מפות I-G0 2011 . תגידו לי שאני טועה אבל אני מרגיש פרייאר אמיתי
-
haifaboy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 262
- נתן תודות: 156 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
- יצירת קשר:
אתה משווה אחזקת רכב לתוכנת ניווט ?? בחייך , זה לא רציני . איך הגעת לזה שבשנה אתה משלם שליש מהערך של הרכב על הוצאות מסביב ?? במצב כזה אף אחד לא היה מחזיק מכונית . .
נתנו לך פה 1000 דוגמאות לחברות הרבה יותר גדולות שמתנהגות בחוכמה . אם מקירוסופט מתנהגת ככה ( דוגמא מהתנהגות אחרת : לפני כמה שנים קניתי וינדוז XP חוקי ומאז העדכונים הם שוטפים וחינמיים ובאינטנסיביות ) תכיו תגיד לי שהמודל שלמיקרוסופוט לא טוב .....
וגם חברות האנטי וירוס הגדולות מתנהגות ככה בשנה הראשנוה אז למה ש I-GO לא תתנהג ככה ?? זה הכל עניין של בצע כסף .
נכון הכל נמצא ומונח וידוע אבבל התנהגות כזאת פשוט גורמת לאנשים ללכת בדרך הלא חוקית , אין פה שום עידוד ללכת בדרך הזאת וכמו שמרתי כבר כמה פעמים אני נגדה באופן נחרץ אבל תסכים איתי שההתנהגות של החברות הללו לא מותירה לך הרבה ברירה .
נתנו לך פה 1000 דוגמאות לחברות הרבה יותר גדולות שמתנהגות בחוכמה . אם מקירוסופט מתנהגת ככה ( דוגמא מהתנהגות אחרת : לפני כמה שנים קניתי וינדוז XP חוקי ומאז העדכונים הם שוטפים וחינמיים ובאינטנסיביות ) תכיו תגיד לי שהמודל שלמיקרוסופוט לא טוב .....
וגם חברות האנטי וירוס הגדולות מתנהגות ככה בשנה הראשנוה אז למה ש I-GO לא תתנהג ככה ?? זה הכל עניין של בצע כסף .
נכון הכל נמצא ומונח וידוע אבבל התנהגות כזאת פשוט גורמת לאנשים ללכת בדרך הלא חוקית , אין פה שום עידוד ללכת בדרך הזאת וכמו שמרתי כבר כמה פעמים אני נגדה באופן נחרץ אבל תסכים איתי שההתנהגות של החברות הללו לא מותירה לך הרבה ברירה .
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
דלק 1500-2000 לחודש
ביטוח שנתי 6000
רישוי לא זוכר
טיפולים 3000-5000 לשנה
בסה"כ סביב 30000 לשנה על רכב שעולה 100000=30%
ולמה להשוות רק לתוכנה?
ולמה להשוות רק למודל חיוב אחד של תוכנה? כזה שנראה לך הוגן.
בעולם התוכנה יש הרבה מודלים לחיוב. החל מחינמי לחלוטין וכלה בעושק.
הטיעון שלך אומר שאם משהו יקר לדעתך זה לא מותיר לך ברירה אלא לגנוב אותו.
תקרא שוב את המשפט בסיום הפוסט שלך. אתה בטוח שאתה מעומד מאחוריו?
ביטוח שנתי 6000
רישוי לא זוכר
טיפולים 3000-5000 לשנה
בסה"כ סביב 30000 לשנה על רכב שעולה 100000=30%
ולמה להשוות רק לתוכנה?
ולמה להשוות רק למודל חיוב אחד של תוכנה? כזה שנראה לך הוגן.
בעולם התוכנה יש הרבה מודלים לחיוב. החל מחינמי לחלוטין וכלה בעושק.
הטיעון שלך אומר שאם משהו יקר לדעתך זה לא מותיר לך ברירה אלא לגנוב אותו.
תקרא שוב את המשפט בסיום הפוסט שלך. אתה בטוח שאתה מעומד מאחוריו?
