שאלת תם על LNB
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
למשתמש הרגיל מספיק לנבי אוניברסלי בעלות של כ50 שקלים לקלוט את כל קשת הלווינים שנקלטים באזורינו.
http://www.satshop.co.il/p400001.cfm
כלומר כל צלחת עם לנבי אחד לכיוון לווין מסוים.
או קומבינה של צלחת עם 8 לנבי שקולטת 8 לווינים שונים בצלחת אחת.
http://www.sat-israel.com/Forums/index. ... opic=41027
http://www.satshop.co.il/p400001.cfm
כלומר כל צלחת עם לנבי אחד לכיוון לווין מסוים.
או קומבינה של צלחת עם 8 לנבי שקולטת 8 לווינים שונים בצלחת אחת.
http://www.sat-israel.com/Forums/index. ... opic=41027
נערך לאחרונה על ידי זורו44 ב 14/02/2011 7:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
המקלט הלוויני הוא "כללי" ומסוגל בד"כ לעבוד עם LNB'S מסוגים שונים כגון LNB לתדרי Ku Band
שהוא הנפוץ ביותר וLNB לתדרי C Band שהוא פחות נפוץ בארץ ומיועד בד"כ לשימוש עם צלחות גדולות יותר
כדי לקלוט סיגנלים חלשים עם C Band ניתן בד"כ לכסות שטחים עצומים מלווין אחד.
לכל לווין או קבוצה של לוויינים יש SLOT קבוע בשמיים למשל לוויני עמוס חגים במסלול קבוע מעל אפריקה
ב SLOT של 4 מעלות מערב. על ידי כיוון הצלחת הממרכזת את הקליטה עבור הLNB קובעים בעצם מאיזה לווין נקלוט כמובן שלכל לווין יש את הכיסוי שלו ויש לווינים שגם עם צלחות גדולות מאוד לא ייקלטו באזורנו.
עמוס למשל נקלט עם צלחת של 80 סנטימטר למרות שבד"כ ממליצים להשתמש בלפחות מטר או
אפילו 1.2 מטר ואז בד"כ ניתן להוסיף LNB נוספים ללוויינים נוספים ע"ג אותה צלחת.
לשם כך מוספים גם ממתג LNB הנקרא DISEC המאפשר למקלט הלוויני למתג בין כמה LNB'S
ובכך לקלוט מלווין אחר בכל פעם.
דוגמה לכיסוי לוויני של הלווין עמוס:
http://www.lyngsat-maps.com/maps/amos3_meav.html
שהוא הנפוץ ביותר וLNB לתדרי C Band שהוא פחות נפוץ בארץ ומיועד בד"כ לשימוש עם צלחות גדולות יותר
כדי לקלוט סיגנלים חלשים עם C Band ניתן בד"כ לכסות שטחים עצומים מלווין אחד.
לכל לווין או קבוצה של לוויינים יש SLOT קבוע בשמיים למשל לוויני עמוס חגים במסלול קבוע מעל אפריקה
ב SLOT של 4 מעלות מערב. על ידי כיוון הצלחת הממרכזת את הקליטה עבור הLNB קובעים בעצם מאיזה לווין נקלוט כמובן שלכל לווין יש את הכיסוי שלו ויש לווינים שגם עם צלחות גדולות מאוד לא ייקלטו באזורנו.
עמוס למשל נקלט עם צלחת של 80 סנטימטר למרות שבד"כ ממליצים להשתמש בלפחות מטר או
אפילו 1.2 מטר ואז בד"כ ניתן להוסיף LNB נוספים ללוויינים נוספים ע"ג אותה צלחת.
לשם כך מוספים גם ממתג LNB הנקרא DISEC המאפשר למקלט הלוויני למתג בין כמה LNB'S
ובכך לקלוט מלווין אחר בכל פעם.
דוגמה לכיסוי לוויני של הלווין עמוס:
http://www.lyngsat-maps.com/maps/amos3_meav.html
-
מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2792
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
הצלחתם לבלבל אותי ואני קצת מבין במקלטים...
