עבודה עם הטיימר של K3
חברים
רציתי לקבל המלצה איך למדוד נכון כמות קפה עם ה K3.
כרגע אני עובד עם מדידת כמות הקפה אוטומטית שהמטחנה מאפשרת.
לחיצה אחת על המנוף מוציאה כמות לידית אחת ושתי לחיצות רצופות - לידית כפולה.
אבל...
הבעיה שהכמות לידית אחת היא בסדר ומשום מה לכמות כפולה היא גדולה יותר וגולשת החוצה.
המיקום של הכפתור ששולט בזה הוא למטה וזה די מעצבן לכוון אותו.
בקיצור - אשמח לקבל ייעוץ איך למדוד את כמות הקפה הנכונה (הבעיה שעד עכשיו החלפתי פולים כמה פעמים עד שאנעל על משהוא מתאים).
מקווה שהשאלה שלי ברורה.
תודה
רציתי לקבל המלצה איך למדוד נכון כמות קפה עם ה K3.
כרגע אני עובד עם מדידת כמות הקפה אוטומטית שהמטחנה מאפשרת.
לחיצה אחת על המנוף מוציאה כמות לידית אחת ושתי לחיצות רצופות - לידית כפולה.
אבל...
הבעיה שהכמות לידית אחת היא בסדר ומשום מה לכמות כפולה היא גדולה יותר וגולשת החוצה.
המיקום של הכפתור ששולט בזה הוא למטה וזה די מעצבן לכוון אותו.
בקיצור - אשמח לקבל ייעוץ איך למדוד את כמות הקפה הנכונה (הבעיה שעד עכשיו החלפתי פולים כמה פעמים עד שאנעל על משהוא מתאים).
מקווה שהשאלה שלי ברורה.
תודה
אין סיכוי אמיתי שתצליח, והסיבה פשוטה. בסלסלה יחידה של רוב המכונות (ברמות הגבוהות) נכנסים בערך 10 גרם. בסלסלה כפולה בערך 16 גרם.
אם אתה מכוון את הטיימר ל10 גרם למנה יחידה, כשאתה רוצה מנה כפולה אתה מקבל 20 גרם ולכן זה גולש החוצה. כוון את התזמון למנה יחידה או מנה כפולה בהתאם למה שאתה צורך יותר פעמים, ולסלסלה השנייה פשוט תשתמש באופציה הידנית.
פיצלתי את השאלה לשרשור אחר. גם ככה נהיה פה סלט, ואני מאמין שזה יעזור לאנשים נוספים אם יהיה קל יותר למצוא את זה.
אם אתה מכוון את הטיימר ל10 גרם למנה יחידה, כשאתה רוצה מנה כפולה אתה מקבל 20 גרם ולכן זה גולש החוצה. כוון את התזמון למנה יחידה או מנה כפולה בהתאם למה שאתה צורך יותר פעמים, ולסלסלה השנייה פשוט תשתמש באופציה הידנית.
פיצלתי את השאלה לשרשור אחר. גם ככה נהיה פה סלט, ואני מאמין שזה יעזור לאנשים נוספים אם יהיה קל יותר למצוא את זה.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
לשקול מנות תמיד נראה לי בזבוז אנרגיה.
לא מסובך להגיע בכל פעם בערך לאותה הכמות לפי העין והתחושה.
ברור שאם יש לך אורך-רוח, שקילה תביא אותך למצב המדוייק ביותר.
לא מסובך להגיע בכל פעם בערך לאותה הכמות לפי העין והתחושה.
ברור שאם יש לך אורך-רוח, שקילה תביא אותך למצב המדוייק ביותר.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אצלי גם כיוונתי לפי העין ומדובר בסביבות 9 שניות לכל לחיצה, יוצא לי כ 8 גרם (בדקתי פעם אחת) וזה תלוי גם כמה קפה יש בהופר כי כשיש קצת אז יוצא מעט פחות קפה כל לחיצה היות ואין משקל מלמעלה שדוחף פנימה את הפולים.
בכל מקרה אני לא נוהג לכוון מחדש ולרוב זה מתאים לי בול כל עוד המנות נעות בטווח של 14 - 16 גרם ואם אני רואה בעין שצריך עוד קצת אני מפעיל עוד שניה ידנית.