Enjoy the Silence
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4320
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
נו באמת OferL, זאת נראית לך השוואה רצינית.
אתה משווה עלויות שבלעדיהן לא ניתן לתפעל את מה שקנית (מכונית במקרה הזה). אם לא תשלם דלק וטיפולים לא תוכל להשתמש באופן תקין במה שקנית.
כאשר מדובר על GPS, כמובן שניתן לא לעדכן ולהמשיך להשתמש בו באופן רגיל.
הבעיתיות היא שמחיר השדרוגים הוא לא פרופורציונלי למחיר העלות. ברגע שקנית תוכנה, השידרוגים צריכים או לבוא בחינם, או במחיר יחסית סמלי. מה שחברת NavNGo עושה זה באמת בצע כסף.
אתה משווה עלויות שבלעדיהן לא ניתן לתפעל את מה שקנית (מכונית במקרה הזה). אם לא תשלם דלק וטיפולים לא תוכל להשתמש באופן תקין במה שקנית.
הבעיתיות היא שמחיר השדרוגים הוא לא פרופורציונלי למחיר העלות. ברגע שקנית תוכנה, השידרוגים צריכים או לבוא בחינם, או במחיר יחסית סמלי. מה שחברת NavNGo עושה זה באמת בצע כסף.
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
כל מה שאספתי זה לא מספיק
בסוף הבנתי זה לא מספיק
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
ונניח שאני מסכים עם כל מה שרשמת. אז? הפתרון הוא לגנוב את העידכונים?urik79 כתב:נו באמת OferL, זאת נראית לך השוואה רצינית.
זה רק מחזק את מה שרשמתי וההקצנה שלי היתה מכוונת.
הבעיתיות היא שמחיר השדרוגים הוא לא פרופורציונלי למחיר העלות. ברגע שקנית תוכנה, השידרוגים צריכים או לבוא בחינם, או במחיר יחסית סמלי. מה שחברת NavNGo עושה זה באמת בצע כסף....
ככה "מענישים" חברה תאוות בצע?
כל אחד "הוריד" משהו במהלך חייו. ואף אחד לא מצטדק. הוריד=גנב. אדם בוגר יודע בדיוק מה עשה.
פותח השרשור מרגיש פרייר כי אחרים גונבים מחברה שמתמחרת באופן לא הוגן את העידכונים שלה.
השרשור מחפש לגיטימציה לרובין הוד מודרני?
לדעתי יש דרכים לגיטימיות יותר לטפל בחברות תוכנה. במיוחד כשלא מדובר במונופול. לMIO יש מכשירי ניווט עם מפות ישראל למיטב זכרוני לא של NAVNGO. יש את פתרונות WAZE, TELMAP ועוד שאני לא זוכר.
ודרך אגב נתנו כאן את מיקרוסופט כחברה שמתמחרת באופן הוגן את העידכונים שלה. האינטרנט מלא בסיפורים על הדורסנות של החברה הזו, שיטות התימחור שלה ואיך הגיעה למעמדה כיום. חלק מהסיפורים מוכרים לי אישית. לא ממש דוגמא טובה...
Enjoy the Silence
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
במקרה הזה אני מסכים עם OferL. הייתי לקוח של NavNGo במשך שנים לא מעטות. בסופו של דבר כשהוצאתי את ה PDA שלי לגמלאות ועברתי לנהל את חיי על הטלפון הגעתי לשלב שבו חיפשתי תוכנת ניווט ו GPS. כשראיתי שההוצאה על iGo הולכת להיות מאוד יקרה, מכל הסיבות שצוינו מקודם, החלטתי ךבדוק אלטרנטיבות וכך הגעתי ל WAZE החינמית שבינתיים עושה את העבודה.
ההחלטה שלי נבעה מכך שאני לא מוכן להיות פיראט כשקיימות אלטרנטיבות חוקיות.
