מה זה google public DNS או open dns ?
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
google DNS
זה פשוט שרתי גוגל שעונים לשאילתות.
כלומר אם אתה רוצה לדעת את הכתובת ip של walla.co.il בעבר היית פונה לשרתי DNS של הספק
או שרתי רעועים בעולם.
היום גוגל נותנים שירות זה.
Open DNS
מדובר על אותו שירות, אך בעזרת פיצ'ר זה הוא נותן יכולות סינון תוכן
כלומר ברגע שתקיש כתובת של sex.com תקבל כתובת IP פיקטיבית של השרתים שלהם.
יש להם תוכניות חינמיות ותוכניות בתשלום.
שירות מומלץ להורים.
זה פשוט שרתי גוגל שעונים לשאילתות.
כלומר אם אתה רוצה לדעת את הכתובת ip של walla.co.il בעבר היית פונה לשרתי DNS של הספק
או שרתי רעועים בעולם.
היום גוגל נותנים שירות זה.
Open DNS
מדובר על אותו שירות, אך בעזרת פיצ'ר זה הוא נותן יכולות סינון תוכן
כלומר ברגע שתקיש כתובת של sex.com תקבל כתובת IP פיקטיבית של השרתים שלהם.
יש להם תוכניות חינמיות ותוכניות בתשלום.
שירות מומלץ להורים.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
בוא נלך צעד אחד אחורה -
DNS זה ראשי תיבות של Domain Name Server. למעשה, זה שרת שתפקידו להמיר את כתובת האתר שאתה כותב (למשל - hometheater.co.il) לכתובת IP המייצגת את האתר ברשת הפיזית.
כשאתה כותב בדפדפן כתובת ולוחץ אנטר, המחשב שלך פונה לשרת DNS הנמצא אצל הספק שלך (זאת בהנחה שהגדרת למחשב לקבל DNS באופן אוטומטי תחת הגדרות הרשת), השרת הזה מתרגם את הכתובת לכתובת מספרית וכך למעשה המידע מועבר (זה תיאור קצת מפושט, אבל מספיק).
Google DNS או Open DNS הם שרתים המאפשרים לך להחליף את ה DNS של הספק, לצורך מטרות שונות - האצת גלישה, סינון אתרים, החלפת דפי שגיאה בדפים חלופיים וכו'. שרתי DNS חלופיים עלולים גם ליצור בעיות בתקשורת מול אתרים שונים (OferLaor העלה הודעה על כך לאחרונה) אשר מסננים גישה דרך שרתי DNS חינמיים.
DNS זה ראשי תיבות של Domain Name Server. למעשה, זה שרת שתפקידו להמיר את כתובת האתר שאתה כותב (למשל - hometheater.co.il) לכתובת IP המייצגת את האתר ברשת הפיזית.
כשאתה כותב בדפדפן כתובת ולוחץ אנטר, המחשב שלך פונה לשרת DNS הנמצא אצל הספק שלך (זאת בהנחה שהגדרת למחשב לקבל DNS באופן אוטומטי תחת הגדרות הרשת), השרת הזה מתרגם את הכתובת לכתובת מספרית וכך למעשה המידע מועבר (זה תיאור קצת מפושט, אבל מספיק).
Google DNS או Open DNS הם שרתים המאפשרים לך להחליף את ה DNS של הספק, לצורך מטרות שונות - האצת גלישה, סינון אתרים, החלפת דפי שגיאה בדפים חלופיים וכו'. שרתי DNS חלופיים עלולים גם ליצור בעיות בתקשורת מול אתרים שונים (OferLaor העלה הודעה על כך לאחרונה) אשר מסננים גישה דרך שרתי DNS חינמיים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לא מומלץ. זה לא עובד טוב בארץ, בעיקר באתרים מסויימים שמשתמשים בשירותי אקמאי
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
טכנית הכתובת היא 8.8.8.8
תמיד אפשר להוסיף בנוסף לDNS של הISP המקומי.
תמיד אפשר להוסיף בנוסף לDNS של הISP המקומי.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
תודה על התשובות -Google DNS או Open DNS הם שרתים המאפשרים לך להחליף את ה DNS של הספק, לצורך מטרות שונות - האצת גלישה, סינון אתרים, החלפת דפי שגיאה בדפים חלופיים וכו'. שרתי DNS חלופיים עלולים גם ליצור בעיות בתקשורת מול אתרים שונים (OferLaor העלה הודעה על כך לאחרונה) אשר מסננים גישה דרך שרתי DNS חינמיים....
אם אני מבין אני יכול להיכנס לאתרים עם כתובת IP שונה מזו של הספק שלי ?
תיאורטית זה אמור לתת פתרון לשירותי תוכן הניתנים בארה"ב ??
מתנצל על השאלות של מתחילים....
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
אין מה להתנצל - זו אחת ממטרות האתרassaf23 כתב:תודה על התשובות -Google DNS או Open DNS הם שרתים המאפשרים לך להחליף את ה DNS של הספק, לצורך מטרות שונות - האצת גלישה, סינון אתרים, החלפת דפי שגיאה בדפים חלופיים וכו'. שרתי DNS חלופיים עלולים גם ליצור בעיות בתקשורת מול אתרים שונים (OferLaor העלה הודעה על כך לאחרונה) אשר מסננים גישה דרך שרתי DNS חינמיים....
אם אני מבין אני יכול להיכנס לאתרים עם כתובת IP שונה מזו של הספק שלי ?
תיאורטית זה אמור לתת פתרון לשירותי תוכן הניתנים בארה"ב ??
מתנצל על השאלות של מתחילים.......
