סוף של משחקי יד שניה ב PS3
-
ViruzZ
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 790
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
כנראה שסוני תמכור משחקים עם serial numbers
[left]Edge Magazine reports that an unnamed source claims Sony will use serial codes for all future PlayStation 3 game discs. The news arrives shortly after iPhone hacker GeoHot discovered and published the console's root keys which allows developers and pirates alike to sign unauthorized code as genuine Sony software, bypassing the console's security.
The possible movement to a serial code system isn't surprising. The PC gaming industry already has this method of DRM in place to prevent piracy, consisting of a long, annoying combination of numbers and letters players must manually insert with a keyboard. Some titles prevent the game from installing without the code-- others simply lock the player out of the multiplayer portion. But as we've seen over the years, the system isn't fool-proof, as hackers usually find a way around the system by launching key generators or replacement executables.
Although Sony has yet to confirm the movement to serial code usage, the unnamed source indicated that the company already uses a similar system with the PlayStation Network. Gamers typically purchase a game code, sign on to their PlayStation Network account, and enter the code to receive the product which is in turn tied to the user.
The source also said that gamers can use the code only five times. This in itself could have an impact on the used games industry, as retailers will have no idea how many valid codes still remain on a possible PlayStation 3 game trade-in. Owners of a specific game will also seemingly have a limit on the number of friends who can "borrow" the disc in its lifetime.
As with PC gaming, hackers will eventually find a way around this particular type of DRM. It's surprising that Sony, Nintendo and Microsoft haven't already implemented a serial number system given the complaints from the industry about piracy and second-hand sales. But as Edge Magazine points out, gamers most affected by serial codes would be those who buy legitimate games and cannot trade in or sell them at a later date.
Currently Sony has not provided any feedback on the report.
[/left]
[left]Edge Magazine reports that an unnamed source claims Sony will use serial codes for all future PlayStation 3 game discs. The news arrives shortly after iPhone hacker GeoHot discovered and published the console's root keys which allows developers and pirates alike to sign unauthorized code as genuine Sony software, bypassing the console's security.
The possible movement to a serial code system isn't surprising. The PC gaming industry already has this method of DRM in place to prevent piracy, consisting of a long, annoying combination of numbers and letters players must manually insert with a keyboard. Some titles prevent the game from installing without the code-- others simply lock the player out of the multiplayer portion. But as we've seen over the years, the system isn't fool-proof, as hackers usually find a way around the system by launching key generators or replacement executables.
Although Sony has yet to confirm the movement to serial code usage, the unnamed source indicated that the company already uses a similar system with the PlayStation Network. Gamers typically purchase a game code, sign on to their PlayStation Network account, and enter the code to receive the product which is in turn tied to the user.
The source also said that gamers can use the code only five times. This in itself could have an impact on the used games industry, as retailers will have no idea how many valid codes still remain on a possible PlayStation 3 game trade-in. Owners of a specific game will also seemingly have a limit on the number of friends who can "borrow" the disc in its lifetime.
As with PC gaming, hackers will eventually find a way around this particular type of DRM. It's surprising that Sony, Nintendo and Microsoft haven't already implemented a serial number system given the complaints from the industry about piracy and second-hand sales. But as Edge Magazine points out, gamers most affected by serial codes would be those who buy legitimate games and cannot trade in or sell them at a later date.
Currently Sony has not provided any feedback on the report.
[/left]
-
ViruzZ
-
- חבר פעיל במיוחד

מסכים לגבי PS3, אבל לא רוצה ש מיקרוסופת תקח מהם דוגמהsagyle כתב:אני יודע שזה עצוב לשמוע אבל אני מעדיף שיעשו סריאלים...
ככה רק אנשים שקנו משחקים מקוריים ישבו על השרתים וכל מי שפרץ ישחק עם עצמו...
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
ב PS3 זה אכן יותר חשוב מבאקסבוקס, כי הפריצה של האקסבוקס לא מאפשרת רמאות בפני עצמה, בזמן שהפריצה של הפלייסטיישן דווקא כן, ורמאים אכן מנצלים אותה.
מבעס העניין הזה, עם חמש ההפעלות למשחק. זה יהרוג את שוק היד השניה ויעודד פיראטיות. היה עדיף שיאפשרו לעשות אקטיבציה ודה-אקטיבציה ברמת המשחק (כמו שאפשר לעשות לחשבון PSN), כך שאם חמישה אנשים שיחקו במשחק, ועכשיו יש שחקן שישי שרוצה לשחק, אחד מהחמישה יכול לבטל את הפעלת המשחק בקונסולה שלו.
מבעס העניין הזה, עם חמש ההפעלות למשחק. זה יהרוג את שוק היד השניה ויעודד פיראטיות. היה עדיף שיאפשרו לעשות אקטיבציה ודה-אקטיבציה ברמת המשחק (כמו שאפשר לעשות לחשבון PSN), כך שאם חמישה אנשים שיחקו במשחק, ועכשיו יש שחקן שישי שרוצה לשחק, אחד מהחמישה יכול לבטל את הפעלת המשחק בקונסולה שלו.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
זה רעיון מעולה מה שהצעת ! זה מסתמך על האנשים, אם לא "שיחררת" את עצמך מהמשחק, אחר לא יוכל לשחק. רעיון מעולה, אני הייתי שולח להם את זה.Malcontent כתב:ב PS3 זה אכן יותר חשוב מבאקסבוקס, כי הפריצה של האקסבוקס לא מאפשרת רמאות בפני עצמה, בזמן שהפריצה של הפלייסטיישן דווקא כן, ורמאים אכן מנצלים אותה.