אין לי שום רצון או כוח לנהל מו"מ עם החברה בארץ או להעביר עליה ביקורת. כפי שנאמר פעם: זה שכבר שילמתי על מוצר לא אומר שאני מחוייב להמשיך לשלם רק עבור הזכות של להמשיך להשתמש בו. בסה"כ רכישת GPS זה לא השקעה שחייבים להצדיק אותה כל שנה - זו הוצאה ככל ההוצאות ולכן אפשר גם להפסיק אותה מתי שרק רוצים.
ההחלטה שלי נבעה מכך שאני לא מוכן להיות פיראט כשקיימות אלטרנטיבות חוקיות.
אין לי שום רצון או כוח לנהל מו"מ עם החברה בארץ או להעביר עליה ביקורת. כפי שנאמר פעם: זה שכבר שילמתי על מוצר לא אומר שאני מחוייב להמשיך לשלם רק עבור הזכות של להמשיך להשתמש בו. בסה"כ רכישת GPS זה לא השקעה שחייבים להצדיק אותה כל שנה - זו הוצאה ככל ההוצאות ולכן אפשר גם להפסיק אותה מתי שרק רוצים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- urik79
- חבר מביא חבר

OferL,OferL כתב:ונניח שאני מסכים עם כל מה שרשמת. אז? הפתרון הוא לגנוב את העידכונים?urik79 כתב:נו באמת OferL, זאת נראית לך השוואה רצינית.
הבעיתיות היא שמחיר השדרוגים הוא לא פרופורציונלי למחיר העלות. ברגע שקנית תוכנה, השידרוגים צריכים או לבוא בחינם, או במחיר יחסית סמלי. מה שחברת NavNGo עושה זה באמת בצע כסף....
כל אחד "הוריד" משהו במהלך חייו. ואף אחד לא מצטדק. הוריד=גנב. אדם בוגר יודע בדיוק מה עשה.
פותח השרשור מרגיש פרייר כי אחרים גונבים מחברה שמתמחרת באופן לא הוגן את העידכונים שלה.
לדעתי יש דרכים לגיטימיות יותר לטפל בחברות תוכנה. במיוחד כשלא מדובר במונופול. לMIO יש מכשירי ניווט עם מפות ישראל למיטב זכרוני לא של NAVNGO. יש את פתרונות WAZE, TELMAP ועוד שאני לא זוכר.
ודרך אגב נתנו כאן את מיקרוסופט כחברה שמתמחרת באופן הוגן את העידכונים שלה. האינטרנט מלא בסיפורים על הדורסנות של החברה הזו, שיטות התימחור שלה ואיך הגיעה למעמדה כיום. חלק מהסיפורים מוכרים לי אישית. לא ממש דוגמא טובה......
גם אני כמוך נגד NavNGo במדיניות התמחור השערוריתית שלה.
אין ספק ש waze היא אלטרנטיבה מעולה, אבל דורשת חיבור סלולרי קבוע. כנ"ל גם telmap.
MIO גם לוקחים כסף על העדכונים, אבל לטובתם ניתן לציין שהעדכון יכול לעשות מהבית ע"י תוכנה יעודית.
מכיוון שהבן אדם כבר קנה מכשיר ניווט יעודי, מן הסתם שירצה להשתמש במכשיר זה כמכשיר העיקרי, ולכן יש לו 3 אופציות:
1. לשלם ל NavNGo על העדכונים
2. להוריד פיראטית את העדכונים
3. להשאר לא מעודכן
מכיוון ש 2 לא באה בחשבון לפי יוצר השרשור, אז הוא נשאר עם אופציות 1 ו 3.
או שימכור את המכשיר ויבוד לניווט בנייד...
אבל בכל מקרה הדוגמא של האוטו היא מוקצנת מידי ולא ממש ברת השוואה.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35101
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
יש גם את השאלה כמה השימוש ב-GPS.
מי שלא עובד בדרכים ופעם בחצי שנה צריך להגיע לאיזה אירוע, לא סוף העולם אם יש לו מפות משנה שעברה, זה לא שכל כמה שבועות מפת הכבישים בישראל מתהפכת.
