מה זה google public DNS או open dns ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
assaf23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 486
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום

נתקלתי בזמן האחרון במושגים google public DNS או open dns,
אשמח אם מישהו יכול להסביר לי מה זה ולמה זה משמש ?
תודה

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #2 

google DNS
זה פשוט שרתי גוגל שעונים לשאילתות.
כלומר אם אתה רוצה לדעת את הכתובת ip של walla.co.il בעבר היית פונה לשרתי DNS של הספק
או שרתי רעועים בעולם.
היום גוגל נותנים שירות זה.

Open DNS
מדובר על אותו שירות, אך בעזרת פיצ'ר זה הוא נותן יכולות סינון תוכן
כלומר ברגע שתקיש כתובת של sex.com תקבל כתובת IP פיקטיבית של השרתים שלהם.
יש להם תוכניות חינמיות ותוכניות בתשלום.
שירות מומלץ להורים.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

בוא נלך צעד אחד אחורה -

DNS זה ראשי תיבות של Domain Name Server. למעשה, זה שרת שתפקידו להמיר את כתובת האתר שאתה כותב (למשל - hometheater.co.il) לכתובת IP המייצגת את האתר ברשת הפיזית.
כשאתה כותב בדפדפן כתובת ולוחץ אנטר, המחשב שלך פונה לשרת DNS הנמצא אצל הספק שלך (זאת בהנחה שהגדרת למחשב לקבל DNS באופן אוטומטי תחת הגדרות הרשת), השרת הזה מתרגם את הכתובת לכתובת מספרית וכך למעשה המידע מועבר (זה תיאור קצת מפושט, אבל מספיק).

Google DNS או Open DNS הם שרתים המאפשרים לך להחליף את ה DNS של הספק, לצורך מטרות שונות - האצת גלישה, סינון אתרים, החלפת דפי שגיאה בדפים חלופיים וכו'. שרתי DNS חלופיים עלולים גם ליצור בעיות בתקשורת מול אתרים שונים (OferLaor העלה הודעה על כך לאחרונה) אשר מסננים גישה דרך שרתי DNS חינמיים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78907
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

לא מומלץ. זה לא עובד טוב בארץ, בעיקר באתרים מסויימים שמשתמשים בשירותי אקמאי

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #5 

טכנית הכתובת היא 8.8.8.8

תמיד אפשר להוסיף בנוסף לDNS של הISP המקומי.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

assaf23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

Google DNS או Open DNS הם שרתים המאפשרים לך להחליף את ה DNS של הספק, לצורך מטרות שונות - האצת גלישה, סינון אתרים, החלפת דפי שגיאה בדפים חלופיים וכו'. שרתי DNS חלופיים עלולים גם ליצור בעיות בתקשורת מול אתרים שונים (OferLaor העלה הודעה על כך לאחרונה) אשר מסננים גישה דרך שרתי DNS חינמיים.
...
תודה על התשובות -
אם אני מבין אני יכול להיכנס לאתרים עם כתובת IP שונה מזו של הספק שלי ?
תיאורטית זה אמור לתת פתרון לשירותי תוכן הניתנים בארה"ב ??

מתנצל על השאלות של מתחילים.... :wink:

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #7 

assaf23 כתב:
...
תודה על התשובות -
אם אני מבין אני יכול להיכנס לאתרים עם כתובת IP שונה מזו של הספק שלי ?
תיאורטית זה אמור לתת פתרון לשירותי תוכן הניתנים בארה"ב ??

מתנצל על השאלות של מתחילים.... :wink:
...
אין מה להתנצל - זו אחת ממטרות האתר :)

לגבי השאלה השניה שלך - לא, שרתי DNS לא "מסתירים" את המקום ממנו הגעת. הם משמשים לתיווך בלבד ועדיין האתר אליו פנית יודע מאיפה מי שמבקש את המידע (אתה) מגיע.

שרת שמסתיר את המקור נקרא שרת proxy, אשר למעשה "מגיש את הבקשה" במקומך.
אבל, רוב שרתי הפרוקסי החינמיים לא יעזרו לך בצפייה בתוכן הנגיש רק מארה"ב, מכיוון שהכתובות שלהן מוכרות ככאלו.