מבעס העניין הזה, עם חמש ההפעלות למשחק. זה יהרוג את שוק היד השניה ויעודד פיראטיות. היה עדיף שיאפשרו לעשות אקטיבציה ודה-אקטיבציה ברמת המשחק (כמו שאפשר לעשות לחשבון PSN), כך שאם חמישה אנשים שיחקו במשחק, ועכשיו יש שחקן שישי שרוצה לשחק, אחד מהחמישה יכול לבטל את הפעלת המשחק בקונסולה שלו....
- yossigab
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 948
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
המסקנה שלי:
מי ירוויח - אף אחד !!! מי שפורץ את המכשיר לא תהיה לו בעייה להשתמש במשחק פרוץ (אחרי שביטלו לו את הסריאל כמו ב-PC)
סוני גם לא ירוויחו כי מי שמשתמש בפרוץ ימשיך להשתמש בפרוץ
מי יפסיד - כולם !!! מי שלא פורץ:
לא יוכל לקנות משחקי יד שנייה
לא נוכל להשאיל את המשחק לחבר "רק בשביל לבדוק"
כל החנויות/אנשים שעוסקים בהחלפת משחקים בתמורה לתשלום - פשוט לא יוכלו להחליף יותר משחקים - תחשבו, אפילו לא ניתן יהיה לבדוק את המשחק כי רק הבדיקה "עולה" רשיון אחד.
סוני יפסידו כי אם עד היום היו אנשים שהעדיפו לא לפרוץ אז עכשיו סוני נותנת להם עוד יותר סיבות למה כדאי לפרוץ !!!
במקרה הגרוע אפילו יהיו אתרים שבהם יהיה ניתן למצוא (או לייצר) סריאל קוד, ואז מישהו שקנה עותק חוקי ירצה להתקין אותו והסרוור יגיד לו שנגמרו הרשיונות לקוד הזה...
מי ירוויח - אף אחד !!! מי שפורץ את המכשיר לא תהיה לו בעייה להשתמש במשחק פרוץ (אחרי שביטלו לו את הסריאל כמו ב-PC)
כל החנויות/אנשים שעוסקים בהחלפת משחקים בתמורה לתשלום - פשוט לא יוכלו להחליף יותר משחקים - תחשבו, אפילו לא ניתן יהיה לבדוק את המשחק כי רק הבדיקה "עולה" רשיון אחד.
סוני יפסידו כי אם עד היום היו אנשים שהעדיפו לא לפרוץ אז עכשיו סוני נותנת להם עוד יותר סיבות למה כדאי לפרוץ !!!
במקרה הגרוע אפילו יהיו אתרים שבהם יהיה ניתן למצוא (או לייצר) סריאל קוד, ואז מישהו שקנה עותק חוקי ירצה להתקין אותו והסרוור יגיד לו שנגמרו הרשיונות לקוד הזה...
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
מסכים.yossigab כתב:המסקנה שלי:
במקרה הגרוע אפילו יהיו אתרים שבהם יהיה ניתן למצוא (או לייצר) סריאל קוד, ואז מישהו שקנה עותק חוקי ירצה להתקין אותו והסרוור יגיד לו שנגמרו הרשיונות לקוד הזה......
כמה שאני אנטי פריצת ה PS3, אם יתברר שסוני אכן הולכת בדרך הזו,
אז ככל הנראה אני אאלץ לשים רטיעה על העין וכובע עם גולגולת.
לדעתי, זו כבר באמת חוצפה לקבוע לי מה לעשות עם משחק שרכשתי בכסף.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73333
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
חברה, מה בדיוק הבעייה? יש הרי חמש אקטיבציות, איך זה מונע ממני להחליף את המשחק או למכור אותו יד שניה? זה יקשה כי נצטרך לבדוק את המשחק לפני ההחלפה/רכישה ממישהו אחר על מנת לוודא שנשארו אקטיבציות, או לרכוש רק מחנויות יד שניה מאוד אמינות (כאלו שלא תקפדנה על כך תיעלמנה די מהר), אבל אני לא מבין למה אתם חושבים שזה עומד לחסל את השוק לגמרי.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
הובר צודק כאן - אנחנו הולכים על ultra worst case.Huber כתב:חברה, מה בדיוק הבעייה? יש הרי חמש אקטיבציות, איך זה מונע ממני להחליף את המשחק או למכור אותו יד שניה? זה יקשה כי נצטרך לבדוק את המשחק לפני ההחלפה/רכישה ממישהו אחר על מנת לוודא שנשארו אקטיבציות, או לרכוש רק מחנויות יד שניה מאוד אמינות (כאלו שלא תקפדנה על כך תיעלמנה די מהר), אבל אני לא מבין למה אתם חושבים שזה עומד לחסל את השוק לגמרי....