אפשר פעם בשנתיים לקנות עידכונים לשנה.
מי שלא עובד בדרכים ופעם בחצי שנה צריך להגיע לאיזה אירוע, לא סוף העולם אם יש לו מפות משנה שעברה, זה לא שכל כמה שבועות מפת הכבישים בישראל מתהפכת.
אפשר פעם בשנתיים לקנות עידכונים לשנה.
-
haifaboy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 262
- נתן תודות: 156 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
- יצירת קשר:
urik79 כתב:OferL,OferL כתב:ונניח שאני מסכים עם כל מה שרשמת. אז? הפתרון הוא לגנוב את העידכונים?urik79 כתב:נו באמת OferL, זאת נראית לך השוואה רצינית.
ודרך אגב נתנו כאן את מיקרוסופט כחברה שמתמחרת באופן הוגן את העידכונים שלה. האינטרנט מלא בסיפורים על הדורסנות של החברה הזו, שיטות התימחור שלה ואיך הגיעה למעמדה כיום. חלק מהסיפורים מוכרים לי אישית. לא ממש דוגמא טובה......
גם אני כמוך נגד NavNGo במדיניות התמחור השערוריתית שלה.
אין ספק ש waze היא אלטרנטיבה מעולה, אבל דורשת חיבור סלולרי קבוע. כנ"ל גם telmap.
MIO גם לוקחים כסף על העדכונים, אבל לטובתם ניתן לציין שהעדכון יכול לעשות מהבית ע"י תוכנה יעודית.
מכיוון שהבן אדם כבר קנה מכשיר ניווט יעודי, מן הסתם שירצה להשתמש במכשיר זה כמכשיר העיקרי, ולכן יש לו 3 אופציות:
1. לשלם ל NavNGo על העדכונים
2. להוריד פיראטית את העדכונים
3. להשאר לא מעודכן
מכיוון ש 2 לא באה בחשבון לפי יוצר השרשור, אז הוא נשאר עם אופציות 1 ו 3.
או שימכור את המכשיר ויבוד לניווט בנייד...
אבל בכל מקרה הדוגמא של האוטו היא מוקצנת מידי ולא ממש ברת השוואה....
אגב זה מה שאני חושב לעשות , למכור את המכשיר הזה כיד שניה ( מכשיר כזה + הפרימו + נרתיק מעור איכותי - עלותו חדש היום כ 1600 שח , אני חושב על זה ) ולקנות ( מה שאני חושב עליו כבר הרבה זמן ) את הגלאקסי S2 החדש שיצא בקרוב ( צריך קודם כל לראות מה המשתשתים הראשונים יגדו עליו ומה התחמור שלו ) . אני בגדול מרגיש מאוד מאוכזב כמישוה ששילם הרבה מאוד כסף ולצערו התמורה לא מלאה . בקיצור כישראלי ...
- urik79
- חבר מביא חבר

צריך לזכור ששימוש בסלולרי כמכשיר נייוט הוא קצת בעייתי מכיוון שרוב התוכנות דורשות חיבור אינטרנט קבוע.
הבעיה היא שכאשר רוצים להשתמש במכשיר בחו"ל עלויות הגלישה גבוהות יותר.
כמו כן יש בעיה לנווט במקומות שבהן אין קליטה סלולרית....
הבעיה היא שכאשר רוצים להשתמש במכשיר בחו"ל עלויות הגלישה גבוהות יותר.
כמו כן יש בעיה לנווט במקומות שבהן אין קליטה סלולרית....
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
בסוף הבנתי זה לא מספיק
כל מה שאספתי זה לא מספיק
בסוף הבנתי זה לא מספיק
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לפחות ב WAZE אתה יכול להוריד את המפה לטלפון, כל מה שתפסיד אם תנתק את החיבור ל 3G בחו"ל זה שלא תקבל עדכוני תנועה, כך שהמצב יהיה זהה למה שתקבל עם מכשיר ניווט GPS רגיל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.