מהו המרחק מהקיר המומלץ להצבת הרמקולים הקדמיים?
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום רב,
יש לי זוג רמקולים קדמיים ריצפתיים המונחים סמוך לקירות.
הרמקול השמאלי ניצב ממש בפינה, כאשר יש קיר מאחוריו וקיר לצידו.
בצד הימני המצב טוב יותר, כאשר רק קיר אחד נמצא מאחור.
גם מבלי להבין הרבה באקוסטיקה, נראה לי מאוד הגיוני שעדיף לתת לרמקולים כמה שיותר מרווח מהקירות.
הבעיה היא שככל שארחיק את הרמקולים מהקיר, כך הם יפריעו יותר בסלון (יחסמו את הגישה פנימה)
לכן מעניין אותי לדעת קודם כל -מהו טווח המרחק מהקירות שמומלץ לקחת לצורך הצבת הרמקולים?
ומהו הטווח "הסלחני" (אם יש כזה בכלל) שמעבר לו, כבר תהיה פגיעה מאוד משמעותית בסאונד?
דרך אגב, האם חשוב שהסנטר יונח באותו קו של הקדמיים?
במידה והתשובה חיובית, אז גם כל הארונית (שעליה מוצב הסנטר) תצטרך לנוע קדימה, בכדי לשמור על קו אחיד עם זוג הקדמיים.
מקווה שהתמונה שצירפתי תעזור טוב יותר בהבנת המצב.
תודה רבה
יש לי זוג רמקולים קדמיים ריצפתיים המונחים סמוך לקירות.
הרמקול השמאלי ניצב ממש בפינה, כאשר יש קיר מאחוריו וקיר לצידו.
בצד הימני המצב טוב יותר, כאשר רק קיר אחד נמצא מאחור.
גם מבלי להבין הרבה באקוסטיקה, נראה לי מאוד הגיוני שעדיף לתת לרמקולים כמה שיותר מרווח מהקירות.
הבעיה היא שככל שארחיק את הרמקולים מהקיר, כך הם יפריעו יותר בסלון (יחסמו את הגישה פנימה)
לכן מעניין אותי לדעת קודם כל -מהו טווח המרחק מהקירות שמומלץ לקחת לצורך הצבת הרמקולים?
ומהו הטווח "הסלחני" (אם יש כזה בכלל) שמעבר לו, כבר תהיה פגיעה מאוד משמעותית בסאונד?
דרך אגב, האם חשוב שהסנטר יונח באותו קו של הקדמיים?
במידה והתשובה חיובית, אז גם כל הארונית (שעליה מוצב הסנטר) תצטרך לנוע קדימה, בכדי לשמור על קו אחיד עם זוג הקדמיים.
מקווה שהתמונה שצירפתי תעזור טוב יותר בהבנת המצב.
תודה רבה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בדרך כלל תישמע המלצות של מטר או מטר וחצי כמרחק מומלץ מהקירות אבל לדעתי זה תלוי אם לרמקולים יש port אחורי או לא ומהן ההעדפות שלך.
ההעדפה שלי למשל זה לשים את הרמקולים באמצע החדר כך שהקיר הקרוב ביותר אליהם נמצא במרחק של 3 מטרים. זה כמובן לא יישים למקרה שלך למרות שאני מבטיח לך שזה יעשה להם רק טוב.
מה שאני מציע לך לעשות זה להתקדם צעד צעד ולהרחיק את הרמקולים מהקיר האחורי בעשרה סנטימטרים בכל פעם.
ההעדפה שלי למשל זה לשים את הרמקולים באמצע החדר כך שהקיר הקרוב ביותר אליהם נמצא במרחק של 3 מטרים. זה כמובן לא יישים למקרה שלך למרות שאני מבטיח לך שזה יעשה להם רק טוב.