תחשבו על זה בהגיון - cycle של חמישה משתמשים על אותו משחק ? כמה זמן ייקח עד שזה יגיע ? ונניח שהמשחק היה אצל שלושה אנשים, המחיר שלו כבר ירד לגרסה חדשה. זה הכל.
jacko-il - שום רטיה, אתה לא תגיע למצב של משחק שעבר חמישה אנשים, לא בקלות. ואם תצטרך לשלם 80 שקלים על משחק בן שנה או קצת יותר - אתה תשלם עוד עשרה שקלים ותקנה גרסה חדשה לחלוטין.
אני חושב שבכמה משחקים של EA כבר משתמשים בשיטה קרובה לזו.
כדי להפעיל את הmultiplayer של Dead Space 2, הייתי צריך להשתמש בserial החד פעמי שהגיע עם המשחק.
אני באמת לא מבין איך זה יעצור את הפיראטיות. אולי קצת יקשה על אלו שמנסים, אבל בוודאי לא בלתי אפשרי. נגיד, שההאקרים ימצאו דרך לייצר serials למשחקים לפי החוקיות שבה נוצרו (כמו שקורה היום למשחקי מחשב) - גם אם זה שייך כבר למשחק שנמכר, רוב הסיכויים שלא תהיה בעיה להפעיל עותק לא חוקי, כי אפשר להשתמש באותו serial 5 פעמים.
בשוק היד השנייה זה סתם ייצור כאוס, כי לא יהיה ניתן לדעת אם באמת ניתן להשתמש בעותק של אותו המשחק פעם נוספת, לפני שבאמת מנסים.
אם הם באמת היו מנסים לעצור את הפיראטיות הם היו יכולים לנקוט בגישה שונה. למשל, ליצור serial שניתן להשתמש בו פעם אחת בלבד. בהפעלה הראשונה, הserial מאומת מול שרתי הPSN. שרתי הPSN מחזיקים רשימה של כל הserials של כל העותקים שנשלחו לחנויות עד כה. אופציונאלי: לסיטונאים בעלי מלאי גדול של משחקים (כמו Best Buy ודומייהם) אפשר לחבר את ניהול המלאי לשרתים של סוני, כך שרק לאחר שמשחק נמכר בחנות למשתמש הפרטי, הserial שלו יהיה זמין להפעלה. לכל משחק בעל serial תהיה אפשרות לעשות deactivate מחשבון הPSN כדי להעבירו לאדם אחר. אופציונאלי בכל התחברות של משתמש לPSN, ייבדקו כל הserials שלו עבור כל משחק מותקן "מאחורי הקלעים" כדי לראות שהם באמת נרשמו עבור אותו חשבון PSN (יקשה על פריצת עותקים שכבר הופעלו על מכשיר אחר).
זאת סתם הצעה שעברה לי בראש. זה יפגע פחות בלקוחות המשלמים ויערים יותר קשיים על הפיראטים.
כדי להפעיל את הmultiplayer של Dead Space 2, הייתי צריך להשתמש בserial החד פעמי שהגיע עם המשחק.
אני באמת לא מבין איך זה יעצור את הפיראטיות. אולי קצת יקשה על אלו שמנסים, אבל בוודאי לא בלתי אפשרי. נגיד, שההאקרים ימצאו דרך לייצר serials למשחקים לפי החוקיות שבה נוצרו (כמו שקורה היום למשחקי מחשב) - גם אם זה שייך כבר למשחק שנמכר, רוב הסיכויים שלא תהיה בעיה להפעיל עותק לא חוקי, כי אפשר להשתמש באותו serial 5 פעמים.
בשוק היד השנייה זה סתם ייצור כאוס, כי לא יהיה ניתן לדעת אם באמת ניתן להשתמש בעותק של אותו המשחק פעם נוספת, לפני שבאמת מנסים.
אם הם באמת היו מנסים לעצור את הפיראטיות הם היו יכולים לנקוט בגישה שונה. למשל, ליצור serial שניתן להשתמש בו פעם אחת בלבד. בהפעלה הראשונה, הserial מאומת מול שרתי הPSN. שרתי הPSN מחזיקים רשימה של כל הserials של כל העותקים שנשלחו לחנויות עד כה. אופציונאלי: לסיטונאים בעלי מלאי גדול של משחקים (כמו Best Buy ודומייהם) אפשר לחבר את ניהול המלאי לשרתים של סוני, כך שרק לאחר שמשחק נמכר בחנות למשתמש הפרטי, הserial שלו יהיה זמין להפעלה. לכל משחק בעל serial תהיה אפשרות לעשות deactivate מחשבון הPSN כדי להעבירו לאדם אחר. אופציונאלי בכל התחברות של משתמש לPSN, ייבדקו כל הserials שלו עבור כל משחק מותקן "מאחורי הקלעים" כדי לראות שהם באמת נרשמו עבור אותו חשבון PSN (יקשה על פריצת עותקים שכבר הופעלו על מכשיר אחר).
זאת סתם הצעה שעברה לי בראש. זה יפגע פחות בלקוחות המשלמים ויערים יותר קשיים על הפיראטים.
