אספרסו חמוץ...

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
יוני_א פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #1 

אהלן,
אז אחרי השרשור הזה http://www.htcafe.co.il/vt133179.%D7%96 ... 7%A0%D7%94 (תקציר מנהלים - יש לי אסקאסו בייסיק עם מטחנה אסקאסו מיני) יש לי בעיה שאני לא מצליח לפתור - האספרסו כמעט תמיד יוצא לי חמוץ.
ניסיתי לטחון יותר דק, יותר עבה, למלא פחות קפה, יותר קפה. אני נותן למכונה להתחמם כראוי (אחרי קריאה של החויות של מרטין עם מכונה דומה לשלי) ושום דבר לא עוזר.
מה שכן, שתי נקודות שאולי יעזרו לעלות על מקור הבעיה: הקפה הופך לבלונד די מהר, גם אם אני טוחן דק יותר כמעט עד שהמכונה נסתמת, והעוגיה יוצאת כמעט תמיד רטובה.
יש לי טמפר טוב, אבל אין לי כרגע משקל. ניסיתי כמה תערובות. אני משתמש בסלסלה הכפולה.

מה אתם אומרים?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

הקפה טרי?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #3 

עם איזה קפה אתה עובד? תנסה לקנות טרי.
תחמם טוב את הכוס ותתחיל לחלוט בשנייה שהנורה כבית. אם העוגייה שלך רטובה לגמרי זה יכול לנבוע מחוסר קפה בסלסלה או טחינה גסה מדי.
תנסה לטחון דק יותר ולשים יותר קפה.
אם המכונה כמעט נסתמת ואתה עדיין מקבל בלונד מהר - תחליף קפה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #4 

כפי שאמרו כאן:
אתה צריך לשים יותר קפה בסלסלה (במקביל לטחינה גסה יותר), ותקפיד שהקפה יהיה טרי. מה שנחשב טרי עבור הבריקה, לא בהכרח טרי עבור אספרסו.

יוני_א פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

הקפה טרי... אני קונה מקפה ג'ו שיש לנו בעבודה או מגרג ליד הבית. בשני המקרים אני מקבל משקית שהם משתמשים בה באותו הרגע. אני אנסה לסתום את המכונה שוב. אבל לא ברור לי איך לדעת אם המכונה נסתמת מזה שיש יותר מדי קפה או מזה שהטחינה יותר מדי דקה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #6 

מה לגבי טמפ' ? ייתכן שהיא נמוכה מידי ...

בלי קשר לחימום ראשוני שהוא חשוב מאוד, האם אתה עושה גלישת טמפ' (כמו שמוסבר במדריך) ?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #7 

באסקסו לא צריך כמעט גלישת טמפרטורה כי הנקודה הגבוהה ביותר של הדוד מספיק טובה לאספרסו (לכן המלצתי לחלוט ישר כשהנורה כבית).
hosq וקרמריקה אפילו הקפיצו קצת את הטמפרטורה ע"י הפעלה של תרמוסטט ההקצפה לכמה שניות לפני חליטה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

יוני_א פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

בעקרון אני חושב שכן - מחמם את המכונה יחד עם הידית כרבע שעה, ממלא קפה בסלסלה, מדליק את כפתור החליטה למשך כמה שניות עד שהנורה כבית (או נדלקת - שכחתי) מחכה כמה שניות וחולט.

יוני_א פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

אוקיי, אנסה להעלות את הטמפ' קצת ע"י כפתור ההקצפה ולבדוק

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #10 

לא למהר עם זה..
אני עשיתי את זה, רק לצרכי גלישה ושליטה. לא ממש חייבים, האספרסו מעולה גם בלי זה.

