מערכת רמקולים ק"ב בסביבות 15000

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
hitzfeld11 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכם, שמי דניאל ואני משתמש חדש בפורום.

חזרתי מחו"ל לגור בארץ והבאתי איתי מגבר דנון AVR 2311.

אני רוצה לקנות לו רמקולים (5.1) לסלון בגודל 4 * 4 שפתוח מצד אחד לכיוון של המטבח.

אני ממש מבולבל ולא יודע מה לקנות, אני לא ממש רוצה קדמיים רצפתיים והתקציב שלי סובב 15000 שקל. אני צופה 70% בסרטים ומאזין 30% למוזיקה בעיקר ב SACD (בוב דילן :)).

אני ממש רוצה מערכת B&W אבל זה סתם חלום ילדות מטופש שלי. אני פתוח לשמות חדשים שאני לא מכיר ואני משתוקק ללכת לשמוע, באזור המרכז כמובן.

ממש תודה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

אם אתה לא רוצה רצפתיים, אתה תמיד יכול לקנות סט של 4 מדפיים - זוג מלפנים וזוג מאחור - ועוד סנטר.

במקומך הייתי מקשיב ל-B&W 685 ביחד עם ה-HTM62 כרמקול סנטר (גם ה-HTM61 הוא אופציה, אבל הוא עולה כמעט כפול מה-62 ולעניות דעתי הוא לא שווה את ההפרש).
כמו סאבים רבים ממותגים שמשדרים יוקרה ואיכות, הסאב של סדרה 600 מתומחר גבוה מדי לטעמי (משהו כמו 5.5, אולי פחות אם אתה קונה סט שלם) - תוסיף סאב עם פחות פאסון (אבל בלי ויתור באיכות!) כמו ה-SUNFIRE HRS10 למשל, ותקבל סט מעולה בפחות מ-15 (תלוי ביכולת המיקוח שלך ;-)

אופציות אחרות (בדגש על מדפיים גם מלפנים):

מוניטור אודיו סילבר
RX1 (שנעשה לו מבחן באתר לפני כמה שבועות) או RX2 (או שילוב של RX2 מלפנים ו-RX1 מאחור, או זוג RX-FX ביפולאריים מאחור...) ביחד עם ה-RX סנטר מאותה סדרה גם נכנסים לתקציב שלך (ה-RX2 עולים במחירון 1,000 ש"ח יותר לזוג מה-RX1 וה-RX-FX, אבל עדיין נכנסים בתקציב יחד עם סנטר וסאב). גם מוניטור אודיו מתמחרים את הסאב מסידרת הסילבר גבוה מדי לטעמי, כך שאפשר ללכת במקומו על סאב מסדרת הברונזה של החברה (בחצי מחיר מהסאב של הסילבר), או שוב על ה-HRS10 של SUNFIRE.

פוקאל סדרה 700
שני זוגות Chorus 706v, סנטר CC700v וסאב SW700v - הכל ביחד צריך להיכנס בתקציב של 15 בלי בעיות מיוחדות...

יש עוד המון המון המון אפשרויות ככה שזה בעיקר תלוי באוזן שלך, וכן בתכנים שאתה הולך לשמוע - לדעתי 3 האופציות לעיל נותנות את התמורה הטובה ביותר לכסף לסטים של רמקולים מדפיים קדמיים ואחוריים, סנטר וסאב, מבלי להתחייב לסגנון מוזיקלי כלשהו או למיקס מוזיקה/ק"ב כזה או אחר.

בכל מקרה, כדאי לבקר בחנות (או שתיים, או יותר...) שמתמחה בתחום - ראה הקישור "איפה קונים?" בכותרת הראשית של האתר - ולעשות את ההשוואות במקום (ורצוי עם הרסיבר שהבאת איתך מחו"ל).

hitzfeld11 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

דבר ראשון המון תודה.

ריאתי ושמעתי היום את המוניטור אודיו RX לא כמערכת אבל רק את הקדמיים. והם ממש מוצאי חן בעניי. ואני אמשיך לשמוע אותם גם כמערכת מחר. חוץ מזה הייתה לי שאלה קצת לא קשורה. יש בחנות סט B&W 600 שלא היו מחוברים אבל הוא מוכר אותם מתצוגה. אני לא יודע כמה זמן הם שם אבל ראיתי שהם יושבים בשמש בשעות הצהריים ורציתי לשאול אם זה משפיע על הביצויים. או שבכלל כדיי לא לקנות מתצוגה.

חוץ מזה מחר אני הולך לשמוע עוד כמה.

תודה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”