מה שאני מציע לך לעשות זה להתקדם צעד צעד ולהרחיק את הרמקולים מהקיר האחורי בעשרה סנטימטרים בכל פעם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

קודם כל, תודה לשניכם על התגובה הזריזה
שכחתי לציין שכרגע המרחק מהקיר האחורי הינו כ- 10 ס"מ
ומרחק הרמקול השמאלי מהקיר הצדדי הינו 16 ס"מ
לפי התשובות שלכם, די ברור שזה רחוק מהרצוי, אך הבעיה היא שאין לי יותר מדי אפשרויות תמרון.
אוכל להזיז את שני הרמקולים מעט קדימה, עד הגבול שהם לא מאוד יפריעו.
(רק לא התייחסתם לסוגיה- האם חשוב שהסנטר יונח באותו קו של הקדמיים)
לגבי הזזת הרמקול השמאלי מהקיר הצדדי כלפי פנימה, כאן יש דילמה.
מצד אחד אקבל יותר מרווח מהקיר.
מצד שני, אם אקרב את הרמקול כלפי המסך, אצטרך לקרב גם הרמקול הימני (כדי לשמור על מרחקים שווים מהמסך). במקרה כזה אני מקצר עוד יותר את המרחק בין הרמקולים, וגם זה לא דבר טוב.
לכן השאלה היא איזה אופציה גרועה יותר:
רמקול קרוב מדי לקיר הצדדי, או מרחק קצר מדי בין הרמקולים הקדמיים לסנטר, ובינם ובין עצמם...
שכחתי לציין שכרגע המרחק מהקיר האחורי הינו כ- 10 ס"מ
ומרחק הרמקול השמאלי מהקיר הצדדי הינו 16 ס"מ
לפי התשובות שלכם, די ברור שזה רחוק מהרצוי, אך הבעיה היא שאין לי יותר מדי אפשרויות תמרון.
אוכל להזיז את שני הרמקולים מעט קדימה, עד הגבול שהם לא מאוד יפריעו.
(רק לא התייחסתם לסוגיה- האם חשוב שהסנטר יונח באותו קו של הקדמיים)
לגבי הזזת הרמקול השמאלי מהקיר הצדדי כלפי פנימה, כאן יש דילמה.
מצד אחד אקבל יותר מרווח מהקיר.
מצד שני, אם אקרב את הרמקול כלפי המסך, אצטרך לקרב גם הרמקול הימני (כדי לשמור על מרחקים שווים מהמסך). במקרה כזה אני מקצר עוד יותר את המרחק בין הרמקולים, וגם זה לא דבר טוב.
לכן השאלה היא איזה אופציה גרועה יותר:
רמקול קרוב מדי לקיר הצדדי, או מרחק קצר מדי בין הרמקולים הקדמיים לסנטר, ובינם ובין עצמם...
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

Shaping
על פי מה שידוע לי, המיקום האופטימאלי של הרמקולים הקדמיים הינו לצידי המסך, ובמרחקים אחידים ממנו.
כמו כן ההמלצה היא ליצור בינהם כמה שיותר מרווח, ולא לכנס אותם לתוך המסך.
במידה והמומחים כאן יבטלו הנחה זו, יהיה לי יותר קל להזיז את הרמקול השמאלי פנימה, כדי להרחיקו מהקיר הצדדי.
על פי מה שידוע לי, המיקום האופטימאלי של הרמקולים הקדמיים הינו לצידי המסך, ובמרחקים אחידים ממנו.
כמו כן ההמלצה היא ליצור בינהם כמה שיותר מרווח, ולא לכנס אותם לתוך המסך.
במידה והמומחים כאן יבטלו הנחה זו, יהיה לי יותר קל להזיז את הרמקול השמאלי פנימה, כדי להרחיקו מהקיר הצדדי.
הכוונה שלי היא לא בנוגע למרחק בין הרמקולים, פה כבר אתה משחק עם גודל\רוחב הבמה.
אני טוען שהאודיו לא קשור לוידאו, התצוגה לא חייבת להיות באמצע הבמה, כמובן שעדיף ככה, כי הדמיון מתחבר עם המציאות יותר טוב, אבל הרבה חדרים שבהם נמצאת בעיית מרווח ואנשים מתפשרים על פחות מ"תקן HTX" כי זה מה יש, עדיין יוצאת במה נהדרת עם חווית קולנוע טובה למדי.
