חדש בתחום
קיבלתי לאחרונה מתנה מכונת נספרסו.
קודם כל אני עוקב אחרי הפורום זה זמן מה ונהנה מכל רגע! רציתי לשתף אותכם בנקודה מוזרה- אני שותה כוס קפה אחת פחות או יותר ביום, לפני כל הכנת כוס אני מוציא מנה של מים בלבד (לחמם את הכוס ולהיפטר מטעם הלוואי של הכוס הראשונה), אח"כ מכין את מנת הקפה ולאחריה, מכיוון שזו בד"כ הכוס האחרונה שלי ביום, מוציא עוד מנה של מים בלבד על מנת לשטוף את שאריות הקפה שבמכונה.
כך שאני מוצא את עצמי מפעיל את המכונה 3 פעמים על כל כוס קפה!. האם ההתנהגות הזו מוכרת למי מכם, או שאולי היא מיותרת לחלוטין?
קודם כל אני עוקב אחרי הפורום זה זמן מה ונהנה מכל רגע! רציתי לשתף אותכם בנקודה מוזרה- אני שותה כוס קפה אחת פחות או יותר ביום, לפני כל הכנת כוס אני מוציא מנה של מים בלבד (לחמם את הכוס ולהיפטר מטעם הלוואי של הכוס הראשונה), אח"כ מכין את מנת הקפה ולאחריה, מכיוון שזו בד"כ הכוס האחרונה שלי ביום, מוציא עוד מנה של מים בלבד על מנת לשטוף את שאריות הקפה שבמכונה.
כך שאני מוצא את עצמי מפעיל את המכונה 3 פעמים על כל כוס קפה!. האם ההתנהגות הזו מוכרת למי מכם, או שאולי היא מיותרת לחלוטין?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
ממש לא טועה, ואתה עושה נכון לגבי ההזרמה אחרי החליטה.
אני יכול לומר לך שכשאני לא מנקה את הנספרסו אחרי החליטה, אז בפעם שאחרי אני מזרים מים רותחים לפני החליטה והם יוצאים מג'וייפים לגמרי.
ממליץ מאוד להעביר קצת מים אחרי חליטה או לפחות לפני החליטה הבאה במידה ולא מנקים אחרי.
לגבי חימום הכוס - גם אני מחמם עם מים מתוך המכונה. הבעיה היחידה היא שזה גומר מהר מאוד את המים במיכל וזה קצת ניגו'ס למלא כל פעם.
אגב, גם במכונות ידניות עושים את התהליך הזה בדיוק - מזרימים מים כדי לחמם את הראש (או לקרר, תלוי במכונה), וגם מזרימים מים אחרי החליטה כדי לנקות את הרשת.
ברוך הבא
אני יכול לומר לך שכשאני לא מנקה את הנספרסו אחרי החליטה, אז בפעם שאחרי אני מזרים מים רותחים לפני החליטה והם יוצאים מג'וייפים לגמרי.
ממליץ מאוד להעביר קצת מים אחרי חליטה או לפחות לפני החליטה הבאה במידה ולא מנקים אחרי.
לגבי חימום הכוס - גם אני מחמם עם מים מתוך המכונה. הבעיה היחידה היא שזה גומר מהר מאוד את המים במיכל וזה קצת ניגו'ס למלא כל פעם.
אגב, גם במכונות ידניות עושים את התהליך הזה בדיוק - מזרימים מים כדי לחמם את הראש (או לקרר, תלוי במכונה), וגם מזרימים מים אחרי החליטה כדי לנקות את הרשת.
ברוך הבא
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
לפי מה שאני יודע, זה לא אמור לעשות כלום.
אבל, אצלי במשפחה יש גם מכונת קפסולות ואני אחת לשבוע מנקה אם מים את הצנרת, רק בדרך שונה מעט.
אני לוקח קפסולה ישנה- מרוקן אותה מכל הקפה שלה שוטף אותה וסוגר אותה אם רדיד אלומיניום דק(ניר כסף דק של מטבח) ואז פשוט שם את הקפסולה ומעביר דרכה את המים ומנקה את הצנרת.
אם זה הכרחי- אני לא חושב.
אבל, אצלי במשפחה יש גם מכונת קפסולות ואני אחת לשבוע מנקה אם מים את הצנרת, רק בדרך שונה מעט.
אני לוקח קפסולה ישנה- מרוקן אותה מכל הקפה שלה שוטף אותה וסוגר אותה אם רדיד אלומיניום דק(ניר כסף דק של מטבח) ואז פשוט שם את הקפסולה ומעביר דרכה את המים ומנקה את הצנרת.
