פתרון לרסיבר ללא יציאת PREOUT
שלום לכולם,
יש ברשותי רסיבר של אונקיו 608, לצערי רק עכשיו הבנתי את חשיבותו של מגבר סטריאו יעודי לעומת שימוש ברסיבר למטרות מוזיקה.
כרגע אני מחפש פתרון יצירתי על מנת לנסות ולהנות מ-2 העולמות, מצאתי את המוצר הבא:
http://www.homehifi.co.uk/PP/TC2D7220_AUDIO_ROUTER.html
ותהיתי האם אתם חושבים שהוא יכול להיות פתרון מספיק טוב על מנת לשרשר מגבר סטריאו לכל המערכת.
בתודה מראש,
יש ברשותי רסיבר של אונקיו 608, לצערי רק עכשיו הבנתי את חשיבותו של מגבר סטריאו יעודי לעומת שימוש ברסיבר למטרות מוזיקה.
כרגע אני מחפש פתרון יצירתי על מנת לנסות ולהנות מ-2 העולמות, מצאתי את המוצר הבא:
http://www.homehifi.co.uk/PP/TC2D7220_AUDIO_ROUTER.html
ותהיתי האם אתם חושבים שהוא יכול להיות פתרון מספיק טוב על מנת לשרשר מגבר סטריאו לכל המערכת.
בתודה מראש,
תודה על התשובה,
רציתי רק אם תוכל בבקשה להראות לי איפה בדיוק יש יציאה לרמקולים הקדמיים ברסיבר שלי,
אני לצערי לא רואה אותם !
שאלה קטנה נוספת, הרמקולים כרגע מחוברים בתמונה המצורפת ל-FRONT SPEAKERS, האם יש סיבה לשנות את המיקום של החיבור לצד שמאל איפה שרשום - FRONT HIGH OR FRONT WIDE ??
הרמקולים שלי לצורך העניין הם: FOCAL CHOURS 807V.
רציתי רק אם תוכל בבקשה להראות לי איפה בדיוק יש יציאה לרמקולים הקדמיים ברסיבר שלי,
אני לצערי לא רואה אותם !
שאלה קטנה נוספת, הרמקולים כרגע מחוברים בתמונה המצורפת ל-FRONT SPEAKERS, האם יש סיבה לשנות את המיקום של החיבור לצד שמאל איפה שרשום - FRONT HIGH OR FRONT WIDE ??
הרמקולים שלי לצורך העניין הם: FOCAL CHOURS 807V.
סליחה, יאיר, לא הבנתי את תשובתך.yairf כתב:ברמה העקרונית, אתה יכול להוריד את הווליום של הקדמיים ברסיבר לכמעט אפס, ולחבר את היציאות של הרמקולים הקדמיים לכניסה במגבר הסטריאו. חשוב מאד לשמור על ווליום מאד נמוך ברסיבר כדי למנוע בעיות....
אתה מציע לו לחבר את הקדמיים למגבר סטראו? אם כן, איך יישמע בק"ב?
אולי התכוונת שיחבר את היציאות של קדמיים ברסיבר למגבר סטראו? איזה יציאות ? הרי אין ברסיבר יציאות PRE-OUT ....
ארז
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
ארז וחני - הכוונה ליציאות של הרמקולים הקדמיים. אם שומרים על ווליום נמוך ברסיבר זה יעבוד בסדר.
dtheater - קשה להבחין בתמונה ששמת, אבל היציאות הכי ימניות נקראות Front Speakers, את השאר אני לא מצליח לקרוא.
dtheater - קשה להבחין בתמונה ששמת, אבל היציאות הכי ימניות נקראות Front Speakers, את השאר אני לא מצליח לקרוא.
האם הכוונה לחבר את היציאות של הרמקולים הקדמיים גם לרסיבר ק"ב וגם למגבר סטראו? כלומר, בשני כבלים?yairf כתב:ארז וחני - הכוונה ליציאות של הרמקולים הקדמיים. אם שומרים על ווליום נמוך ברסיבר זה יעבוד בסדר.
...
ארז
היציאות הן:
1. CENTER
2. FRONT SPEAKERS
3. SURR SPEAKERS
4. SURR BACK OR FRONT HIGH OR FRONT WIDE SPEAKERS OR BI AMP
יש יציאה למקור VCR (לא יודע אם זה יכול לשמש לזה)
חוץ מזה אני לא מוצא שום מקום אחר של יציאה שקשורה לרמקולים
1. CENTER
2. FRONT SPEAKERS
3. SURR SPEAKERS
4. SURR BACK OR FRONT HIGH OR FRONT WIDE SPEAKERS OR BI AMP
יש יציאה למקור VCR (לא יודע אם זה יכול לשמש לזה)
חוץ מזה אני לא מוצא שום מקום אחר של יציאה שקשורה לרמקולים
אז מתי שהוא ירצה לשמוע סטראו הוא יפעיל גם את הרסיבר ק"ב בווליום נמוך?yairf כתב:לא ארז. הכוונה לחבר את היציאות של הקדמיים ברסיבר לכניסה כלשהי במגבר סטריאו. צריך רק להכין אינטרקוננקט מתאים, שבצידו האחד בננות לרמקולים ובצידו השני מחברי RCA - כל אחד עם מלחם יוכל להסתדר עם זה....
