כפי שתיארתי בפוסט אחר התלבטתי קלות לפני שרכשתי את ה- Foxconn NT330i אבל תודות לתשובות שקיבלתי כאן ומהרשת, החלטתי לקנות אותו על מנת שישמש במחשב סלוני נטול יומרות וחסר יכולות הקלטה.
מאחר שראיתי כמות כניסות מכובדת לשאלה שלי, אני מניח שיש עניין כלשהו במכשיר ולכן אני שמח לחלוק איתכם את מה שאני יודע עד עכשיו.
אני לא אלאה אתכם בפרטים של כמה כניסות USB וכו' יש למכשיר כי את זה אפשר לדעת בשניה מאתר החברה עצמו - אני כן אתייחס לדעה שלי לדברים מסוימים.
מה חיפשתי:
כפי שהסברתי, בגדול, חיפשתי מחשב מינורי שיחליף את האקסטרימר שהיה לי.
אני לא זקוק ליכולות PVR אבל רציתי משהו שיוכל לנגן את כל מה שאני רוצה, תוך שימוש במדיה סנטר על פי בחירתי (מההתחלה כיוונתי על XBMC) ושיהיו לי כל היתרונות הנלווים למחשב סלוני (החל מגלישה וכלה בצ'אט). מאחר ואני לא זקוק למכונה שיכולה לתמוך במשחקים, לא הייתי צריך משהו חזק.
חיפשתי משהו מוכן, במחיר שפוי לדעתי ובמארז קטן ככל האפשר.
ה- NT330i של Foxconn נשמע ונראה לי מאוד מוצלח ולכן הלכתי עליו.
על פי ניסיון הקנייה שלי, המחשב מגיע בתצורה חסרת זיכרון וכונן - אותם הוספתי במעמד הקנייה.
אני בחרתי כונן 320 גיגה 5400RPM ושני גיגה זיכרון - צריך לציין שלמחשב יש רק סלוט אחד לזיכרון - בנוסף, מדובר בדיסק וזכרון של מחשבים ניידים כך שלמי שיש - הרוויח, למי שאין - שישים לב.
כבר בחנות הבנתי מהקופסה שמדובר במשהו קטן:

וזהו אכן מחשב קטן מאוד. הוא לא גדול בהרבה מהאקסטרימר:

מאוד אהבתי את שימת הלב של Foxconn לפרטים הקטנים. אמנם אין כבל אודיו או כבל למסך (HDMI או VGA) אבל אלוהים כידוע נמצא בפרטים ואני אהבתי את מה שהם כן צירפו לחבילה:

בקופסא מצאתי:
מתאם DVI -> VGA
רגליים קטנות (ומגנטיות!) במידה והמחשב יונח אופקית
מייצב יעיל (אני מסתכל עליך אקסטרימר..) במידה והמחשב יונח אנכית (עם מגנים קטנים מגומי בפינות)
מתאם להברגה אל גב המסך (VESA Mount)
אפילו מדבקות שיסתירו את חורי ההברגה של המכסה הם הוסיפו.
ההוראות להרכבה שהגיעו עם המכשיר היו פשוטןת למדי. בנוסף גם הבחור הזה עזר לי מאוד.

אחרי ההרכבה, בשלב הראשון התקנתי על המחשב את XBMC LIVE מתוך מחשבה שזה יהיה פשוט יותר.
זה לא. (עבורי לפחות, כנראה בגלל שאני איש windows ומדובר בהתקנת ubuntu רזה וייעודית). אחרי שנתקלתי בבעיות לגרום למכשיר להכיר במתאם ה- BT שלי (חסרון: אין BT מובנה אבל יש מלא כניסות USB) ועוד כמה דברים החלטתי לנסות לעבור ל- windows7.
ההתקנה עברה די בקלות ואחרי עדכוני Windows, הורדת דרייורים ו- chipset מהאתר התקנתי את XBMC האחרון.
לאחר שווידאתי שהכל עובד, חיברתי אותו לטלוויזיה בסלון ולדיסק טרה וחצי שמכיל את תכני הווידאו שלי. על ההתקנה הזו הוספתי את utorrent, דפדפן כרום ואת media monkey
מעבר לכך שהכל עובד כפי שציפיתי, אין לי כרגע מה להגיד יותר מדי על המחשב.
XBMC עובדת בלי בעיות - הסאונד יוצא לאופטי, הסרטים לא מקרטעים וכו'.
השימוש במחשב בסלון לגלישה וכו' נוח מאוד והוא לא איטי לי יתר על המידה כל עוד אני לא מצפה להפעיל יותר מדי תוכנות בו זמנית.
בפרץ של שימושיות התקנתי את Rainmeter והחלטתי לקחת דוגמא מגוגל ומכשירי האנדרואיד שלה.
הכוונה היא ששולחן העבודה הופך להיות יותר ממקום לקיצורי דרך אלא הופך להיות סוג של מרכז מידע מאוחד:

(גדול יותר)
Rainmeter אמנם מטילה את צילה על המעבד אבל בגלל ה- ION נראה שבזמן ניגון סרטים המעבד פחות רלוונטי ולכן זה לא בא לידי ביטוי.
אלו הם הדברים שאני יכול לספר כרגע על המחשב. בסך הכל קנייה די מוצלחת עבורי.
אם יש שאלות - שאלו ואני אשתדל לענות.