- yossigab
- חבר פעיל במיוחד

זה פשוט מאוד. להלן מקרים שבטוח שיקרו, תחשוב איך תרגיש בכל אחד מן המקרים:
מקרה 1:
אתה קונה משחק ומתקין - אקטיבציה ראשונה
אתה הולך לחנות החלפה - החנות רוצה לבדוק את המשחק - אקטיבציה שנייה
מישהו לוקח את המשחק - אקטיבציה שלישית
עכשיו נראה אותך הולך לחנות להחליף שוב או מנסה למכור למישהו - אף אחד לא יקח סיכון.
כלומר מלכתחילה החנות לא תקנה את המשחק - היא לא יודעת כמה ידיים עבר.
מקרה 2:
אתה רוצה לקנות משחק ממישהו שאתה לא מכיר, אתה הולך אליו (לבית) לקנות את המשחק והוא מראה לך שהמשחק עובד.
אתה בא הביתה, מנסה להתקין , והופ - יש הודעה שאין יותר אקטיבציות.... עוקץ? כלבוטק???
מקרה 3:
אתה רוצה לקנות משחק ממישהו שאתה לא מכיר, אתה הולך אליו (לבית) לקנות את המשחק והוא מראה לך שהמשחק עובד.
אתה בא הביתה, מתקין, משחק ואחרי שגמרת את המשחק (או נמאס לך ממנו), אתה רוצה למכור אותו.
בא אליך מישהו הביתה, אתה מראה לו שהמשחק עובד.....עכשיו עבור למקרה 2 ותראה מה קורה לו בבית....
מקרה 4:
מישהו שמוכר משחק בא אליך הבייתה. הדיסק קצת שרוט אבל נראה סביר ואתה כמובן רוצה לבדוק.
שמים את המשחק, רושמים את הסיסמא (אקטיבציה), אבל בזמן העלייה זה קצת מגמגם ואתה לא מרוצה (מה לעשות, קורה!) הרי אתה משלם מהכסף שלך. אז מה עושים עכשיו? אתה לא רוצה אבל "בזבזת" אקטיבציה.
יכול להיות שיבוא מישהו ויגיד שכל המקרים שרשמתי הם מעטים, אבל ברגע שקיים הסיכון הרבה פחות אנשים וחנויות ירצו שהמשחקים יחליפו ידיים ואז יתקעו עם אחד מהמקרים הנ"ל.
ומקרה אחרון לקינוח:
קנית משחק במיטב כספך. חבר שלך רוצה את המשחק לשבוע "כדי לבדוק איך הוא". אתה תיתן לו את המשחק???
אתה בטח תגיד "בטח, חבר שלי".
העניין הוא שעד עכשיו היית נותן את המשחק חופשי כי זה לא "מבזבז" את הדיסק (אלא אם הוא עשה שריטות).
ועכשיו מה? הוא עושה אקטיבציה ולכן "מבזבז" אחת.
ונאמר שהיית חבר טוב והבאת לו, הוא החזיר לך והכל בסדר.
יבוא חבר נוסף (גם טוב....) ומבקש ממך את המשחק - תתן לו? כבר תסכים פחות, לא?
ואפילו אם כן, בא עוד אחד - עכשיו מה? אם תתן לו - ישאר לך עוד פעם אחת...
ומה עם הרביעי - הרי תרצה לשמור לך אקטיבציה לכל מקרה, לא עלינו ,שילך ה-PS3 או משהו בסגנון.
מקרה 1:
עכשיו נראה אותך הולך לחנות להחליף שוב או מנסה למכור למישהו - אף אחד לא יקח סיכון.
מקרה 2:
אתה בא הביתה, מנסה להתקין , והופ - יש הודעה שאין יותר אקטיבציות.... עוקץ? כלבוטק???
מקרה 3:
אתה בא הביתה, מתקין, משחק ואחרי שגמרת את המשחק (או נמאס לך ממנו), אתה רוצה למכור אותו.
בא אליך מישהו הביתה, אתה מראה לו שהמשחק עובד.....עכשיו עבור למקרה 2 ותראה מה קורה לו בבית....
מקרה 4:
מישהו שמוכר משחק בא אליך הבייתה. הדיסק קצת שרוט אבל נראה סביר ואתה כמובן רוצה לבדוק.
שמים את המשחק, רושמים את הסיסמא (אקטיבציה), אבל בזמן העלייה זה קצת מגמגם ואתה לא מרוצה (מה לעשות, קורה!) הרי אתה משלם מהכסף שלך. אז מה עושים עכשיו? אתה לא רוצה אבל "בזבזת" אקטיבציה.
יכול להיות שיבוא מישהו ויגיד שכל המקרים שרשמתי הם מעטים, אבל ברגע שקיים הסיכון הרבה פחות אנשים וחנויות ירצו שהמשחקים יחליפו ידיים ואז יתקעו עם אחד מהמקרים הנ"ל.
ומקרה אחרון לקינוח:
קנית משחק במיטב כספך. חבר שלך רוצה את המשחק לשבוע "כדי לבדוק איך הוא". אתה תיתן לו את המשחק???
העניין הוא שעד עכשיו היית נותן את המשחק חופשי כי זה לא "מבזבז" את הדיסק (אלא אם הוא עשה שריטות).