הדרך הטובה ביותר להתחבר לחו"ל במסלול עוקף היא באמצעות חיבורי VPN, אשר יוצרים "חיבור וירטואלי" - עשה חיפוש על VPN באתר, היו כמה הסברים והמלצות בנושא בכמה הקשרים.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

לא, זה לא משנה כהוא זה את ה IP שלך.

כפי ש uriler הסביר מקודם, מדובר בשרות שתפקידו למפות את שם האתר שאתה פונה אליו לכתובת ה IP האמיתית שלו ברשת. כלומר אם אתה מקליד www.hometheater.co.il בשורת הכתובת אז אתה בעצם שואל את שרת ה DNS מהי כתובת ה IP של אותו אתר. בקיצור, זה מודיעין 144 של האינטרנט ובדיוק כפי שמודיעין 144 לא מסוגל לשנות את קידומת החיוג מהטלפון שבו אתה מתקשר כך גם שרת ה DNS אינו מסוגל להסוות את כתובת ה IP שלך. אני יודע שהאנלוגיה הזו מלאה בחורים ודי צולעת אבל זה המיטב שאני מסוגל לו הבוקר.

הטענה של OpenDNS היא שמנגנון איתור ה IP שלו טוב יותר ולכן הוא מסוגל לנתב אותך לאתרים מהר יותר ושבמקרה שהקשת כתובת שגויה הוא גם יוכל להסביר לך טוב יותר איפה הבעיה. יש לו עוד כמה שירותים בדרך שהוא מציע אבל אף אחד מהם לא קשור לשינוי כתובת ה IP שלך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #9 

Catskinner כתב:לא, זה לא משנה כהוא זה את ה IP שלך.

קיצור, זה מודיעין 144 של האינטרנט ובדיוק כפי שמודיעין 144 לא מסוגל לשנות את קידומת החיוג מהטלפון שבו אתה מתקשר כך גם שרת ה DNS אינו מסוגל להסוות את כתובת ה IP שלך. אני יודע שהאנלוגיה הזו מלאה בחורים ודי צולעת אבל זה המיטב שאני מסוגל לו הבוקר.
...
אנלוגיה שמישהו אמר לי פעם בקשר ל DNS (ושכחתי להשתמש בה קודם) היא ששרת DNS הוא למעשה מרכזיה בארגון גדול - כשאתה מתקשר לחברה מסוימת ומבקש מחלקה או עובד (עפ"י שם), המרכזיה יודעת לתרגם את השם לשלוחה (מספרית) ולהעביר אותך הלאה.
אם לחברה יש שיחה מזוהה - היעד יראה בדיוק מי מתקשר אליו, למרות שזה עבר דרך מרכזיה בדרך.

idabari
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1885
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #10 

oferlaor כתב:לא מומלץ. זה לא עובד טוב בארץ, בעיקר באתרים מסויימים שמשתמשים בשירותי אקמאי
...
מחזק את דברי עופר. חזרתי לשרתי DNS מקומיים ויש שיפור ניכר באיכות הגלישה.

assaf23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

תודה רבה לכולם על התשובות...
הטענה של OpenDNS היא שמנגנון איתור ה IP שלו טוב יותר ולכן הוא מסוגל לנתב אותך לאתרים מהר יותר ושבמקרה שהקשת כתובת שגויה הוא גם יוכל להסביר לך טוב יותר איפה הבעיה. יש לו עוד כמה שירותים בדרך שהוא מציע אבל אף אחד מהם לא קשור לשינוי כתובת ה IP שלך.
...
למעט איתור ה IP שציינת שאני כמשתמש ממוצע לא רואה את השוני מ google אני אשמח לשמוע על מספר שירותים נוספים שניתן לקבל, הסתכלתי באתר של openDNS אבל לא הבנתי מה הם נותנים.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #12 

בפעם האחרונה שבדקתי, וזה היה קצת מזמן, הם טענו שהם מבצעים סינון של אתרי phishing זדוניים מהסוג שמקימים על מנת לדלות ממך פרטים על כרויס האשראי שלך למשל. אין לי מושג אם זה באמת עובד ואם הם ממשיכים להציע את השירות הזה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

assaf23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

תודה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”