Traffic Light - הגרסה האמריקאית ל"רמזור" עולה הערב בארה"ב

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
amir073 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

הפרק הראשון ישודר הלילה ברשת FOX. לפי ביקורות בתקשורת האמריקאית מדובר בלהיט.

בהצלחה לאדיר מילר ורן שריג.

אני מאד סקרן לראות.

והערה קטנה למחלקת המתרגמים של יס - אתם רואים שאפשר להישאר נאמנים למקור כשמתרגמים שם של סדרה?

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #2 

amir073
איזה סדרה של YES הפריעה לך בתרגום?

amir073 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

zovirax כתב:amir073
...
המקרה הבולט האחרון זה "אימפריית הפשע".

דוגמה נוספת: "העשב של השכן" (wtf).

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #4 

העשב של השכן באמת בחירה מטופשת של שם.

ראיתי בפורום שלהם שהם מחפשים שם ל Treme.
נראה איך יתרגמו את הסדרה הזאת...

amir073 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

treme זה שם של שכונה/ רובע בניו אורלינס. לא מבין למה צריך לחפש שם מתחכם. שילמדו מהוט שהפסיקו לתרגם שמות של סדרות.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

אתה מתכוון שיתרגמו כמו קומפני מן? אני מעדיף כבר תרגומים עילגים

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #7 

למי שלא מכיר , מה זה רמזור ?, מה בערך הסיפור , שנראה אם זה מעניין בכלל ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #8 

אין ממש סיפור, זה קומדיה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #9 

amir073 כתב:
...

...
ומה לא בסדר ב"אימפריית הפשע"?
"אימפריית הטיילת" לא ממש ברור כי אין לנו טיילות מהסוג הזה, אולי "אימפריית הנמל" אבל זה נשמע כמו חנות שווארמה...

אני חושב שאימפריית הפשע זו בחירה טובה מאוד שגם קרובה למקור... באנגלית המילה CRIME פשוט מתחבאת בפנים מתוך ההכרות רבת השנים של העם האמריקאי עם השחיתיות והמאפיות של טיילות נמל למינהן.

amir073 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

riji כתב:
amir073 כתב:
...

...
"אימפריית הטיילת" לא ממש ברור כי אין לנו טיילות מהסוג הזה, אולי "אימפריית הנמל" אבל זה נשמע כמו חנות שווארמה...

אני חושב שאימפריית הפשע זו בחירה טובה מאוד שגם קרובה למקור... באנגלית המילה CRIME פשוט מתחבאת בפנים מתוך ההכרות רבת השנים של העם האמריקאי עם השחיתיות והמאפיות של טיילות נמל למינהן.
...
תקשיב, אין כאן עניין של מה בסדר ומה לא בסדר. יש יוצרים לסדרה/סרט/ ספר. הם החליטו איך לכנות אותה. שם של יצירה מהווה חלק בלתי נפרד מהיצירה. באיזה זכות קמים מתרגמים, שהם אמורים להיות טכנאים ותו לא, ולוקחים על עצמם את ההחלטה לשנות את השם של היצירה? מי הם בכלל? באיזה זכות הם מונעים מהקהל שלא מבין את השפה את האפשרות לקבל את היצירה במלואה לפי כוונת היוצרים שלה?

מעבר לזה יש כאן גם התייחסות מתנשאת כלפי הקהל - אומרים בעקיפין לקהל שהוא לא מספיק מתוחכם כדי להבין את שם היצירה, אז משנים לו את השם כדי שהוא יבין. קהל חכם שלא מבין שם של יצירה הולך לחפש תשובה אם זה מטריד אותו. והיום בעידן האינטרנט זה קל מאד למצוא תשובה. לא צריך את הפרשנות של המתרגמים.

amir073 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

הפרק הראשון היה תרגום של פרק ששודר בארץ וזה צויין בתחילתו. אדיר מילר, רן שריג ואבי ניר קיבלו קרדיטים על הפרק בכתוביות שרצו בהתחלה וגם צויין שזה מבוסס על הסדרה "ramzor". בנוסף גם הקרינו את הלוגו של קשת בסיום הפרק יחד עם הלוגו של פוקס המאה ה-20. נחכה ונראה כמה ייצא ברייטינג.

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #12 

כשהייתי צעיר ויפה ( כמובן שנשאר היופי) שירתתי בח"א והיה מקובל שכל שבוע היו מקרינים סרט חדש שהיה מגיע לארץ להקרנת בכורה/ נסיון כצ'ופר.

הרבה פעמים הסרט היה ללא שם או שהיו מציעים לנו מבחר של שמות כדי שנציע ו ( כמובן אחרי שראינו אותו ) איזה שם לדעתנו הכי קולע.