לגבי הסינגל אני כמעט ולא משתמש אבל אם כן אז מספיקה לי לחיצה אחת + שניה נוספת ידנית (ככה בסביבות 10-9 גרם קפה בסה"כ).
בכל מקרה אני לא נוהג לכוון מחדש ולרוב זה מתאים לי בול כל עוד המנות נעות בטווח של 14 - 16 גרם ואם אני רואה בעין שצריך עוד קצת אני מפעיל עוד שניה ידנית.
לגבי הסינגל אני כמעט ולא משתמש אבל אם כן אז מספיקה לי לחיצה אחת + שניה נוספת ידנית (ככה בסביבות 10-9 גרם קפה בסה"כ).
חובה כמובן למלא את הסלסלה הכפולה במנה כפולה.
אני (ולמעשה רובנו) כמעט ולא משתמש בבודדת משתי סיבות:
1. אני מעדיף כמות כפולה. אני שותה בעיקר ריסטרטו, ובבודדת זה עשוי לצאת מעט מאוד. בכפול מקבלים כמות אידיאלית לטעמי.
2. ככלל, התוצאה בסלסילה הכפולה טובה יותר.
אני (ולמעשה רובנו) כמעט ולא משתמש בבודדת משתי סיבות:
1. אני מעדיף כמות כפולה. אני שותה בעיקר ריסטרטו, ובבודדת זה עשוי לצאת מעט מאוד. בכפול מקבלים כמות אידיאלית לטעמי.
2. ככלל, התוצאה בסלסילה הכפולה טובה יותר.
אני לאחרונה מנסה להרגיע מעט את כמות הקפאין המטורפת שאני צורך אז כבר שבועיים שאני פשוט נלחם! אם הסלסלה הבודדת ופשוט לא מצליח להוציא ממנה שום תוצאה שבאמת מתקרבת לסלסלה הכפולה!gedkoz כתב:קשה להוציא תוצאות טובות וזהות מסלסלה בודדת....חוצמיזה כולם פה מכורים(או שותים בזוגות)...
יותר מזה!
עשיתי ניסוי!
2 שאטים קצרים מהסלסלה הכפולה מול שאט בודד מהסלסלה הבודדת.
ההבדל היה משמעותי ולטובת הסלסלה הכפולה !
אין ברירה, ממשיכים לשתות מנות כפולות עד שיגיע היום ונתחיל לשתות נטול
הינה שאלה מעניינת שחשבתי עליה לאחרונה ואף פעם לא שמתי לב אליה,
מה עושים בבתי קפה? משתמשים רק בסלסלות כפולות? או שגם בבודדות?
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
אני כמה פעמים חיפשתי ידית בודדת בכל מיני בתי קפה וראיתי אותה שוכבת ליד המכונה קרה ו"בודדת" , ורק איזה פעמים - שלוש היא היתה בשימוש.... הבעיה שברוב בתי קפה מסתירים מאיתנו אבודה של בריסטה, ומכונה אם הגב אלינו.. 
לשקול מנות תמיד נראה לי בזבוז אנרגיה...
הכי מדוייק זה ...לספור גרגרים !
אין קיצור תהליכים פה. כל אחד חייב ללמוד את מטחנתו, ע"פ דרישותיה של מכונת הקפה שלו. זה אומר ניסיונות רבים, עד להגעה לאופטימלי במבחן הטעם, המראה, הקרמה והצבע.
תמיד אתה יכול למדוד את משך הזמן במילוי הסלסה באופן ידני ולאחר מיכן להתאים את הטיימר של המכונה לתוצאה שקיבלת במדידה של הטחינה הידנית.
נ.ב.
ככול ששדיסקיות המטחנה יצברו יותר שומנים כמות הקפה שתצא תלך ותקטן ביחס למשך זמן הטחינה
יהיה קשה לשמור על אחידות של מנות .
עדיף לחזור למקורות - שליטה ידנית
נ.ב.
ככול ששדיסקיות המטחנה יצברו יותר שומנים כמות הקפה שתצא תלך ותקטן ביחס למשך זמן הטחינה
יהיה קשה לשמור על אחידות של מנות .
עדיף לחזור למקורות - שליטה ידנית