אם הLNB עצמו אינו מיוצר עבור לווין ספציפי אז למה הוא מעביר רק לווין אחד? אם הבנתי נכון הLNB קולט את תדרי השידור של הלווין (נאמר בKU ) ומעביר אותם לתדר נוח באזור 1-2G , שאותו קולט הממיר הלוויני בסלון. עד כאן נכון?
עכשיו לצלחת, הרי כמה שנרצה שהכיוון שלה יהיה מדויק, עדין הוא אינו בגודל של ראש של סיכה בכיפת השמים ולכן גם כשהיא מכוונת נאמר לעמוס ב4W הרי בגדול היא תכסה פיסת שמים בת אלפי קילומטרבוע שבה מן הסתם יש לווינים אחרים .
כאן יש לי חור בהבנה, האם הצורך בLNB נוסף הוא ללוינים שאינם משדרים בKU או כי יש משמעות קרדינלית להתקנת LNB נוסף במרחק 5 סמ מהראשון כדי לקבל קליטה או לא?
אם הLNB עצמו אינו מיוצר עבור לווין ספציפי אז למה הוא מעביר רק לווין אחד? אם הבנתי נכון הLNB קולט את תדרי השידור של הלווין (נאמר בKU ) ומעביר אותם לתדר נוח באזור 1-2G , שאותו קולט הממיר הלוויני בסלון. עד כאן נכון?
עכשיו לצלחת, הרי כמה שנרצה שהכיוון שלה יהיה מדויק, עדין הוא אינו בגודל של ראש של סיכה בכיפת השמים ולכן גם כשהיא מכוונת נאמר לעמוס ב4W הרי בגדול היא תכסה פיסת שמים בת אלפי קילומטרבוע שבה מן הסתם יש לווינים אחרים .
כאן יש לי חור בהבנה, האם הצורך בLNB נוסף הוא ללוינים שאינם משדרים בKU או כי יש משמעות קרדינלית להתקנת LNB נוסף במרחק 5 סמ מהראשון כדי לקבל קליטה או לא?
אינני מנוי הוט/יס
+K1 עם DVB וK18.4.
+K1 עם DVB וK18.4.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
רוב הלווינים נמצאים במרחק ביטחון אחד מהשני ולכן כדי לקלוט לווין צריך למרכז את ה LNB והצלחתמספיקלי כתב:הצלחתם לבלבל אותי ואני קצת מבין במקלטים...
כאן יש לי חור בהבנה, האם הצורך בLNB נוסף הוא ללוינים שאינם משדרים בKU או כי יש משמעות קרדינלית להתקנת LNB נוסף במרחק 5 סמ מהראשון כדי לקבל קליטה או לא?...
לקליטה מיטבית אם תתקין LNB קרוב מידי ל LNB הראשון למשל LNB ל NILESAT ב 7W אז יש סיכוי שהם יחפפו ויקלטו מהלווין עמוס משום כך חשוב לבצע כיוון מיקצועי.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
לכל לווין אין תדר שידור יחודי כולם משתמשים באותו טווח תדרים (KU במקרה שלנו) ההבדלים הם שבכל לווין יש מספר משיבים (מראות לצורך העניין )המקבלים שידור בתדר אחד ומשדרים בתדר אחר חזרה לאדמה.מספיקלי כתב:ועוד הרחבה קטנה...
אם לכל לווין יש מן הסתם תדר שידור יחודי למה לא ניתן לשנות את תדר הקליטה של הLNB מרחוק על ידי הממיר הלוויני בסלון?...
מפעיל הלווין קובע בד"כ את התדרים. זו הסיבה שהלווינים נמצאים במרחק ביטחון אחד מהשני.
ומשתמשים בצלחת כיוונית יחסית כדי למרכז ל LNB את מירב עוצמת האות מלווין צפציפי.
אגב מיקום הלווינים נקבע על ידי ה ITU.