לגבי השאלה השניה שלך - לא, שרתי DNS לא "מסתירים" את המקום ממנו הגעת. הם משמשים לתיווך בלבד ועדיין האתר אליו פנית יודע מאיפה מי שמבקש את המידע (אתה) מגיע.
שרת שמסתיר את המקור נקרא שרת proxy, אשר למעשה "מגיש את הבקשה" במקומך.
אבל, רוב שרתי הפרוקסי החינמיים לא יעזרו לך בצפייה בתוכן הנגיש רק מארה"ב, מכיוון שהכתובות שלהן מוכרות ככאלו.
הדרך הטובה ביותר להתחבר לחו"ל במסלול עוקף היא באמצעות חיבורי VPN, אשר יוצרים "חיבור וירטואלי" - עשה חיפוש על VPN באתר, היו כמה הסברים והמלצות בנושא בכמה הקשרים.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לא, זה לא משנה כהוא זה את ה IP שלך.
כפי ש uriler הסביר מקודם, מדובר בשרות שתפקידו למפות את שם האתר שאתה פונה אליו לכתובת ה IP האמיתית שלו ברשת. כלומר אם אתה מקליד www.hometheater.co.il בשורת הכתובת אז אתה בעצם שואל את שרת ה DNS מהי כתובת ה IP של אותו אתר. בקיצור, זה מודיעין 144 של האינטרנט ובדיוק כפי שמודיעין 144 לא מסוגל לשנות את קידומת החיוג מהטלפון שבו אתה מתקשר כך גם שרת ה DNS אינו מסוגל להסוות את כתובת ה IP שלך. אני יודע שהאנלוגיה הזו מלאה בחורים ודי צולעת אבל זה המיטב שאני מסוגל לו הבוקר.
הטענה של OpenDNS היא שמנגנון איתור ה IP שלו טוב יותר ולכן הוא מסוגל לנתב אותך לאתרים מהר יותר ושבמקרה שהקשת כתובת שגויה הוא גם יוכל להסביר לך טוב יותר איפה הבעיה. יש לו עוד כמה שירותים בדרך שהוא מציע אבל אף אחד מהם לא קשור לשינוי כתובת ה IP שלך.
כפי ש uriler הסביר מקודם, מדובר בשרות שתפקידו למפות את שם האתר שאתה פונה אליו לכתובת ה IP האמיתית שלו ברשת. כלומר אם אתה מקליד www.hometheater.co.il בשורת הכתובת אז אתה בעצם שואל את שרת ה DNS מהי כתובת ה IP של אותו אתר. בקיצור, זה מודיעין 144 של האינטרנט ובדיוק כפי שמודיעין 144 לא מסוגל לשנות את קידומת החיוג מהטלפון שבו אתה מתקשר כך גם שרת ה DNS אינו מסוגל להסוות את כתובת ה IP שלך. אני יודע שהאנלוגיה הזו מלאה בחורים ודי צולעת אבל זה המיטב שאני מסוגל לו הבוקר.
הטענה של OpenDNS היא שמנגנון איתור ה IP שלו טוב יותר ולכן הוא מסוגל לנתב אותך לאתרים מהר יותר ושבמקרה שהקשת כתובת שגויה הוא גם יוכל להסביר לך טוב יותר איפה הבעיה. יש לו עוד כמה שירותים בדרך שהוא מציע אבל אף אחד מהם לא קשור לשינוי כתובת ה IP שלך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
אנלוגיה שמישהו אמר לי פעם בקשר ל DNS (ושכחתי להשתמש בה קודם) היא ששרת DNS הוא למעשה מרכזיה בארגון גדול - כשאתה מתקשר לחברה מסוימת ומבקש מחלקה או עובד (עפ"י שם), המרכזיה יודעת לתרגם את השם לשלוחה (מספרית) ולהעביר אותך הלאה.Catskinner כתב:לא, זה לא משנה כהוא זה את ה IP שלך.
קיצור, זה מודיעין 144 של האינטרנט ובדיוק כפי שמודיעין 144 לא מסוגל לשנות את קידומת החיוג מהטלפון שבו אתה מתקשר כך גם שרת ה DNS אינו מסוגל להסוות את כתובת ה IP שלך. אני יודע שהאנלוגיה הזו מלאה בחורים ודי צולעת אבל זה המיטב שאני מסוגל לו הבוקר....
אם לחברה יש שיחה מזוהה - היעד יראה בדיוק מי מתקשר אליו, למרות שזה עבר דרך מרכזיה בדרך.
תודה רבה לכולם על התשובות...
למעט איתור ה IP שציינת שאני כמשתמש ממוצע לא רואה את השוני מ google אני אשמח לשמוע על מספר שירותים נוספים שניתן לקבל, הסתכלתי באתר של openDNS אבל לא הבנתי מה הם נותנים.הטענה של OpenDNS היא שמנגנון איתור ה IP שלו טוב יותר ולכן הוא מסוגל לנתב אותך לאתרים מהר יותר ושבמקרה שהקשת כתובת שגויה הוא גם יוכל להסביר לך טוב יותר איפה הבעיה. יש לו עוד כמה שירותים בדרך שהוא מציע אבל אף אחד מהם לא קשור לשינוי כתובת ה IP שלך....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בפעם האחרונה שבדקתי, וזה היה קצת מזמן, הם טענו שהם מבצעים סינון של אתרי phishing זדוניים מהסוג שמקימים על מנת לדלות ממך פרטים על כרויס האשראי שלך למשל. אין לי מושג אם זה באמת עובד ואם הם ממשיכים להציע את השירות הזה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.