scart to component???
אבל אם אני מבין נכון את כל מה שקראתי בפורום הזה, scart הוא רק סוג חיבור שיכול להוציא אותות שונים. אם בחלק מה-21 פינים הוא מוציא אות yuv איך זה שאין כבל מתאים לקומפוננט?
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46390
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
מחברים לכניסת הקומפוננט ומשתמשים בקומפוסיט לסנכרון.
כמובן צריך שהמסך יתמוך בזה.
כמובן צריך שהמסך יתמוך בזה.
אני מחפש כזה כבל עם קונקטורים BNC
איפה קנית ובכמה ?
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46390
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
ניתן להשיג גם עם מחברי BNC בעולם הדיגיטלי (כתובת שלהם יש באינדקס קישורים).
מחיר - 240 ש"ח.
יש לציין שהכבל במקור הוא SCART-SCART והם חותכים אותו ומתאימים את המחברים.
מחיר - 240 ש"ח.
יש לציין שהכבל במקור הוא SCART-SCART והם חותכים אותו ומתאימים את המחברים.
אבל תגידו לי, רק בשביל העקרון, אם ה-scart מוציא אות yuv למה שלא יהיה כבל מתאם??? אלה מהעולם הדיגיטלי לא יכולים לחתוך את הכבל ולחבר אותו עם קומפוננט???
אם אני מבין נכון את התיאוריה, אלה האפשרויות:
1.ישנו אות קומפוזיט שהוא מועבר בשקעי RCA.
2.ישנו s-video שמעביר קו צבע וקו בהירות ויש לו שקע עגול מיוחד.
3.אח"כ ישנו הקומפוננט שהוא מעביר שני קווי צבע (כחול ואדום) וקו בהירות. גם זה מועבר בשקעי RCA
באמצע "תקוע" ה-RGB שהוא בכלל לא תקן וידיאו אלא תקן למסכי מחשב ומעביר קו סינכרון יחד עם 3 קווי צבע (סה"כ 4 קווים). לכן מה שאתם מדברים עליו בכבל שתואר למעלה זה למיטב הבנתי בכלל RGB. אם כבר הוא צריך להיכנס לטלויזיה אז זה בכניסת המחשב עם תקע VGA =d-sub, לא???
אגב, בטלויזיה יש לי את כל סוגי החיבורים והכניסות, scart ac, scart rgb, component, rca. vga(d-sub), dvi
אני מניח בעקבות כל מה שנכתב לעיל שבאמת הכי טוב זה לחבר לscart rgb אבל עדיין, לפחות באופן תיאורטי, אם יש את פריסת הפינים של יציאת ה-scart ויש כבל RCA למה אי אפשר להכין כבל לקומפוננט? שוב, בהנחה שישנו אות YUV בסקרט וראו לכך: www.acl.co.uk/pinouts.htm שם יש את פריסת הפינים בסקרט ואפשרי שיהיה YUV!!!! אני גם מניח שלפחות האדום והכחול של ה-YUV משמשים גם את ה-RGB שכולל גם ירוק.
ובכלל, מה אמור להיות יותר טוב? YUV או RGB???
אם אני מבין נכון את התיאוריה, אלה האפשרויות:
1.ישנו אות קומפוזיט שהוא מועבר בשקעי RCA.
2.ישנו s-video שמעביר קו צבע וקו בהירות ויש לו שקע עגול מיוחד.
3.אח"כ ישנו הקומפוננט שהוא מעביר שני קווי צבע (כחול ואדום) וקו בהירות. גם זה מועבר בשקעי RCA
באמצע "תקוע" ה-RGB שהוא בכלל לא תקן וידיאו אלא תקן למסכי מחשב ומעביר קו סינכרון יחד עם 3 קווי צבע (סה"כ 4 קווים). לכן מה שאתם מדברים עליו בכבל שתואר למעלה זה למיטב הבנתי בכלל RGB. אם כבר הוא צריך להיכנס לטלויזיה אז זה בכניסת המחשב עם תקע VGA =d-sub, לא???