אם זה הכרחי- אני לא חושב.
תודה מוטי. דאגה נוספת באותו עניין- אני לא משתמש במים מזוקקים (אין לי תמי 4 וכד') ואני דואג שאני ממלא את המכונה באבנית בדרך זו. מה האפשרויות שלי בעניין זה וכל כמה זמן מומלץ לנקות אבנית (ואיך)?moti_r כתב:ממש לא טועה, ואתה עושה נכון לגבי ההזרמה אחרי החליטה.
ברוך הבא...
מכונת אספרסו Espresso Club Nautilus
אם אין לה קפסולה- המים זורמים למיכל שאוגר את הקפסולות.
יש לדגם הזה מעין שסתום תלת כיווני שמשחרר מים גם אחרי חליטה.
אני חושב להריץ בה מעט קופי קלין דרך הקפסולה, מה אתה אומר?
אם אין לה קפסולה- המים זורמים למיכל שאוגר את הקפסולות.
יש לדגם הזה מעין שסתום תלת כיווני שמשחרר מים גם אחרי חליטה.
אני חושב להריץ בה מעט קופי קלין דרך הקפסולה, מה אתה אומר?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
avl, קודם כל - משתמשים במים מרוככים (ללא אבן) ולא מזוקקים, כי אסור לשתות מים מזוקקים.
אתה אכן ממלא אותה באבנית.
שתי עצות:
1. קנה כד של בריטה, זה לא יקר, המים טעימים מאוד והוא מסנן אבנית מצוין
2. השתמש במי-עדן עם מכונת הקפה
אם לא, אז תצטרך לנקות אבנית אחת לתקופה, כתלות בכמות האבן שיש באיזור שלך. זה יכול להיות אפילו פעם בחודשיים. לא תהליך מסובך, אבל חבל...
אליאל - רעיון מעניין. אבל למה להכנס לזה?
אתה אכן ממלא אותה באבנית.
שתי עצות:
1. קנה כד של בריטה, זה לא יקר, המים טעימים מאוד והוא מסנן אבנית מצוין
2. השתמש במי-עדן עם מכונת הקפה
אם לא, אז תצטרך לנקות אבנית אחת לתקופה, כתלות בכמות האבן שיש באיזור שלך. זה יכול להיות אפילו פעם בחודשיים. לא תהליך מסובך, אבל חבל...
אליאל - רעיון מעניין. אבל למה להכנס לזה?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אבי, הקפה הרבה יותר טעים אם מי עדן/בריטה מאשר מים מהברז- ככה שעדיף תמיד להשתמש במים איכותיים כדי לקבל קפה טעים יותר.
מוטי, חשבתי לעשות את זה אחת לחודשיים כדי לנקות את שאריות הקפה בצנרת- הרי המים החמים שאנחנו מזרימים בתור פעולת ניקיון עוזרים אבל לא כמו קופיקלין שבאמת ינקה את הכל.
אבל תאכלס לא נראה לי שאני יכנס לזה, אי אפשר לדעת איך ישפיע החומר ניקוי על הצנרת פלסטיק.
מוטי, חשבתי לעשות את זה אחת לחודשיים כדי לנקות את שאריות הקפה בצנרת- הרי המים החמים שאנחנו מזרימים בתור פעולת ניקיון עוזרים אבל לא כמו קופיקלין שבאמת ינקה את הכל.
אבל תאכלס לא נראה לי שאני יכנס לזה, אי אפשר לדעת איך ישפיע החומר ניקוי על הצנרת פלסטיק.
- עמרי
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 325
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
אני משתמש בבשיטת החימום כוס/ ניקוי שאריות קפה
מכיוון שעל פי ההוראות הפעלה של המכונה צריך להריץ "על ריק" 6 כוסות ארוך
בהפעלה הראשונה ואחרי תקופה של חוסר שימוש (אז זה בטח לא מזיק...)
נכון זה מבזבז את המים יותר מהר אבל ככה גם לא נשארים מים במיכל לעמוד ולהסריח להם
מכיוון שעל פי ההוראות הפעלה של המכונה צריך להריץ "על ריק" 6 כוסות ארוך
בהפעלה הראשונה ואחרי תקופה של חוסר שימוש (אז זה בטח לא מזיק...)
נכון זה מבזבז את המים יותר מהר אבל ככה גם לא נשארים מים במיכל לעמוד ולהסריח להם