האם כדאי / אפשרי לשים את הרמקולים שלי בתוך נישה

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Spook פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 990
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

שלום,

עוברים לבית משלנו בקרוב ומתכננים את הסלון.
עלתה האפשרות לעשות נישת גבס לטלויזיה ולמערכת הקולנוע הביתי.
יש לי כיום רמקולים רצפתיים קדמיים JBL E60
רמקול סנטר Focal JMLab Chrous
וסאב וופר wharfedale diamond SW150

רמקולים אחוריים חדשים ירכשו לרגל המעבר (axiom qs8) והצבע שלהם יבחר בהתאם לעיצוב החדש.

המעצבת הציעה להכין לרמקולים הקיימים נישות גבס שתקיף אותם (עם כמובן מרווח של כמה סנטימטרים מאחור ובצדדים) אבל תסתיר את צבע העץ שלהם שלדעתה משתלב פחות עם הסלון המתוכנן.

השאלה הראשונה, האם העובדה שנשים אותם בנישות גבס תפגום באיכות הקול?

שאלה נוספת, אני יודע שאת הסאב אפשר לשים כמעט בכל מקום בחדר. האם זה אומר שצריך כבל קואקסאלי ארוך מספיק בתוך תעלה שתעבור למקום אחר בחדר בעקבות זאת? האם זה פתרון נפוץ כשרוצים את הסאב במקום אחר?
או שאת הסאב אפשר לחבר עם כבל רמקולים רגיל?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

אני מציע לך לסגור את המעצבת בנישה משלה. קודם כל יכול לצאת מזה סיפור לא רע בסגנון של חבית האמונטיליאדו של אדגר אלן פו ושנית אולי אבקת הגבס תתן לה רעיונות טובים יותר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #3 

חוץ מרמקולים כמו inwalls לא מומלץ להתקין רמקולים בתוך נישה.
לגבי הסאב - כן, אתה תצטרך כבל קואקסיאלי ארוך מספיק (מה רע בזה?).

Spook פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

cat, אני מבין מהתגובה שאתה לא בעד הרעיון.
אפשר אבל קצת לדבר בעדינות, להסביר ולהציע מה כדאי לדעתך לעשות?
ובבקשה לא להעליב את המעצבת, היא קרובה לליבי.
ומצד שני תחום האודיו לא התמחות שלה אז היא לא יודעת מה המשמעות והיא הציעה את הרעיון שהוא נתון לשיקול דעתי (ובאתי לשמוע את דעתכם המקצועית בנושא).

Spook פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

HazooM כתב:חוץ מרמקולים כמו inwalls לא מומלץ להתקין רמקולים בתוך נישה.
לגבי הסאב - כן, אתה תצטרך כבל קואקסיאלי ארוך מספיק (מה רע בזה?).
...
גם אם נותנים להם מרחב של כמה סנטימטרים טובים מכל צד?

ולגבי הסאב, יש לי כרגע כבל קואסיאלי שהקצה שלו שמתחבר לסאב הוא כפול (ואילו הקצה שמתחבר לרסיבר הוא יחיד).
המוכר בחנות המליץ לי להשתמש בכבל כזה כי הוא נשמע יותר טוב (ואחרי שהחלפתי אליו באמת השתפר).
לגבי הכבל הקואקסיאלי הארוך, מה שהדאיג אותי זה שצריך להכין לו מסילה ארוכה בקיר ולהעביר אותו בתוכה מהרסיבר עד לרמקול. וכבלים קואקסיאלים הם לא דקים בדרך כלל כמו כבלים רגילים שמחברים בהם רמקולים ואני לא יודע אם יהיה קל להעביר אותו בתוך מסילה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #6 

Spook כתב:גם אם נותנים להם מרחב של כמה סנטימטרים טובים מכל צד?
...
אם אתה מדבר על מרחב של 15-20 ס"מ מכל צד (וגם מהקיר עצמו), אז יכול להיות שיהיה בסדר...

אתה יכול לעשות ניסוי, קח את הרמקולים שלך, הצמד אותם לפינה ממש של החדר - שיהיו צמודים לשני הקירות שנפגשים בפינה - והקשב לתוצאה. עכשיו תכפיל את הפער לרעה בסאונד, וזה בערך איך שיישמעו הרמקולים אם "תחנוק" אותם בתוך נישות גבס עם מרווח של גג 5 ס"מ מכל צד...