אני טוען שהאודיו לא קשור לוידאו, התצוגה לא חייבת להיות באמצע הבמה, כמובן שעדיף ככה, כי הדמיון מתחבר עם המציאות יותר טוב, אבל הרבה חדרים שבהם נמצאת בעיית מרווח ואנשים מתפשרים על פחות מ"תקן HTX" כי זה מה יש, עדיין יוצאת במה נהדרת עם חווית קולנוע טובה למדי.
יש גישות שונות לתכנון של רמקולים. יש רמקולים שישמעו הכי טוב כשהם צמודים לקיר ואחרים כשהם רחוקים. מה שנותר לך הוא לעשות כמה נסיונות.
לדעתי בכדי למנוע הפרעות פיסיות בחדר אתה יכול לנקוט בגישה : ככל שהרמקולים רחוקים יותר מהקיר כך הם יהיו קרובים יותר האחד לשני. כך הרמקול השמאלי פחות יפריע בגישה למעבר.
לדעתי בכדי למנוע הפרעות פיסיות בחדר אתה יכול לנקוט בגישה : ככל שהרמקולים רחוקים יותר מהקיר כך הם יהיו קרובים יותר האחד לשני. כך הרמקול השמאלי פחות יפריע בגישה למעבר.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

Shaping ו- amity
אני לא משוכנע שהבנתי היטב את תשובותיכם.
ולכן אני רוצה שוב לחזור על השאלה:
לו כל אחד מכם היה במקומי- מהו המצב המועדף עליו: רמקולים שרחוקים ככל האפשר מהקיר, או לאפשר מרווח גדול יותר בין הרמקולים עצמם?
ארז,
מאחר והרמקולים הקדמיים והסנטר הינם מתצוגה, אין לי את הניירת שלהם.
גם ככה אני לא ממש מסתדר עם אנגלית, כך שאשמח אם מישהו יוכל לשלוף את המידע הזה מהרשת.
כמובן שאם לאחד המשתמשים כאן, יש רמקולים מאותה סדרה, אולי גם זה יכול לעזור...
אני לא משוכנע שהבנתי היטב את תשובותיכם.
ולכן אני רוצה שוב לחזור על השאלה:
לו כל אחד מכם היה במקומי- מהו המצב המועדף עליו: רמקולים שרחוקים ככל האפשר מהקיר, או לאפשר מרווח גדול יותר בין הרמקולים עצמם?
ארז,
מאחר והרמקולים הקדמיים והסנטר הינם מתצוגה, אין לי את הניירת שלהם.
גם ככה אני לא ממש מסתדר עם אנגלית, כך שאשמח אם מישהו יוכל לשלוף את המידע הזה מהרשת.
כמובן שאם לאחד המשתמשים כאן, יש רמקולים מאותה סדרה, אולי גם זה יכול לעזור...
bariko
1. כמו שכבר נאמר לך בהתחלה, כמה שיותר מרווח בין הרמקול לקיר האחורי הרי זה משובח
2. הסימטריה בין שני הרמקולים הקידמיים ביחס אחד לשני וביחס למסך חשובה מאוד.
משמע אל תזיז את הרמקול הימיני שקרוב לקיר מהצד, פנימה.
3. הסנטר אמור לשבת רחוק יותר, ביחס לקידמיים, על מנת שכל 3 הרמקולים מלפנים יהיו במרחק זהה ממך.
תחשוב על זה, הקידמיים באלכסון ממך ורחוקים יותר בעקבות זאת, במידה והיו באותו קו אחורי עם הסנטר, שבדיוק מולך.
לכן אפילו רצוי שהסנטר יהיה קרוב יותר לקיר האחורי מהקידמיים.
4. הDEALY של ערוץ זה או אחר אמור לפתור/לשפר את הבעיה.