אגב, בטלויזיה יש לי את כל סוגי החיבורים והכניסות, scart ac, scart rgb, component, rca. vga(d-sub), dvi
אני מניח בעקבות כל מה שנכתב לעיל שבאמת הכי טוב זה לחבר לscart rgb אבל עדיין, לפחות באופן תיאורטי, אם יש את פריסת הפינים של יציאת ה-scart ויש כבל RCA למה אי אפשר להכין כבל לקומפוננט? שוב, בהנחה שישנו אות YUV בסקרט וראו לכך: www.acl.co.uk/pinouts.htm שם יש את פריסת הפינים בסקרט ואפשרי שיהיה YUV!!!! אני גם מניח שלפחות האדום והכחול של ה-YUV משמשים גם את ה-RGB שכולל גם ירוק.
ובכלל, מה אמור להיות יותר טוב? YUV או RGB???
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE
אני לא מאמין בכבלים
"תוצרת בית"
חסר לי דבריים כמו בדיקות קבלה QA, MTBF וכד'
חסר לי דבריים כמו בדיקות קבלה QA, MTBF וכד'
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 941
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 15 פעמים
RGB היא שיטת כיווץ להעברת תמונה - יש כל מיני אפשרויות להעברת תמונה בשיטות RGB שונות כגון RGBcvs , RGBHV, RGsB - כל אחת מהשיטות יכולה לעבור דרך מספר ואריציות שונות כגון: SCART , VGA , חיבור RGB דרך 4 מחברי BNC , חיבור D-SUB
אתה צריך קודם כל להפריד לשניים את כל הדברים שרשמת:
1) 2 סוגי שיטות כיווץ שונות להעברת תמונה : RGB , YUV
2) סוגי חיבורים המשמשים להעברת אות וידאו: scart , component , composite , dvi , hdmi , vga , d-sub
dvi ו-hdmi עובדים בשיטה שונה מהאחרים (לא קשור ל- YUV או RGB) הם מעבירים את המידע בצורה דיגיטלית ומשמשים להעברת שידורי HD ברמה גבוהה
composite- אינו קשור גם לויכוח של YUV או RGB מפני שהוא החיבור הנחות מבין כולם ומעביר את אות הוידאו ללא הפרדה כלל (כמו בשידור RF).
אני ממליץ לך להיכנס לשני הקישורים הבאים ותוכל להבין יותר את ההבדלים בין השיטות כיווץ וסוגי החיבורים:
ההבדל בין RGBcvs ל- S-VIDEO
קומפוננט(YUV) מול RGB
בשני הקישורים האלו תמצא תשובות לשאלותיך (ובייחוד תסתכל בסעיף המסקנות שנמצא בקישור השני שם תקבל תשובה לשאלתך האחרונה: "מה אמור להיות יותר טוב YUV או RGB?)
אתה צריך קודם כל להפריד לשניים את כל הדברים שרשמת:
1) 2 סוגי שיטות כיווץ שונות להעברת תמונה : RGB , YUV
2) סוגי חיבורים המשמשים להעברת אות וידאו: scart , component , composite , dvi , hdmi , vga , d-sub
dvi ו-hdmi עובדים בשיטה שונה מהאחרים (לא קשור ל- YUV או RGB) הם מעבירים את המידע בצורה דיגיטלית ומשמשים להעברת שידורי HD ברמה גבוהה
composite- אינו קשור גם לויכוח של YUV או RGB מפני שהוא החיבור הנחות מבין כולם ומעביר את אות הוידאו ללא הפרדה כלל (כמו בשידור RF).
אני ממליץ לך להיכנס לשני הקישורים הבאים ותוכל להבין יותר את ההבדלים בין השיטות כיווץ וסוגי החיבורים:
ההבדל בין RGBcvs ל- S-VIDEO
קומפוננט(YUV) מול RGB
בשני הקישורים האלו תמצא תשובות לשאלותיך (ובייחוד תסתכל בסעיף המסקנות שנמצא בקישור השני שם תקבל תשובה לשאלתך האחרונה: "מה אמור להיות יותר טוב YUV או RGB?)
-golan-
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ניתן כאשר המכשיר מסוגל לבצע המרה פנימית של RGB ל YUV במקרה זה כבל פשוט מספיק. יש לא מעט מכשירי DVD לשוק האירופי שמסוגלים לעשות את זה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.