ומה עם הרביעי - הרי תרצה לשמור לך אקטיבציה לכל מקרה, לא עלינו ,שילך ה-PS3 או משהו בסגנון.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

והנה עוד תרחיש:
אתה רוצה לקנות משחק בן שנה. אתה חושש לפנות לשוק המשומשים ולכן מחליט לקנות חדש, הרי כולם אומרים שתצטרך לשלם רק עשרה שקלים יותר ממה שיעלה משומש אם המשחק בן שנה.
אתה הולך לאתרים ומגלה שהמשחק עדיין יקר, כי אנשים פוחדים לקנות יד שניה ולכן לוקח למשחקים הרבה יותר זמן לאבד את ערכם.
אתה רוצה לקנות משחק בן שנה. אתה חושש לפנות לשוק המשומשים ולכן מחליט לקנות חדש, הרי כולם אומרים שתצטרך לשלם רק עשרה שקלים יותר ממה שיעלה משומש אם המשחק בן שנה.
אתה הולך לאתרים ומגלה שהמשחק עדיין יקר, כי אנשים פוחדים לקנות יד שניה ולכן לוקח למשחקים הרבה יותר זמן לאבד את ערכם.
- idanb
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 264
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
על פניו נראה כמו (עוד) צעד טפשי של סוני ...
עוד נגיע למצב אבסורדי של קניית משחק מקורי לקונסולה לא פרוצה אבל עם שימוש ב Key gen בשביל ההתקנה ...
תזכורת לסוני - האוייב הוא לא המשתמש שקנה משחק מקורי, כן ?
עוד נגיע למצב אבסורדי של קניית משחק מקורי לקונסולה לא פרוצה אבל עם שימוש ב Key gen בשביל ההתקנה ...
תזכורת לסוני - האוייב הוא לא המשתמש שקנה משחק מקורי, כן ?
- Huber
- חבר במועדון HT

אני לא אומר שאין מקרה קצה ואני בהחלט לא אומר שאני חושב שזה פתרון אלגנטי או ראוי, אבל לדעתי לקחתם בעייה וניפחתם אותה מעבר לכל פרופורציה. אני בטוח ב 99 אחוז שאם המהלך הזה יצא לפועל שוק יד השנייה ימשיך לחיות ולבעוט, תשמרו את התגובה שלי ותבדקו אותה בעתיד אם בא לכם. המיקרים שציינת פה הם מקרה קצה נדירים וחלקם פשוט הזויים - אני לא מאמין שאלו המיקרים שיהרגו את שוק היד שניה.yossigab כתב:זה פשוט מאוד. להלן מקרים שבטוח שיקרו, תחשוב איך תרגיש בכל אחד מן המקרים:
מקרה 1:
הפתרון לזה פשוט. המוכר משאיר את המשחק אצל החנות ומקבל עליו כסף רק כאשר הקונה רכש את המשחק והצליח לאמת שיש אקטיבציה פנויה ככה אין לחנות סיבה לנצל אקטיבציה.. מכרת לחנות משחק ללא אקטיבציות? המשחק יוחזר אליך וחסל.
מקרה 2:
שוב - הפתרון פשוט מי שרוצה למכור משחק יד שניה יגיע לבית הקונה, שם תבוצע אקטיבציה בנוכחות הקונה ונפתרה הבעייה. במקרה הכי גרוע אתה יכול להביא את המכשיר שלך אל המוכר ולבצע את האקטיבציה אצלו
מקרה 3:
זה כבר חמדנות. לנסות למכור משחק יד שניה שוב ושוב ושוב - פה כבר אכן יכולות להתעורר בעיות. הפתרון שוב פשוט - צא מנקודת הנחה שהמשחק שרכשת יד שניה מתאים לאקטיבציה אחת נוספת בלבד וחסוך לעצמך את העוגמת נפש. בעיה נפתרה מראש.
מקרה 4:
שמים את המשחק, רושמים את הסיסמא (אקטיבציה), אבל בזמן העלייה זה קצת מגמגם ואתה לא מרוצה (מה לעשות, קורה!) הרי אתה משלם מהכסף שלך. אז מה עושים עכשיו? אתה לא רוצה אבל "בזבזת" אקטיבציה..
אתה מחפש בעיות אפא שאין. דיסק שרוט? אל תקנה מלכתחילה וזהו.
ומקרה אחרון לקינוח:
אלוהים אדירים, איזה ראש יש לך, אני פשוט בשוק. באמת קרה לך מקרה שהשאלת משחק ליותר מחבר אחד? ברצינות? אם כן - אכן אתה בבעיה (במיוחד כשאתה משאיל את המשחק ל"חברים" עליהם אתה לא סומך). לרובנו המכריע אני מאמין שאין את הבעייה הזו. ד"א, אתה וחבריך לא שמעתם על ההמצאה החדשה והמהפכנית שנקראת דמו?
...
