השוואה בין מקרנים - NEC ישן מול Benq חדש
שלום לכולם,
יש לנו חדר הקרנה בקיבוץ עם מקרן ישן יחסית של חברת NEC מדגם HT410 ששבק חיים.
מטעמי תשתית, אנחנו מחפשים מקרן עם כניסת קומפוננט שיודע לשדר ערוצי HD של חברת HOT (אני חושב שזה 1080i, מקווה שאני לא טועה).
עקב אילוצי תקציב אנחנו מחפשים מקרן זול יחסית ורצינו לדעת האם כל מקרן שתומך באות של 1080i ידע "להתמודד" עם השידורים של HOT HD?
ראינו את המקרן הזה של Benq לדוגמה (דגם MP515) שמבחינת מפרט (על פי PC) לא נופל מה-NEC שהיה לנו.
השאלה היא האם גם מקרן דוגמאת ה-Benq לעיל עונה על הדרישות שלנו (מבלי להיכנס לשאלות של אמינות, איכות תמונה וכדומה, שזה דיון נפרד...).
תודה מראש.
יש לנו חדר הקרנה בקיבוץ עם מקרן ישן יחסית של חברת NEC מדגם HT410 ששבק חיים.
מטעמי תשתית, אנחנו מחפשים מקרן עם כניסת קומפוננט שיודע לשדר ערוצי HD של חברת HOT (אני חושב שזה 1080i, מקווה שאני לא טועה).
עקב אילוצי תקציב אנחנו מחפשים מקרן זול יחסית ורצינו לדעת האם כל מקרן שתומך באות של 1080i ידע "להתמודד" עם השידורים של HOT HD?
ראינו את המקרן הזה של Benq לדוגמה (דגם MP515) שמבחינת מפרט (על פי PC) לא נופל מה-NEC שהיה לנו.
השאלה היא האם גם מקרן דוגמאת ה-Benq לעיל עונה על הדרישות שלנו (מבלי להיכנס לשאלות של אמינות, איכות תמונה וכדומה, שזה דיון נפרד...).
תודה מראש.
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
- יצירת קשר:
לשאלתך,
המקרן הזה הוא מקרן מצגות ברזלוציה טבעית של 800X600 וביחס תמונה של 4:3. הוא יכול להציג את התמונה של הוט (יווצרו 2 פסים, כי יחס התמונה ב HD הוא 16X9)
ממליץ לך לא ללכת על מקרן זה אלא לחפש מקרן ביחס תמונה טבעי של 16X9 וברזלוציה של 720P.
המקרן הזה הוא מקרן מצגות ברזלוציה טבעית של 800X600 וביחס תמונה של 4:3. הוא יכול להציג את התמונה של הוט (יווצרו 2 פסים, כי יחס התמונה ב HD הוא 16X9)
ממליץ לך לא ללכת על מקרן זה אלא לחפש מקרן ביחס תמונה טבעי של 16X9 וברזלוציה של 720P.
אוקיי, תודה על ההכוונות.
אני מחפש בדאטהבייס של PC כדי לקבל מושג כללי לגבי האופציות היותר זולות בתחום (למרות שהמחירים שם לא בהכרח משקפים את המחירים כאן...) ועשיתי פילטר כזה:
אני מחפש בדאטהבייס של PC כדי לקבל מושג כללי לגבי האופציות היותר זולות בתחום (למרות שהמחירים שם לא בהכרח משקפים את המחירים כאן...) ועשיתי פילטר כזה:
- מחיר עד 700 דולר
- AR של 16:9
- מעל 1000 לומנס (כדי לנטרל את המקרנים הניידים שמופיעים שם)
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
פשוט לך על מקרנים שמוגדרים כמקרני HOME THEATER , זה הסינון שאתה צריך.kovals כתב:אוקיי, תודה על ההכוונות.
- מחיר עד 700 דולר
- AR של 16:9
חמשת התוצאות שם יתנו מענה לצרכים שלי?
- מעל 1000 לומנס (כדי לנטרל את המקרנים הניידים שמופיעים שם)
...
תנאים בחדר:
מסך ידני לבן, אין Brand, גודל 2.44 על 2.44
קירות לבנים
אפשר להגיע להחשכה מלאה
הדרישות הן מאוד מינמליות, ה-NEC HT410 היה מעל ומעבר...
אני מברר עכשיו מחירים בארץ של ה-Epson Moviemate 60/62 והאופטומה 65/66 - נראה בכמה הם חורגים מהתקציב...
מסך ידני לבן, אין Brand, גודל 2.44 על 2.44
קירות לבנים
אפשר להגיע להחשכה מלאה
הדרישות הן מאוד מינמליות, ה-NEC HT410 היה מעל ומעבר...
אני מברר עכשיו מחירים בארץ של ה-Epson Moviemate 60/62 והאופטומה 65/66 - נראה בכמה הם חורגים מהתקציב...
- opv
- חבר מביא חבר

האור מהמסך מתפזר ופוגע בקירות, כיוון שהם בהירים הם מחזירים את האור למסך ונוצר מעין "הדהוד". תופעה כזו פוגעת באיכות השחורים בתמונות מעורבות, וגם יוצרת תמונה דהויה, שהפתרון המצוי לה (והלא נכון) הוא להשתמש במקרן עם עוצמת הארה גבוהה יותר.
No place like home.......... Theater
- opv
- חבר מביא חבר

אין דבר כזה אוברקיל כשמדובר בפנאי, לדעתי.kovals כתב:אוקיי, אבל אני חושב שזה קצת Overkill לדרישות. צמצמתי את הרשימה לחמשת המקרנים האלה ואני מחכה עכשיו להצעות מחיר, אני חושב שכל אחד מהם יתן תוצאה משמעותית יותר טובה מהמקרן הישן שהיה לנו.
תודה לכולם על העזרה....
חוץ מזה, לא מדובר כאן על שיפור של ניואנסים אלא שיפור מאוד דרמטי.
תפוס כמה ילדים בקיבוץ ותן להם לצבוע, כמה מסובך זה יכול להיות?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אם מדובר בחדר הקרנה, שווה להשקיע בוילונות שחורים או צבע שחור שישפר את כל הנושא של החזרי אור.
כדאי ללכת על מקרן קולנוע ביתי סביר במקום לנסות שוב עם מקרן משרדי קטן.
כדאי ללכת על מקרן קולנוע ביתי סביר במקום לנסות שוב עם מקרן משרדי קטן.