ומתי שירצה לשמוע רק ברסיבר אז יפעיל רגיל את הרסיבר כאשר המגבר סטראו יהיה כבוי?
זה עובד בלי בעיה? אין בזה סיכון?
אין פה בעיה של עכבות שונות (יציאה של רמקולים לכניסת אינטרקונקט במגבר)?
האם יש חשיבות לאיזו כניסה במגבר יחוברו הרמקולים?
ארז
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
ארז וחני, היציאה של הרמקולים זהה ליציאת Pre-out, אבל מוגברת פי 20 בערך, מעבר לזה ההתנהגות היא בדיוק כמו חיבור Pre-out רגיל, כאמור חשוב להנמיך מאד את הקדמיים בסט-אפ של הרסיבר.
לגבי אימפדנס - במידה והיה מדובר במגבר Class D זה לא היה עובד, לעומת זאת במגבר טרנזיסטורי רגיל אין שום בעייה של אימפדנסים.
לגבי אימפדנס - במידה והיה מדובר במגבר Class D זה לא היה עובד, לעומת זאת במגבר טרנזיסטורי רגיל אין שום בעייה של אימפדנסים.
yairf כתב:ארז וחני, היציאה של הרמקולים זהה ליציאת Pre-out, אבל מוגברת פי 20 בערך, מעבר לזה ההתנהגות היא בדיוק כמו חיבור Pre-out רגיל, כאמור חשוב להנמיך מאד את הקדמיים בסט-אפ של הרסיבר.
לגבי אימפדנס - במידה והיה מדובר במגבר Class D זה לא היה עובד, לעומת זאת במגבר טרנזיסטורי רגיל אין שום בעייה של אימפדנסים....
תודה רבה על ההסבר.
אכן רעיון מעניין.
האם ניסית את זה פעם?
אני מבין שאין חשיבות לאיזו כניסה לחבר במגבר סטראו, נכון?
תודה
ארז
מה שיאיר אומר זה ככה:dtheater כתב:
את הכבר שיוצא כאילו מהרמקול עצמו לאיפה לחבר, לאיזה יציאה ?
ומאיפה ברסיבר להוציא כבל למגבר סטריאו ?...
חבר את היציאות של הרמקולים הקדמיים ברסיבר קולנוע ביתי לכניסה במגבר סטראו.
בשביל זה אתה צריך כבל רגיל של רמקולים, כאשר צד אחד של הכבל מתחבר באופן רגיל לרסיבר קולנוע ביתי (ל Front Speakers) אבל את הצד השני צריך לחבר קודם למחבר RCA .
יש לך 4 קצוות , 2 קצוות לכל חוט.
כל 2 קצוות של חוט צריך להלחים למחבר RCA וכך תקבל 2 מחברי RCA שאותם צריך לחבר למגבר סטראו.
ההלחמה למחבר RCA צריכה להיות באופן הבא:
קצה אחד, שיחובר ליציאת מינוס ברסיבר ק"ב אתה צריך לחבר למעטפת מחבר ה RCA (יש לשונית ) ואת הקצה השני, שיחובר ליציאת פלוס ברסיבר ק"ב צריך לחבר למרכז מחבר ה RCA . כמובן שאסור ששני החוטים יגעו זה בזה.
את הכניסות ברמקולים חבר לכניסות הרמקולים במגבר סטראו בכבל רמקולים רגיל.
כמו שיאיר אמר, חשוב מאוד להיות על ווליום נמוך ברסיבר קולנוע ביתי.
יאיר - אני מקווה שהבנתי נכון ושאני לא מטעה ....
בהצלחה,
ארז
הבנתי את הרעיון, באמת רעיון חכם ויכול לעזור גם לי.
ארז:
שהוא רוצה לשמוע ק"ב אז הוא מפעיל את המערכת, ורסיבר ק"ב מעביר את האות דרך מגבר הסטריאו, בנוסף לאות שהוא מעביר לשאר הרמקולים.
לא הבנתי מה הבעיה
ארז:
שהוא רוצה לשמוע ק"ב אז הוא מפעיל את המערכת, ורסיבר ק"ב מעביר את האות דרך מגבר הסטריאו, בנוסף לאות שהוא מעביר לשאר הרמקולים.
לא הבנתי מה הבעיה
הבעיה היא שיאיר ציין מפורשות שהווליום של הרסיבר ק"ב חייב להיות נמוך.ariel-ro כתב:הבנתי את הרעיון, באמת רעיון חכם ויכול לעזור גם לי.
ארז:
לא הבנתי מה הבעיה...
אז איך יהיה אפשר לשמוע את שאר הרמקולים אם הווליום הראשי של הרסיבר ק"ב יהיה נמוך?
ארז
הווליום של הרמקולים הקידמיים יהיה נמוך, אפשר להנמיך אותם ברסיבר.(עד למינוס 9DB)ארז_וחני כתב:הבעיה היא שיאיר ציין מפורשות שהווליום של הרסיבר ק"ב חייב להיות נמוך.ariel-ro כתב:הבנתי את הרעיון, באמת רעיון חכם ויכול לעזור גם לי.
ארז:
לא הבנתי מה הבעיה...
אז איך יהיה אפשר לשמוע את שאר הרמקולים אם הווליום הראשי של הרסיבר ק"ב יהיה נמוך?
ארז...