- Huber
- חבר במועדון HT

זו הבעייה היחידה בכל הת'רד הזה שאני אכן חושש מהתמששות שלה. כיום אני רוכש חלק גדול מהמשחקים שלי אחרי שנה כשהמחיר יורד לחצי ואף פחות. ברגע שתרחיש כמו שציינת יצא לפועל אני אישית ארכוש הרבה פחות משחקים ויש לא מעט אנשים כמוני בשוק. נקווה שצדקתי ושוק יד השנייה לא יפגע אנושות.Malcontent כתב:והנה עוד תרחיש:
אתה הולך לאתרים ומגלה שהמשחק עדיין יקר, כי אנשים פוחדים לקנות יד שניה ולכן לוקח למשחקים הרבה יותר זמן לאבד את ערכם....
- yossigab
- חבר פעיל במיוחד

כפי שציינתי, כל המקרים שנתתי הם אולי מקרים לא שכיחים (לא ניתן באמת לדעת עד שזה לא יכנס בפועל), ואתה ניסית לתת להם פתרונות.
אין ספק שיש למקרים האלו פתרונות (כפי שציינת) אבל הם לא פתרונות טובים והם מסבכים את ההתנהלות הפשוטה שיש עד היום. דוגמא: תמיד צריך לבוא אל הקונה בשביל בדיקה. ומה אם זה קנייה עבור מתנה (יד שנייה - קורה).
דרך אגב, את COD MW2 שלי השאלתי ל-3 חברים !!! כלומר אם היה את האקטיבציות האלו הייתי נשאר עם אקטיבציה אחרונה, או שלא הייתי משאיל ואז היו לי יותר....
אבל פחות חברים (סתתתאאאם).
אולי המקרים הם מקרי קצה אבל הם יגרמו לשוק היד שנייה להיכנס ללחץ ולא יהיו קניות/מכירות כמו שיש היום.
לך תדע, אולי עוד אפילו תמצא מודעת מכירה של "משחק X ללא אקטיבציות" בשביל מכשירים פרוצים - ואלו שלא פרצו - מפסידים שוב.
אין ספק שיש למקרים האלו פתרונות (כפי שציינת) אבל הם לא פתרונות טובים והם מסבכים את ההתנהלות הפשוטה שיש עד היום. דוגמא: תמיד צריך לבוא אל הקונה בשביל בדיקה. ומה אם זה קנייה עבור מתנה (יד שנייה - קורה).
דרך אגב, את COD MW2 שלי השאלתי ל-3 חברים !!! כלומר אם היה את האקטיבציות האלו הייתי נשאר עם אקטיבציה אחרונה, או שלא הייתי משאיל ואז היו לי יותר....
אולי המקרים הם מקרי קצה אבל הם יגרמו לשוק היד שנייה להיכנס ללחץ ולא יהיו קניות/מכירות כמו שיש היום.
לך תדע, אולי עוד אפילו תמצא מודעת מכירה של "משחק X ללא אקטיבציות" בשביל מכשירים פרוצים - ואלו שלא פרצו - מפסידים שוב.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

יש כאן לא מעט חילוקי דעות. כל אחד עם דעתו וזה בהחלט לגיטימי, זו מטרת הפורום.
על דבר אחד כולנו מסכימים - מי שנפגע משמעותית ובצורה הכי קשה אלו הם המשתמשים החוקיים שמשלמים כסף.
אני לא מצליח לראות איך יישום שיטה כזו עוזר, ולו במעט, במלחמה בפיראטיות.
אני כן רואה איך היא נלחמת בשוק היד השניה.
נכון, שוק המשומשים לא ייפגע אנושות, אבל הוא בהחלט ייפגע.
המון אנשים בעולם רוכשים משחקים חדשים בסכום מלא כי הם יוצאים מנקודת הנחה (נכונה) שהם תמיד יוכלו
למכור את המשחק בעוד כמה חודשים (אולי אפילו שנה או יותר) בלפחות חצי מהמחיר שלו.
זה מוריד מהם את החשש והתלבטות אם הם באמת מוכנים להוציא עכשיו על משחק $60.
כששוק משחקי היד השניה ייפגע, גם שוק החדשים ייפגע. זה ייצור מצב פחות מזמין לקנות משחק חדש.
שוק משחקי היד השניה, לפי דעתי, הוא מעין מנוע קטן לשוק המשחקים החדשים.
בדיוק (טוב לא בדיוק, אבל דומה) כמו שאם בענף הרכב היה קשה לקנות רכב משומש, אז פחות אנשים היו קונים רכב חדש בהתאם.
לסיכום,
צעד לא ברור של סוני. לא יודע מה הם מנסים להשיג בו חוץ מלגרום עוגמת נפש ללקוחות שלה.
למזלנו, הדבר כרגע בגדר שמועה, כלומר ייתכן וזה לא ייצא בסוף לפועל.
אני מאד מקווה שמישהו שם יתעורר ויבין שזה לא יתרום להם כלום. נהפוך הוא.
על דבר אחד כולנו מסכימים - מי שנפגע משמעותית ובצורה הכי קשה אלו הם המשתמשים החוקיים שמשלמים כסף.
אני לא מצליח לראות איך יישום שיטה כזו עוזר, ולו במעט, במלחמה בפיראטיות.
אני כן רואה איך היא נלחמת בשוק היד השניה.
נכון, שוק המשומשים לא ייפגע אנושות, אבל הוא בהחלט ייפגע.
