם נצילים זאת עובדה וכל רסיבר אפילו חלשלוש יוציא מהם את המקסימום גם זאת עובדה..לגבי העדפתם זה באמת ענין אישי -כמו שלרמקולים שלי יש הרבה שקוראים להם רהיטים יפים וכו'(הכוונה לסונאס פאבר)ויש כאלו שימכרו את נשמתם עבורם...
מכאן לקונספירציה הדרך מאוד ארוכה.פורום צריך להיות ליברלי כך שכל אחד יוכל להביע את דעתו באופן חופשי כל זמן שכללי האתיקה וההגינות נשמרים..
il62il62 כתב: מכאן לקונספירציה הדרך מאוד ארוכה.פורום צריך להיות ליברלי כך שכל אחד יוכל להביע את דעתו באופן חופשי כל זמן שכללי האתיקה וההגינות נשמרים.....
לא אמרתי שצריך להגביל דעות שליליות על קליפשים או על ציוד אחר. יש מספר אנשים בפורומים (בלי לציין שמות - רק אומר שאני מאד סומך על מקצועיות ויושר שלהם) אשר לא אוהבים צליל של "קליפש" ומדברים על הרמקולים האלה בנימה של זלזול (צווחני, מעייף וכו'). זכותם כמובן (לא לאהוב ולזלזל) , למרות שהייתי מצפה להבעת דעת יותר מאוזנת.
אבל לא זה שמפריע לי. מה שמעיק עלי (אבל ממש – מעיק) שבעקבות האנשים האלה (שסמכותם בפורום בלתי מעורער) קמים עשרות שאין להם מושג קלוש מ"קליפש" המשודך לציוד המתאים (בדרך כלל רואים זאת לפי תוכן ההודעות – ואני לא מתכוון אליך!). ההמון הזה מרשה לעצמו לדבר על Klipsch באותה הנימה של זלזול כי בעיניהם זה מקרב אותם לעולם אודיופילים אמתיים ("גם אני מבין שזה רמקול רע!"). לפעמים זה אפילו מצחיק : כוווווווולם ממליצים על ארבעה סוגים (Triangle, Polkaudio, Paradigm, Focal) כי למה? כי ה"אנשים ההם" ממליצים עליהם! הרי תסכים איתי – לא הגיוני שכולם בארץ ישראל אוהבים רק את החברות הללו.
כתוצאה מכך חבר חדש בפורום (או סתם אורח) רואה שכל הדיונים שוללים את "קליפש" - ופוסל אותם מראש! חבל, אני מבטיח לך שיש אנשים שיעדיפו צליל של החברה הזו. אני אמנם לא שמעתי את –Focal, אבל כאשר קניתי את קליפשים שלי פסלתי רמקולים האחרים כי אהבתי אותם פחות (לא אומר שיש להם צליל עמום או לא טבעי – הם פשוט לא לטעמי!)
אז מהו מוסר ההשכל? צריך לבקר, אבל כל ביקורת צריכה להיות ברוח טובה, בלי סטיגמות ושלילות. שכל אחד יוכל להחליט לעצמו מה טוב לו ללא דעות קדומות.
vitalyi כתב:il62il62 כתב: מכאן לקונספירציה הדרך מאוד ארוכה.פורום צריך להיות ליברלי כך שכל אחד יוכל להביע את דעתו באופן חופשי כל זמן שכללי האתיקה וההגינות נשמרים.....
לא אמרתי שצריך להגביל דעות שליליות על קליפשים או על ציוד אחר. יש מספר אנשים בפורומים (בלי לציין שמות - רק אומר שאני מאד סומך על מקצועיות ויושר שלהם) אשר לא אוהבים צליל של "קליפש" ומדברים על הרמקולים האלה בנימה של זלזול (צווחני, מעייף וכו'). זכותם כמובן (לא לאהוב ולזלזל) , למרות שהייתי מצפה להבעת דעת יותר מאוזנת.
אבל לא זה שמפריע לי. מה שמעיק עלי (אבל ממש – מעיק) שבעקבות האנשים האלה (שסמכותם בפורום בלתי מעורער) קמים עשרות שאין להם מושג קלוש מ"קליפש" המשודך לציוד המתאים (בדרך כלל רואים זאת לפי תוכן ההודעות – ואני לא מתכוון אליך!). ההמון הזה מרשה לעצמו לדבר על Klipsch באותה הנימה של זלזול כי בעיניהם זה מקרב אותם לעולם אודיופילים אמתיים ("גם אני מבין שזה רמקול רע!"). לפעמים זה אפילו מצחיק : כוווווווולם ממליצים על ארבעה סוגים (Triangle, Polkaudio, Paradigm, Focal) כי למה? כי ה"אנשים ההם" ממליצים עליהם! הרי תסכים איתי – לא הגיוני שכולם בארץ ישראל אוהבים רק את החברות הללו.
כתוצאה מכך חבר חדש בפורום (או סתם אורח) רואה שכל הדיונים שוללים את "קליפש" - ופוסל אותם מראש! חבל, אני מבטיח לך שיש אנשים שיעדיפו צליל של החברה הזו. אני אמנם לא שמעתי את –Focal, אבל כאשר קניתי את קליפשים שלי פסלתי רמקולים האחרים כי אהבתי אותם פחות (לא אומר שיש להם צליל עמום או לא טבעי – הם פשוט לא לטעמי!)