בשורה התחתונה, המעצבת לא צריכה לפתור את "הבעיה של הרמקולים", אלא לקבל אותם כנתון מוגמר כחלק מהחשיבה שלה על איך פותרים את "הבעיה של הסלון".
תאמין לי, היו לי מלא ויכוחים עם ההנהלה, יו"ר ועדת קישוט (והמעצבת שלי היא גם לגמרי במקרה אמא שלי...) ומי לא לאחרונה, כי בדיוק סיימתי שיפוצון, ומנסיוני (המר) אתה חייב להיות אסרטיבי בקטע הזה כי אחרת אין טעם שתחזיק ציוד כ"כ יקר אם אתה הולך פיזית להגביל אותו. גם אצלי היו הרבה דיונים בנושא המערכת ובסוף הויתור היחיד שהסכמתי לו הוא לתלות את האחוריים על הקיר במקום לשים אותם על הסטנדים שלהם (וגם זה אחרי שבועיים של מחקר לגבי הדינמיות של רמקולים תלויים, מרחק המתלה מהקיר, ריסון "בומים" בכלל הקונפיגורציה החדשה וכמה וכמה מיילים וטלפונים ליצרן באנגליה).

חבל שאחרי הרכישה, העיצוב והשיפוץ תרגיש שדפקת את עצמך בסלון שלך - זאת הרגשה די מסריחה, והתפקיד של המעצבת בסופו של יום הוא להתמודד עם האילוצים שאתה מציב לה, ולא לייצר לך אילוצים חדשים בסגנון "גוון העץ של הרמקולים לא מתחבר עם הסלון שדיברנו עליו"...
Spook כתב:ולגבי הסאב, יש לי כרגע כבל קואסיאלי שהקצה שלו שמתחבר לסאב הוא כפול (ואילו הקצה שמתחבר לרסיבר הוא יחיד).
המוכר בחנות המליץ לי להשתמש בכבל כזה כי הוא נשמע יותר טוב (ואחרי שהחלפתי אליו באמת השתפר).
לגבי הכבל הקואקסיאלי הארוך, מה שהדאיג אותי זה שצריך להכין לו מסילה ארוכה בקיר ולהעביר אותו בתוכה מהרסיבר עד לרמקול. וכבלים קואקסיאלים הם לא דקים בדרך כלל כמו כבלים רגילים שמחברים בהם רמקולים ואני לא יודע אם יהיה קל להעביר אותו בתוך מסילה.
...
לפני שבועיים היה אצלי טכנאי של YES והוכיח לי שאפשר להעביר בתעלה סטנדרטית שני כבלי קואקס (למרות שזה היה די בלחץ...) - בכל מקרה, יש תעלות ומסילות בכל מיני גדלים, כך שלא צריכה להיות סיבה לדאגה. רק תציף את החשש הזה שלך מול המעצבת, הקבלן ואיש הגבס כדי שכולם יתיישרו לפי אותו הקו - קצת יותר קשה לפתור את הדברים האלה אחרי שהכל מרוצף, מטוייח וצבוע יפה..!
דרך אגב, דווקא בגלל הפוטנציאל לסלילה של כבל ארוך מהרגיל, הייתי הולך על קואקס שהוא כבל מסוכך ומבודד כמו שצריך כך שיש פחות חשש מעודף רעשים והנחתות בשל אורך הכבל.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

גם אני מתכנן שיפוצון עכשיו והוא סובב סביב הרמקולים, אני לא משלב את הרמקולים בשיפוץ - אני משלב את השיפוץ עם הרמקולים, זה יוצר לא מעט בעיות ודילמות אבל אין מה לעשות, perfection has it's price.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

Spook פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

האם הרמקול סנטר צריך גם כן להיות באיזור פתוח?
כי אני דווקא חשבתי לשים אותו בתוך אחד המדפים במזנון הטלויזיה במקום על המזנון כמו שהוא עכשיו.

