מה עושה קפוצ'ינו טוב? (או: זה החלב, טמבל)

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
שלח תגובה
קרמריקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #1 

השבת הגיעו אליי כמה חברים, חלקם חובבי קפה לא קטנים. מתישהו התחילה שיחה על קפוצ'ינו, כמה קריטי הקפה עצמו, מה צריך לחכות למה וכו' וניצלתי את העניין לעשות כמה השוואות. בבדיקה השתתפו קפה בן חודש (שהפיק אספרסו קצת דלוח, בלונדיני, מזכיר מאוד תוצר אוטומטי או קפסולות) קפה טרי בן 5 ימים מתערובת זהה שהפיק אספרסו מעולה, והרבה (הרבה) חלב...

עשינו כמה סבבים של קפוצ'ינו קלאסי (כוס קטנה, מנת אספרסו קצרה):
1. קפה טרי עם חלב בהקצפה טובה, בטמפרטורה הנכונה. X 2
2. קפה ישן עם חלב בהקצפה טובה, בטמפרטורה הנכונה. X 2
3. קפה טרי עם חלב בהקצפה טובה, בטמפרטורה גבוהה מדי.
4. קפה טרי עם חלב לא מוקצף בטמפרטורה הנכונה.

הדירוג היה פה אחד בסדר הזה:
קפה טרי עם חלב בהקצפה טובה ובטמפרטורה הנכונה וקפה ישן עם אותה הקצפה קיבלו כמעט את אותו ציון. ההבדל היה כמעט זניח.
החלב החם מדי קיבל את הציון הנמוך ביותר. כל המתיקות נעלמת לחלוטין.
חלב לא מוקצף היה באמצע, אך נמוך משמעותית מ-1 ו-2.

אחרי זה ניסינו קפוצ'ינו קטן עם מנת אספרסו כפולה, עם קפה טרי וקפה ישן. כאן ההבדל כבר היה מאוד קריטי לטובת הקפה הטרי. אישית, אני לא מתלהב מהמשקה הזה, ומעדיף או אספרסו נקי או קפוצ'ינו חלבי יותר. בבתי קפה, אני לפעמים מוסיף ממש מעט חלב לא מוקצף לקפוצ'ינו כפול. איכשהו, השילוב הזה של כמעט חצי אספרסו חצי חלב לא מסתדר לי.

יש לציין שרק אני ידעתי איזה קפה מוגש. אף אחד אחר מהנוכחים לא ידע, ואני פשוט הסכמתי עם כל מה שהם אמרו.

בקיצור, המסקנה שלי היא שחד משמעית בקפוצ'ינו רגיל, החלב משחק תפקיד הרבה יותר מרכזי מהקפה. במיוחד חשובה הטמפרטורה שלו, ואם יש משהו שצריך לחכות לשני, אין ספק שעדיף שהאספרסו ישב את החצי דקה או אפילו 2 דקות (למכונות דוד יחיד רגילות), מאשר שהחלב יאבד מאיכות ההקצפה שלו.

המסקנה של כל הנוכחים, אגב, היתה שאני פסיכי לעשות כאלה השוואות (כאילו שמבט על השיש שלי לא מספיק בשביל להבין שאני פסיכי). הם נאלצו לזרום איתי כי אחרת הם לא היו מקבלים קפה בכלל. ככה זה כשמגיעים למועצה אזורית קרמריקה...

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #2 

(Y)
השוואה יפה מאוד.
תודה על התיאור וההסבר המפורט

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #3 

כל הכבוד :beer:
ממש מעניין לקרוא!

תמיד היה לי ברור שהחלב מאפיל על כל טעמי האספרסו בקפוצ'ינו. ההבדלים ממש הופכים זניחים, ולכן תערובת לקפוצ'ינו צריכה להיות מאוד קיצונית - למשל, המון רובוסטה (30%) כדי לקבל טעמים כבדים, או המון קוסטה-ריקה כדי לקבל חמיצות.