אז מהו מוסר ההשכל? צריך לבקר, אבל כל ביקורת צריכה להיות ברוח טובה, בלי סטיגמות ושלילות. שכל אחד יוכל להחליט לעצמו מה טוב לו ללא דעות קדומות....
אבל למה זה צריך להעיק עליך?
זכותם להיות"עדר" ולבחור במה ש"המבינים" אוהבים.
אני למשל, קראתי את כל מה שכתבו אי פעם על אותם רמקולים שלדבריך הם רמקלים בעלי יחוס מ"המבינים"
והפלא ופלא, כשאני הלכתי לכל אותם סיבובי שמיעה לא אהבתי אותם בכלל.
אבל בכלל!!
הטריאנגל ממש הפתיע אותי בכמה שהוא היה נשמע לי רע.
מהפוקל (רמקולים של כ12K)גם לא נפלתי.
בסוף בלי להתבייש קניתי רמקול בשליש מחיר, שמה לעשות נשמע לי לא פחות טוב
ומה גם שממש נתן לי את הגושפנקה לאי הצדקה בפער המחירים.
ואני ידידי, חי עם זה בשלום שאולי הרמקולים שאני קניתי פחות "מוערכים"
ולך אני מציע לא לכעוס, תהיה שלם עם מה שקנית כי זה מה שחשוב.
אני למשל, קראתי את כל מה שכתבו אי פעם על אותם רמקולים שלדבריך הם רמקלים בעלי יחוס מ"המבינים"
והפלא ופלא, כשאני הלכתי לכל אותם סיבובי שמיעה לא אהבתי אותם בכלל.
אבל בכלל!!
הטריאנגל ממש הפתיע אותי בכמה שהוא היה נשמע לי רע.
מהפוקל (רמקולים של כ12K)גם לא נפלתי.
בסוף בלי להתבייש קניתי רמקול בשליש מחיר, שמה לעשות נשמע לי לא פחות טוב
ומה גם שממש נתן לי את הגושפנקה לאי הצדקה בפער המחירים.
ואני ידידי, חי עם זה בשלום שאולי הרמקולים שאני קניתי פחות "מוערכים"
ולך אני מציע לא לכעוס, תהיה שלם עם מה שקנית כי זה מה שחשוב.
Re: אבל למה זה צריך להעיק עליך?
broitman ידידי,broitman כתב:ולך אני מציע לא לכעוס, תהיה שלם עם מה שקנית כי זה מה שחשוב....
אני לא כועס ומאד שלם עם הקניה שלי (אחרת הייתי מחליף את הרמקולים מזמן ). לא הבנת את כוונתי. לא מעיק עלי שמשמיצים את הציוד שיש לי (מזה ממש, אבל ממש לא איכפת לי – בגילי אני כבר יודע לבד מה טוב לי
klipsch
אני חייב לציין כבעלים של klipsch "של פעם" כי אכן הדגמים הנוכחיים של חברה זו אינם לטעמי.
בעבר חברה זו ייצרה רמקולים אשר יועדו לצרכני 2 channel audio,ואולם כיום הפנים הם לכיוון מערכות קולנוע ביתי.
מי שרוצה לשמוע את ה best של חברה זו חייב לפנות אל סדרת heritage שלהם,הכוללת את רמקול klipsch horn הקלאסי (בייצור מאז שנות ה 40) + עוד 2 דגמים המיוצרים זה עשרות שנים.
הדרך הטובה ביותר ללמוד על klipsch (טכנולוגיה,התאמת הגברה ועוד) היא אך ורק דרך הפורומים של החברה באינטרנט: http://forums.klipsch.com/forums/
שם למשל ניתן להבחין מדוע יש התאמה מיטבית לרמקולי שופר עם הגברות set+מנורות לפרטי פרטים.אני ממליץ על ביקור שם לכל חובב אודיו באופן כללי.
דרך אגב - klipsch לא זנחו את התחום הזה,והוציאו השנה reissue לדגם ה cornwall הוותיק אשר נחשב אולי לדגם הפופולארי ביותר שיוצר על ידם אי פעם.
בעבר חברה זו ייצרה רמקולים אשר יועדו לצרכני 2 channel audio,ואולם כיום הפנים הם לכיוון מערכות קולנוע ביתי.
מי שרוצה לשמוע את ה best של חברה זו חייב לפנות אל סדרת heritage שלהם,הכוללת את רמקול klipsch horn הקלאסי (בייצור מאז שנות ה 40) + עוד 2 דגמים המיוצרים זה עשרות שנים.
הדרך הטובה ביותר ללמוד על klipsch (טכנולוגיה,התאמת הגברה ועוד) היא אך ורק דרך הפורומים של החברה באינטרנט: http://forums.klipsch.com/forums/
שם למשל ניתן להבחין מדוע יש התאמה מיטבית לרמקולי שופר עם הגברות set+מנורות לפרטי פרטים.אני ממליץ על ביקור שם לכל חובב אודיו באופן כללי.
דרך אגב - klipsch לא זנחו את התחום הזה,והוציאו השנה reissue לדגם ה cornwall הוותיק אשר נחשב אולי לדגם הפופולארי ביותר שיוצר על ידם אי פעם.