אם העוגייה יוצאת רטובה ובלי סימני בורג אתה פשוט לא שם מספיק קפה. זה גם מסביר את הבלונד המוקדם. כוון טחינה גסה יותר ופשוט שים יותר קפה.
אם נהיה לך קשה לסגור את הידית בראש, סימן ששמת יותר מדי קפה. עד אז, אתה בסדר. התוצאה הסופית צריכה להיות עוגייה קשיחה ולחה, אך לא בוצית ורטובה.

thedoctor
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #11 

יוני_א כתב:בעקרון אני חושב שכן - מחמם את המכונה יחד עם הידית כרבע שעה, ממלא קפה בסלסלה, מדליק את כפתור החליטה למשך כמה שניות עד שהנורה כבית (או נדלקת - שכחתי) מחכה כמה שניות וחולט.
...
אני לא מכיר את האסקאסו בייסיק אבל מניח שהעקרון דומה ברוב המכונות בטווח הזה - 15 דקות חימום פשוט לא הספיק לגאג'יה פיור שלי וגם בסילביה יוצא יותר טוב אחרי חימום של 20-25 דקות (או תהליך חימום מהיר שפחות רלוונטי לך לדעתי).
חוץ ממה שרשמו על כמות הקפה (שזה כנראה הבעיה העיקרית פה), הייתי ממליץ לך על לפחות 20-25 דקות לתת למכונה להתחמם, בגאג'יה - גם אם שמתי את הכמות הנכונה - אם לא חיממתי לפחות 25 דקות - האספרסו תמיד היה חמוץ יותר. ב-15 דקות זה לא היה משנה בכלל כמה קפה שמתי או כמה דק טחנתי/כמה חזק דחסתי.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #12 

השבוע שתיתי אספרסו בקפה ג'ו עזריאלי, והיה חמוץ מאוד, הנה פטרתי לך את הבעיה. :wink:

את קפה גרג לא טעמתי אף פעם, אבל אולי אלו הפעמים שלא קיבלת חמוץ.

(עקרונית אני לא כותב דברים שליליים על אף אחד, רק, קפה חמוץ הוא לא דבר ממש שלילי, יש אנשים שאוהבים את זה, במיוחד בדריפ, וחבל לי שתתאמץ סתם)

יוני_א פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

האמת - הזמנתי אספרסו בג'ו ובאמת היה חמוץ (בד"כ אני שותה קפוצ'ינו)...

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #14 

כן, זו הסיבה העיקרית. הקפה של ג'ו חמצמץ מידי, אפילו עם חלב .
האמת, לא קל למצוא קפה מקליה ישראלית שמתאים לאספרסו נקי. נסה את רומא של ארקפה, מילאנו של אמיגו, קפה איטלקי, גם לקפה בוטיק יש מה להציע, קפה סאן ג'וסטו בר מומלץ מאוד.
הדרך הטובה ביותר להכין קפה במכונה שלך היא לא לשחק איתה. היא מכויילת בצורה מסויימת ולא צריך לשחק איתה כלל. הכי טוב זה להכין קפה אחרי 15 דקות לזרוק לכיור ואז להכין שוב. כייל את המטחנה להוציא מנה ב 20-25 שניות, בדחיסה בריאה. כמות הקפה - כמעט נגיעה במסננת.

אם עוד לא קראת את הסקירה שלנו, כדאי מאוד. בהצלחה.
what's next?

יוני_א פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

קראתי את הסקירה כמובן, והיא עזרה לי מאוד. אני מרגיש שלאט לאט האספרסו משתפר. יש יותר מדי פרמטרים חופשיים במשוואה הזו... בכל מקרה עברתי לקפה מאווה בינתיים.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #16 

אווה זה בחירה טובה מאוד,למרות שקצת יקרה...איזה תערובת שלהם בחרת? שמעתי יש שם משהו חדש ,האומנם?

יוני_א פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

לבריקה הייתי קונה את הטזורו זהב שלהם, אבל הפסקתי כשפתחו קפה ג'ו אצלנו בעבודה (יותר קרוב לי ויותר זול). חזרתי לטזורו זהב, והוא באמת יותר טעים לי מהקפה של ג'ו, אולי אנסה תערובות נוספות אם יש המלצות... לגבי המחיר, אכן לא כל כך זול, 140 שקל לקילו.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”