המון אנשים בעולם רוכשים משחקים חדשים בסכום מלא כי הם יוצאים מנקודת הנחה (נכונה) שהם תמיד יוכלו
למכור את המשחק בעוד כמה חודשים (אולי אפילו שנה או יותר) בלפחות חצי מהמחיר שלו.
זה מוריד מהם את החשש והתלבטות אם הם באמת מוכנים להוציא עכשיו על משחק $60.
כששוק משחקי היד השניה ייפגע, גם שוק החדשים ייפגע. זה ייצור מצב פחות מזמין לקנות משחק חדש.
שוק משחקי היד השניה, לפי דעתי, הוא מעין מנוע קטן לשוק המשחקים החדשים.
בדיוק (טוב לא בדיוק, אבל דומה) כמו שאם בענף הרכב היה קשה לקנות רכב משומש, אז פחות אנשים היו קונים רכב חדש בהתאם.
לסיכום,
צעד לא ברור של סוני. לא יודע מה הם מנסים להשיג בו חוץ מלגרום עוגמת נפש ללקוחות שלה.
למזלנו, הדבר כרגע בגדר שמועה, כלומר ייתכן וזה לא ייצא בסוף לפועל.
אני מאד מקווה שמישהו שם יתעורר ויבין שזה לא יתרום להם כלום. נהפוך הוא.
-
ViruzZ
-
- חבר פעיל במיוחד

לדעתי פירטים לא יוכלו לשחק עם האקטיבציה תהיה כמו ב PSN
עם סוני מצליחה לחסום פירטים מPSN גם עם יהיה להם משחק חוקי הם לא יוכלו לעשות אקטיבציה, וכרגע קיימים כמה משחקי SP שחייבים חיבור PSN בשביל לשחק. עם אין אינטרנט וחיבור מתמיד ל PSN אין משחק וברגע שמנתקים PSN המשחק נסגר. יש לי משחק כזה Final Fight: Double Impact
http://kotaku.com/#!5523238/capcom-apol ... -fight-drm
עם סוני מצליחה לחסום פירטים מPSN גם עם יהיה להם משחק חוקי הם לא יוכלו לעשות אקטיבציה, וכרגע קיימים כמה משחקי SP שחייבים חיבור PSN בשביל לשחק. עם אין אינטרנט וחיבור מתמיד ל PSN אין משחק וברגע שמנתקים PSN המשחק נסגר. יש לי משחק כזה Final Fight: Double Impact
http://kotaku.com/#!5523238/capcom-apol ... -fight-drm
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

וזה נראה לך לגיטימי ?
לא לכל אחד מתאים שה PS3 שלו יהיה מחובר לרשת בשביל לשחק. ייתרה מכך - לא לכולם יש חיבור יציב 24/7
וקורה לכל אחד שיש ימים עם ניתוקים או בעיות תשתית. לא מתאים לי לא לשחק ב SP בגלל בעיות כאלו.
הפתרונות האלו לא עושים כלום חוץ מלהקשות על המשתמשים החוקיים.
גם STEAM התחיל ככלי למנוע פיראטיות וייושם בזמנו ב Half Life 2 ששוחרר למחשב.
מה שקרה בפועל זה שהמשחק שוחרר פרוץ פיראטית תקין ועובד לגמרי כמה ימים לפני שהוא שוחרר למשתמשים משלמים,
שגם אז כשהם כבר קבלו את המשחק ויכלו תיאורטית לשחק בו הם נתקלו בשרתים (של Steam) שקרסו מהעומס ועשו
המון בעיות לאחרים. בפועל כל פיראט שרצה לשחק בו נהנה יותר ממי ששילם עליו - וזה לדעתי אבסורד שאני לא מוכן לקבל.
מה זה אומר לא מוכן לקבל ? - אני לא קונה משחקים שמשלבים בתוכם התחכמות כזו או אחרת.
לא לכל אחד מתאים שה PS3 שלו יהיה מחובר לרשת בשביל לשחק. ייתרה מכך - לא לכולם יש חיבור יציב 24/7
וקורה לכל אחד שיש ימים עם ניתוקים או בעיות תשתית. לא מתאים לי לא לשחק ב SP בגלל בעיות כאלו.
הפתרונות האלו לא עושים כלום חוץ מלהקשות על המשתמשים החוקיים.
גם STEAM התחיל ככלי למנוע פיראטיות וייושם בזמנו ב Half Life 2 ששוחרר למחשב.
מה שקרה בפועל זה שהמשחק שוחרר פרוץ פיראטית תקין ועובד לגמרי כמה ימים לפני שהוא שוחרר למשתמשים משלמים,
שגם אז כשהם כבר קבלו את המשחק ויכלו תיאורטית לשחק בו הם נתקלו בשרתים (של Steam) שקרסו מהעומס ועשו
המון בעיות לאחרים. בפועל כל פיראט שרצה לשחק בו נהנה יותר ממי ששילם עליו - וזה לדעתי אבסורד שאני לא מוכן לקבל.
מה זה אומר לא מוכן לקבל ? - אני לא קונה משחקים שמשלבים בתוכם התחכמות כזו או אחרת.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

הובר, הפתרונות שהצעת רחוקים מלהיות מספקים.