אני חושב שהמפרסמים עדיין משקיעים מחשבה בבחירת שם לסרט שיהיה קולע לעלילה ועם זאת ימשוך קהל.
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #13 

amir073 כתב:
riji כתב:
amir073 כתב:
...

...

...
תקשיב, אין כאן עניין של מה בסדר ומה לא בסדר. יש יוצרים לסדרה/סרט/ ספר. הם החליטו איך לכנות אותה. שם של יצירה מהווה חלק בלתי נפרד מהיצירה. באיזה זכות קמים מתרגמים, שהם אמורים להיות טכנאים ותו לא, ולוקחים על עצמם את ההחלטה לשנות את השם של היצירה? מי הם בכלל? באיזה זכות הם מונעים מהקהל שלא מבין את השפה את האפשרות לקבל את היצירה במלואה לפי כוונת היוצרים שלה?

מעבר לזה יש כאן גם התייחסות מתנשאת כלפי הקהל - אומרים בעקיפין לקהל שהוא לא מספיק מתוחכם כדי להבין את שם היצירה, אז משנים לו את השם כדי שהוא יבין. קהל חכם שלא מבין שם של יצירה הולך לחפש תשובה אם זה מטריד אותו. והיום בעידן האינטרנט זה קל מאד למצוא תשובה. לא צריך את הפרשנות של המתרגמים.
...
מבחינתי השאלה היא כזו, אם אתה מצפה שייקראו לסדרה "בורדווק אמפייר" אז אני חולק עליך וחושב שזה שגוי וניראה רע, אף אחד לא מסתיר את השם של הסדרה או כותב את השם העברי על קוביה לבנה שמסתירה את השם הלועזי, כמו שמתרגמים טקסטים באנגלית כך גם ניתן לתרגם את השם. אם אתה מצפה שייקראו לסידרה "אימפריית הטיילת" אז אני חושב שזה גם שגוי בדיוק מהסיבות שמניתי מעלה.

ואני אתן לך דוגמא, בסדרות שמתורגמות בערוץ הראשון הרבה פעמים לוקחים ביטוי אמריקאי שגור והופכים אותו לביטוי מוכר לישראלים, בהרבה מקרים מקפידים מאוד לשמור על ההקשר וליצור את אותו אפקט (הומור או אירוניה). בסדרות שמתורגמות בכבלים ובלווין לרוב עובדים מתרגמים הרבה פחות מוכשרים ואז פשוט מתרגמים את הדברים כמו שהם גם במידה ובעברית זה נשמע לא מובן בעליל או חסר הקשר, לפי שאני מבין אתה דוגל בשיטה השנייה כדי לא לפגוע במקור, אני לעומת זאת דוגל בשיטה הראשונה, תרגום הוא תרגום וכולל גם התאמה של הטקסט כמו בספרות מתורגמת, לא ניראה לך? תקרא את המקור או תתעלם מהכתוביות, אף אחד לא חושב שהקהל טיפש או לא מתוחכם אלה פשוט מתבצעות ההתאמות הרלוונטיות, סה"כ, לא כולנו אמריקאים או בריטיים ולכן לא צפוי שנבין כל דבר ואם מישהו יכול להכניס אותו להקשר זה בהחלט נכון ורלוונטי.

לדוגמא ביטוי אמריקאי שגור: "השבב לא נופל רחוק מהבלוק הישן"
לא ברור... מה שכן ברור "התפוח לא נופל רחוק מהעץ" - אותו הקשר רק שהראשון לגמרי לא קשור לכלום בשפה המדוברת אצלנו.

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #14 

חייב להוסיף עוד משהו קטן:

המתרגמים בארץ ממש טובים.. בסרט רוקי רוצה לנהל condominium והמתרגמים כתבו לנהל בית חרושת לקונדומים...
:lol:
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78899
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #15 

אני די מאוכזב מהגרסא האמריקאית. אופתע אם זה יצליח. הדמויות מעצבנות למדי (אם כי החברות נחמדות).

הבעיה היא שהגברים פשוט לא נעימים, במיוחד זה שמשחק את אדיר מילר.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #16 

אמרו שזה כישלון ברייטינג.

בטח FOX תעיף את הסדרה - אין לרשת הזאת רחמים.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #17 

היה חלש מאוד.. השחקנים עצמם לא מי יודע מה, והכימיה ביניהם לא קיימת. יש סיכוי שזה ישתפר, בינתיים לא הייתי בונה על עונה מלאה.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #18 

ראיתי, היה נחמד ולא מעבר. אם זה ישאר ככה לא נראה לי שהסדרה תשרוד יותר מכמה פרקים.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”