תוסיף לזה את הRC של ה83, וכמה עשרות סנטימטרים לא יהרגו אף אחד
בהצלחה
1. כמו שכבר נאמר לך בהתחלה, כמה שיותר מרווח בין הרמקול לקיר האחורי הרי זה משובח
2. הסימטריה בין שני הרמקולים הקידמיים ביחס אחד לשני וביחס למסך חשובה מאוד.
משמע אל תזיז את הרמקול הימיני שקרוב לקיר מהצד, פנימה.
3. הסנטר אמור לשבת רחוק יותר, ביחס לקידמיים, על מנת שכל 3 הרמקולים מלפנים יהיו במרחק זהה ממך.
תחשוב על זה, הקידמיים באלכסון ממך ורחוקים יותר בעקבות זאת, במידה והיו באותו קו אחורי עם הסנטר, שבדיוק מולך.
לכן אפילו רצוי שהסנטר יהיה קרוב יותר לקיר האחורי מהקידמיים.
4. הDEALY של ערוץ זה או אחר אמור לפתור/לשפר את הבעיה.
תוסיף לזה את הRC של ה83, וכמה עשרות סנטימטרים לא יהרגו אף אחד
בהצלחה
http://www.thx.com/consumer/home-entert ... er-set-up/
http://www.dolby.com/consumer/setup/spe ... index.html
שים לב שהסנטר תמיד קצת מאחורה ביחס לקידמיים
http://www.dolby.com/consumer/setup/spe ... index.html
שים לב שהסנטר תמיד קצת מאחורה ביחס לקידמיים
שלום,
לפי חוברת ההפעלה של פוקאל:
- ככל שהרמקול יהיה צמוד יותר לקיר, הבאס יהיה מודגש וחזק יותר.
- המרחק בין הרמקול הקדמי ימני לרמקול הקדמי שמאלי צריך להיות גדול יותר מהמרחק של המאזין מכל רמקול. כמובן שמרחק המאזין מכל רמקול צריך להיות זהה.
- המלצה כללית היא לא להצמיד לפינות או לקירות.
- הם נותנים נוסחה (קצת מסובכת) : אם המרחק מהדרייבר האמצעי הגדול לרצפה הוא 60 ס"מ (נסמן אותו באות B ) והמרחק של הרמקול מהקיר האחורי הוא 50 ס"מ (A ), אז המרחק לקיר בצד צריך להיות 72 ס"מ (C ).
הנוסחה היא : B ברבוע = A כפול C .
ארז
לפי חוברת ההפעלה של פוקאל:
- ככל שהרמקול יהיה צמוד יותר לקיר, הבאס יהיה מודגש וחזק יותר.
- המרחק בין הרמקול הקדמי ימני לרמקול הקדמי שמאלי צריך להיות גדול יותר מהמרחק של המאזין מכל רמקול. כמובן שמרחק המאזין מכל רמקול צריך להיות זהה.
- המלצה כללית היא לא להצמיד לפינות או לקירות.
- הם נותנים נוסחה (קצת מסובכת) : אם המרחק מהדרייבר האמצעי הגדול לרצפה הוא 60 ס"מ (נסמן אותו באות B ) והמרחק של הרמקול מהקיר האחורי הוא 50 ס"מ (A ), אז המרחק לקיר בצד צריך להיות 72 ס"מ (C ).
הנוסחה היא : B ברבוע = A כפול C .
ארז
לו כל אחד מכם היה במקומי- מהו המצב המועדף עליו: רמקולים שרחוקים ככל האפשר מהקיר, או לאפשר מרווח גדול יותר בין הרמקולים עצמם?...
אין ברירה תצטרך להתפשר. לא תוכל להגיע במצב המגביל שלך לאופטימום שמתואר בחוברת ההפעלה. אם תרחיק את הרמקולים מהקיר תאלץ גם לקרב אותם האחד לשני כדי שלא ילטפו לך את הרמקול השמאלי כל פעם שעוברים .