אגב, יש עוד דבר אחד שאליו לא התייחסנו בכלל, והוא שירותי השאלת משחקים. אני מכיר מישהו שמקדיש מזמנו החופשי לניהול ספריית משחקים חינמית. אני יודע על אתר שמוכר לאנשים מנוי לספריית משחקים - בוחרים משחק, מקבלים אותו בדואר, מחזירים כשמסיימים, משלמים סכום קבוע לחודש, בלי קשר לכמות ההשאלות. בארה"ב הדבר הרבה יותר נפוץ. מה יעשו כל האנשים האלה עכשיו?
פתרון רע מאוד. חנויות שעוסקות בהחלפת משחקים משומשים לא מתווכות בין קונה ומוכר. הן קונות את המשחקים המשומשים ושמות אותן בפינת המשומשים. משחק משומש יכול לשבת בחנות גם שלוש שנים ואף אחד לא ייגע בו. לפי הפתרון שלך, אם היום יש לי משחק שלא מעניין אף אחד אבל יש חנות שמוכנה לתת לי תמורתו 50 ש"ח למקרה שמישהו דווקא כן ירצה אותו פתאום, עם הפתרון שלך אני לא אקבל את אותם 50 ש"ח.הפתרון לזה פשוט. המוכר משאיר את המשחק אצל החנות ומקבל עליו כסף רק כאשר הקונה רכש את המשחק והצליח לאמת שיש אקטיבציה פנויה ככה אין לחנות סיבה לנצל אקטיבציה.. מכרת לחנות משחק ללא אקטיבציות? המשחק יוחזר אליך וחסל....
גם הפתרון הזה גרוע מאוד. אני גר באשדוד. קרה לי כמה פעמים שמכרתי משחקים לאנשים מהרצליה. נפגשנו ליד העבודה שלי, בתל אביב. אם העסקאות היו מתנהלות כמו שאתה מציע, אולי הייתי מוכר שניים מכל המשחקים שמכרתי אי פעם.שוב - הפתרון פשוט מי שרוצה למכור משחק יד שניה יגיע לבית הקונה, שם תבוצע אקטיבציה בנוכחות הקונה ונפתרה הבעייה. במקרה הכי גרוע אתה יכול להביא את המכשיר שלך אל המוכר ולבצע את האקטיבציה אצלו...
ממש לא חמדנות. קניתי משחק, סיימתי אותו, אין לי מה לעשות בו. למה שזאת תהיה חמדנות למכור אותו? במקום שיצבור אבק על המדף שלי, מישהו אחר יוכל ליהנות ממנו, והמשחק יעלה לו אפילו פחות ממה שעלה לי.זה כבר חמדנות. לנסות למכור משחק יד שניה שוב ושוב ושוב - פה כבר אכן יכולות להתעורר בעיות. הפתרון שוב פשוט - צא מנקודת הנחה שהמשחק שרכשת יד שניה מתאים לאקטיבציה אחת נוספת בלבד וחסוך לעצמך את העוגמת נפש. בעיה נפתרה מראש....
עם הפתרון הזה אני דווקא מסכיםאתה מחפש בעיות אפא שאין. דיסק שרוט? אל תקנה מלכתחילה וזהו....
זה באמת נשמע לך כל כך הזוי להשאיל משחק ליותר מחבר אחד? יש לי שני חברים שגרים קרוב אלי עם פלייסטיישן, ועוד כמה שגרים קצת יותר רחוק. אנחנו נוהגים לעתים קרובות להעביר אחד לשני משחקים. לאחד מהם יש חבר שקונה המון משחקים שעובד יחד איתו, אז לעתים קרובות הוא מעביר משחקים אלינו ואנחנו מעבירים אליו - למרות ששניים משלושתנו בכלל לא מכירים את הבחור. יוצא שכמעט כל דיסק שאני קונה עובר ארבע קונסולות לפחות. יוצא שאם אני קונה משחק משומש, יש סיכוי גבוה מאוד שלא אוכל להשאיל אותו לכל החברים.אלוהים אדירים, איזה ראש יש לך, אני פשוט בשוק. באמת קרה לך מקרה שהשאלת משחק ליותר מחבר אחד? ברצינות? אם כן - אכן אתה בבעיה (במיוחד כשאתה משאיל את המשחק ל"חברים" עליהם אתה לא סומך). לרובנו המכריע אני מאמין שאין את הבעייה הזו. ד"א, אתה וחבריך לא שמעתם על ההמצאה החדשה והמהפכנית שנקראת דמו?...
אגב, יש עוד דבר אחד שאליו לא התייחסנו בכלל, והוא שירותי השאלת משחקים. אני מכיר מישהו שמקדיש מזמנו החופשי לניהול ספריית משחקים חינמית. אני יודע על אתר שמוכר לאנשים מנוי לספריית משחקים - בוחרים משחק, מקבלים אותו בדואר, מחזירים כשמסיימים, משלמים סכום קבוע לחודש, בלי קשר לכמות ההשאלות. בארה"ב הדבר הרבה יותר נפוץ. מה יעשו כל האנשים האלה עכשיו?