שאלה: בחשתם את הקפוצ'ינו בכוס, או ששתיתם אותו בדיוק כפי שנמזג? אני מוצא שאם בוחשים, הטעמים עוד יותר הולכים לאיבוד (כי לפעמים כשאני לא בוחש, הסיומת מורכבת רובה ככולה מאספרסו, ואז אני מרגיש אפטרטייסט יותר ברור).

בפעם הבאה צריך לנסות גם עם/בלי סוכר. לדעתי אפילו חצי כפית סוכר, על כוס קפוצ'ינו רגילה, ממסכת עוד יותר את הטעמים עד לרמה שיהיה קשה להבדיל בין תערובות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

יופי של ניתוח - בתור מישהו שכמעט ולא שותה קפוצ'ינו (הטוטוקרמה לא עובדת קשה מדי אצלי) זה לא ממש מדבר אלי, אבל אני מסכים שאם כבר להוסיף חלב לקפה, זה או ממש קצת (מקיאטו?) או כמות ההולמת קפוצ'ינו.

אגב, אם כבר סיפורי חברים - ביום חמישי כמה חברים באו לראות את גמר הגביע, ואחרי הפיצות והבירות צריך לקנח עם משהו...
כל אחד קיבל מנת אפוגטו (אספרסו קצר על כדור גלידה וניל) מחוזק ב baileys (ממש מעט, רק בשביל הטעם).
שני סיבובי בריקה - 4 אנשים מאושרים :)

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #5 

איזה יופי של השוואה! תמיד היתה לי השערה כזאת שהחלב הוא המרכיב החיוני בכל הסיפור.
אני בנוסף גיליתי שקפוצינו אם לאטה ארט יפה, הרבה יותר טעים מאחד אם לאטה ארט לא מוצלח בכלל- כמובן שהכל פסיכולגי :lol:

(Y) (Y) (Y)

והעניין של הרובוסטה פותר את עניין הקפוצינו המאוד חזק של ארומה!! לא משנה מה יעשו לו תמיד מרגישים את נוכחות הרובוסטה בתערובת.

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #6 

גדול :claps:

אני איתך בעניין הקפוצ'ינו החזק - לא אוהב אותו.
בצורה פרדוקסלית הוא מרגיש יותר חזק מאספרסו קצר.

- אני מאד אוהב קוסטה ריקה. יש קצת חמיצות, אך כל הטעמים של הזן הזה עדינים ויוצא קפה עדין ולא אגרסיבי.

קרמריקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #7 

לגבי עניין הסוכר, לקח לי יותר משנה להרגיל את החברה לשתות קפוצ'ינו אצלי ללא סוכר ולהנות מזה. לא היתה לי כוונה להחזיר את הגלגל לאחור, אבל ברור שעם סוכר הטעמים היו מורגשים עוד פחות..

אגב, בהכנה הזו התאהבתי בטמפר של MACAP, כשחושבים שזה סה"כ חוסך קצת זמן בדחיסה זה לא נשמע הרבה, אבל בפועל הוא חוסך המון זמן (במיוחד במקרה הזה) וממש מקל על עניין העקביות.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #8 

אני לאחרונה השתכענתי סופית שקפה לאספרסו פחות טוב לי בקפוצ'ינו.
קפה לאספרסו פשוט משתלט מדי על החלב.
בדיוק שתיתי קפה jura שמצאתי באוסטריה. 100% עראביקה קלוי בהיר.
זוועה באספרסו ויצא שוקולד חלב בקפוצ'ינו.

אפרופו לאטה ארט וחוויה - אחי שתה היום מהסיפון וואקום וכל כך התלהב מכל ה show שהוא שכח לשתות אספרסו.

חלב בטמפרטורה הנכונה באמת מפצה על הרבה אבל לא עשיתי אף פעם מבחן כזה מקיף ראש בראש.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”