הגוגל מרקט ברשת הוא מרשים, אבל האם גוגל מזניחה את פרטיות והגנת המידע שלנו?!

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
שלח תגובה
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #1 

הנה דוגמה שלטעמי מציגה עד כמה גוגל קלה על ההדק ואיך זה לא מפריע כמעט לאף אחד.
כידוע אחד הדברים המרשימים שגוגל הציגו בשבועות האחרונים הוא ה Online Android Market. שזה חנות האפליקציות המלאה של האנדרואיד על הרשת. כלומר, אתם גולשים לאתר ה-Market של גוגל (כתובת: market.android.com), שם אתם מזינים את פרטי הג'ימייל שלכם ומאותה נקודה, אתם יכולים לצפות בכל האפליקציות במרקט (מעל 250K) ומרשים לא פחות, אתם יכולים להתקין את האפליקצייה שמענינת אתכם בלחיצת כפתור מהמחשב. עד היום כל הפעולות האלה של חיפוש אפליקציות, קריאה עליהן והתקנתן נעשו בשימוש אפליקצית המרקט על המכשיר עצמו ועכשיו הכל. עכשיו הכל מאופשר דרך מסך מחשב גדול ונוח, בגלישה לאתר עם ממשק חוייתי פי כמה.

אז מה הבעייה?!
הבעייה היא הקלות שניתן כיום להתקין אפליקצייה על המכשיר שלכם, דבר שיכול להוביל בקלות, למצב בו אפליקציות אותן לא אישרתן יותקנו לכם על המכשיר בלי ידיעה שלכם. מספיק שמישהו הצליח להתחבר לאתר המרקט עם פרטי החיבור שלכם ומכאן הוא יכול להתקין על המכשיר שלכם איזה תוכנה שהוא רוצה בלי שאתם תדעו עלייה או תצטרכו לאשר אותה. אז נכון שעדיין, לכאורה, צריך לגנוב פרטי ג'ימייל על מנת שזה ניתן יהיה לביצוע אבל אם חושבים על זה, לי אישית לדוגמה, יש מספר מחשבים שבאופן אוטו' שומרים כבר את פרטי המשתמש שלי וכניסה דרך אחד מהם לאתר המרקט של אנדרואיד, מתבצע כבר Login אוטו' עם הפרטים שלי. כל אדם שייכנס מאחד המחשבים האלה לאתר המרקט יוכל ב 30 שניות להתקין מרחוק אפליקציה סוררת (שהוא נניח הכין) על המכשיר שלי בלי שאני אדע על כך ובלי שאני אאשר אותה (מפחיד קצת).

האם זה פתיר?!
לדעתי בקלות גוגל יכולים לפתור את זה, על ידי כך שהם יוסיפו עוד שלב אחד פשוט לתהליך ההתקנה של אפליקציה שנעשה דרך אתר המרקט והשלב הזה יהיה שלב האישור של ההתקנה שיתבצע על המכשיר עצמו (בעל המכשיר יקבל חלון בו הוא חייב לאשר התקנה של אותה אפליקצייה שנבחרה דרך אתר המארקט החדש).

לסיכום:
אז נכון, יש דברים מסוכנים הרבה יותר, אבל זה לטעמי מציג עד כמה גוגל לא באמת מייחסים חשיבות עמוקה לפרטיות וההגנה של הלקוחות שלהם

הערה אחרונה:
למזלנו, כיום, בסוף התקנה של אפליקצייה על מכשיר האנדרואיד אין יכולת לאפליקצייה להתחיל לרוץ (נניח אין יכולת להתחיל לעבוד באופן אוטו' בסוף ההתקנה או להתקין את עצמה כ Service שיתחיל לעבוד באופן אוטו' נניח מהאיתחול הבא). לכן, אם במקרה אתם מגלים שב-Bar העליון, יש לכם הודעה על כך שההתקנה של האפליקצייה הסתיימה בהצלחה ואתם לא יודעים במה מדובר, עדיין יש לכם את היכולת להסיר אותה לפני שהיא התחילה לרוץ (ולעשות נזק למכשיר שלכם).....שימו לב לא להפעיל אותה אם אתם לא יודעים מאיפה היא הגיעה למכשיר שלכם

quique
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 368
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

אם מישהו יפרוץ לחשבון הגוגל שלי, הדבר האחרון שידאיג אותי יהיה המרקט...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78853
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #3 

מרתק!

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #4 

גם אני נבהלתי שראיתי את הקלות בה התקנתי אפליקציה.
גם מתחיל להפחיד אותי התלות שלי בחשבון גוגל המסויים הזה - הכל שם !!#@

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #5 

אני דווקא נתקלתי בבעייה הפוכה - די קשה למצוא שם אפליקציות ישראליות, שפשוט נעלמות עם הזמן.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #6 

quique כתב:אם מישהו יפרוץ לחשבון הגוגל שלי, הדבר האחרון שידאיג אותי יהיה המרקט...
...
שים לב שהכוונה שלי הייתה להציג את הקלות (הכמעט בלתי נסבלת) שגוגל מכניסים מנגנון (טוב ככל שיהיה) משמעותי שמשפיע על כל אחד ואחת מאיתנו (במקרה הזה רלוונטי לכל מי שיש ברשותו מכשיר אנדרואיד), בלי באמת לחשוב לעומקו של עניין לגבי היכולת לאבטחת המידע (האפליקציות) של הלקוחות שלהם....

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #7 

(Y)
נקודה יפה, אריה.
עם כל הכיף של לשבת מול המחשב, לשלוח התקנות ולהגיע לטלפון ולראות שהכל כבר מותקן, יש פה בעייתיות.
אני מניח שהפתרון שהצעת כן עלה מתישהו שם במשרדי גוגל, אבל זה התנגש עם רעיון הקלילות שבהתקנה (לחץ על Install במחשב - עכשיו האפליקציה כבר אצלך במכשיר), ומה שניצח פה היה הקלילות.
אם הלקוחות יציפו את הנושא הזה, אני מניח שאין באמת שום מניעה טכנולוגית ליישם עוד קו הגנה כמו מה שהצעת.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #8 

נשמע שאין לי סיבה לרוץ ולמהר לפתור את הבעיה שאצלי אני לא מצליח להתקין תוכנות דרך הווב... עדיף כך. נקודה טובה! תודה.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #9 

eagle75 כתב:נשמע שאין לי סיבה לרוץ ולמהר לפתור את הבעיה שאצלי אני לא מצליח להתקין תוכנות דרך הווב... עדיף כך. נקודה טובה! תודה.
...
אני אפתור לך גם בלי שתרצה :)
אתה כנראה משתמש ב-Batch של Titanium Backup, או שמתישהו שיחזרת אפליקציות ו/או DATA במכשיר שלך בעזרת ה-Titanium.

לפחות לפי בדיקה שלי (על דרך האלימינציה), זו הייתה הסיבה אצלי.

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”