מכונה בעבודה - אפשר לשפר את איכות הקפה?
-
pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
התקינו לנו היום מכונה אוטומטית בעבודה.
הקפה פשוט זוועה. הקפה עצמו של "קפה רות" נראה לי לא טרי כ"כ.
הבעיה העיקרית היא מהירות הזליגה, לוקח 2-3 שניות לאספרסו לזלוג, לדעתכם יש דרך לכייל את זה שהקפה יהיה סביר או שזה סוף סיפור?
הקפה פשוט זוועה. הקפה עצמו של "קפה רות" נראה לי לא טרי כ"כ.
הבעיה העיקרית היא מהירות הזליגה, לוקח 2-3 שניות לאספרסו לזלוג, לדעתכם יש דרך לכייל את זה שהקפה יהיה סביר או שזה סוף סיפור?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
במרבית המכונות האוטומטיות (כולל הגדולות המשרדיות) יש אפשרות לכייל את עובי הטחינה.
צריך להזמין את הטכנאי שמטפל במכונה ולשבת לו "על הראש" כשהוא מכייל את העסק, כל שינוי לכיוון הדק במקרה הזה יצור שיפור משמעותי.
אל תצפה להרבה וסביר להניח שעדיף כבר לשתות בוץ או קפה בחוץ בבית קפה
צריך להזמין את הטכנאי שמטפל במכונה ולשבת לו "על הראש" כשהוא מכייל את העסק, כל שינוי לכיוון הדק במקרה הזה יצור שיפור משמעותי.
אל תצפה להרבה וסביר להניח שעדיף כבר לשתות בוץ או קפה בחוץ בבית קפה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
כן אפשר לשפר- קנה מקינטה חשמלית.
מה שלא תעשה הקפה יירד מהר מדי כי הטחינה שם אף פעם לא דקה מספיק.
מה שלא תעשה הקפה יירד מהר מדי כי הטחינה שם אף פעם לא דקה מספיק.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני מצאתי קובץ PDF של המכונה שהיתה לנו במשרד (במיקרוסופט), וקינפגתי את המכונה מכף רגל עד ראש.
דאגתי לטחינה דקה יותר, דחיסה חזקה יותר, טמפ' מים נכונה.
יצא קפה הרבה יותר טוב מאשר בהתחלה (כמובן שעדיין ברמה של מכונה אוטומטית אבל ממש בר שתיה).
יומיים אח"כ המכונה מתה. הטכנאי שהגיע שאל מי נגע בה, וכולנו הסתכלנו על המנקה בפרצוף מאשים.
הוא הסביר שמישהו כנראה שיחק איתה, כי היא התחילה לטחון דק וכו', והיא לא מיועדת לזה.
הוא החזיר מחדש את ההגדרות למצב המשובח לפיו קפה נחלט בחצי מילישניה, המכונה חזרה לנפק *** אורגני מימי אבל לא התקלקלה יותר למשך כל הזמן שהייתי במשרד...
דאגתי לטחינה דקה יותר, דחיסה חזקה יותר, טמפ' מים נכונה.
יצא קפה הרבה יותר טוב מאשר בהתחלה (כמובן שעדיין ברמה של מכונה אוטומטית אבל ממש בר שתיה).
יומיים אח"כ המכונה מתה. הטכנאי שהגיע שאל מי נגע בה, וכולנו הסתכלנו על המנקה בפרצוף מאשים.
הוא הסביר שמישהו כנראה שיחק איתה, כי היא התחילה לטחון דק וכו', והיא לא מיועדת לזה.
הוא החזיר מחדש את ההגדרות למצב המשובח לפיו קפה נחלט בחצי מילישניה, המכונה חזרה לנפק *** אורגני מימי אבל לא התקלקלה יותר למשך כל הזמן שהייתי במשרד...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
באסה איתכם, ואפשר לחשוב עכשיו מנהל המשק אצלנו או מה שהתפקיד שלו מוגדר בעננים כי יש לנו מכונת אספרסו.
בקומה אחרת אצלנו יש לה פבוריטה על קפסולות של לוואצה והקפה גם מגעיל ברמות.
אמרתי להם שאני מוכן שישימו מכונה נורמלית עם מטחנה ואני מעביר קורסים לכולם איך להכין קפה
בקומה אחרת אצלנו יש לה פבוריטה על קפסולות של לוואצה והקפה גם מגעיל ברמות.
אמרתי להם שאני מוכן שישימו מכונה נורמלית עם מטחנה ואני מעביר קורסים לכולם איך להכין קפה