התחלה בעולם האספרסו...

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

לפני מספר חודשים התחלתי את עולם ה"אספרסו" עם בריקה ולמעשה כל מה ששתיתי זה קפוצ'ינו.
רציתי לעבור לעולם האמיתי ולכן כבר זמן רב שאני שוקל לקנות מכונה ומטחנה, ואני מציץ בלוחות יד2 כדי לתפוס איזו מציאה...

מפה לשם, חברה שלי השיגה לנו מכונה במצב חדש של krups, מדגם fnc 252 כמעט חדשה לגמרי.
מקריאה מאסיבית באתר אני רואה שבתחום המכונות הזולות (והמכונה הזו היא בהחלט משם למרות המחיר היחסית גבוה שלה) ההמלצה היא על gaggia.

בהינתן שקיימת מטחנה צמודה ברמה טובה, האם אפשר להפיק מהמכונה הזו אספרסו איכותי ? או שאולי כדאי לוותר על החוויה איתה ולהתחיל לחפש דברים קצת יותר רציניים ?

אגב, לגבי ההקצפה שלה, בדקתי ובקושי יוצאים אדים... אי אפשר להקציף עם זה כלום :(

מחכה לשמוע את דעותכם.
תודה רבה !

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

KRUPS בחינם ? אם כן אתה יכול לקנות מטחנה ו"להתחיל " לצעוד בדרך אל עולם האספרסו...מכונה אם ביצועים ירודים ועדיין זה התחלה....אבל אם אתא אוהב קפוצ'ינו השידרוג הבאה שלך יצתרך להיות די מהיר...כמו שכתבת אפילו גאג'יה פיור תיתן שיפור משמעותי...

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #3 

לדעתי אחרי בריקה כדאי להתחיל לעבוד עם מכונה 'רצינית'.
במיוחד אם אתה חובב קפוצ'ינו ומהקרופס אין אפשרות להקציף.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #4 

לא יצא לי לעבוד עם המכונה הזו, ככה שאני לא יכול לחוות דעה על איכות האספרסו שלה.

תראה - אם היא בסדר ונוחה להפעלה, וקיבלת אותה במתנה - אז די ברור שכדאי לך לנסות להשתמש בה. בינתיים אתה יכול להמשיך להקציף בדרך שבה הקצפת עד עכשיו (טוטוקרמה?) ולהתנסות בקרופס. איזו מטחנה יש לך?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

תודה על התגובות.

gedkoz - האם אתה מכיר את המכונה ? כתבת שהיא עם ביצועים ירודים. היא תואמת ל chromex ודלונגי למינהן ?

doron_boogie - האמת שיש לי רגישות לחלב ולכן אני כמעט ולא שותה קפוצ'ינו, הקפוצ'ינו זה בשביל חברה שלי :)

moti_r - השתמשתי בטוטוקרמה אבל זה בבית שלי ואני רוצה להשאיר את זה שם (המכונה נמצאת בבית שלה). לגבי מטחנה, כרגע אין לי, אני מנסה להשיג אחת מקצועית של בתי קפה, נקווה שיצליח לי 8)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #6 

עם מטחנה צמודה (הייתי ממליץ לך שלא לקנות מטחנה מסחרית עם מחלק מנות אלא מטחנה ביתית) כמו האסקסו מיני,רוקי,לליט והרבה אימונים אין לי ספק שתקבל תוצאה טובה יותר משל הבריקה.

הבעיה שאחר כך לעבור לגאג'יה זה כבר לא שדרוג מהותי, מינימום סילביה :)

MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

כפיר תודה על העצות
ברור לי שלמשתמש ביתי עדיפה מטחנה בלי מחלק מנות (למרות שיש כאלה שיחלקו על הקביעה הזו) אך כמובן שגם מדובר בעניין של מחיר, והשאיפה שלי היא להשיג משהו מקצועי במחיר טוב (לא בטוח שזה יצליח בכלל...)

MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

נסיונותיי צלחו, וקיבלתי מטחנה של vario !
אפשר לקבל הסבר על - איך מנקים אותה ? איך בודקים שהיא בסדר (למרות שהבנתי שהיא בסדר) ? או בכלל כל עצה שיכולה להיות לגבי מטחנה יד שניה...

MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

מישהו ?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #10 

ובכן ומה לבדוק ...

קודם כל שהיא עובדת תקין ללא רעשים מוזרים, קירקושים וכדומה.
לטחון קפה, למולל ביד ולההסתכל טוב על הגרגירים ולוודא שהטחינה אחידה, שהקפה לא מתחמם בזמן הטחינה.
גם המצב החיצוני של המטחנה יכול להעיד על מצבה הכולל, אם הכפתורים שחוקים מידי ויש שריטות סביר להניח שהבעלים לא הכי שמר עליה.

אפשר גם לפרק את ההופר ולהסתכל פנימה על דיסקיות הטחינה ולראות שהן לא שחוקות והשיניים שלהן שלמות.

זהו פחות או יותר, תתחדש ותהנה ! ואריו זו מטחנה מסקרנת וטובה, שים לנו תמונות.

MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

תודה רבה כפיר.

נתתי לה "הרצה" של כמה שניות ויצא קפה טחון אחיד מאוד. לגבי המטחנה - היא לא הייתה בשימוש המון זמן ולכן הייתה קצת מאובקת אבל ניקיתי אותה כמו שצריך ועכשיו היא נראית כאילו יצאה מהחנות. לגבי השיניים - מהמבט המאוד לא מקצועי שלי - נראות שלמות לחלוטין.

אני אעלה תמונות מאוחר יותר היום כי כרגיל אין לי סוללות למצלמה :lol:

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”