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

אוקיי, יפה. תודה על התגובות האחרונות.
אם אנסה לתמצת את הדברים, הרי שהדבר היחידי שניתן אצלי לעשות, זה להזיז את שני הרמקולים הקדמיים פנימה (להרחיקם מהקיר האחורי), עד לגבול שבו הרמקול הימני לא יפריע יותר מדי במעבר.
לגבי המרחק מהקיר הצדדי, כאן אצטרך להשאיר את המצב הקיים, בכדי לא לקלקל את הסימטריה בין שני הרמקולים הקדמיים ביחס אחד לשני וביחס למסך, כפי שטוען gro111
ארז ידידי,
תודה מיוחדת על כך שטרחת לחפש את המידע הרלוונטי מחוברת ההפעלה של פוקאל
שבת שלום לכולם
אם אנסה לתמצת את הדברים, הרי שהדבר היחידי שניתן אצלי לעשות, זה להזיז את שני הרמקולים הקדמיים פנימה (להרחיקם מהקיר האחורי), עד לגבול שבו הרמקול הימני לא יפריע יותר מדי במעבר.
לגבי המרחק מהקיר הצדדי, כאן אצטרך להשאיר את המצב הקיים, בכדי לא לקלקל את הסימטריה בין שני הרמקולים הקדמיים ביחס אחד לשני וביחס למסך, כפי שטוען gro111
ארז ידידי,
תודה מיוחדת על כך שטרחת לחפש את המידע הרלוונטי מחוברת ההפעלה של פוקאל
שבת שלום לכולם
מרחק רמקולים מקיר קדמי
מרחק הרמקול ממשטחים כגון קירות, רצפה ותקרה משפיע על הסאונד באופן ישיר. אין כאן תעלומות או "תחושות בטן". תחום האינטראקציה שבין רמקול לחדר הוא אחד התחומים היותר נחקרים באקוסטיקה ונקרא גם SBIR.
מבלי להכנס להמלצות יצרנים ספציפיים לגבי הרמקולים שלהם ישנן כמה דרכים בדוקות להשגת תוצאה טובה והן:
הכנסת הרמקול לקיר (סופיט מאונט) - שיטה שאינה ישימה בחדרים שלא נבנו במיוחד
הצמדת הרמקול לקיר - עם תוספת מורגשת בתחום התדר הנמוך
הצבת הרמקול לפני הקיר - במרחק העולה על רבע אורך הגל של התדר הנמוך ביותר שמפיק הרמקול.
השיטה השלישית היא הישימה ביותר ברוב חדרי ההאזנה. רמקול שהתדר הנמוך ביותר שלו הוא 70 הרץ (נקודת מינוס 3 דיבי בתחום הביצועים היעיל) יוצב במרחק 1.23 מטר מהקיר להשגת הנקודה הטובה ביותר. רמקול שהתדר הנמוך ביותר לפי היצרן הוא 49 הרץ צריך לעמוד במרחק 1.75 מטר מהקיר שמאחוריו וכן הלאה. המרחק מקירות הצד חשוב באותה המידה ומחושב לפי אותו היחס. כל השיטות הללו אינן ישימות ב100% מהמקרים, ואין זה חשוב כל עוד המאזין מקבל את ההחלטות הללו בצורה מושכלת וברורה. תחושות בטן משיגות יותר כאבי בטן ופחות תמורה.
בהצלחה
מבלי להכנס להמלצות יצרנים ספציפיים לגבי הרמקולים שלהם ישנן כמה דרכים בדוקות להשגת תוצאה טובה והן:
הכנסת הרמקול לקיר (סופיט מאונט) - שיטה שאינה ישימה בחדרים שלא נבנו במיוחד
הצמדת הרמקול לקיר - עם תוספת מורגשת בתחום התדר הנמוך
הצבת הרמקול לפני הקיר - במרחק העולה על רבע אורך הגל של התדר הנמוך ביותר שמפיק הרמקול.