ולגבי הכבל הקואקסיאלי של הסאב.
אפשר למצוא כבל כזה ארוך שהקצה שלו הוא כפול?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #9 

Spook כתב:האם הרמקול סנטר צריך גם כן להיות באיזור פתוח?
כי אני דווקא חשבתי לשים אותו בתוך אחד המדפים במזנון הטלויזיה במקום על המזנון כמו שהוא עכשיו.
...
הסנטר קצת פחות רגיש לנישות כי הוא פעיל בעיקר בתחום המיד וההיי (הבסים הם הבעיה הגדולה). מה שכן חשוב הוא שהוא יהיה קרוב ככל האפשר ל-TV כדי שתישמר איזו מראית עין (או יותר מכך) שהדיאלוגים מגיעים מהמסך, ולא מאיזה רמקול שיושב בנישה חצי מטר מהמסך... מהסיבה הזאת, בין השאר, הסנטר שלי נשאר על המזנון... :wink:
Spook כתב:ולגבי הכבל הקואקסיאלי של הסאב.
אפשר למצוא כבל כזה ארוך שהקצה שלו הוא כפול?
...
כבל מפוצל זו לא חובה חקוקה בכל הנוגע לסאבים. אתה תמיד יכול לחבר כבל רגיל לסאב במונו (לפורט הלבן/LEFT) אם אתה לא משיג מפצל באורך הנדרש. ההבדל לא יהיה כזה אקוטי (הרבה פחות מלשים את הרצפתיים בנישות, לצורך העניין...)

SHLOMIS1Z
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1124
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #10 

Catskinner כתב:אני מציע לך לסגור את המעצבת בנישה משלה.
...
(Y)
חחח
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #11 

בעניין הסנטר - אם יש לו פיר קדמי אז יש על מה לדבר.
אבל עם יש לו פיר אחורי ותסגור אותו בנישה זה יקלקל.
תקרא בחוברת הדרכה של היצרן לגבי המרחק המומלץ מקירות.

ארז

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 287
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

מעצבת בתוך קיר = שיפור אקוסטי

שליחה #12 

יש יתרונות גדולים בהכנסת רמקלים אל תוך הקיר. רמקולים בתצורת בס רפלקס אחורי פחות מתאימים לשיטה זו אולם אפשר להגיע לפתרונות גם כאן.
היתרון הגדול ביותר הוא שיפור משמעותי בהתנהגות תחום התדר הנמוך בחלל. החסרון המשמעותי הוא שלאחר הביצוע לא תוכל להחליף רמקולים, לשנות את זויתם, ו/או ל"שחק" איתם מבלי להרוס את הקיר. המיקום הראשוני הוא גם הסופי. טמונה כאן סכנה גדולה משום שכל טעות תכנונית או ביצועית ישפיע מייד על איכות השמע בחדר. כל שינוי בסוג הרמקולים, שינוי זוית וגם שינוי מקום הישיבה יחייב הריסת הקיר הקדמי ובניתו מחדש אלא אם אתה מוכן לפשרות כואבות באיכות השמע.
הכנסת רמקולים לנישות גבס קלות ופתוחות אינה מומלצת לכשעצמה ללא תכנון מלא של כל הקיר הקדמי, זוית ההטיה, גובה הרמקול ומסלול הקול אל אזור ההאזנה העיקרי, חישוב מדוייק של מיקום אזור ההאזנה (איפה יושבים), ועוד כהנה וכהנה. Soffit Mount בשמ המקצועי של השיטה מאד מקובל באולפני הקלטה בהם כל זוית מתוכננת מראש וכל החדר בנוי סביב הרמקולים שנבחרו לשמש במקום. הקיר הקדמי צריך להיות מסיבי מאד וכל אזור הרמקולים הינו גם מסיבי וגם צף למניעת מעבר רעד אל המבנה ואל שאר הקיר שעלול להפוך לממברנה אחת עצומה. מעבר לכך כל סביבת הרמקול תתוכנן למנוע רזוננס סביב הרמקולים, ושוב קיר גבס קל ו/או נישה אינם מסוגלים להיות כאלו. במידה והמעצבת מסוגלת להתמודד עם המשימה - הפתרון יהיה יפה ואיכותי אולם במידה ולא - המצב עלול להיות קטלני. בקיצור הכנסת רמקול אל תוך הקיר אינו משחק שתרצה לשחק בזמנך הפנוי אלא אם יש לך רקע כלשהו בתאוריה, הרבה מאד זמן פנוי ואספקה בלתי מוגבלת של כסף וחומרי בניה...
נערך לאחרונה על ידי Sync ב 08/03/2011 21:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #13 

יש יתרונות גדולים בהכנסת רמקולים אל תוך הקיר
...
אם מדובר על רמקולים שתוכננו למטרה הזו אז בהחלט כן, אם מדובר על רמקולים רגילים אז בהחלט לא.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”