-
מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2792
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
שוב, סליחה על החפירה אבל נראה שיש משהו שלך הוא כלכך ברור ואתה מדלג עליו בהסברים שלך ולי זה ממש לא ברור..
אם שוב ניקח את עמוס 4W כדוגמה, אני רואה שיש לווין שנקרא אטלנטיק 5W כלומר מעלה אחת מעמוס
אני מוצא באתרים שיש לו איזה אנטנה WIDE KU שאנחנו נמצאים ממש בקצה שלה (47DBW)
אז נאמר שהאנטנה על הגג לא מכוונת בול היסטרי ללוין הזה עדין משהו ממנו יגיע נאמר רק 40DBW למה את זה אני לא יכול לקלוט עם אותו LNB? שוב אני שואל מה קובע איזה תדר משיב מתוך הKU קולט הLNB? קובעים אותו בהתקנה עם מיקרוסווטישים למשל?
אם שוב ניקח את עמוס 4W כדוגמה, אני רואה שיש לווין שנקרא אטלנטיק 5W כלומר מעלה אחת מעמוס
אז נאמר שהאנטנה על הגג לא מכוונת בול היסטרי ללוין הזה עדין משהו ממנו יגיע נאמר רק 40DBW למה את זה אני לא יכול לקלוט עם אותו LNB? שוב אני שואל מה קובע איזה תדר משיב מתוך הKU קולט הLNB? קובעים אותו בהתקנה עם מיקרוסווטישים למשל?
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
מספיקלימספיקלי כתב:שוב, סליחה על החפירה אבל נראה שיש משהו שלך הוא כלכך ברור ואתה מדלג עליו בהסברים שלך ולי זה ממש לא ברור..
אז נאמר שהאנטנה על הגג לא מכוונת בול היסטרי ללוין הזה עדין משהו ממנו יגיע נאמר רק 40DBW למה את זה אני לא יכול לקלוט עם אותו LNB? שוב אני שואל מה קובע איזה תדר משיב מתוך הKU קולט הLNB? קובעים אותו בהתקנה עם מיקרוסווטישים למשל?...
בגדול הרעיון שמשתמשים באותם תדרים בכל הלווינים ואז עם כיוון מדוייק של הצלחת וה LNB אם מדובר בצלחת שאינה ממורכזת וכן יש CROSTALK בין לווינים במיקומים קרובים אבל אם הכיוונים מספיק מדוייקים אז בד"כ אין בעייה מיוחדת.
בתאוריה אתה יכול לכוון LNB וצלחת כדי שתראה 2 לווינים אבל ברוב המקרים תיהיה התנגשות בחלק מהתדרים
ואז לא תוכל לקלוט את כל המשיבים שמשדרים על תדרים חופפים.
בד"כ ב KU BAND השידור הוא ממוקד יותר בהשוואה למשל לשידור ב C- BAND ואלא אם כן יש לך צלחת גדולה
מאוד ממורכזת לאותו לווין לא תוכל לקלוט אותו, במקרה זה עוצמת השידור יורדת להרבה מתחת ל 40DBW ככל שמתרחקים מה FOOTPRINT של הלווין.
LNB פועל על עיקרון של עירבול תדרים אם זכור לך שיעורי פיזיקה בתורת התדרים אנו יודעים כי שמערבלים 2 תדרים אחד גבוה ואחד נמוך מתקבל תדר ביניים IF כלומר ה LNB קולט תדרים גבוהים ומוריד אותם לתדר ביניים
או יותר נכון לבלוק של תדרים שמועבר לממיר למיצוי ופיענוח כמו כן ניתן לעבוד עם LNB בקליטה אנכית ואופקית
ובתדרים גבוהים יותר ונמוכים פחות ואותם ממתגים עם מתחי DC ותדרים בתחום ה 22KHZ אשר הממיר מעביר ל LNB. יש פה הסבר טכני לנושא מעבר לכך כבר נכנסים לקורסים אקדמאים:
http://www.satsig.net/lnb/explanation-d ... on-lnb.htm