Traffic Light - הגרסה האמריקאית ל"רמזור" עולה הערב בארה"ב
הפרק הראשון ישודר הלילה ברשת FOX. לפי ביקורות בתקשורת האמריקאית מדובר בלהיט.
בהצלחה לאדיר מילר ורן שריג.
אני מאד סקרן לראות.
והערה קטנה למחלקת המתרגמים של יס - אתם רואים שאפשר להישאר נאמנים למקור כשמתרגמים שם של סדרה?
בהצלחה לאדיר מילר ורן שריג.
אני מאד סקרן לראות.
והערה קטנה למחלקת המתרגמים של יס - אתם רואים שאפשר להישאר נאמנים למקור כשמתרגמים שם של סדרה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
אין ממש סיפור, זה קומדיה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
ומה לא בסדר ב"אימפריית הפשע"?amir073 כתב:המקרה הבולט האחרון זה "אימפריית הפשע".zovirax כתב:amir073
איזה סדרה של YES הפריעה לך בתרגום?...
דוגמה נוספת: "העשב של השכן" (wtf)....
"אימפריית הטיילת" לא ממש ברור כי אין לנו טיילות מהסוג הזה, אולי "אימפריית הנמל" אבל זה נשמע כמו חנות שווארמה...
אני חושב שאימפריית הפשע זו בחירה טובה מאוד שגם קרובה למקור... באנגלית המילה CRIME פשוט מתחבאת בפנים מתוך ההכרות רבת השנים של העם האמריקאי עם השחיתיות והמאפיות של טיילות נמל למינהן.
תקשיב, אין כאן עניין של מה בסדר ומה לא בסדר. יש יוצרים לסדרה/סרט/ ספר. הם החליטו איך לכנות אותה. שם של יצירה מהווה חלק בלתי נפרד מהיצירה. באיזה זכות קמים מתרגמים, שהם אמורים להיות טכנאים ותו לא, ולוקחים על עצמם את ההחלטה לשנות את השם של היצירה? מי הם בכלל? באיזה זכות הם מונעים מהקהל שלא מבין את השפה את האפשרות לקבל את היצירה במלואה לפי כוונת היוצרים שלה?riji כתב:ומה לא בסדר ב"אימפריית הפשע"?amir073 כתב:המקרה הבולט האחרון זה "אימפריית הפשע".zovirax כתב:amir073
"אימפריית הטיילת" לא ממש ברור כי אין לנו טיילות מהסוג הזה, אולי "אימפריית הנמל" אבל זה נשמע כמו חנות שווארמה...
אני חושב שאימפריית הפשע זו בחירה טובה מאוד שגם קרובה למקור... באנגלית המילה CRIME פשוט מתחבאת בפנים מתוך ההכרות רבת השנים של העם האמריקאי עם השחיתיות והמאפיות של טיילות נמל למינהן....
מעבר לזה יש כאן גם התייחסות מתנשאת כלפי הקהל - אומרים בעקיפין לקהל שהוא לא מספיק מתוחכם כדי להבין את שם היצירה, אז משנים לו את השם כדי שהוא יבין. קהל חכם שלא מבין שם של יצירה הולך לחפש תשובה אם זה מטריד אותו. והיום בעידן האינטרנט זה קל מאד למצוא תשובה. לא צריך את הפרשנות של המתרגמים.
הפרק הראשון היה תרגום של פרק ששודר בארץ וזה צויין בתחילתו. אדיר מילר, רן שריג ואבי ניר קיבלו קרדיטים על הפרק בכתוביות שרצו בהתחלה וגם צויין שזה מבוסס על הסדרה "ramzor". בנוסף גם הקרינו את הלוגו של קשת בסיום הפרק יחד עם הלוגו של פוקס המאה ה-20. נחכה ונראה כמה ייצא ברייטינג.
- kuku1000
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 768
- שם מלא: ארי בן משה
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 34 פעמים
כשהייתי צעיר ויפה ( כמובן שנשאר היופי) שירתתי בח"א והיה מקובל שכל שבוע היו מקרינים סרט חדש שהיה מגיע לארץ להקרנת בכורה/ נסיון כצ'ופר.
הרבה פעמים הסרט היה ללא שם או שהיו מציעים לנו מבחר של שמות כדי שנציע ו ( כמובן אחרי שראינו אותו ) איזה שם לדעתנו הכי קולע.
אני חושב שהמפרסמים עדיין משקיעים מחשבה בבחירת שם לסרט שיהיה קולע לעלילה ועם זאת ימשוך קהל.
הרבה פעמים הסרט היה ללא שם או שהיו מציעים לנו מבחר של שמות כדי שנציע ו ( כמובן אחרי שראינו אותו ) איזה שם לדעתנו הכי קולע.
