בעיה בחיבור HTPC לפלזמה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Alon_ma פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם
בניתי HTPC פשוט מאוד ע"ב מחשב ישן שהיה לי (לוח אם P4i65G עם פנטיום 4 ) החלפתי מארז לאנטק וכרטיס מסך ATI 3450 בעל סלוט AGP X8 (כמו שהומלץ בשרשור להפיכת מחשבים ישנים) בעל יציאת HDMI
בכרטיס יש גם חיבור VGA ואיתו המחשב עובד עם מסך מחשב רגיל כשאני מחבר את הHTPC לפלזמה דרך HDMI
(פלזמה HD READY) הוא מראה לי בטלויזיה שקיים חיבור אבל כותב לי שאין סיגנל
אני שובר את הראש למה ביציאת הVGA בכרטיס הוא עובד ועם הHDMI לא ,אגב הכבל שאני משתמש איתו חדש
לחלוטין מה יכולה לדעתכם להיות הבעיה?
אגב הרזולוציה שהגדרתי במחשב 1024X768 ניסיתי לשנות רזולוציות וכלום לא קורה

אשמח מאוד אם למישהו יש רעיון
תודה
אלון

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

בגדול ההמלצה היא לא לעבוד עם 2 מסכים בבת אחת, זה מאוד לא נוח, אבל אם בכל זאת - אתה צריך לאפשר את המסך בהגדרות הרזולוציה, כך שתראה למעלה שני ריבועים המייצגים "מסכים" - 1 ו-2, ואז בריבוע המייצג את מסך 2 לחץ על כפתור ימני עליו ובחר ב-Attached.

עוד אפשרות זה לנסות לעשות ריסטרט למחשב כאשר רק הפלזמה מחוברת.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

theotg
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 501
קיבל תודות: 4 פעמים

מה ההגדרות שלך?

שליחה #3 

בהנחה שאתה עובד עם windows אתה צריך להגיד לו על איזה יציאה של הכרטיס אתה משדר. גם אם זה מסך יחיד, המחשב לא "יודע" על איזה כבל להוציא את המידע בלי שתגיד לו. במיוחד אם התחלת עם VGA ועברת ל-HDMI.

אורן
בקרו בגלרית התמונות החדשה שלי, יש תמונות מרחבי הארץ והעולם, ואם תרצו הן גם למכירה על קנבס!
http://orensarid.photography

צרו לכם תיבת dropbox מהקישור הזה http://db.tt/DEzICDld וקבלו עוד 500 מגה מתנה!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

מאוד יכול להיות שהמסך שלך אינו מסוגל לקבל 1024x768 דרך HDMI.

נסה לעבור לרזולוצית שידור וידיאו תקנית כמו 720p למשל כדי לבדוק את הנושא.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Alon_ma פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

שלום לכולם ראשית תודה על המענה
הבעיה של התצוגה נפתרה כנראה שזה שכל פעם החלפתי יציאה שיגע את המחשב ניתקתי את הכל כיביתי והגדרתי מההתחלה וזה עבד
עכשיו יש בעיה חדשה :@
לא שומעים מהHDMI אודיו ,בכדי לא להטריח את חברי הפורום היקרים חיפשתי וגיגלתי ומצאתי שאני צריך להתקין דריבר נוסף התקנתי את הדריבר ATI HDMI Audio Driver ועדיין לא עובד הוא לא נותן לי אופציה נוספת לנתב את הסאונד ופותח לי רק אופציה אחת של הכרטיס קול המובנה,אני בטוח שזה עניין של הגדרה כלשהיא וזה משגע אותי שאני לא מצליח
לא ציינתי אני עובד על וינדוס XP יש למישהו רעיונות?
תודה ומתנצל על הטרחה
אלון

theotg
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 501
קיבל תודות: 4 פעמים

תגדיר אותו להיות ברירת מחדל

שליחה #6 

מן הסתם יש לך גם כרטיס קול על לוח האם, שמוגדר להיות ברירת המחדל (default) של המערכת. כנס ללוח הבקרה -> צלילים, וסמן ברירת מחדל על ה-HDMI (לפעמים מסומן כ-SPDIF)

אורן
בקרו בגלרית התמונות החדשה שלי, יש תמונות מרחבי הארץ והעולם, ואם תרצו הן גם למכירה על קנבס!
http://orensarid.photography

צרו לכם תיבת dropbox מהקישור הזה http://db.tt/DEzICDld וקבלו עוד 500 מגה מתנה!

Alon_ma פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

מן הסתם יש לך גם כרטיס קול על לוח האם, שמוגדר להיות ברירת המחדל (default) של המערכת. כנס ללוח הבקרה -> צלילים, וסמן ברירת מחדל על ה-HDMI (לפעמים מסומן כ-SPDIF)
...
ברור לי שזה מה שאני צריך לעשות אבל הוא לא נותן לי שום אופציה לבחירה שם חוץ מהכרטיס המובנה וזו בדיוק הבעיה,חשבתי שלאחר שהתקנתי את ATI HDMI Audio Driver זה ייתן לי עוד אופציה ואז אוכל לנתב את האודיו לשם (דרך הHDMI )ולא דרך הכרטיס המובנה אבל פשוט אין לי כלום שם

אם הייתי מקבל שקל על כל פעם שהסרתי ביומיים האחרונים את הדרייברים והתקנתי מחדש כי חשבתי שכאן הבעיה הייתי מחזיר את מה ששילמתי על הכרטיס.....

תודה על ההתייחסות ואשמח אם למישהו יש עוד רעיון

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”