השיטה השלישית היא הישימה ביותר ברוב חדרי ההאזנה. רמקול שהתדר הנמוך ביותר שלו הוא 70 הרץ (נקודת מינוס 3 דיבי בתחום הביצועים היעיל) יוצב במרחק 1.23 מטר מהקיר להשגת הנקודה הטובה ביותר. רמקול שהתדר הנמוך ביותר לפי היצרן הוא 49 הרץ צריך לעמוד במרחק 1.75 מטר מהקיר שמאחוריו וכן הלאה. המרחק מקירות הצד חשוב באותה המידה ומחושב לפי אותו היחס. כל השיטות הללו אינן ישימות ב100% מהמקרים, ואין זה חשוב כל עוד המאזין מקבל את ההחלטות הללו בצורה מושכלת וברורה. תחושות בטן משיגות יותר כאבי בטן ופחות תמורה.
בהצלחה
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

Sync
תודה על ההסבר המלומד.
האמת שקצת קשה לי לתפוס, שאנשים תוקעים את הרמקולים שלהם במרכז הסלון. הדבר לא רק שמפריע מאוד(במיוחד כאשר מדובר ברמקולים רצפתיים), אלא גם בעצם כופה על המשתמש לקצר את מרחק הישיבה מהמסך.
וכדי לשמור על מרחקים של מטר לפחות מהקירות, אז זה בערך מה שצריך לעשות....
תודה על ההסבר המלומד.
האמת שקצת קשה לי לתפוס, שאנשים תוקעים את הרמקולים שלהם במרכז הסלון. הדבר לא רק שמפריע מאוד(במיוחד כאשר מדובר ברמקולים רצפתיים), אלא גם בעצם כופה על המשתמש לקצר את מרחק הישיבה מהמסך.
וכדי לשמור על מרחקים של מטר לפחות מהקירות, אז זה בערך מה שצריך לעשות....
זה מה שצריך לעשות על פי הספר. רוב האנשים דווקא לא מבצעים את הפעולה הנ"ל בסלון - מישהו צריך גם לחיות שם. פשרות נעשות כל יום, הצבת רמקולים בחלל נתון, אלא אם החלל תוכנן מלכתחילה להצבת רמקולים, היא פעולה רבת פשרות. אחת ממטרות טיפול אקוסטי בחלל נתון היא פיצוי על חוסר היכולת המובנה להציב את הרמקולים בצורה הנכונה לאותו החלל. קיצור זמני הדהוד, יצירת חלון זמן גדול ככל האפשר בין הגעת הסאונד הישיר לזמן הגעת ההחזרים הראשונים אל המאזין והרחקת זמן הגעה של חזית קול מהקיר הקדמי (מאחורי הרמקול) הן מטרות חשובות לכל חלל כולל סלון וחדרים יעודים לקולנוע ביתי או מוזיקה.האמת שקצת קשה לי לתפוס, שאנשים תוקעים את הרמקולים שלהם במרכז הסלון....
וכמובן, יש אנשים שהאזנה למוזיקה היא ההנאה החשובה ביותר שלהם. אני רואה אותם מציבים את הרמקולים בדיוק היכן שצריך ואת הפשרות מבצעים במקום אחר...
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

למען האמת, הצפייה בסרטים היא אחת מההנאות הכי גדולות שלי בחיים.
את הרמקולים של הסראונד הורדתי מקו התקרה אל הגובה הרצוי, בעקבות המלצות של החברים כאן.
אבל לחסום את כל הכניסה לסלון, זה כבר בלתי אפשרי מבחינתי.
אני מקווה שהכיול של הרסיבר, יודע לפצות על מיקום לא אידיאלי. לפחות באופן חלקי...
את הרמקולים של הסראונד הורדתי מקו התקרה אל הגובה הרצוי, בעקבות המלצות של החברים כאן.
אבל לחסום את כל הכניסה לסלון, זה כבר בלתי אפשרי מבחינתי.
אני מקווה שהכיול של הרסיבר, יודע לפצות על מיקום לא אידיאלי. לפחות באופן חלקי...