אני חושב שהמפרסמים עדיין משקיעים מחשבה בבחירת שם לסרט שיהיה קולע לעלילה ועם זאת ימשוך קהל.
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה
מבחינתי השאלה היא כזו, אם אתה מצפה שייקראו לסדרה "בורדווק אמפייר" אז אני חולק עליך וחושב שזה שגוי וניראה רע, אף אחד לא מסתיר את השם של הסדרה או כותב את השם העברי על קוביה לבנה שמסתירה את השם הלועזי, כמו שמתרגמים טקסטים באנגלית כך גם ניתן לתרגם את השם. אם אתה מצפה שייקראו לסידרה "אימפריית הטיילת" אז אני חושב שזה גם שגוי בדיוק מהסיבות שמניתי מעלה.amir073 כתב:תקשיב, אין כאן עניין של מה בסדר ומה לא בסדר. יש יוצרים לסדרה/סרט/ ספר. הם החליטו איך לכנות אותה. שם של יצירה מהווה חלק בלתי נפרד מהיצירה. באיזה זכות קמים מתרגמים, שהם אמורים להיות טכנאים ותו לא, ולוקחים על עצמם את ההחלטה לשנות את השם של היצירה? מי הם בכלל? באיזה זכות הם מונעים מהקהל שלא מבין את השפה את האפשרות לקבל את היצירה במלואה לפי כוונת היוצרים שלה?riji כתב:ומה לא בסדר ב"אימפריית הפשע"?amir073 כתב:המקרה הבולט האחרון זה "אימפריית הפשע".zovirax כתב:amir073
אני חושב שאימפריית הפשע זו בחירה טובה מאוד שגם קרובה למקור... באנגלית המילה CRIME פשוט מתחבאת בפנים מתוך ההכרות רבת השנים של העם האמריקאי עם השחיתיות והמאפיות של טיילות נמל למינהן....
מעבר לזה יש כאן גם התייחסות מתנשאת כלפי הקהל - אומרים בעקיפין לקהל שהוא לא מספיק מתוחכם כדי להבין את שם היצירה, אז משנים לו את השם כדי שהוא יבין. קהל חכם שלא מבין שם של יצירה הולך לחפש תשובה אם זה מטריד אותו. והיום בעידן האינטרנט זה קל מאד למצוא תשובה. לא צריך את הפרשנות של המתרגמים....
ואני אתן לך דוגמא, בסדרות שמתורגמות בערוץ הראשון הרבה פעמים לוקחים ביטוי אמריקאי שגור והופכים אותו לביטוי מוכר לישראלים, בהרבה מקרים מקפידים מאוד לשמור על ההקשר וליצור את אותו אפקט (הומור או אירוניה). בסדרות שמתורגמות בכבלים ובלווין לרוב עובדים מתרגמים הרבה פחות מוכשרים ואז פשוט מתרגמים את הדברים כמו שהם גם במידה ובעברית זה נשמע לא מובן בעליל או חסר הקשר, לפי שאני מבין אתה דוגל בשיטה השנייה כדי לא לפגוע במקור, אני לעומת זאת דוגל בשיטה הראשונה, תרגום הוא תרגום וכולל גם התאמה של הטקסט כמו בספרות מתורגמת, לא ניראה לך? תקרא את המקור או תתעלם מהכתוביות, אף אחד לא חושב שהקהל טיפש או לא מתוחכם אלה פשוט מתבצעות ההתאמות הרלוונטיות, סה"כ, לא כולנו אמריקאים או בריטיים ולכן לא צפוי שנבין כל דבר ואם מישהו יכול להכניס אותו להקשר זה בהחלט נכון ורלוונטי.
לדוגמא ביטוי אמריקאי שגור: "השבב לא נופל רחוק מהבלוק הישן"
לא ברור... מה שכן ברור "התפוח לא נופל רחוק מהעץ" - אותו הקשר רק שהראשון לגמרי לא קשור לכלום בשפה המדוברת אצלנו.
- kuku1000
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 768
- שם מלא: ארי בן משה
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 34 פעמים
חייב להוסיף עוד משהו קטן:
המתרגמים בארץ ממש טובים.. בסרט רוקי רוצה לנהל condominium והמתרגמים כתבו לנהל בית חרושת לקונדומים...

המתרגמים בארץ ממש טובים.. בסרט רוקי רוצה לנהל condominium והמתרגמים כתבו לנהל בית חרושת לקונדומים...
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78899
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
אני די מאוכזב מהגרסא האמריקאית. אופתע אם זה יצליח. הדמויות מעצבנות למדי (אם כי החברות נחמדות).
הבעיה היא שהגברים פשוט לא נעימים, במיוחד זה שמשחק את אדיר מילר.
הבעיה היא שהגברים פשוט לא נעימים, במיוחד זה שמשחק את אדיר מילר.